26 Aralık 2011 Pazartesi

BADEMLİ KURABİYE

Herkese Merhaba, 

Umarım güzel bir hafta sonundan sonra yılın son haftasına enerji dolu olarak başlamışsınızdır..2011 e veda edip 2012  ye merhaba demeye çok az kaldı. Kimimiz evde kendi başına, kimimiz arkadaşları, kimimizde ailesi ile yeni bir yıla daha hoşgeldin demeye hazıirlanıyoruz. Her ne şekilde kutlamaya hazırlansakta, yeni yıl için hepimizin içinden geçen en büyük dilek saglik ve sevdiklerimizden ayrilmamaktir eminim..Hepimizin kalbindeki tüm dilekler gerçek olsun ve ağız tadımız hiç bozulmasın diyerek sizlerle tatlı tatlı-badem kurabiyesinin tarifini, belki eski yılı uğurlayıp yeni yıla hoşgeldin dediğimiz gece için yapmayı planlar ve sevdiklerinize ikram edersiniz diye paylaşmak istiyorum.
Yapımı son derece kolay bir okadar da lezzetli Badem Kurabiyesi icin 
Bademli Kurabiye
Bademli Kurabiye

Malzemeler :
2,5 su bardağı kavrulmamış badem (Blendırdan geçirilerek, öğütülecek)
2 iri yumurta beyazı(Yumurtalar küçükse 3 yumurta beyazı)
1/2 su bardağı kahverengi toz şeker (Yada beyaz toz şeker)

Yapılışı:
Blendırdan geçirilerek iyice inceltilmiş bademlerin önce 2 bardağını bir kaba koyup, üzerine de yumurta beyazları ve şeker i koyup elimizle iyice karıştıralım,  kalan bademide ilave edelim ve iyice yogurup hamur haline getirelim..10 dk. kadar dinlendirip, hamurdan ceviz büyklüğünde parçalar koparıp ister yuvarlak ister yarım ay şekli vererek pişirme kağıdı döşenmiş tepsimize dizerek, önceden ısıtılmış fırında 180’ de( 350’F) 15 dakika pişirelim,  fırından alıp, soğumaya bırakalım, ve servis tabağına aktararak istediğimiz zaman servis yapalım. Afiyet olsun..

Not: Bazen bademleri çok ince öğütmek yerine hafif iri bırakıyorum, o şekildede güzel oluyor. Ayrıca badem yerine fındıkta kullanabilirsiniz. Ve pişmeden önce kurabiyenin üzerine ince kesilmiş bademle süslerseniz daha güzel görüntüsü olur. Son derece sağlıklı ve kolay hazırlanıp kısa zamanda pişen badem kurabiyesi benim ve eşimin en sevdiğimiz tatlılardandır. Vaktiniz olursa mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: