27 Nisan 2013 Cumartesi

KOLAY TATLI :)

Hava güzel, güneş parlak..kapılar açık, miss gibi hava..daha ne olsun..birde bloglarda paylaşılan: galiba hafta sonuna özel çeşit çeşit nefis kek ler, kurabiyeler..insanın canı herbirinden yemek istiyor..hani bir dilim ondan bir dilim bundan ama olmayınca, bende yapayımmı deyip te yapmaya üşenince ortaya benimki gibi pratik ve kolay yoldan üretilen tadı güzel bir tatlı çıktı hemde şuan üretilen:)
Arkadaşların kek leri kadar olmasada bugünlük idare eder dedim ve sizlerle paylaştım, keyifli hafta sonu diliyorum..


Malzemeler: 
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı limon suyu
500 gr. yoğurt
1/2 bardak koyu hazırlanmış krem şanti
1-2 portakalın dilimleri(üstüne)
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi(üstüne)
Arzu edilirse 2-4 yaprak taze nane(üstüne)
(Ben kuru nane kullandım-tazesi yoktu evde)
Yapılışı:
Derin bir kapın içerisine yoğurt, limon suyu, bal ı koyup iyice karıştırın, ayrı bir kap içerisinde bitmişi 1/2  bardak olacak kadar krem şantiyi hazırlayın(genelde 2 bardak süt ile yapılan krem şantiyi- yarım paketini kullanarak yarım bardak süt ile hazırlayın-koyu olması gerektiğinden) Krem şantiyi yoğurt karışımına ilave edip, karıştırın. ve 4-6 adet kadeh, yada cam kaselere paylaştırıp , üzerine portakal dilimlerini paylaştırıp, limon kabuğu rendesini serpin ve taze nane yaprakları ile süsleyin..Bu kadarcık, afiyet olsun:)

Not: Portakal dilimleri yerine arzu ettiğiniz meyve dilimleride ilede yiyebilirsiniz tabiki..Ah birde bende Twitter dayım, hani haberiniz olsun..genelde şarap yorumları ve muhabbeti ile şaraplıgünler@ dostbahcesinden

75 yorum:

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Tatlınız çok hoş duruyor, çok şık olmuş ve değişik bir tatlı, ben de denemek istedim şimdi, ellerinize sağlık...mutlu mutlu hafta sonları diliyorum...

Renkli Dünyam dedi ki...

Emelciğim tatlın nefis görünüyor,limon aromalı,ballı,yoğurtlu,portakal dilimli... bu tatlı çok sağlıklı ben çok sevdim tarif not alındı.Ellerine sağlık canım.Sevgiler.

AslıASLI dedi ki...

Tarif benim yapabileceğim gibi, sunum harika, görüntü nefis :) ben yaparım bu tatlıyı Dostbahçem. Ellerine sağlık ve afiyet olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat Mutfakta Guzel tesekkur ederim..tadi guzel yapimi kolay evde olan malzemeler daha ne olsun degilmi:) ustelik diet yapanlarada uygun:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renkli Dunyam..senin guzel pasta kek lerin yaninda bu hic ama yinede bahar ve yaz mevsimi icin kolaycik yapip tuketileceklerden..tavsiye ederim canim sevgiyle:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim..evde oldugunda hemencik yapip yeneceklerden..senin icinde kolaycacik olanlardan..sevgilerimi gonderdim:)

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Kuzum eline saglik harikasin Mmmm aldi lezzetlin .:))))

mavii dedi ki...

ablacimmmmm merhabaaaaaaa :))sonunda gelebildim
ahhhh ben bu tatliyi en guzel keke degismem ki nasil guzel gorunuyor hele iyice sicaklar bastirinca ne ferahlatir insani ay ben yaparim ki bunu yapmam lazim:)) ellerine saglik ablacim tabagin kenarindaki imzan cok guzel duruyor:)

tubanne dedi ki...

Ohh afiyetler olsun,keşke komşu olsak,ben karnımızı zor doyuruyorum,hatta bazen aç geziyorum.İnşallah daha rahat günlerim olur da şu güzelliklerden ben de yaparım:)Öptüm:)

Unknown dedi ki...

