Bu Lorlu bisküvili pasta tarifini ve mozaik pastasını Türkiyede olduğum yıllarda kolaylığından dolayı çok yapıyordum, sonraları mozaik pastasını yapmaya devam ettiysemde, nedense Lorlu pasta yı çok nadir yaptım, aslInda son derece hafif, yapımıda kolay bir pasta ama ne bileyim mozaik daha hafif diye onu seçmişim ve mozaik pastasının ustası olmuşum - (arkadaşların yalancısıyım :) ) neyse. Geçenlerde Fransa da yaşayan yeğenim teyze eskiden Lorlu pasta yapardın sayfanda paylaşırsan sevinirim deyince hafta sonuda arkadaşlar geleceklerdi pastasız olmaz deyip eski defterleri karıştırıp tarifi buldum ve kendime göre yeniden uyguladım....Kolay ve basit bir tarif, çoğunuzda biliyorsunuzdur ..bilmeyenler varsa hem sizin için hemde sevgili yeğenim için buradan paylaşmış olayım dedim..
Malzemeler
200 gr. petibör bisküvi
2 yemek kaşığı dolusu margarin(tuzsuz)
200 gr.Lor peyniri yada tuzsuz yumuşak peynir(Ben Ricotta kullandım)
1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 portakal, yada limon kabuğu rendesi
1 ad. yumurta
bisküvileri ıslatmak için soğuk süt( 1/2 su bardağı kadar)
Folyo ve streç
Yapılışı:
Önce bir miktar folyo yu masamıza serelim, üzerine streç filmi koyalım ki pastamıza şekil verip servis tabağımıza almak kolay olsun. Margarin i eritip soğutalım, yumurtayi bir kap içerisinde çırpalım, yağı ve pudra şekerini, portakal/limon kabuğu rendesini ve peyniri ilave edip hepsini çok iyi karıştırıp pürüzsüz hale getirelim.
Bisküvilerimizi süte batırıp streç serili folyo nun üzerine yanyana 3 sıra, alta doğru 5 yada 6 sıra dizelim, ilk sırayı tamamlayınca peynir sos undan bisküvilerin üzerine bir miktar döküp heryerine bıçak yardımı ile sürelim, ikinci kat bisküvileri sütle ıslatıp sos un üzerine dizip tekrar sos umuzdan koyup .. 3 .sıra bisküvı ve sos ışleminden sonra ..
pastanın tam orta kısmına ister muz kesip ister çilek kivi gibi meyveleri dizip(Ben kivi kullandım) folyonun iki tarafından tutup kaldırarak Lorlu bisküvileri üçgen şekile getirip elimizle biraz düzeltip, folyoyu iyice sararak servis tabağına aktarıp (folyo ile birlikte) buzlukta 4-5 saat bekletelim.
Ben 1 gün önceden yapıp buzluğa koydum, servisten 2 saat önce buzluktan alıp folyo yu ve streç i çıkarıp tekrar servis tabağına alıp, buzdolabına koydum, ve tam servis öncesi evde yapmış olduğum çikolatalı sos u üzerine döküp yanında muz dilimleri ile servis yaptım. Arzu ettIğiniz şekilde süsleyip servis yapın. Dilerim sever ve denersiniz..AFİYET OLSUN
Not: Benim petibör bisküvilerim biraz minik lerdi dolayısı ile yaptıgım peynirli sos ölçüsü tam geldi, ve 12 dilim çıktı. şiz daha bol sos isterseniz ölçüleri iki misli olarak kullanabilirsiniz. çikolatali sos için ise 1 bardak süt e 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı şeker koyarak puding yaptım ve bir miktarda siyah çikolata atıp karıştırdım. Sadece çikolata eriterek te pastanın üzerine servis öncesi dökerek, biraz bekletip dilimleyebilirsiniz.
