13 Ekim 2012 Cumartesi

No 99 Wayne Gretzky Estates Cabernet-Merlot 2010

Geçen hafta sonunda lokal olsun diye Niagara-Ontario şaraplarından almıştım..Eski hockey oyuncularından Wayne Gretzky ve ailesine ait..No:99 Wayne Gretzky Estates Cabernet-Merlot 2010 . 99 hockey oynadığı yıllarda giydiği formasının numarası..
Beyaz şarapları ve ice wine ları kalitesinden dolayı ödüller kazanmış. Gretzky ye ait sarap ilk kez denedim, genelde Ontario kırmızılarına pek sıcak bakmıyorum,  ne zaman denediysem beni fazla tatmin etmedi. Beyaz lar  konusunda ise daha olumlu düşüncelere sahibim ve birçok beyazı, "kendi olağan şarabımın dışında" severek denemişimdir.

No 99 Cabernet -Merlot genç bir şarap dolayısı ile çokta keyif alarak içemedim, ancak bu tamamen kişisel bir paylaşım benim sevmediğimi bir başkası severek ve beyenerek içer o ayrı. Renk te oldukça koyu, güzel bir kırmızı , burunda asit yoğunluğu çok gibi geldiysede tabiki 30 ile 45 dk. arasındaki dinlenmeden sonra bu yoğunluk kayboldu, orta vücutlu, vanilya ve birazda çikolatalı kahve tadı(Bunu tam olarak ifade edememiş olabilirim) ile kırmızı meyve aromalı yinede içimi konusunda fena değil diyebileceğim, Ontario kırmızısı sevenler için denenebilecek kalitede kırmızılardan..Keyifli hafta sonunuz olsun diyorum, CHEERS!!

Not: Bu şarabın 2007 yılı olanı için oldukça yüksek puan verilmiş ama ben aldığım yerde bulamadım..Bulursam deneyeceğim..

*Şarap seçimleri ve içimleri hakkındaki yorumlarım tamamen kişisel dir..

16 yorum:

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

şarap tanıtımları mükemmel, tadı damağımda hisssediyorum, vanilya ve çikolata...sizin de hafta sonunuz güzel geşsin...

ilhan dedi ki...

Şarap yorumlarınız harika, şimdi olsa da içsek izlenimi uyandırıyor. Çoğunu not alıp bakıyorum ama daha bir tanesini bile bulabilmiş değilim. :))
Güzel hafta sonları olsun.

Özgür Tatlar dedi ki...

sarabi cok sevmem bas agrisi yapar bende.ama sana afiyet olsun.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Hayat Mutfakta Guzel, tesekkur ederim canim..arada sirada oluyor boyle afiyetler iste :))) Guzel bir gun diliyorum sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Festigan, Turkiyede yabanci saraplari satan dukkan varmi ne kadar satiliyor bilemiyorum ama kesinlikle Ontario saraplarini bulmazsiniz ama Argentina dan ve Ispanyadan bulma sansiniz vardir, sarap sevmeseniz de arada sirada tadina bakin derim, Icemezsenizde etleri sos lamada kulanirsiniz :))sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Ozgur Tatlar tesekkurler canim afiyet oldu bile:))) sevgiler diyorum.

VuslaT dedi ki...

Canım benim şarap sana yanındaki zeytinden ekmek arası yap bana.. İyi haftalar dilerim.. Mutlu geçsin günlerin..

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Alkol kullanmadığım için şimdi ne desem yalan olur :)
Ama içseydim kırmızıyı içerdim bana vişne suyunu andırıyor beyazı da kireçli su gibi geliyor :D

Unknown dedi ki...

Canım benimde çok şarap kültürüm yok ama olacaksa kırmızı severim bende en son gökçeadadan aldık ama hala bi fırsat bulup içemedik...bayramda artık kayınvaldemlere gidicez orda içeriz...ama bende bazen et yemeklerine katarım....ayy dur canımı istettin zaten evlilik yıldönümümüzü kutlayamadık bu amelita yüzünden....canım sevgiler kanadaya...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Vuslat cim, sen merak etme ben sana zeytin ekmek yaparim da o resimdekiler uzum ama :)))) (zeytin gibi cikmislar ) guzel haftan olsun sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi ne deyim artik tercih senin..visne suyu en iyisi ama :))
sevgiler diyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pozitif pembe, bence bir an once Gokce adadan aldiginizla evlilik yildonumunuzu kutlayin , madem almissiniz bosa gitmesin:)) Kanada dan da sana sevgiler:)))

pasta köşesi dedi ki...

ablacım yanındaki atıştırmalıklara talibim ne kadar hoşlar öleeee:) mutlu haftalar diliyorum sana kocaman sevgilerimi bırakıyorum...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Pasta kosesi, istedigin atistirmalik olsun:)) Sanada mutlu haftalar olsun canim sevgiler:))

VuslaT dedi ki...

Desene kuzum şaftı kaymış üzüm..:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslat hahaha safti kaymis uzum..guzel tabir..baska ne olaki :)))