Bunu benim de yapmam lazım.:) Müsaadenle tarifini çalacağım:) Çünkü içindekiler itibariyle bizim kuzunun da rahatlıkla yiyebileceği türden, yoğurt, bal, meyve harika olur bu:) Ellerine sağlık. Ve afiyet olsun tabii:)

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim eline sağlık. Bu tarifi çok tuttum. Hele bu sıcak havalarda dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yiyeceksin. Dondurma gibi ferah bir şey değil mi :)

Unknown dedi ki...

Harika olmuş severim sütlü tatlıları eline sağlık:) sevgiler

hdidem95 dedi ki...

çok pratik ellerinize sağlık afiyetler olsun sevgiler
www.hadisofraya.com

VuslaT dedi ki...

Şekerparem dost ekşi söylermiş:) ben yoğurt kremşanti ve limonu hiç yan yana kullanmadımda yemedimde..Cehaletime ver de ben bi çay kaşığı tatsam seversem yesem, sevmezsem Mohikan balığı mıydı neydi limonları ona sıksam portakalı da balığa süs yapsam onu yesem olurmu?....

Olur de, olur de, lütfen olur de..

Güzel bnir hafta sonu dilerim..Sevgilerimle.

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Çok şık sunumlu ve leziz görünüyor. Bütünüyle yaz tatlısı, hani insanı kızgın kumlardan serin sulara atlamak istediğ anda offf offff :)))

Öptükkkkkk

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

O zaman twitter a ekliyorum seni takipteyimmmmm

Başak dedi ki...

İçindeki her şey sağlıklı, çok güzel bir tarif.

Meyveli tarifleri çok severim. Sunumda çok şık canım Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Ben ustume alinsam mi acaba diye hala dusunuyorum :))

Vallahi evde olaydin kek hazirdi, ben ne yapayim, gez sen gez...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun cok tesekkurler canim sevgiyle:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir Kase Lezzet..al canim al..istedigin yogurtlu tatli olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mavii canim hosgeldin diyorum ozlettin ama olsun..ugrasacagin miniklerin var senin:) tam yazlik pratik bir tat..dene birara seversiniz..tesekkur ederim..bundan boyle imzalar tabak kenarina koyulsun bari:)) sevgiler ablandan:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim keske olsaydik komsu ben sana hep yaptiklarimdan verir ustelik Egeyide alir bakardim arada, sen yemekler hazirlarken:))henuz cok kucuk..bir-2 sene sonra daha rahat edeceksin:)) sarildim ikinizede..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum ne demek..yeterki sev ve cal tarifimi:)diyorum ya ben tenbelmiyim ne oyle ugrasmaliklar olmuyor fazla ..nerde kolaylik orda ben:))mutlu hafta sonlari diliyorum sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum senin guzel kek,yemek tariflerinin arasinda bu sana bence cok hafif gelir ama kolay olsun dersen al sana tarif..canin istedikce hemencik yaparsin ama bakim beyenecekmisin??:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elif Gunduz tesekkur ederim..sutlu degil tam ama yogurtta sutten yapiliyor nasilsa:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hdidem95 tesekkur ederim..(ziyaretiniz icinde)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim hayatim sen al 1 cay kasigi beyenmezsen yemezsin..uzulme uzulme ben sana puding yaparim yogurtsuz olandan:))olur olur,sen limonuda portakalida istedigin gibi ye..Mohikan baligi henuz bulamadim ama Mahi-mahi ile yersin istersen:))keyifli hafta sonu diliyorum beni hep gulduren arkadasim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim simdi beni aldin kizgin kumlara goturdun birde suya atlattin:)) gercekten ya..soyle miss gibi okyanus kiyisinda dalga hisirtilarinda bu serin kolay yogurtlu tatli ne guzel olurdu:)Optum ikinizide.
Ayrica sonuna kadar okuyup msg imi gordugun icin tesekkur ederim Twitter konusunda cok yeniyim..henuz sizlerden baska kimsem yook:(

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim cok tesekkurler diyorum..hmm kolaycacik oluveren yazlik bir tat iste:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavut Cigerim hmm bilmem ne bileyim o guzel keki gordum birde kacirdigima uzuldum)) bana gezenti diyen acaba sen nerelerdeydin??:)))

Heyyfi dedi ki...

Canım yine muhteşem bir sunum hazırlamışsın. Görsel efektler yine oscarlık:)
Bende arada sırada yoğurt, meyve dilimleri ve yulaf ezmesini karıştırır yerim. Özellikle spordan önceleri yada canım tatlı istediğinde.
Bence çok lezzetli ve faydalı bir tatlı oluyor.
Ellerine sağlık arkadaşım.
Sana kocaman sevgiler bırakıyorum, buradan alırsın:)
Öptüm...

vişnap dedi ki...

