2 Temmuz 2014 Çarşamba

BAHÇEMDEN.....

Kışımız oldukça soğuk olmuştu: -30 lardaydık çoğunlukla, evlerde kapalı kalmaktan bıkmıştık, yaz geldi +30 lardayız birkaç gündür. Şimdide çok sıcak diye şikayetteyiz. Hava rutubetli olduğu günlerde de dışarı çıkmak istemiyor bu seferde ev soğutucularını açıp yine evin içinde oturuyoruz..bize yaranılmıyor ne kış, ne yaz:) 
Papatyalar yeni aciyor..en sevdiklerimden 
Aşırı sıcak olmadıkça sabahları-akşamları fırsat oldukça bahçede vakit geçiriyorum, vakit geçiriyorum derken sakın sanmayınki çiçek ekiyor sebzeleri suluyor yada gübreliyorum..ben bahçenin keyfini çıkarıyorum: kahvem ve kitaplarımla..ama tabiki herzaman değil, arada sırada ve meşguliyetim elverdikçe. 

Sebzeler sebzeler..
Bahçemi seviyorum ama uzaktan :)) öyle toprakla uğraşan biri değilimdir..sevmemde(Aslında ne kadar güzel ve dinlendirici, terapi gibi bir uğraş ama napim bana göre değil). Sebze ekme, çiçeklerin bakımı, çimen kesme gibi tüm işler eşime aittir..o sever bahçe ile uğraşmayı, eker biçer ben ise sadece keyif yaparım, birde yetişen sebzeleri toplarım..sebze toplama işine bayılırım :) 
Domatesler

Salataliklar..
Mayıs sonunda domates, salatalık, taze fasulye, sarımsak, soğan, maydanoz, biber ekmiş eşim, bir ayda boyları nerdeyse bana yaklaşan fasulyelerin, özellikle salatalık ve domateslerin üzeri dolu..sanırım temmuz sonunda fasulye hariç tüm sebzeleri yemeye başlarız..
Biberler

Nane, feslegen, maydanoz, kekik ler
Taze soğan ve sarımsakların ise tadına doyum olmuyor..her sene yeniden çıkan nane, fesleğen ler salata ve yemeklerde bolca yer alıyorlar ve fazlaları kurutulup kış zamanında kullanılmak üzere kavanozlara giriyorlar..

Zamanini bekleyen erikler..
Erik ağacımız bir sene çok meyve verip bir sene az veriyor..bu sene oldukça bol miktardalar, tabiki sincap, kuş lardan kalırlarsa..Güzelim leylak ağacımız kış zamanından sağ çıkamadı:( çünkü kökü tavşan, sincap, kokarca, rakun gibi hınzırlarca yenilmiş ve aynı şekilde gül ağaçlarımızdan sadece minik kırmızı ve beyaz renkli kurtulmuş..


Kalan sağlar bizimdir deyip olanlarla idare ediyoruz :) Temmuz sonuna hepinizi bekleriz..bahçe ürünlerimizden toplamaya ve yemeye :)) Bahçe muhabbetim bu kadar yeter deyip müsade isteyim, Deren ve arkadaşlarının olağan müzik çalışmaları nedeni ile evin içindeki davul gitar şarkı seslerinden biraz kaçıp kendimi dışarı atayım :)
Sevgiyle kalın..

53 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

biz insan oğlunun doğasında var sanırım,yaz olur sıcak ,kış olur soğuk deriz.Yalnız sana çok özendim hep hayalimdir böyle bahçeli bir ev,ne mutlu sana :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Canım bahcenin keyfini cikar,buralarda cok sicak..hayırlî ramazanlar..

Unknown dedi ki...

ohh ne güzel iç açıcı,güneşin tadını çıkarın - rakamlar gelene kadar
çok sevgiler

*mehtap dedi ki...

bahçeniz imrenilmeyecek gibi değil, gerçi bende bahçem olsa pek uğraşma yanlısı olmam ama yine de insanın bir bahçesi olması ,en azından kuşlardan börtü böcekten ağaçlardan dolayı mevsimleride birebir yaşaması demek,eşinin emeklerine sağlık olsun, bizim içinde kahve keyfi yap, sevgiler.

gooogoook dedi ki...

