13 Ağustos 2014 Çarşamba

BAHÇEMDEN 2 - IZGARA PEYNİR

Şu andaki havamiz 18 derece..evet yanlış okumadınız 18..Buzz gibi nerdeyse evin ısıtıcısını açacağız..yaz nerdesin diye diye tekrar kış a gireceğiz. Off sıcak, güneşşş dediğimiz günlerin sayısı iki elimin parmak sayısını geçmez. 

Hal böyle olunca her fırsatta bahçede keyif yapsakta, ekilen sebzeler boyumu geçsede güneş olmayınca hiç tad olmuyor..


Gerçi havamız keyifsiz olsada 3 haftadır salatalıkları her gün 2-3 toplamaya başladım. 
Kiraz domateslerde öyle, ama normal olanlar hala yeşil, ve hafiften kızarma yolundasalarda güneş olmadıkça toplanması gecikiyor. Erik lerde öyle hiç büyümediler ve renk değiştirmediler ama hala umudum var..

Ortancalar bu sene geç açtı ama koskocaman açtı..

Hibiscus de öyle,
Manolya ise ikinciye açacakken güneşsizlikten tomurcuklarını açamadan üzerinde kuruttu :( Bir yandan sebzeler bir yandan ortancalar derken taze fasulyeler de kendilerini göstermeye başladı ilk fasulye yemeğini ve yine tazecik toplanmış dolmalık biberlerle dolmaları akşam yaptım..tadları tabiki nefisti..fasulyelerde oldukça verimliler gibi ama hınzır fareler-miş- köklerini kemirmeye başladılar, hatta geçenlerde bir tanesini gördümki amanın şişmanlıktan koşamıyor..hah dedim demek sensin ekmek elden su gölden ordan oraya koşarken iyice semiren, ama sanmayınki yalnız, akrabalarıda var..mecburr yakalanacaklar :( 

Bu arada yazdır, tenbelliktir derken tarif falan yok ya..aklıma geldi sevdiğimiz, peynir ızgara ile ilgili kolay tarif vardı, beyaz sert peynir le, ama hellim lede deneyebilirsiniz..farklı olanda sos :) Bir kabak, bir miktar kiraz domates ve bir miktar sert- küp kesilmiş beyaz peynir lazım vede sos için: 2 yemek kaşığı z.yağı, 2 yemek kaşığı taze nane(incecik doğranmış), 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve 1 yemek kaşığı rum(istenirse)..Hepsini bir kasede karıştırın. Küp kesilmiş beyaz peyniri sosa ilave edip iyice karıştırıp, 30 dk.kadar buzdolabında bekletelim. Ve ızgara şişlerine uzunlamasına incecik kesilmiş kabağı resimdeki gibi takıp aralarına peynir, kiraz domates.bahçe ızgarasında 1-2 dk. kızartalım..
Denenmiştir vede tavsiye edilir :)) Güneşli güzel günler olsun..

Not: Domates, küp peynir miktarını kendinize göre ayarlarsınız

30 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Daha önce de dediğim gibi bahçenden haberlere, resimlere bayılıyorum Emel'im, hepsi çok güzel ençok ortancalara bayıldım, ah çocukken rahmetli anneannemin Beylerbeyi'ndeki evinde vardı saksıda ama bahçesi - minik bir bahçesi vardı- orada hatırlamıyorum, bahçede dut ağacı vardı bal gibiydi tadı...eriklere üzülme belki büyürler, yalnız tombiş fareler kedi eksikliğinden öyle olmuştur kız al bir kedi, kurtul farelerden hepsi anında yok olurlar:))))
öptüm unutmadan afiyet bal olsun

Nurşen Aksoy dedi ki...

Biz Adanadada pişiyoruz bu ara,yok böyle sıcak:((Bahçene bayılıyorum,keyfin bol olsun.Peynir ızgaran nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Afiyetle..

Unknown dedi ki...

