24 Temmuz 2013 Çarşamba

KADAYIFLI PUDING..

Blogları dolasmanın en kötü tarafı her gördüğümü yapmak ve yemek istemem oluyor..özelliklede tatlı larda..birçok güzel yemek tarifi, birçok güzel tatlı tarifi paylaşılıyor..elimden gelse hepsini tek tek denemek isterim ama bu tabiki mümkün değil. Hem kendi sağlığım ve kilom, hemde çok vaktim olmadığı için, birde benim deneyeceklerimin çok kolay ve pratik olması lazım..çok arada sırada uğraşmalık ve farklı olanları yapıyorsamda genelde kolay olanlar favorimdir. Bugün bir ara bloglara bakarken gözüme çok değişik yemekler takıldıysada en çok tatlılarda gözüm kaldı..mesela yassı kadayıf tatlısı ama burada satılmadığından-evdede yapmak zor geldiğinden-şeklini biraz pankek e benzetip acaba pankek lemi denesem diye düşündüysemde evde o anda olmadığından vazgeçip o ara Neşe Ersoy un blogun daki kadayıflı muhallebi yi görünce tamam dedim bunu mutlaka denemem lazım. Yapımı gerçektende çok kolay olan bu tatlıyı buzluktaki çiğ kadayıf ile denedim..


Muhallebiyi ben orijinal tarif dışı oldukça basit: sadece süt, un, kahverengi şeker, limon kabuğu rendesi ile yaptim. Bu kadar leziz bir tatlı olacağını hiç tahmin etmemiştim..öğlen saati bir tabak akşam yemeği sonrası bir tabak yedim, hatta üzerine dondurmadamı koysam diye bir an düşündüysemde kaloriyi arttırmayım fazladan birkac gr. almayım diyerekten vazgeçtim...Denemek isteyenler orijinal tarif için neseersoy-neseersoy.blogspot.com ziyaret edebilirler.
(Ben tek bir tabak yerine kaselere koyunca görünen sadece kadayıf oldu..halbuki alt kısımda kadayıf, ortada muhallebi, üzerinde kadayıf var birdahakine cam kasede yada kadehlerle ikram edeceğim)


Ve akşam yemeği için biber dolması, az birşeyde yaprak sardım(yapraklar kalem gibi değillersede idare ediverin)..tabiki tarif verecek değilim, sizler çok güzel yapıyorsunuzdur eminim, paylaşmamın nedeni biberlerin bahçeden taze hemen bugün tarafımdan toplanmış olması nedeni ile. içindeki soğan ve nane de aynı şekilde:)) henüz pirinç yetiştiremedim bahçede :) birde inek kendimizin olsa iyi olurdu ama onuda kesmek zor olurdu ve ozaman hiç yiyemezdim..dolayısı ile yarı organik dolma olaraktan afiyetlen yendi..

52 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Emel'ciğim kadayıf ağır geliyor bana ama puding çok severim, eline sağlık, afiyet olsun, ya sen şişman değilsin ki, resimlerini görüyorum istediğin kadar yiyebilirsin bence:)rahmetli annem aklıma gelir her kadayıf gördüğümde benim aksime çok severdi ve güzel yapardı özellikle her bayram mutlaka kadayıf yapardı...(tabii alzheimer olup hiç yemek yapmamaya mutfak işini benim üstlendiğim yıllar öncesi)dolmayı da özellikle sarmaya bayılırım, var ya kalem gibi olmadı diye hiç tasalanma ben de beceremiyorum:((( asla güzel olmuyor sonunda pes ettim..

afiyet olsun tekrar
sevgiler

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Blogları dolaşmak ve canımızın her şeyi ve özellikle de tatlıları istemesi konusuna aynen katılıyorum :))
Bu nedenle ben de kendimi zor tutuyorum, hepsini yapmaya kalkışabilirim bir anda...
Bu tatlı da çok lezzetlidir ve çok da tehlikelidir :))
Ellerinize sağlık, afiyet olsun...

Unknown dedi ki...

İkiside çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bende geçen iftara gelen misafirlerime yaptım kadayıflı tatlı.
Afiyet olsun.
sevgiler

Unknown dedi ki...

Yemek bloğlarında dolaşmak insanı çok acıktırıyor şuan benim gibiii:))dolmalar süper organik olması da ayrı bir güzel:))Eline sağlık Emel ablacım benim gözüm dolmalarda kaldı bilesinn:)) sevgilerimle öpüyorum çokk:))

Depresif Ayu dedi ki...

