26 Mart 2014 Çarşamba

MIM / deep yine mim le mis:))

Sevgili “IQ sü yüksek, dost canlısı, genç“ blog arkadaşım deep beni yine mim lemiş..halbuki eskiden abla sözü dinlenirdi :) ama şimdiki gençler nerdeee..günlerdir aklımda tabiki, yapacam dedim söz verdim sevmesemde mim lenmeyi..ama baktım konu:: ilk anılarımız nelerdir? hangi yaşa kadar inebiliyoruz? geceleri uyuyamaz oldum..amanın ne çok anı varmış çocukluğumdan..meğersem hepsi hatırlanmak için deep in işaretini bekliyormuşum:)) Gecelerdir hatırladıklarımı sayfalarca yazabilirim de yazmayı seven arkadaşlara rakip olmayım şimdi dedim..

O eski evimizdeki ilk foto larimdan biri :)
Galiba üç yaşlarındaydım, oturduğumuz şehrin ana caddelerinden birinde altında kahvehane olan ahşap bir evde otururduk..evin en çok salonunu hatırlıyorum. ilk 5 yılımı o evde geçirmiştim..çok güzel arka bahçesi ve bahçesinde süs havuzu ve etrafında bir sürü şimşir denen yeşil çalı vardı( onedenle hala çok severim şimşiri/evergreen derler burada)
Ben, ablam, ağbim, komşu çocukları bahçede oynardık, onlardan yaşça küçüksemde aralarına karışırdım...birde o evden hatırladığım, kendi boyumda kırmızı bir elbisesi siyah örgü saçları olan bez bebeğim Hidayet ve alt kattaki kahvehanedir..Garip ama evet kahvehane yi severdim çok. Her sabah ilk işim gidip Turan ağbi nin ilk demlenen çayından, paşa çayını kahvehanede oturarak içişim ve onun her sabah aldığı çıtır simiti yiyişimdir(Galiba o nedenle simit ide çook severim-Tr, ye gittiğimde her gün bıkmadan iki tane yerim..)..3 yaşındaki bir çocuk her sabah kaybolduğunda ailesi nin tek bakacağı yer orasıdır, ve  gördükleri manzara camın önünde oturan simit yiyip, çay içerek sokaktan geçen arabalara keyifle bakan mutlu kızlarıdır..İnanın o zamanlardan ilk hatırladığım niyeyse o güzelim ahşap yapılı, Turan ağbi nin kahvehanesidir ve bebeğim Hidayet..ve bahçede koşuşan bir sürü çocuk...

Bunlar nerdeyse benimle yasit olan diger bebeklerimden ikisi
 ve cok yasli kopegim-buraya birlikte getirdiklerimden
Sonra taşındık ve Hidayet bebeğim ne oldu, Turan ağbi ye ne oldu hiç bilmiyorum ama o bahçedeki komşu cocuklarınla ve aileleri ile olan dostluklar aradan geçen yıllarda çok kayıp verdiysede bugün bile halen devam ediyor ve zaman zaman (ben Tr.ye gittikçe) bir araya geliniyor..
Mim konusunda nazlandım ama hoşuma gitti; anıları, ilk hatırlananları yazma işi...teşekkürler deep:))

Diğer mim:
1- Neden blog adın?
Uzun bir isim seçmişim ama galiba dostlarımı sevmem yazın bahçemde keyif yapmam ve güzel lezzetleri deneyip dostlarla paylaşıp yemek istemem bu isimde karar kıldırdı..

2-Hayat felsefesini belirleyen söz..
hmmm belirli bir felsefem yoksada herzaman günü yaşamaktan 
yanayımdır..

3-Kendimle ilgili 3 ü doğru, 4 şey nedir?
-Insanları severim
-Beyaz şarabı kırmızıya tercih ederim
-Köpeklerden korkarım
-Saçlarımı kendim keserim

Dileyen herkes mimleri i yapabilir..sevgi ve mutluluklar..

48 yorum:

keyiflisofram dedi ki...

Merhaba taa eskilere gittim çok sıcak bir mim olmuş ,benim de sizinkinden bebeğim vardı:))Bir de şunu söylemeden geçemicem blog isimleri konusunda dost bahçem isminiz en beğendiğim isim bana çok sıcak ve samimi geliyor :)))Bir blog ismi için ince düşünülmüş güzel bir isim...
Sevgilerimle.....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cizel Pezuk duygulandirdin beni..sevindim blog ismi konusundaki dusuncene:))sagolasin..iyiki siz guzel dostlarda varsiniz..sevgiler..

Unknown dedi ki...

Ne güzel oluyor değil mi? Zamanda yolculuk... Aferim Deep'e. Hepimize bu yolculuğu yaptırıverdi.:)) Bence hala o çocuk ruhun yerli yerinde, tatlı kadın.:)) Öyle de kalsın, hiç kaybetme ne olur. Dost bahçen hep açık kalsın ve o bahçede sanal da olsa, birlikte olmaya devam edelim. Kendi adıma çok mutluyum can arkadaşım. Ama takıldığım bir nokta var:))) Sen KIRMIZIYA hiç bir rengi tercih etmezsin:)) KIRMIZI varken, beyazmış...pembeymiş... olmaz:)))

Sulemmutfak dedi ki...

Cok hosuma gitti bu yazin arkadasim. 20 senenin ustundeki bir arkadaslikdan sonra internet uzerinden senin hakkinda yeni birseyler ogrendim. Mesela, ilk bebeginin ismi. Hi
dayet olmasina sasirdim :-)

bücürükveben dedi ki...

çocukluğun çok ilginçmiş Emel'ciğim, kahvehanede paşa çayı içmek, şimşirli güzel bahçe..hepsi çok hoş hatta romantik bir roman ya da filme konu olacak güzel çocukluk anıları...blogunun ismini çok beğeniyorum çok güzel bir isim...yani keyifle okudum:)
sevgilerimle

Unknown dedi ki...

ne güzelsiniz:)

ilhan dedi ki...

Böyle anlamlı mimler güzelde bir araota böceğe mim hazırlıyorlardı :)) Nedense ben de kahvehaneleri çok severim. Herhalde evin altında olsa büyük zamanım orada geçerdi. Güzel cevaplar olmuş.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Nilgunum..o dost bahceleri hep acik olsun dedigin gibi..boylesine guzel dostlari bir araya getirdigi icin..sanalda olsa hos sohbet muhabbet edebildigim birileri oldugu icin..evet canim arkadasim kirmiziyi hicbirine tercih etmem:)) nasilda bilirmissin:))bu mim guzel oldu anilar bahcesinde dolandik durduk..gunun aydin olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulecim, bir araya geldindiginde muhabbetler cocukluk olmayinca Hidayet bebegimide ogrenemedin..o bebegimin benim icin ozel yeri vardir..ismide niye Hidayetti hep sormusumdur kendime aslinda anneme sorup ogreneyim onu:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim sagol canim okuyan gozlerine saglik..guzeldi cocuklugum cok ne cok ani var anilar var hepimizde..hem mutlusu hem acilisi..benimkiler gercek film olurmu bilmem ama kendi gonlumde zaten uzun metrajli film gibiler arada sil bastan seyrettigim:)) sevgiler canim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Havva tesekkur ediyorum o sizin guzelliginiz:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan gercekten ota bocege birde ask mesk olanlar bence gencler icin bize gore degil:)) ama bak bu mim guzel sende yazsana nasilsa isteyen herkes icin dedim:))tesekkurler guzel bir gun diledim..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sizede merhabalar! Ne güzel bir ev ve hatiralarmis,gözümde canlandirdim huzur buldum,sevgili Deep benide mimledi,korkuyorum yazmaya,kisa kisa yazabilsem sorun yokda,simdi kimbilir nerden baslanir! Cok memnun oldum tanistigimiza,simdilik üye olamiyorum,önce epey bir temizlik yapmam gerekiyormus,Blogger söyledi,300 ü geckin izliyorsunuz artik yenisini ekleymiyoruz dediler...Yeniden görüsmek dilegiyle sevgiler size...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ama simdi blog listeme ekledim!

durutarifler dedi ki...

sizi tarifli tarifsiz okumak bir zevk.
Sevgilerimle

neslice tarifler dedi ki...