Bahçeye Maşallah diyorum, çok sevdim çok beğendim doğrusu:) bitkilerin aşama aşama büyümelerini izlemek güzel olmalı bahçe yok, yani var da apartmanın ortak o nedenle yönetici ne isterse o ekiliyor, o da süs bitkisi tamam kabul o da güzel ama bahçede sebze yetiştirmek benim de hayalim bahçeli bir evim olursa inşallah o da olur;) Güle bayıldım, bir o sağ kalmş şükür, aman kalsın. Sıcaklar da dikkat etmek lazım, kışın kışı sevmiyoruz yazın çok sıcağı hakikaten;))) Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Benim canım:)) Bahçen de senin gibi içten , samimi ve dostlarına çağrı yapan cinsten:) Gelip hangisinden koparsam yesem bilemedim. İmrendim ki... ne imrenmek:)) Olgunlaştıklarında,benim için de kopar ye birer tane. Bu arada şikayet etme bakalım:) Sizin mutfak canlı müzikli:))) Derenim benim için de çalın:)) Hepinize sarıldım:)

Elifin Terazisi dedi ki...

Canım bayıldım bahçene, her fotoğraf ayrı güzel keşke o bahçede çay içip dedikodu yapsak :))
Sevgiler Ankara'dan :)

mutfagabuyrun dedi ki...

bende toplama kısmında var olanlardanım canım.ama bahçende harika.böyle bahçede sebze toplamak bile harika olur.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Reyhan malesef her zaman sikayet edecek birseyler buluyoruz cokca sukretmek lazimken..umarim bir gun hayalin gercek olur bahceli bir evde oturursun. Sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim buralarda sicak off poff kerdeyiz:) hayirli ramazanlar canim..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havva uzun kis aylari sonrasi mumkun oldugu kadar keyfini cikariyoruz, buralardanda sizlere kocaman sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim dedigin gibi bortu bocegi seyretmek kus seslerini dinlemek kahveyi hopurdetmek en guzeli:) sagol canim bugunku kahvemi kulaklarini cinlatarak icecegim:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gooogoook buralarda genelde yerlesim yerleri mustakil evler apartmanlar da olsada cok insan evlerde yasami tercih ediyor..hergun gozle gorebilmek buyuduklerini renk degistirdiklerini harika birsey. Umarim dilegin en kisa zamanda gercek olsun. Keyfini cikarabilecegin minikte olsa bir bahcen olsun. Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Nilguncum bir gun keske on saat ucmayi goze alabilsen ve grlebilsrn de bahcedeki sebzelerin toplamasini birlikte yapsak kahveleri karsilikli icsek ve Deren de bize canli muzik yapsa:)) bir gun umit ediyorum olacak diye..sevgi ve selamlarimi gonderdim hepinize cok cok :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elif cim hadi Nilgunu Heyyfi yide al gelin ahhh ne guzel olur.
Hayali bile mutlu etti:)) belki bir gun neden olmasin..sevgiler sevgiler....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfagabuyrun sende bendensin:)) toplamanin zevkide bir baska guzel..cok tesekkurler sevgiler canim..

Unknown dedi ki...

Arkadasim seninki "armut pis, agzima dus" :) Halbuki bahce ile ugrasmak nasil guzel bir istir. Bir omur boyu ugrasabilirim...
Bu arada goz hakkimi istiyorum toplama zamani gelince :)

ilhan dedi ki...

Sizin bahçe gerçekten müthiş. Ne kadar kısa sürede yetişiyor sebzeler. Ben penceremin içindeki biberlerin karşısında hergün takla atıyorum gene de tek tük. :)) Bir de erik dediğin armuta benziyor sanki. Bne olsam akşama kadar çıkmam o bahçeden. Nefis. Eşinin eline sağlık, size de afiyet olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavut cigeri arkadasim sen beni bilmezmisin saksi cicegi bile sevmem..huysuz kadinim iste naparsin:)) hele baslasin sebzeler arkadasta piser sizede duser :)) hic merak etme :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan aslinda extra hicbir sey katilmiyor ama niyeyse gunes yagmur birazda yumurta kabuklu ve kahveli toprak buyutuyor galiba:) yumurta kabugunu ezip biberin topragina karistir sende yada makina kahvesinin telvesini:)) bakarsin cabuk buyur. Erikler murdum erigi denen cins sanirim oval sekilli oluyor ve muthis guzel tadli. Gulden le temmuz sonu tatil niyetine buraya ucun derim hep birlikte yeriz:) bolca balik deniz urunu stok uda yapariz sizler icin:))Ciddiyim bu konuda. Tesekkurler sevgiler.

yesimdusova dedi ki...

Bahçeniz nekadar güzel.. Yemyeşil herşey şuan.. bahar ve yazın en güzel özelliği bu heralde, güneşle enerji bulurken, biryandan çimlere uzanabiliyor insan.. bahçe insanı çok rahatlatıyor, bol keyifler..;)

Deniz dedi ki...