Arkadaşım döktürmüşsün yine, eline sağlık. Gerçi dolmayı görmüştüm önceden :)

Kadayıflı tatlıyı bir kaç yıl önce TV'de görüp hemen denemiştim. Gerçekten çok güzel oluyor. Hafta sonu bizimkilere yapayım bari :)

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.her ikiside nefis olmuş.sevgiler.

keyiflisofram dedi ki...

Merhabalar ,tatlı harika görünüyor limon aroması çok güzel bir fikir bu sıcaklarda klasik vanilya kreması yerine çok iyi gider ellerinize sağlık,dolmalarda çok hoş görünüyor afiyetler olsun,sevgiler...

anne eli gibi dedi ki...

dolma da tatlı da nefis görünüyor eline sağlık canım...

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Size katılıyorum herşeyi yapmak denemek istiyor insan ama zaman problemi var hepimizde
Çok sevdiğim bir tatlıdır kadayıflı muhallebi-yada kadayıflı puding:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim sisman degilim ama arada fazla kacinca insan rahatsiz oluyor..Kadayif tatlisini cok severim hic yapmadim(tatli olarak) satilanlarda guzel degil..Ama bu pudingte acaip guzel oldu sevmesende bence dene derim farkli bir tat vede cok kolay inanki:)) Annecigin rahmet istedi..zaten hep arada ozlem cekmezmiyiz annemiz sunu yapardi diye..senin annecin rahmetli olmus ben cok uzakim..is basa dusuyor, hatta gecen sene elde sifirdan yapip iki kez ayni gun baklava bile actim biri olmadi diye tekrar denedim ve cok basarili oldum:)) ama birdahada yapmadim:) bak ne cevherler var bende..sevgiler canim her ikinizede..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat Mutfakta Guzel gercektende cok tehlikeli bir tatli imis..ben ilk kez denedim cokta beyendim..kolay olusuda hosuma gitti..ahh bu bloglar ne yapsak ne yesek kim ne yapmis bende yapim diye kacamaklar yaptikca sonra bizim kilolarda kacamak yapacak:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat paylastikca guzel cok tesekkur ediyorum. Gercektende cok guzel tatli imis..ben hic bilmezdim ilk kez yaptim ama iyikide yaptim:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim sende arkamda olmasan dolmalarimin guzel olmadigina inanacaktim:)) sagol canim..optum kizini ve seni..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum face te olmanin faydalari:)) dolmalara goz attin onceden:)) tatli muthismis kesinlikle yap bu hafta sonu..cok sevdim..bu aksamda dondurma ile deneyecegim:)) Mutlu guzel keyifli bir hafta sonu diledim simdiden..bol yemekli:)) az yagli tarafindan ama..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkur ederim..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cizel Pezuk asil tarifte krem santide vardi ama evde olmayinca kendi kolay pudingimi yaptim, genelde tum pudinglere limon kabugu rendesi koyarim guzel bir tat veriyor seviyorumda..tatli cok guzeldi..devami bu aksama:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi tesekkur ediyorum aslinda dun senin kasik salatanida yapmistim ama resim cekmeyi unuttum:(( cok guzeldi hepimizin eline saglik..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pumpilinin Mutfagi ben uzakta oldugumdanmidir nedir kadayifli puding hic bilmezdim yememistimde ama simdi en cok sevilen tatlilar arasina girdi:))sevgiler..

Hanife Mert dedi ki...

Emelciğim aynen bende yemek, tatlı tariflerini görünce hemen canım istiyor. Bakıyorum kolaysa birde fırsatım varsa denemeye çalışıyorum.
Sen de çok güzel yapmışsın kadayıflı tatlıyı ellerine sağlık canım. Afiyet olsun. Ayrıca dolmaların da çok güzel gözüküyor canım. Bide tazee... oh mis gibi. Öpüyorum canım, sana kolay gelsin.
Sevgiler..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık,nasıl muhteşem lezzetler pişirmişsin..Kadyıflı muhallebi muhteşem olur,dolmalarında süper ötesi..afiyet şeker olsun..sevgilerimle..

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Tatlın nefis görünüyor Emelim, bencede dolmalar on numara, hele de organiğinden yemede yanında yat, ellerin dert görmesin canım arkadaşım.
Öpüyorum sevgiyle, sarılıyorum...

ilhan dedi ki...