Saçlarımı kendim keserim :) bence bu yanlış olan..
Seviyorum seni Emel Ablacım..

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Geçmişi hatırlamak bazen ne de tatlı geliyor insana dimi Emelcim, okurken hiç bitmesin istedim ara ara bize böyle bahsetsen eskilerden, şahane olur canımm benim öpüyorum sevgiyle yürekten..

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir mim olmus :) içten ve samimi..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir terazi kizi merhaba:)) bence bir sekilde baslayin guzel birsey hatiralari anmak birileriyle paylasmak. Bekliyorum:) bende memnun oldum blog dostlarima sizde katildiniz diye. Bundan boyle musait oldukca gorusuruz:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir terazi kizi tesekkur ettim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilaycim cok tesekkur ediyorum:)cok naziksin sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Neslim ama ben saclarimi kendim keserim hemde katli:))bende seni seviyorumm..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurum gercektende bur dusundum ne guzel gunlermis onlar dedim..simdiki cocuklarin yasantisina bakinca bizler ne temiz ne saf ortamda buyumusuz(memleket olarak)
Kimbilir belki paylasirim yine ordan burdan sokakta cember cevirip saticilik yaptigimdan:) opuyorum seni ve Sarp i.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim sagol canim.
Okudugun icin tesekkur ediyorum. Sevgiler.

yildiz dedi ki...

Sevgili Deep beni de mimlemis bu konuda,bakalim benim aklima neler gelecek:)))
Bebeginin adini niye Hidayet koymustun acaba??? Bence biraz daha derinlere git ve bunun nedenini de bul:))Belki de bir Hidayet amcaniz vardi,sana bu bebegi hediye olarak getirmisti:))
Güzel ve bol anili bir hafta gecirmeni diliyorum DostBahcelerimden....

Dilek'le Mutfakta dedi ki...

Sevgili Blog arkadaşım, yazını okudum, gayet güzel yazımın var, çok beğendim..Kalemine sağlık..bu mimlenme meselesini bilmek istiyorum..bana da yollayın istek..)Manayla geçmişten bir şeyler yazarım..sevgiler, İzmir'den selamlar.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim senden kimbilir ne kadar guzel anlatimli anilar cikacak. Bence geciktirme:)) ilginc dimi Hidayet ismi bende oyle dusunuyorum bazen hediye eden in ismi diye. Anneme sormam lazim daha oncesini dusunemiyorum:)) sagol canim hepimize guzel bir hafta olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Dilek mim olayini pek sevmem aslinda vede yapmam ama anilarla ilgili diye hosuma gitti. Sanirim bloglari yakinlastirsin diye yapiliyor bazende ask mesk vs oluyor:) ama dedigim gibi ben mim ide mimlenmeyide sevmem vede acikcasi tam nedenini bilmem anlamam:) Ben im paylastigimi sizde yapin nasilsa isteyen herkes yapabilir dedim:) hem guzel birsey cook eskilerden anilari paylasmak. Lutfen sizde yazin..sevgiler

yesimdusova dedi ki...

Merhaba,
Ne kadar küçük bir yaşınızı hatırlıyorsunuz, ne güzel.. Eski mahalle yaşamı çok güzelmiş bence, insanlar nefes alıyormuş gibi hissediyorum daha özgür..şimdi evlere sıkışıp kalmış gibiyiz.. iyi ki mim i cevaplamışınız, çok keyifli..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova, nedendir bilmem o ani o bahceyi cok iyi hatirliyorum. Bizler sokakta buyuduk bahcelerde oynadik, simdikiler ise evde kapali bilgisayar yada game konsollarinla antisocial olarak buyuyorlar ne yazikki..Tesekkur ediyorum sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
deeptone dedi ki...

