21 Eylül 2012 Cuma

LUNTA 2009 Malbec

Birkaç hafta önce aldığım Argentina şaraplarından LUNTA-2009 Malbec bu akşam için seçilenlerden...2011 senesinde Argentina sarap ödüllerinde altın madalya yı kazanmış, ve bu ödülüde haketmiş..şişenin arka kısmındaki etikette, nereden geldiği, yetiştiği yer, üzümün cinsi, nezaman toplanıldığı şarabın yapım yılı gibi kısacık bilgiler verilmiş. 

Dengeli asit oranı, burunda meşe kokusu ağırlığı ile birlikte kırmızı meyve aroma yoğunluğu , dinlendirildikten sonra ki ilk yudum la son derece dengeli tanenli, kuru, hafif baharat tadı ile keyifli güzel bir kırmızı..şarabınızla birlikte sevenler için kırmızı et iyi gidersede, benim gibi et sevmeyenler için, orta kuvvette, hafif kokulu bir peynir, ev yapımı cevizli ekmek ve Yabanmersini reçel ile de LUNTA nın keyfini çıkarırsınız..içimi güzel, rahat keyifli bir şarap..gönlünüzce bir hafta sonu diliyorum.CHEERS!!

10 yorum:

ilhan dedi ki...

Siz akaşam İtalya'daydınız, biz de sabah Arjantin'e gidelim o zaman. :)) Tanen ? Ege 'de defneye tanen diyorlar ama buradaki başka anlamda herhalde. Şaraba değil ama sabah sabah cevizli ekmek ve yabanmersinli reçele imrendim. Afiyet olsun size.

Gurme Şirine dedi ki...

afiyet olsun canım..............

bücürükveben dedi ki...

Şaraptan hiç anlamam, hele sizin kadar asla...çünkü alkollü içki -bira dahil içemiyorum, (tek istisnası vişne likörlü çikolata):))))şarap adına tek anladığım kırmızı etle kırmızı, beyaz etle beyaz şarap içilmesi gerektiği James Bond filminde rastlamıştım oradan aklımda kalmış:)ama içmediğimden söyle ne yapacağım bu bilgiyi:)?
Afiyet olsun diyorum, keyfiniz bol olsun..

siyah kuğu dedi ki...

Uzak diyarda ki dostum, bir gün beraber içeriz sen şarap iç bende vişne suyu içerim olurmu:)))
sevgilerimle öptüm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Ilhan keyifli bir gece yarisi sonrasi..sizlere gunaydin diyorum:) Tanenuzum kabuklarinda, cekirdeklerinde ve saplarinda bulunan ve agizda burukluk birakan bir tat:))Kirmizi saraplarda daha guclu olur beyazlarda daha az..Ayrica icinde dinlendirilen ficilarlada ilgilidir..bu konu uzaaaar gider..Bu gece Italya, Fransa, ve Ontario da idik..belki birgun sizlerlede yapariz bu ziyareti kimbilir:))Keyifli pazar lar diliyorum.
(cevizli ekmek kalmadi ama recel var :) )

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gurme Sirinem afiyet oldu canim cok sagol..guzel pazar gunu diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Bucurukveben..bende okadar icmiyorum ama sarap ozel zevklerim arasinda napim:)) Ehh James Bond dan da olsa bilginiz var belki ise yarar birgun..ama hic icmemek belki daha iyi, visne likorlu cikolata bence en iyisi..Bucuruk u mirr mirrr diyerek elimi uzatip seviyor sizede sevgilerimi yolluyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim kugum..belki birgun..dunya kucuk neden olmasin..bende sana eslik eder visne suyu icerim..onemli olan gonuller bir olsun..keyifli pazar gunu dileyerek kocaman sariliyorum:)
artik uyuyum sabahin 2 si olmak uzere :)))

pembe kekik dedi ki...

Peynir tabağı ve ceviz çok yakışır.Afiyet Olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembekekik cim Evet gercekten peynirsiz hic olmuyor:)) sevgiler