Dolmada aklım kalmadı desem yalan olur. İnsanın kendi yetiştirdiği ürünle yapılan yemek inanılmaz zevk verir. Ama bir de şu dolma resmini sağ taraftan yaprakların uçları görüneccek şekilde rica etsek. Ellerine sağlık gerçekten nefis görünüyorlar.

Unknown dedi ki...

Emelciğim biberlerle dolmaların derdine düşünce, tel kadayıflı muhallebiyi az kalsın kaçırıyormuşum:)) Ama yakaladım valla:) Ellerine sağlık, biz facebookda ışınladık... al bir parça sana...biber isteyen var mı? ları takip ederken güzelim tatlı masum kalmış buralarda:)) Bana muhallebi olsun da nasıl olursa olsun:) Dolmanın yanında bir kase de muhallebiden alayım lütfen:))) Sevgiler can can

neseersoy dedi ki...

Cepten yogrum girmeye çalışıyorum umarım başarırım :)) Ellerine sağlık enfes görünüyor , bravoooo :) evdekiler yeni siparişlerini verdi birazdan kadayıf almaya çıkıcağım :) belki bu sefer ben de küçük kaplara yaparım güzel fikir. Sevgilerimle Neşe Ersoy

Asiye VURAN dedi ki...

ellerinize sağlık güzel yapmışsınız sevgiler

AslıASLI dedi ki...

Valla Dostbahçem bende kadayıfı çok sevmiyorum. Birde kadayıfı farklı yapılmışsa seviyorum mesela senin yaptığın ve künefe gibi :)
Kadayıflı pudingi geçen sene bende bir blogta görüp aman yapmalıyım deyip denemiştim :) valla tadı çok güzel oldu. Çıtır çıtır kadayıflar muhallebiye çok yakışmıştı.
Zaten bu bloglarda her gördüğümü yapmalıyım veya denemeliyim diye diye kilo alıyoruz :) olsun napim veririz bir şekilde.
Hep sevdiğim tarifler var bugün sende :) dolmayı severim hem biber hemde yaprak :) tadı güzel olsunda kalem gibi olamasın napalım yani :)
Ellerine sağlık canım benim.

VuslaT dedi ki...

Sen ineği yetiştir ben keserim Emelcim..Keser, parçalar, etleri kemikleri ayırır, pişirir yer ve yediririm..Organik organik biberlerle, domates ve patlıcanlarla yaparız dolmaları:))
Ellerine sağlık, tatlıda dolmada şahane..
Sevgilerimle canım benim..

İmza: Mahallenizin Şen ve bu aralar yorgun kasap'ı CELLAT VUSLAT..
Ses uyumu süper!.

deeptone dedi ki...

üffff bu neeee.
yapıcım bu pudingi.
:)

*mehtap dedi ki...

evde biber sevmeyenler olunca ben ancak annemlerde falan yiyebiliyorum.Ne de güzel görünyor,hele bahçeden toplanmışsa çıtırdır o biberler.Kadayıflı muhallebi çok popüler bir tatlı özellikle günlerde:) bende seviyorum ,ellerine sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecim cok tesekkur ederim. Yakinda domateslerde kizaracak..taze taze iyi oluyor..bahce isinden hic anlamasamda toplamada ustume yoktur..sevgiler guzel bir hafta sonu diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim tesekkurler ben bu kadayifli muhallebiyi nasil kacirmisim bilmem:) artik bikana kadar yaparim..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum dolmalar super degilmi:) sagol canimm..tatlida enfesti:))guzel bir hafta sonu diledim bende sarildim canim kocaman..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan illede yamuk tarafi gosterteceksin degilmi:)) olmaz yiyeceksen gozunu kapat..bulmussun bahce biberi yapraklarada ses cikarma:)).keyifli hafta sonu diledim..bol yemeli:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum her ne kadar bazi arkadaslar yapraklara taktiysada:)) ben sana hem biber hem yaprak ustunede bur tabak kadayifli muhallebi gonderiyorum canim..geciktim ama napim:))keyifli hafta sonu oldun bol dinlenmeli..sevgiler sekercim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nese becerebilmissin:)) bakma bende yazarken cok yanlislik yapiyorum..
Tek kaplarda guzeldi ama birdahakine cam kap kullancagim kucuk ki gozuksun katlari..cok guzel bur lezzetmis sagolasin..guzel bir hafta sonu olsun..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Asiye Vuran tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Aslim mukemmel bir lezzetmis bu kadayifli puding..bundan sonra hep yapilacak..ama bu arada orta bolge sorunu cikacak ortaya:))ne yesek yariyor misali.sen daha cook gencsin..bak simdi biz azmi yesek ondan yemesekmi diye dusunuyoruz diyecem ama karari bilip yersek birsey olmaz belki:))bahce biverinin tadi cok guzel oluyor.varsin yapraklar duzgun olmasin dimi..onemli olan lezzet..keyifli bol kopuklu kahveli mutlu bir hafta sonu olsun canim benim..
Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yorgun Vuslatcim kiyamsm sana sen gel ben kesik inek alitim ugrastirtmam seni kesme bicme ile:))olmadi senin cokelegi yapar yaninada biber kizartiriz.maksat gonuller bir olsun dimi:)) sevgilerimi gonderdim kocaman tarafindan:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deeptone yap bak ondan sonra diyecen sen uffff bunu neden oncede yapmadim diye..hemde kolaycacik:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim evet bahceden olunca hem tadi hem kokusu oluyor eskiden bende yemezdim ama simdi hepsini mideye indiriyorum. Pudingide kesfettim boylece..cok guzelmis..mutlu hafta sonu olsun sevgilerimle canim..