şekerciğim ben gelipte görene kadar tatlın bitmiştir.Bu güzelliğe hafifliğe can mı dayanır.Yoğurdu pekmezle balla karışık yapar yerdik te meyve hiç koymadım iyi fikirmiş balımmm.Çok öpüyorumm.Twitter hesabın hayırlı olsun.Ekliyorum seni.Ben de oradayım ve çok seviyorum twitteri.

Unknown dedi ki...

hafif ve lezzetli bir tatlı olmuş ellerine sağlık :)

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Ellerine sağlık canım, yoğurt oranı çok gibi geldi bana acaba yoğurt yerine krema ilede denenebilir mi? Ama güzel sunumum için yoğurtluda yenir doğrusu :))
Sevgiler canım...

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Ne güzel bir görüntü. Yaz gelince bu tatlar daha güzel oluyor bence de. Miss gibi hava da balkonda bu şık sunumlu tatlıya kim hayır diyebilir.
Sevgiyle kal.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim sayende hayatimin Oscar ina aday oldum :)) sagol canim..biliyorsun bende kolay olanlara pratik olanlara takinti halindedeyim..oyle kim ugrasacak o guzel kek leri yapmaya bloglardaki:)) ama olsa nasil yerim o ayri..ben idare ediyorum boyle hafif olanlarla,tam sen likte:))bende yolladim sevgilerimi sana:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim canim sen gel bunu yapmakta ne var:)meyvelerle karistirinca hafifcecik yaz tatlisi olup cikiyor..bu arada twitter a ekledim seni- yollamissin..tesekkur ederim canim..hayatindan memnunsun dimi:))sevgilerimi gonderdim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ugurbocegim mutfagi..cok tesekkur ediyorum sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum..yogurt inan fazla gelmiyor yada ben cok sevdigim icin orantili geldi, 1/2 bardak krem santiyide unutmuyoruz ama dimi(bu yogurt la (4-6 kisilik oluyor)..Krema ilede deneyebilirsin tabiki neden olmasin..yanliz onda yag orani daha fazla oldugundan yogurt bana gore daha hafif olur gibi ama tabiki dene ve banada bildirki bende bileyim..tarifleri degisik sekillerde yapmak kendimizden birseyler katmak herzaman icin cok guzel sonuclar veriyor..bekleyecegim sayet denersen..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri tesekkur ederim..Dedigin gibi havalar isindikca yiyecekler hafifleseceginden buna tatlilarda girecek..bende boyle alternatif buldum ki denenmis ve burada bazi dukkanlarda haziri bile satiliyor benim yaptigima yakin tarifte..Sevgiler gonderdim:)

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Emelcim tam yaz tatlısı olmuş..Ellerine sağlık canım..ilk fırsatta (diyetten sonra)deneyeceğim tatlım..Çok öpüyorum ve sevgiyle kucaklıyorum seni..

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

ahh unutuyordum twitterdan takibe aldım seni:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcin tam yaz tatlisi evet:) krem santi ilavesiz diet ede uyar..profil resmine gore sanki hic ihtiyacin yok gibi diet e ama saglikli yasam acisindanda yemekte dikkat etmek herzaman gecerli:) birde ben yapsam :) bende sevgiyle kucakladim kocaman:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcim simdi gordum twitter da:) tesekkur ediyorum.

Deniz dedi ki...

Hani olur ya yaz akşamlarında otururken insanın canı serin hafif bir tatlı ister, işte tam o anlarda yapılacak hem pratik hem de nefis bir tatlı olmuş bence bu. Ellerinize sağlık, aklımın bir köşesine yazdım tarifinizi.

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Harika bir yaz tatlısı olmuş canım.
Ellerine sağlık, afiyet olsun.

ilhan dedi ki...

Meyveli tatlılara aşırı düştüm bu günlerde. Gerçekten kolay ama belli ki çok lezzetli. Twitter dan takibe almıştım ama ikidir hackliyorlar benim hesabı. :( Ne isterler benim gibi garip adamın hesabından. :)) Eline sağlık.

