6 Eylül 2012 Perşembe

PORCUPINE RIDGE SYHRAH-2011

Birkaç gün öncesinde havanın miss gibi olduğu akşamlardan birinde bahçede otururken, güzel havayı son derece yumuşak, kolay içimli Güney Afrika dan kırmızı ile keyiflendirelim dedim..Birkaç sene önceki Yeni yılda ilk kez -burada- satışa sunulan ve sadece kısa bir zaman için üretim yapılan PORCUPINE RIDGE Syhrah-2009 u denemiş ve -özellikle ben- çok beyenmiştik..sonrasında tekrarı gelmedi, özel yapım denildi, ama istek çok olduki bu sene tekrardan raflarda yerini aldı ve ben hem 2010 hem 2011 üretimli olanı alıp, 2011 i açıp denedik..şimdi 2010 dururken neden 2011 i içtiniz diye düşünülebilir tamamen yanlışlıkla oldu..ama bir kayıp varmı, yok!..

Rengi kadehte okadar güzeldi: içimi ipek gibi yumuşak , kırmızı meyve aromaları ile, hafif baharat ve az birşey karabiberimsi tadı ile dolu vücutlu, yudum sonrası hafiften boğazda kalarak akıp giden son derece keyifli kırmızlardan biri...Şarap üreticisi çok eskilerden Güney Afrikada kurulmuş(1776 larda) Boekenhoutsloof.. Her ülke kırmızısını kuru, dolu vücutlu  şeker oranı 0-1 arası olduğu müddetçe denesemde gönlümde yatan Argentina kırmızılarıdır ama Afrikadan bizlere sunulan Porcupine da oldukça rahat içimi ile birkaç sene öncesinde gönlümde yer etmiş ve bu seneki denemedede hayal kırıklığına uğratmayıp ayni kaliteyi şarap severlere sunmuş..Güzel bir hafta sonu diliyorum..CHEERS!!

6 yorum:

Bak Bu Harika dedi ki...

Oh sefanız olsun. Siz güzel diyorsanzı denemek lazım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sagol canbim..kirmizi seviyorsaniz ve bulursaniz deneyin derim:))

Gurme Şirine dedi ki...

afiyet olsun canım...
sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler Sirinem..Iyi hafta sonu:)

ilhan dedi ki...

Şarapların en sevdiğim tarafı renkleri. Bende nedense baş ağrısı yapar. ( Tabi 3 kuruşluk Güzel Marmara içersen ağrır dediğinizi duyar gibiyim.) :)) Açıkcası Rakı varken şarap hiç aklıma gelmez. Size afiyet olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Festigan bende ancak fazla kacarsa bas agrisi yapar :)bazi kirmizilarin icindeki sulfite, tannins vs. basagrisi yapiyor diye dusunuluyorsada kesin nedeni bilinmiyor ha birde ucuz marmarada yapiyormus hahah..Raki bulursak bende kacirmiyorum ama onada eslik edecek muhabbet birileri lazim:)) Yarasin diyorum..