Ah kesinlikle bize yaranılmaz. Burda da durum öyle. Bahçelere bayılıyorum. Bahçeli ev hayali kuruyorum :) Şöyle geniş geniş keyif yapabileceğim. Sebze toplama işi gerçekten çok keyifli. Annemlerin bahçesinde tadıyoruz o duyguyu neyse ki. Bahçeniz çok güzel. Nane ve fesleğenlere de bayıldım. Bol bol ne güzel.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova terapi gibi gercekten, bazen heleki heryer sessizse saatlerce oturabilirim bahcede. Tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deniz galiba biraz doyumsusuz hep birseyleri buluyoruz soylenecek:)) seviyorum cok bahce keyfini umarim bir gun kendinde oturursun sebzelerini kendin yetistirirsin. En azindan annenlerin bahcesi varmis yinede sanslisin..arada siradada olsa keyif yapabiliyorsun..tesekkurler sevgiler..iyi hafta sonu olsun.

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Bahçeniz süper olmuş...keyif yapmak çok güzel olur...bol ürünlü günler dileklerimle...

Arzu Sözen dedi ki...

Neden bir bahcem yok deyip hayiflananlardanim olsa ugrasa ugrasa keyiften delirirdim heralde bence keyfini cikar
arkadasim bu guzelliklerin hatta ara sira el at
bence ekme bicme islerine.. :) Sevgilerimi
biraktim hayirli ramazanlar diliyorum :)

islerine

Hanife Mert dedi ki...

Emelciğim bahçene bayıldım, bayıldım. Ne kadar güzeller hepsi. Ben de tıpkı sen...:) Bahçede keyif yapmayı, izlemeyi, kahvaltı yapmayı, kitap okumayı çok severim. Ancak ekme dikme işini hiç beceremem.
Aslında keşke imkan olsa kendin ekip diksen her şeyin doğalı güzel.
Öpüyorum canım, gönülden sevgiler selamlar..

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

ayy ne güzel yaa.. Bayıldım.

mutfagabuyrun dedi ki...

canım yorumun için çok teşekkür ederim.soruna gelince bardakları doldurmadan önce suyla çalkaladığımız zaman çok kolay çıkıyor.çıkarırken kenarlarını bıçakla oynatıncada kolay.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arzu :)) bahce konusunda tembelim biraz ama inan keyfini cikariyorum. Yagmurda bile:)) ne bileyim ekme bicme islerine uzaktan bakmak cazip geliyor. Aslinda ne guzel bir ugras amaa bir gun baslayacagim:))) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim sende bahcenin sadece keyfini cikarmak isteyenlerdensin
neyseki esim oldukca ilgili eker bicer herseyi ile ugrasir banada yetisen sebzeleri toplamak kalir. Heleki domatesler kizarsin sabahlari koparip kahvaltida yemeye doyum olmaz.buyur gel beklerim :))) sevgiler hepinize

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busra tesekkurler :)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfagabuyrun tesekkurler..denemek istiyorum en kisa zamanda bakalim yapabilecekmiyim senin gibi:) sevgiler..

vişnap dedi ki...

Şekerim ben geldim uzun zamandır gelemiyorum ama aklım hep sen de ve güzel bloğunda bilesin ve ben bunun acısını ramazandan sonra çıkartıcam canımm emelim çok öpüyor ve gidiyorum ve o kırmızı güle bittim bilesin <3<3

AslıASLI dedi ki...

Bahçe fotoğraflarını bekliyordum Emelim :) çok güzel gerçekten. Ben toprağa dokunmayı çok seviyorum daha önce senin gibi hiç hoşlanmazdım ama artık uğraşmak çok hoşuma gidiyor. Yalnız hiç sebze falan ekmiyorum daha çok çiçeklerle uğraşmayı seviyorum :)
Sincapları falan çok sevimli bulurdum ama baya zarar veriyorlarmış ya.
Valla o güzelim bahçenin tadını çıkar canım benim çok güzel.
Öpüyorum çok :)

Bulbulunyeri dedi ki...

Ankara da da durum aynı. Öylesine sıcak ki insanın eli kolu çalışmıyor desem yeridir.
Şimdi o güzelim bahçede olmak , ağaçların serinliğinde oturmak, miss gibi meyveleri yemek, çiçeklerin kokularını duymak vardı.
Sevgiyle kal.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim sen keyfine bak ben takipteyim seni yaramazlik yaptigin an bilirim:)) kirmizi gul senin olsun ozaman:)) sevgiler cancagizim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim bazen diyorum acaba ugrassammi ama ne bileyim yavas yavas alistirmam lazim kendimi. Taze soganlarimiz hergun toplaniyor biberlerde basladi salataya kullaniyorum..hinzir sincap ve hatta tavsanlar bir bakiyordun yeni acan cicekler tras edilmis sanki:)) sincaplar soganli ekilen sebzeleri topluyor tavsanlarsa yeni acanlari kemiriyor:)) yinede sevimliler ama..firsat oldukca tadini cikariyorumda bugun cok yagmur var :(( optum bendee

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri buhun bahce keyfi yok cunku cok yagmur yagiyor ama hava sicak ve rutubetli. En azindan bahce sebze sulanmasi dogal oluyor:)) sevgiler gonderdim Canadadan..

yildiz dedi ki...

isin en zor yanini sen yapiyormussun Sevgili DostBahcem,
Sebzeleri topla,yika,pisir:))
Bahcenin keyfini cikartirken yalinayak cikar bari,zira toprak vucuttaki bütün negatif enerjiyi aliyor..
Ramazan Ayinin Rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim cimenlerde genelde gezerim yslinayak severim topraga cimene basmayi:) toplama isinide tabiki :)) Bereketimiz hep olsun..hic eksilmesin..sevgi ve saglicakla kalasin..

deeptone dedi ki...

nerdesin amaaaa :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bahce toprak ve de bilumum ekim dikimlerden bende pek hoslanmiyordum ama yavas yavas kendimi alistirmaya basladim,beceremiyorum aslinda,annem ise ne ekse ürün veriyor ektigi hemen tutuyor,cam agaclarini bile ordan oraya tasidi bu sene hepsinide tutturdu(baska bir yere tasindilar camlarinida götürdü!)bence bu bir sevda isi,babaanneme ne demeli,kendisi 87-88 ama hala bahcede bahce,bu sene ekememis ama hergün ordaymis,hala hevesli,buna ben beceride diyorum kendimce ve bu beceriden sanirim bende yok!BU arada bahcenizdeki ürünler dudak ucuklatan cinsten,cok sanslisin ki esin bu görevi üstlenmis,annemle konustuk bugün, kendi ispanaklarini yemisler bu zamana kadar pirasa bile ekmis inanamadim!

VuslaT dedi ki...

Eeee nerde benim yorumum:(((( nerde benim espirikli cevabım:(((( nerdeee..
Toprağa mı gömdün kelimelerimi, daha fazla gülücükler açtırsın diye, tohum niyetine:))
Nerde önceki yorumum nerde..?.

kiss'ssssss

deeptone dedi ki...

sana ödül verdiiim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep :)) su aralar hem buralardayim hemde degil :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir terazi kizi..kesinlikle beceri isi birde sevmek..sevdigim tek sey keyfini cikarmak bahcenin belki baslasam toprakla hasir nesir olmaya alisirim ama sevmiyorum pek
neyseki esim ilgileniyor imkani olsa saatlerce ugrasir..eker bicer eh banada toplamasi kalir tek sevdigim sebze toplamak :) annenlerin ispanak pirasa yetistirmeleri ne guzel. Bahcemiz genis olsa cok farkli sebzeler ekikebilir belki ama ancak domates biber fasulye salatalik bolcada taze sogan :) onlarda yetiyor ..anne ve babaanneciginin de ellerine saglik tazecik ispanak yemekte kimbilir ne lezzetlidir..sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep whaaattt !! ?? nee?? odulmuuu ?? :)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslattt ama ama gelmedikiii baska yorum?? :( yok yok hic topraga gommem kalbime gomerim bolca gulucukler ordan yesersin diye :)) ama sadece bu yorum var sadece bu :( :))))

bücürükveben dedi ki...

Bahçene bayılıyorum Emel'ciğim, güle güle keyfini çıkart:)bu bahçenin bir eksiği var ama bir kedi:)))))en kısa zamanda olur inşallah:)sevgilerimle:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim firsat oldukca keyfini cikariyoruz ama bu yil cok yaz gunes gormedik:( bir haftadir hergun yagiyor ama sicaklik fena degil sede gunesi ozledik :)) sevgiler..

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

bayramın kutlu olsun blog adı güzel arkadaşım.sevdiklerinle sağlıcakla geçireceğin nice mutlu bayramlara...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Alanay cok tesekkurler :) sizlerinde bayrami kutlu olsun. Sevdiklerinle bir arada gecirecegin nice bayramlar olsun. Sevgiler