18 Ocak 2012 Çarşamba

SALAMLI, YOĞURTLU ÇORBA

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan en güzel yiyecek çorbadır, tabiki yemiyor, içiyoruz ama en güzel içecek desem akla salep, çay falan gelirdi, o nedenle yiyecek dedim))
Özellikle kış zamanı çorbayı hergün olmasada iki günde bir mutlaka yaparım. Ailecek severiz..Bu akşam için salamlı, yoğurtlu çorba yaptım. Bilenleriniz vardır ama bilmeyenler için tarif burada...Hem sağlıklı hem yapımı kolay..
Salamli Yogurtlu corba

Malzemeler:
1 ad.yumurta
4 dolu çorba kaşığı yogurt
2 çorba kaşığı un
5-6 dilim salam (küçük,küçük kesilecek)
5 bardak su, tavuk suyu/et suyu (Ne kullanırsanız)
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Az tuz ve karabiber (Arzu edilirse)
Kuru nane

Yapılışı:
Yumurta ve yoğurdu bir kapta çırpalım ve çorbayı pişireceğimiz tencereye aktaralım. Unu az suda inceltelim ve yoğurt, yumurta karışımına ilave 
edelim..5 bardak su yada tavuk suyunu  ve salamları da tenceremize ilave edip, el çırpıcısı ile yada kaşıkla devamlı karıştırmak sureti ile kaynatalım. Kaynamaya başlayınca az tuz ve karabiber ilave edip ocağı kapatalım.
Tereyağını bir tavada eriterek, kırmızı pul biberi de ilave edip hafif kızdıralım..çorbamızı kaselere koyup, üzerine de tereyağ ve kırmızı biber karışımından gezdirip azda  kuru nane serptikmi hem sağlıklı hemde lezzeti yerinde mis gibi çorbamız hazır.. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: