10 Nisan 2012 Salı

EVE DÖNÜŞ

dostluklarda icilen ve omur boyu hatiri olan  kahveler
Türkiyede geçirdigim zaman içerisinde ailemin yanısıra birçok çocukluk, okul ve iş arkadaşlarımla da görüşme fırsatım oldu..Kiminle yemek te buluştum, kiminle sadece telefon ile konuştum, eski dostlar diye bir şarkı vardı..onda “unutulmus birer birer“ derdi, ama benim dostluklarım hiç öyle olmadı, herzaman hatırlandı, fırsatlar yaratılıp görüşüldü yada hiç değilse telefon edip konuşuldu..Galiba şanslı insanlardanım, senelerdir yurtdışında yaşasamda eski arkadaşlıklarımdan, dostluklarımdan eksilen, azalan hic olmadı..hep can olduk..dost olduk..hep paylaştık..paylaşacağızda..(Ulaşamadığım bazı arkadaşlardanda özür diliyorum..bazen zaman yetmiyor  ve beni anlıyorsunuz biliyorum).Türkiye den ayrılmadan önceki birkaç gün hem gezdim, hem ziyaret ettim..
Orman Park
Adapazarındaki son günden önce Orman Park a gidip kahve ictik.. yeşilliğin tümünü içinde barındıran küçük ama sevimli bir park-arkadaşlarıma veda ettim, ve ailemin bir kısmına..sonrasında İstanbul yolculuğu başladı, önce Acıbadem, 
Moda da cay ve tost
sonra Moda da dolaşıp, çay içip tost yiyerek ve denize kuşbakışlı harika manzaraya bakarak, ve bazı arkadaslarimla muhabbet ederek yavaştan Kadiköye doğru yürüdüm, alışverış yaptım..iskeleden birkaç resim çekip, akşamında güzel şarap ve döner sandviç ile geceyi kazandibi ile sonlandırıp ertesi günü kahvaltı sonrası Bağdat caddesinde gezip, kek molası verdik...Küçük bir motor gezisi ile Karaköye gidip oradan da  Galata ya çıkıp, Beyoglunun sokaklarına daldım(k)..
Beyoglu, Nevizade 
Koska ya uğrayıp ara sokaklardan  Nevizadeye geçip(bir başka kültür yaşar orada..)biryerlerde keyifli Buzbağ öküzgözü-Boğazkere içip ızgara köfte, ve meze eşliğinde sokaktan geçen taze badem satıcısından da badem alarak..
Beyoglunda aksam uzeri


Sanat eseri tatlilarimiz
yemeğimizi noktalayıp, kalabalık, iğne atsan yere düşmez misali dünyanın 
hiçbiryerinde görülmeyecek canlılık taki herbir insanının ayrı bir hayat hikayesi, anlatacak çok şeyinin olduğu Beyoğlu akşamında nefis görüntülü yemesen olmaz tatlı cının da resmini çekerekten(Eve paket yaptırdık) gecemize de evde rokalı pizza ve Anfora ile devam edip sonrasında valizlerimi topladım..ve dönüş..




Güzelim İstanbul, boğaz, insanlar, kalabalık..kuşlar martılar..ailem ve arkadaşlarım..bir sonraki gelişime kadar hepsine elveda diyerek  boğazı birkez daha geçerek..yine kürkçü dükkanına geldim..

Yine sizlerle güzel tarifleri paylaşıp, muhabbetler edeceğiz. tüm dostlara Merhaba...

12 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

bende neden panelde göremiyorum diyorum ,meğer izlemeden düşürmüş google:)neyseki hallettim.
ne güze gezmişsiniz istanbulda,dostluklarınız ve mutluluklarınız daim olsun,sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili anne gibi tesekkurler..hepimiz icin dostluklar onemli, sizinde mutlulugunuz daim olsun sevgiler canim..

BENİMDENİZİM dedi ki...

merhaba çooook uzaklardaki arkadaşım ziyaretin beni mutlu etti. Ama böyle uzaklardaki arkadaşlarımın sitelerine girince çok duygulanıyorum.. Hüzünleniyorum. Mutlaka sizler mutlusunuzdur oralarda ama ben hüzünleniyorum. bir arkadaş daha var arnavutciğeri kanada torontoda... Neyse her zaman beklerim hatta türkiye ziyaretinde bana çok yakına gelmişsin adapaaazarına 1,5 saaat mesafedeyiz biz Bolu hoşçakal

Sule dedi ki...

Hosgeldin benim guzel arkadasim. Cok guzel gezmis eglenmissin... OH oh yemeklerde yemissin. Ozlemistim. Hafta sonu gorusmek uzere.

BENİMDENİZİM dedi ki...

Canım yine benim merhaba ben gülcan.Kaç yıldır oralardasınız.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gulcancim.ben 18+ yili dolduruyorum..Turkiye ziyaretimden pazar dondum..Abant a gittim bilseydim boyle guzel arkadas oldugunu Bolu yada ugrardim yakinindaydim:))Sevgiler

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar,
Gurbetlik çokk zor.Gelişler mutlulukla gidişler hüzünle doluyor.
Ne güzel hasret giderilip gezilip,güzel lezzetler tadılmış.
Sefanız olsun.
Sevgiler...

Gurme Şirine dedi ki...

merhaba sizi izlemeye aldım...
paylaşımlarınız çok güzeldi ...
teşekkürler...
sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
kocaman sevgiler...

Adsız dedi ki...

sefan olsun emelcim...
tulay,

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim sagol..biraz oldu sefa:))))

Adsız dedi ki...

Teyzosum,Ne guzel anlatmissin.Yeni dondum ama ozledim simdi Turkiyeyi bak..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Burcosum..ne guzeldi dimi..ins. seneye yine gidebilir bu sefer birlikte plan yapabiliriz :))