Kurabiye Atölyesi dedi ki...

gerçekten çok pratikmiş, denemek lazım :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deniz tesekkur ederim:) vakit olmadiginda tatli istendiginde kolaycik olanlarlardan:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi:) tesekkur ederim sevgiler

VuslaT dedi ki...

Gördüm gerçekten rüyamda seni. Hemen kalktım sana itafen tavuk pişirdim. Yemeyen çok şey kaçırmış oluyor, yap bir dene istersen..:))

kiss, kiss kiss..
NOT: Tavuktan bahsedip üstüne kiss yazınca sanmakı klavye hatası ''kışş kışş '' anlarsın mazallah..Öpücük öpücük kıt Engilişimle bu kadar:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan tatlisiz duramayanlardanim bende..ama her gun olmayinca boylesi cikiyor ortaya kurtarici:)) Twitter da farkli sayfalarla baglanti kurulunca bazen virus olayi oluyor galiba twiiter da onay verirken dikkat etmek lazim sanirim,yoksa ne istesinler senin gibi birinden :))

Gurme Şirine dedi ki...

sunumunda çok güzel olmuş....
ellerine sağlık...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim benimmm hala masa basindayim ve yorumun nedeni ile yuzumdeki gulmseme gitmiyor:)canim ya elleyebilsem yapacamda yok anam yok..oyle kafasiz kuyruksuz balik, vucutsuz kemiksiz tavuk olacakki ancak pisirecegim..ama dur tarifi yine aldim hazirlatacak birini bulurum elbet:))bendende sana kiss kiss :)) xo

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem tesekkurler :)

pasta köşesi dedi ki...

oyy abalam ya ellerine sağlık enfess enfess ne o öyle yok kolaymışta yok öyleyişte böyleymişte hç birini kabul etmiyorum şahane bişi buuuuuuuuu :)
iyi akşamlar öptüm kocaman ablam :)

Adsız dedi ki...


:-))))))))))))
Vuslatın mohikan balıklı yorumuna gülmem geçsin yorum yazıcam canım
:-))))))))))))))))))))))))))))))))

hem görüntü hem lezzet birarada,
senin farkınla!!!!!!!
ellerine sağlık:-)

Alyaminahome dedi ki...

mis mis bayıldım canım nasıl güzel bir tarif, nasıl zarif bir sunum ellerine sağlık, hemen deneyeceğim.Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ablasinin guzel kardesi:) tesekkur ediyorum simartiyorsun benii..iyi geceler bende optum kocamann:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destiny Vuslatcim benide cok guldurdu seker o seker..sirf onun icin mohikan baligi bulacam:)
Sagol canim guzel yorumun icin..ben hala o guzelim bahce manzarasindayim. Insan oradan ayrilmak istemez..sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilknur tesekkur ederim basit ama lezzetli bir tat..denersen seveceksindir..sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

ohhh süpermiş
ellerine sağlık

anne eli gibi dedi ki...

bende bazen alengirli tariflerle uğraşmaya nasıl üşeniyorum anlatamam,sen yine uğraşmışsın ben 2 kaşık nutella ile geçiştiriyorum bu krizleri :) eline sağlık canım,afiyet bal olmuş..

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. Daha tam detaylı incelemedim ama takibe aldım. Bu tatlı çok pratik bir tatlı çok hoşuma gitti. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sarimutfak-Hande tesekkur ediyorum :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi, ben nutellayi unutmusum:)) oda kurtarici cogunlukla dogru demissin..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Seldanin mutfak defteri, ziyaretiniz icin tesekkur ederim..en kisa zamanda ziyaret edecegim sizin blog unuzu..sevgiler:)

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Çok hoş görünüyor.Sütlü tatlıları da çok severim.Ellerine sağlık canım

huuuubakbi dedi ki...

çok güzel gözüküyor.ellerine sağlık seviler cnm

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mormenekseler tesekkurler sevgiler sanada:)

Unknown dedi ki...

Ben bi mutfaktan kaşık alıp geleyim..
Dayanamayacağım çünkü,gece yarısı,canım çekti.Ellerine sağlık canımmmm:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Meliha kasigini hemen al gel hazirliyorum sanada:) sevgiler..

ihlamurcum dedi ki...

Twitterda hemen sizi takip edeceğim,memnuniyetle. Tatlınız gerçekten pratik olmuş.Sevgilerle.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum tesekkur ederim gordum twitterda:) sevgilerimle..