32 yorum:
Arkadaslar. Ben bu pastayi sahsen Doslar bahcesinden lezzetlerin elinden yedim hafta sonunda. Enfesti. Mutlaka tavsiye ediyorum. Canim arkadasimin Mozaik pastasi da harika olur. Ben nedense hic dusuremem onun cok kolay dedigi Mozaik pastayi. Sagolsun, benin ozellikle eve goturmem icin yapmisti onu da. Kizlarim bayram etti. Iyiki varsin guzel arkadasim!
günaydın ,ellerine sağılık canım,basit tarifleri nedense unutmaya başladık.
efis bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık canım.
muazzezime katılıyorum.
bu ne güzel bir pasta olmuş...
çok beğendim çoook...
1 dilim de benim için ye lüten...
ellerine sağlık...
Ben de arkadaşlara katılıyorum bilinen bilinmeyen her şeyi unutmamak için sık sık paylaşmalıyız. Ellerine sağlık. Çok güzel tatlım..
İlk kez duydum ama hafif ve çok lezzetli bir şeye benziyor, deneyeceğim pasta severim hele de çikolatalı olursa...cuma günü misafirim vardı çikolatalı pasta yaptım hala duruyor:)bayılıyorum çikolatalı şeylere:)eline sağlık
Pratik ve bir o kadarda çok güzel görünümlü bir pasta. Ellerinize sağlık.
Aww Suleeee...siz isteyin ben herzaman yaparim canim..yorumunuda aglatacaktin yani :) optum
Mazes gercekten oyle, halbuki unutmamak lazim iste arada hatirlatiyorlar boyle sevgiler:)
Mutfagabuyrun sagol canim :) sevgiler
Bir kase lezzet tesekkurler canim :) sevgiler diyorum..
Gurme Sirinem az oncede son dilimi senin icin mideye indirdim :)) sevgiler canim:)
Vuslat sagol canim..iste arada sirada hatirlayip yapiyoruz iyimi oluyor kotumu bilmem ama afiyetlen de yiyoruz , sevgiler :)
Bucuruk ve ben gercekten cok hafif bir ara deneyin derim..Siz pasta kaldi diye uzulmeyin beni cagirin ben geleyim birlikte yeriz :))Sevgiler..bucuruk ede:))
Nursalkimi tesekkurler canim..sizin sayfa siiriniz ve ozellikle muzik ve background resim cok guzel :))sevgiler diyorum:)
Çok güzel bir lezzet olmuş ellerinize sağlık afiyetler olsun.
Sevgili Handan tesekkur ederim.sevgiler:)
ellerine sağlık yine döktürmüşün bakıyorum:)
Tesekkurler Balbocuklerim:)
ne güzel bir pasta böyle,ellerine sağlık canım...
Tesekkurler Mehtapcim..hafif ve lezzetli :))) vede kolay..
En sevdiğim pastadır. Çok da güzel anlatmışsınız, elinize sağlık.
Tesekkur ederim Ilhan Bey..
Ben bunu çilek zamanı çilekli ve çilek soslu yaparım, çikolata ve muzda eminim çok yakışmıştır,denemeli.Elinize sağlık.
Sevgili Ihlamurcum, eminim cileklede cok guzel oluyordur..birde oyle denerim..tesekkurler:))
Enfes görünüyor,ellerinize sağlık en kısa zamanda bunu denemek istiyorumm.sevgiler..
Sevgili Tumay, bugune kadar denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim..sevgiler:0)
Çok hoş olmuş. Ellerine sağlık
Emelcim,yemek tarriflerini cok begendim,cok faydali buluyorum,tebrikler.....fatos ablan -adapazarindan.
Sevgili kivircik bayan, tesekkur ederim ziyaretiniz icin, vede guzel yorum icin..sevgiler..
Fatos ablaciimmm sayfami ziyaret ettigine ve Beyendiginede cok sevindim..iyi oluyor burada paylasimlar arada sirada..opuyorum hepinizi sevgiler :)
Yorum Gönder