Canımcım ne güzel bir yayın olmuş:))) Gerçekten söylüyorum orada olmalıyım. Uçaktan falan korkmayacağım.:) Taze fasulye ve dolmanın tadına doyulmamıştır eminim. Ben mutlaka toprakla uğraşmalıyım okuduğum zaman "ah keşke" dediğim sadece bu konu var.:)Yetiştirip, yetiştirip, mutfakta, reçeller, tartlar kavanoz kavanoz malzeme... İşte rüyalarım bunlardan ibaret:) Ha bir de 1800 lerde ki gibi kabarık etekli, içi gömlekli kıyafetler, başımda büzgülü boneler:))) Deliyim değil mi:)) Manolyalarına üzüldüm.:( Çok narin çiçeklerdir. El bile değdiğinde rengi kararır.:( Hibiskus (hatmi) larına gelince, anacığımın başlıca öksürük ilacıydı. Kaynatıp çok içimişliğimiz vardır. Beni nerelere götürdün bir bilsen cancağızım. Kocaman sarıldım ve sevgilerimi yolladım oralara:))

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Ohhhh hava harika bahçe şahane…
Ama en güzeli de görseldeki tabak mümkünse bende rica ediyorum keyfin bol olsun sevgili adaşım…
Afiyetle sevgilerimi gönderiyorum...

Unknown dedi ki...

Bu tarifi LCBO'nun son sayisinda gormustum. Cok guzel bir fikir ben de deneyecegim.

Afiyet olsun, Dost Bahce'm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim tesekkurler umarim yakin zamanda bahceli evin olur seninde biliyorum cok seviyorsun..eriklerden umudum varda havadan yok :( kedi li evde buyuyen esimin artik kedi alerjisi var..birde cok buyuk mesuliyet..ama bir sekilde yakalanacaklar :)) buz gibi Kanada havasindan simsicak sevgiler gonderdim :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim dunyanin bir tarafi yaniyor diger tarafi ahh buraz gunes ciksa sicak olsa diyor..sagol canim sevgiler yolladim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum yakin zamanda kendi urunlerinin satisini yaptigin minikte olsa bir kahve dukkani bekliyorum senden..nede guzel olur :) fasulyeler epeyce vermeye basladi salataliklarda..bolca yiyoriz. Hibiscus u sen soyleyince gecen sene cicekleri toplamis bahce baharatlari ile harmanlayip cay yapmistim gecen sene bu senede kurutacagim. Gerci benden baska ucen yokta olsuunn. Bazen hic olmayacak seyden insan buran eskilere gidiyor hayallere daliyor..hem sana hem Mujdeye annelerinizi hatirlattim...bir gun gelsen buraya ben giydiririm sana o kiyafetleri bulupta recelde kaynattiririm :)) bende kocaman sarildim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Emel havamiz harika olmasada bahce guzel :) her firsatta tadi cikiyor..tesekkurler sevgiler bendende :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavut cigeri ben hem hellim hem beyaz peynirle denedim
cokta guzel oluyor tavsiye ederim.. afiyet oluyor inan :) sevgiler..

Unknown dedi ki...

ne kadar da şık,
konuk ağırlamak için şahane
eline sağlık
güneşli günleriniz bol olsun
sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

tarif olmasada bahçenin güzellikleri yeter canım.içim açıldı resimlere bakarken.sevgiler.

Emel Sevren Pınar dedi ki...

ah bu bahçeden istiyorum bende:)
ızgara peynir, hellim her sabah neredeyse, yaparım, yeriz çok severiz:)
Ellerine sağlık

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havva tesekkur ederim..umarim azda olsa gunesli gunlerimiz olur resmen sonbaharda gibiyiz :( sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfagabuyrun birde gunes olup azcik isinsak dahada guzel olacak:)) sevgiler

hatırakalsın dedi ki...

