7 Mayıs 2012 Pazartesi

PAZI / SWISS CHARD

Güzel bir hafta diliyorum hepimize..ve bulundugumuz yere birazda güneş:))
Bu aralar pazı ya taktım. 5-6 hafta öncesine kadar bilmezdim, ablama gittiğimde hazırladığı güzel yemeklerin arasında ıspanak benzeri hafif yumurtalı yeşilliği görünce önce “ıspanak“ sandım, ama yediğimde tadı farklı gelince ablam PAZI o dedi..oda nedir falan derken bir gün markete gittiğimizde eline büyük yapraklı yeşil bir demet aldı ve bu PAZI tanıştırayım dedi..ne bileyim hiç yemedim, hiç duymadım..Buraya döner dönmez mutfaklık alışverişe gidince hemen araştırdım benzer birsey varmı ki diye ve buralarda SWİSS CHARD olarak satılan yeşilliğin PAZI olduğunu keşfettim..İyiki keşfetmişim nerdeyse her hafta alıp pişiriyorum, eşim ve oğlumda ne bu diye soru sormadıklarından galiba Ispanak niyetine yediklerinden:)) bende ek yemek olarak sıkça kullanıyorum...
Pazi / Swiss chard
Malzemeler:
1 demet Pazı/ Swiss chard
1 adet kuru soğan/ yada 6 adet taze soğan
az birsey zeytinyağı
1 diş sarımsak
az tuz,karabiber
1 adet yumurta

Yapılışı:
Pazı yı iyice yıkayıp, sonra ince  doğrayalım, ve kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayalım. Ve süzgeçe alalım. Soğanı ve sarımsağı da ayıklayıp incecik doğrayalım.Tavaya/ tencereye az miktar zeytinyağı koyup, soğanları ve sarımsağı ilave ederek 5-10 dk.kavuralım, soğanlar yumusayana kadar. "Az haşlanmış" pazı nın suyunu iyice sıkıp, soğanlara ilave edip birlikte 10 dk.kadar daha kavurup, tuz ve karabiber ilave edip, 1 yumurta kıralım içine ve hızlıca karıştırıp, yumurta pişer pişmez, ocaktan alalım, ister et yemeğinin yanına isterseniz sadece kendisi olarak yenmek üzere servisimizi yapalım. AFİYET OLSUN

Not:
Şayet sadece kendisini yemek olarak yiyecekseniz, ozaman 1 demet yerine 2 demet almakta fayda var, yoksa 1 demetten ancak 3 kişilik aile için ek yemek olarak 2 şer kaşık çıkıyor..Tabiki birde demetlerin büyüklüğünede bağlı, benim aldığım pazı demeti çok büyük değildi. Bu keşif: sebze seven biri olarak çok ta iyi oldu sağolsun ablam:)))

7 yorum:

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ediyorum canım.

Ellerine sağlık pazı nefis görünüyor biz de ailece çokk severiz.
Pazı kavurması olarak ayni şekilde sabah kahvaltılarında bile yaparım.

Sayfam da ödülün var canım,alırsan sevinirim.
Sevgiler...

yildiz dedi ki...

Sayfanizin her karesini inceledim,ellerinize saglik.
Ben de beklerim,sevgiyle ve dostca kalin

ilhan dedi ki...

Ellerinize sağlık. Pazının ıspanak gibi zeytinyağlı yemeği de çok güzel oluyor. Az pirinçle.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Yildiz tabiki sayfani ziyaret edecegim..bende tesekkur ediyorum..Ilhan pirinclide deneyim ozaman..pazi yi sevdim..sevgiler

Tulay dedi ki...

istah acici gorunuyor,eline saglik canim,X

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler canim..

Nasti dedi ki...

Ben de pazıyı ilk kez bu ay denedim...Oldukça başarılı, temizlemesi de ıspanaktan daha kolay.Ben de tek demetten pişirmiştim gerçekten oldukça az çıkıyor...tadı benim oldukça hoşuma gitti...Benim denediğim tarifte yumurta yoktu yumurtalı da denemek isterim :)