ihlamurcum dedi ki...

Bende kadayıflı tatlıyı, çok seviyorum ve aynen sizin gibi kafama göre yapıyorum.
Elinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum bazen her mlz.olmayinca gidip almayada usenince eksik mlz.de olsa yinede ortaya guzel tatlar cikiyor:) iyi hafta sonu olsun..

deeptone dedi ki...

kadayıflı puding.
sölemesi bile güzel.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deep :)) soylemesi vede yemesi cook guzel..ustunede bira:))

Heyyfi dedi ki...

Emel'ciğim, geçenlerde annem yapmış. Çok güzeldi gerçekten. Ben pek uğraşmıyorum böyle şeylerle ama yapan olursa yiyorum.
Bu arada organik dolmalarına bayıldım. Çok güzel bir duygudur sanırım bahçeden toplayıp evde pişirmek.
İnek konusuna gelince, o kadar organik olması gerekmiyor bence :))
Ellerine sağlık arkadaşım...
Nefis görünüyor...
Kocaman sıkıca sarıldım Emel'ciğim...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim gec yanit icin kusura bakma:( puding nefisti gercekten afiyetlen yendi bitti..sansli seniii yapan olunca mideye daha zevklen iniyor degilmi:))
Bahce epey guzellesti domateskerde kizarmaya basladi biver salatalik sarimsak sogan bir inek eksik ama o olmasada olur dim:))birgun birlikte yemek hayali ile kocamaan optum:))

neslice tarifler dedi ki...

Kadayıf künefe değilse benden değildir derdim hep. Ama şimdi muhallebili de pek bir güzel göründü gözümde (muhallebisini göremesem de hissetim Emel Ablacım hiç merak etme) :) Ellerine sağlık olsun. Dolmalık biberlerinin dolma olmadan önceki halini görmüştüm ehehe çok şanslıyım ben :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Neslim..kunefe tabiki tercih edilir durumda ama olmayinca muhallebili olanda nefis oldu inan:)) Komsu bile yediler hmm hmmm diyerekten:))
Evet sen biberlerin dolmamis halini gormustun seni sanslii:))pasta borek tatlilar hersey iyi gidiyor dimi..takipteyim yeni gelini her daim:)) sevgiler canim optum

vişnap dedi ki...

Canımmm valla cam kadehte de olsa görünmez kasede de olsa nasıl güzel nefis olduğu gün gibi aşikar ellerine sağlık olsun.Hadi seninle köylere gidelim inekler,tavuklar besleyelim onları:))canımmmm çok öptüm sarıldımmm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim bir gun belki gideriz bellimi olur yanliz ben tavuklardan korkarim ona gore sen onlari beslersin ben inekleri:)) sarildim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

AYS bu cevap size yorumunuzu yayinlayamiyorum .tesekkur ediyorum. Kilo derdi olmasa herseyleri yapip yiyesim geliyor bazen:) iyiki bloglar var diyorum..sevgiler
Sayfanizada msg.birakmistim aldinizmi bilmiyorum?

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ays yanlis anlasilma olmasin gmailde var yorumunuz ama blog a gecirtmiyor. Ozur diliyorum yayinlanmada problem oldugu icin..:))