6 Şubat 2012 Pazartesi

KAĞITTA PASTIRMA

Herkese güneşli, pırıl pırıl, ama az birşey soğuk bir günden merhaba..Koşuşturmaca geçen hafta sonumuzda, cumartesi gününün yoğunlugu sonrası gecemizide son dakika misafir i olarak gelen arkadaşlarla hoş-sohbet geçirdik..ertesi günüde tenbellik ve az birsey yorgunluk hissettiğimden, karnımız acıktığında en kolay yapılabilecek türde birşeyler hazırlayım istedim..Önce miss gibi çorba, malum kış günleri çorbasız olmaz, yanınada pastırma))))(kokusuz ve burada imal ediliyor, alıp buzluğa atıyor çok arada sırada canım isterse 1-2 dilim yiyorum) Eşim fazla sevmez ama “kağıtta pastırma" yapacağım deyince bende deneyim dedi.  Kolay olduğu ve tadını da beyendiğim için sizlerlede paylaşayım istedim..Aslında mezelik bir tarif, pastırma seviyorsanız, deneyin hoşunuza gidecektir..
Kagitta Pastirma

Malzemeler : (Benimki iki kişilik, siz arzuya göre miktarı arttırın)
12 dilim pastırma
1 orta boy domates
1 sivri biber (Yeşil yada kırmızı biber de olabilir)
2 sap dereotu (varsa)
1/2 limon
1 kaşık zeytinyağ
2 parça folyo yada pişirme kağıdı 
Kagitta Pastirma
 
Yapılışı: Pastırmanın çemenlerini ayıklayın. Domates, biber ve limon u halka halinde keselim. (Biberin tohumlarını temizlemeyi unutmayın)
2 ad.folyo yada pişirme kağıdına ,6 şar dilim pastırma, domates, limon, ve biber ler sıralaması ile üst üste dizelim, (pastirmalar altta biberler en üstte olacak) varsa dereotunu da biber dilimlerinin üzerine koyup,zeytinyağını gezdirelim, folyo/pişirme kağıdını iyice kapatıp, yağsız tavada 5 dk. üzeri kapakla kapalı olarak pişirelim. Afiyet olsun..

Not: Mini fırındada 180’/350’F ta 5 ile 10 dk. arası kontrol ederek pişirebilirsiniz. Dikkat edin pastırmanın uç kısımları yanmasın.

8 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

süper olmuş lezzet deposu resmen
ellerine sağlık canım

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler , sevgiler Hande))

Güloanne mutfakta dedi ki...

Arkadaşım öncelikle blogun hayırlı olsun nice nice uzun seneler diliyorum.
Etkinlik için bir tarif yayınlıyorsunuz ve hangi etkinliğe göndereceğinizi yazıyorsunuz,sonra o bloga uğrayıp tarifinizin olduğunu bildiriyorsunuz.Etkinliğe ev sahipliği yapan blogcu arkadaş gelip tarifi alıp kendi blogunda, sizin blogunda adını ve linkinide bildirerek yayınlıyor. Bir nevi tarif gönderen blogun reklamını yapmış oluyor.
Biraz uzun oldu ama sanırım anlatabilmişimdir.sevgiler

anne eli gibi dedi ki...

pastırmayı çok severim,kağıtta hiç denemedim,ellerinize sağlık..
mutlu günler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Guloannemutfakta aciklamaniz icin tesekkurler..
Anne eli gibi sizede sevgiler)))

Nuran dedi ki...

Emelcim etkinliği sorman iyi olmuş bende kendi kendime merak ediyordum sormakda hiç aklıma gelmemişti. Pastırmayı da çok severim mis gibi olmuştur afiyet olsun:)

neslice tarifler dedi ki...

Ay harika görünüyorlar. Nolursa olsun pastırmayı seviyorum valla. Ellerinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Guzel yorumlariniz icin hepinize tesekkurler,
Nuran sende katil istersen etkinlige en azindan guzel arkadasliklar oluyor blog uzerinden de olsa)))
Sevgiler herkese