sen beni hep kıkırdatıyon yaaa :) gelcem ki yine.hiç bi yazını kaçırmadım beee şimdiye dek :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep geldin demekkk yok ya hani insan mesgul olur gelemez okuyamaz herzaman, hic onemli degilde mim i yaptigimi bilmeni istedim:)))

deeptone dedi ki...

bi kereeee, foto çok güzeeel çok tatlıııı :)

sonra üç yaş bahçe anıları sonra turan çay simit araba izlemek ne güzel ve ve en tatlısı da hidayeet. çok sevdiim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep bebekken ne tatliymisim ama senbirde simdi gor ihtiyar olmama cabasinda bir cadi:)) yaa hidayet bebegim bir bulamadim benzerini:)) o gunler bir baskaydi cook guzeldi..sagol ya:))

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Mimler baya gerilerde kalmıştı
Nostalji olmuş bence:)

Elifin Terazisi dedi ki...

Bayıldım çocukluk anılarına sıcacık, hayal ettim bir parçası gibi hissettim.
Ben de saçlarımı bazen kendim keserim, boyarım. Sıkılıyorum kuaförde beklemekten.
Öptüm :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pumpilinin mutfagi, tesekkur ediyorum, arada nostalji iyi oluyormus:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim tesekkurler:) kuafor isi hic bana gore degil oturup saat harcamak cok canimi SIkar..kendim keserim boyarim. Cok arada fazla uzayinca kuafore gidip kisa kestiririmki galiba zamani geldi:))bende optum..

vişnap dedi ki...

Büyük büyük keyifle okudum doymadım okumalara döndüm yeniden ikinciye okudum çok keyif aldım o güzel yüreğine sağlık canımmm canımmmm Emelimmm <3 :*:*

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim hosgeldiiin:) ozlettin kendini. Okuyan gozlerine saglik canim benim :))

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

çocukluk yılları mutlu hatırlanmalı.siz mutlu hatırlayan şanslı insanlardansınız.okurken çok keyif aldım.hatta bende bir yerlere gidip geldim bile :) şarap konusunda inanılmaz cahilim zira içemediğim bir içki.tek bir yudum bile mideme krapmlar sokuyor maalesef :( ama çok seven arkadaşlarım var onlar içerken yada bahsederken imrenmiyorda değilim :)
sevgiler kucak dolusu..

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

bu arada bir önceki yazıyla birleştirip tek yorum yazmış oldum.hani şarap ne alaka oldu bu yazıya :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Alanay :))olsun anladim ben yorumunu..cok guzel ve mutlu bir cocukluk gecirdim 15 yasima kadar sonraki bir iki yil uzucu idi ama gecmisteki her bir zamanim benim icin cok ozel. Belki sarap asidi midenizi rahatsiz ediyor yada uygununu bulamadiniz :)) olurda denerseniz beyaz ve pinot grigio tadin belki midenize dokunmaz , hafiftir.icmesenizde yinede hani dedim:)) sevgiler simdiden guzel hafta sonu diliyorum:)

VuslaT dedi ki...

Hangisi yalan?:)))))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslat:)) beyazi kirmiziya tercih ederim:)))

Tülay dedi ki...

Muhabbetini özlemişim çok güzel yazmışsın simit kokusu gelen satırlarınla eskilere gittim hıdayet ismini bende merak ettim yoksa ablamada senmi öğrettin kendi saçını kesmeyi geçen akşam skype da görünce şaşırdım oldukça kısa kesmiş bu sefer ��❤️��

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycimmm hosgeldin bende seni ozlemisim:)) bu memlekette en cik ozledigim yitecek citir citir sokak simidi oluyor..malum buralarda yapilanlar farkli tad ta..inan ben ogretmedim Gulay a:))) yaa cok ozledim inan may de ne guzeldi o birlikte oldugumuz gun onunla..umarim bir gun seninlede gorusecegiz denk gelsek ah bir denk gelsek :)) sevgiyle kucakladim ablanada cok cok slm.ilet lutfen xo