Bende geçtiğimiz birkaç haftadir hem eve gelen misafirler için hem gittiğimiz misafirlikler için yaptığım kurabiyelerle içli dışlı oldum..Bademli kurabiye sonrası, birde 2 renkli kurabiye denedim..bundada badem var ama az..tadı çok hoşuma gitti, tam çayıma eşlik edecek türdendi..tarifi sizlerle paylaşayım istedim..Ben yeşil ve kırmızı yemek boyası kullandım ama sizler istediğiniz renk kullanabilirsiniz..ben boyayı az kullandığımdan renkler tam istediğim gibi olmadı ama en azindan hamura çok katkı maddesi girmemiş oldu..
iki renkli kurabiye |
Bademli ve iki renkli kurabiye |
Malzemeler :
175 ml. oda sıcaklığında margarin ( 1 su bardağından 2 parmak az)
1/2 su bardağı toz şeker ( siz fazla koyabilirsiniz)
1 yumurta
1/3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1/2 su bardağı çekilmiş badem (Yada fındık)
2,5 su bardağı un
2 renk yemek boyası (İsteğe göre)
(Kabartma tozu ve baking powder kullanılmıyor)
Yapılışı :
Margarin ve şekeri mixerle iyice karıştırın, yumurtayı ve vanilyayı ilave edin, karıştırın. Unu ve bademide ilave edip yumuşak hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamuru ikiye bölün, her birini yemek boyası ile renklendirin. (Rengin iyice karışması için hamuru iyice yoğurun) ayrı kaplara koyarak üzerine streç örtüp buzdolabında 30 dk. bekletin.
Pişirme kağıdından 2 adet dikdörtgen parça kesin.(yaklaşık 25x30)herbirine hamurları koyup elinizle yada hafif unlu oklava ile dikdörtgen açın. Birini diğerinin üzerine ters çevirip kağıdı hamurun üzerinden alın. Üst üste koyduğunuz hamuru role yapın. Kağıdı çıkarmayı unutmayin. Elinizle hamuru inceltin yuvarlayarak..Tekrar buzdolabına koyun 1 saat kadar. Hamuru çıkarıp ıslak ve keskin bıçak ile yarım cm. kalınlıkta kesin, hafif elinizle bastırıp, pişirme kağıdı döşenmiş tepsiye dizin. 180’/ 350’F ta önceden ısıtılmış fırında 14 dk. pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra servis tabağına dizip ikram edin..Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder