20 Ocak 2012 Cuma

ÇİKOLATALI, KREMLİ SHOT ;))

Çikolata ve kahve sevenler için hafta sonunda güzel gidecek, tadı nefis, yapımı kolay harika bir tarifim var..pudingimsi bir lezzet... Pudingimsi diyorum çünkü çok koyu olmayan ama kaşıkla yenilen ve Türk kahve/ekspresso  fincanlarında ikram edebileceğiniz,çikolatalı, kremli shot..(Türk kahve fincanın daki maksat : tam kıvamında az ve öz miktarda ikram edilmesi nedeni ile)
Evet simdi size tarif, mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız..Ve denerseniz lütfen düşüncenizi benimle paylaşmayı unutmayın..
Cikolatali kremli shot

Malzemeler:
175 gr. siyah iyi kalite çikolata
3/4 ölçü kabı yağlı süt /175 ml. (yada 10% kahve kremi)
3 yemek kaşığı kahve (türk kahvesi yada koyu hazırlanmış nescafe)
2 yemek kaşığı likör (Rum, konyak,kahve yada portakal likörü)
3 ad yumurta (Hafif çırpılacak önceden)

Yapılışı:
Çikolatalarımızı blendırdan geçirip, içinde bırakalım Kahvemizi pişirelim. Sütümüzü(yada kremi) bir kapta kaynatalım, ocaktan alalım, 3 kaşık sıcak kahvemizi ve likörümüzü, sütümüze ilave edelim karıştıralım ve karışımı, blendırdaki çikolataların üzerine yavaşça dökerek çikolataların erimesini sağlayalım(Aynı anda blendır çalışıyor olacak mlz.lerin iyice karışması için yada mixerle karıştırılsın)Ve yumurtaları da ilave edip pürüzsüz bir hale gelene kadar hepsini karıştıralım. Küçük kahve fincanlarına kaşık yardımı ile paylaştırıp, en azından 3 saat buzdolabında bekletelim. Üzerine servis öncesi bir miktar krem şanti döküp, kahve çekirdeği, kakao ile süslemeyide unutmayın...Afiyet  olsun, CHEERS...

Not: 1 gün önce hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz. Likör kullanmak istemezseniz,yerine iki kaşık kahve ilave edersiniz.

4 yorum:

neseersoy dedi ki...

Çok lezzetli olduğuna eminim , ellerinize sağlık.Sevgilerimle,Neşe

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Guzel yorumunuz icin tesekkurler Nese. Sevgiler))

Adsız dedi ki...

Bu güzel tarifini erkek olarak ve ilk defa mutfağa girerek yapacağım güzel kardeşim. eline, diline ve yüreğine sağlık

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Afiyet olsun, dilerim beyenirsiniz..