Bahçeniz harika ne güzel doğal besleniyorsunuz. İstanbul çok sıcak bu sıralar. Ben 18 derecede olmak isterdim şahsen :)) Salatanız ve sosu lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Emelcim gel paylasalim bahceyi :) birlikte pisirir birlikteyeriz :)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nurcan merhaba mumkun oldugu kadar dogal beslenmeye calisiyoruz :) cok sicak istemem ama azcik gunes olsun..bu sene nerdeyse hic yaz olmadi gibi..tesekkurler :))

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Havanın 18 derece olduğunu ilk başta okuyunca acaba yanlış bir yere mi geldim diye düşünmeden edemedim. Ama sonra nerede bulunduğumu anımsadım.
Ortancalar benim için de çocukluğumdan izler taşır. Ayrıca ellerinize sağlık ve Mersin'den azıcık sıcaklık gönderiyorum izninizle.:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet bey istediginiz kadar sicaklik gonderebilirsiniz :) bu sene hep bir usume hallerindeyiz kis zamani -15 te short tisort giyenler agustos un 15 derecesinde ceketlere burundu :) tesekkur ediyorum sevgilerimi iletiyorum size ve esinize :)

yesimdusova dedi ki...

Merhaba, bende daha izne çıkmamıştım, havalar kapatınca aman allahım geç kaldım dedim:( umarım güneş size de gülümser yeniden;) sebze ızgarayı .ok severim, peynir koymak aklıma gelmemişti bir dahaki sefere deneyeceğim:) sevgiyle kalın..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova umarim gunes ugrar..arada bir kendini gostersede cok cabuk kaciyor resmen sonbahar havasindayiz:( peynir izgarasini tavsiye ederim..sevgiler:)

VuslaT dedi ki...

Sevgili Emelcim gerçekten insanları imrendirecek bir bahçen var tabi benimde ağzımın suları aktı. Bayılırım dalından koparmaya..Senin bahçen çok düzenli ekilmiş profesyonel birine mi ektiriyorsun yoksa sen ve eşin mi bahçeyi ekip büyütüyorsunuz merak ettim. Ölmez sağ kalırsam mutlaka bahçeli bir yer alacağım yada yazları sana kaçacağım. Çok öptüm seni..Muhteşem sebze meyve ve çiçeklerine benden selam söylede bire bin versinler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim umarim seninde bahceli bir evin olur yakin zamanda. Ben bahce ilehic ugrasmam ekmem bicmem sadece cay kahve sarabimla oturur keyif yaparim kitap okurum ha birde olan sebzeleri toplarim :) yani bahceyle ugrasmayi hic sevmem. Esim sagolsun adamin hayati ekmek bicmek bayilir :)) bu arada yazlari bana kacma fikrine bayildiimmm..kacsana kacsana ama seneye gel bu sene hic yaz olmadi :( sonbahardayiz hep sonrasida kis..sagol canimm selamini soyledim az once cok sevindiler :)) sevgilerin en kocamanida sana dediler..

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

İstanbul da havalar dehşet sıcak ya..
Serinliği özlemiyor değiliz. Bahçene sebzelerine ve çiçeklerine bayıldım.
Ne yazık ki bizim buralarda bir bahçe gerçekten lüks o yüzden benim içinde bol bol vakit geçir :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi firsat buldugum her zaman bahcenin keyfini cikariyorum. Yarin senin icin kahvemi icerim :) iki gundur cok cok guzel havamiz nazar degmesin ama haftaya 20 lere inecek yine..golgede serinde dur sende emi :)

ilhan dedi ki...

Ne güzel bahara ermişsiniz siz oralarda. Burada bir anormal sıcak arkasından sağanak ne olduğumuzu şaşırdık. Ama senin bahçe her şart ve iklimde verimliliğini koruyor. Ortancaların rengi nefis. Sebzeler de öyle. Peynir ızgarada hem yemekte hatta kahvaltıda bile yapılabilir. Güzel güneşli günler olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan bahara erdik iki gundur suren yaz havasindan sonra kis a gececegiz :) tek derdim erikerin olmasi bir hafta daha gunes olsa hepsini toplayacagim :) domatesler hepsi birden kizarinca dolabin ici domates doldu napcagimi bilemiyorum..evet gunesli guzel gunler olsun ki bahce keyfi olsun..sevgiler

MAZES dedi ki...

bahçene bayıldım,tadını çıkar canım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazes tesekkurler. Hava sartlari elverdigince cikartmaya calistik :)