4 Mart 2014 Salı

IZGARA-DOLDURULMUS PATATES..

Bu hava psikolojimi bozmaya başladı gibi, yada evde çok oturuyorum..yapacak birşeyler lazım. Kitapların arasında gömülüyüm her çeşit, birde müzik bütün gün, Andrea Bocelli -hayranım sesine-ve geç keşfettiğim ama telafi etmeye çalışarak günde 1-2 saat dinlediğim Farid Farjad..bir insan bu kadarmı güzel keman çalar..severim müzik dinlemeyi güne ve moduma göre değişsede genelde klasiktir dinlenen birde yüksek ses olacak öyle kısık ses li müzik bana göre değil..bazen telefonla arayan ama duymadığım için açmadığım arkadaşlardan yediğim fırçalara rağmen yinede kısmıyorum sesi, varsın mahalle de dinlesin:) Yemek vaktide yavaştan yavaştan geliyor ne yapsam ne etsem?? Hiçte yapasım yoksada son günlerde dadandığım karalahana dolması yanında birde kolaycacık Izgara doldurulmuş patates (Grilled Stuffed Potatoes) bugünkü menüde yer alıyor..Patatesleri erken hazırladım, kendim için az önce bir iki fırınladım ve afiyetlen yedim..Hem çok kolay hemde lezzetli tavsiye ederim.



TARİFİ:
Malzemeler:
4 ad.ortaboy patates
4-6 ad. kuşkonmaz
1 ad. küçük renkli biber(kırmızı-sarı-küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı kuru fesleğen(tazesi varsa daha iyi olur)
 tuz-taze çekilmiş karabiber(miktarı siz ayarlarsınız)
1/2 orta boy su bardağı rendelenmiş cedar peynir

Yapılışı;
1-Patatesleri iyice yıkayarak kabuklarınla birlikte fırında 1 saat kadar pişirin(yada çok vaktiniz yoksa bekleyecek, mikrodalgada birkaç yerine çatalla delikler açarak patates pişme süresine göre pişirelim, yada kabuklarınla haşlayın) Her üç şekildede denedim, her birisinde güzel ve lezzetli sonuç aldım. Tabiki tercihim fırınlanmasından yana..
2-Pişmiş patatesleri ortadan ikiye keselim ve kaşık yardımı ile 1/2 cm.duvar bırakarak içini çıkaralım, bir tabağa alalım, ve ezelim.(püre gibi) 
3-Kuş konmazları yıkayıp kök kısmına yakın kısmından 2 cm.kadar koparıp atalım(dip kısımları sert olduğu ve piştiğinde sert kaldığı için ben kullanmıyorum siz arzuederseniz atmayın) diğer kısımları elinizle küçük koparıp patates püresine ilave edin.
4-ve küçük doğranmış renkli biberi, tuzu- taze çekilmiş karabiberi ve yarım bardak rende peynirimizin bir kısmını(iki yemek kaşığı kadar) da patatese ilave edip karıştırın ve bu karışımı, içi oyulmuş patateslerin içlerine biraz tepeleme olacak şekilde tümünü paylaştırın. Ve en üste, kalan rende peynirinizi de serpip, yemekten önce, ısıtılmış fırına verip (tabiki patatesleri bir tepsiye koymayı unutmayalım)peynirler eriyene, hafif kızarana kadar 15 dk.kadar tutup servis tabağına alıp afiyetlen yiyelim..

Not: Bu karışıma karidesin çok iyi gideceğini düşündüm birdahakine karidesli deneyeceğim. Peynir olarak fırnda eriyen herhangi bir çeşitte olabilir..Sizinde aklınızda olsun.


56 yorum:

tubanne dedi ki...

Merhaba canım,uzun zamandır uğrayamadım.O kadar yoğundum ki,neyse ki geçti:)Bu havaları ancak müzik güzelleştirebilr,gerçi ben koyu bir kış severim ama siz de durumlar tabi biraz daha farklı,kış uzun ve soğuk değil mi:)Patates süper omluş,ellerine sağlık,hem pratik hem şık:)Çok öptüm:)

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Aynı moddayız demekki adaşım…
Arada kendimize de bolca vakit ayırıp evde saklanmak gerekir dimi ama…
Ellerine sağlık güzel ve değişik bir tarif olmuş…
Afiyetler olsun…
Sevgiler...

bücürükveben dedi ki...

Emel'ciğim evde otur otur insanın ruh haline iyi gelmiyor arada çık dolaş, mahalleye müzik dinletme fikri güzel çünkü dinlettiğin eserler en güzel eserler...çok duydum methini ben de ama henüz dinleyemedim, youtube'ta bakacağım..patatesler harika gözüküyor manzarası bile yeter eline sağlık canım, afiyet bal olsun...bu aralar b12 düştü çok halsizim karidesli bile yiyebilirim :)
sevgilerimle..:)

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun :))) haklılık payı var tabii. Ama bu kanıtlanmış bir durum hava koşullarının psikoloji üzerindeki olumsuz etkileri, ne zaman biter ki Emelim, ne zaman güneş gösterir yüzünü oralarda bilmem ama müzik dinleyerek rahatlatmak en iyisi sanırım.
Kuşkonmaz bitkisine bir alışamadım ve sevemedim. Zati buralarda tazesini bulmak neredeyse zor.Ben karidesli olanı tercih edeyim :)))
Bir kez yıllar evvel kuşkonmazın çorbasını yapmayı denedim, kokusu çok ağır geldi bize belkide beceremedim :/ velhasıl eksik olsun :))
Sevgiler canımcım, öpüyorum sıcak sıcak...

hatırakalsın dedi ki...

Patatesin her çeşidini çok severim. Bu şekli bana kumpiri hatırlattı. İlk fırsatta deneyeceğim. Çok lezzetli görünüyorlar ellerinize sağlık :))

vişnap dedi ki...

Ayyyy canımmm bunaldın sa çık gel börekler açarım sana bak yeni yeni öğreniyorum hamurlar artık oklavaya da yapışmıyorlar.Emelciğim Farid Farjad ben de çok severim hele de İstanbul parçasına bayılıyorum.Aynen müziksiz hayatı düşünemiyorum ve volüm en son da tek fark ben kulaklıkla dinliyorum bir gün sağır olcam yahu:))Kapı telefon çalar duyan kim ki:)Patatesler çok hoşuma gitti eline sağlık tatlım çok öpüyorummmm

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim sen calisan annesin..hem is hem ev hemde minik yakisikli fazla zamanin olmuyordur. Yogunlugunun azalmasina sevindim. Kis evet, sende yasadin azcikta olsa bir baska soguk oluyor:) firsatin olursa patatesi dene derim:) Egecigimi ve seni opuyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Emel bu sene biraz fazla saklandik buralarda:) soguk insani eve hapsediyor..sonrada habire ye:)) tesekkurler sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim acaba dogrumu okudum diye bir daha baktim..karides bile yiyebilirsin demekki:))canim ya dikkat et kendine yokmu b12vitamin in hergun alsana et balikta yemeyince bolca fasulye mercimek sebze yemen lazim ki yedigini dusunuyorum.. Her iki sanatciyida you tube dan dinle..hem ruhunu dinlendiriyor hem huzur veriyor..sanada sevgiler Bucurukude sevdim mrrr:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum aslinda uzun yillar sonrasi ilk kez bu kadar uzun soguk ve bitmek bilmeyen kis oluyor. Neredeyse hergun kar atistiriyor eksi 10 lardan yukari cikamadik ama bu cuma 2 derece diyorlar short larimi cikarsak diye dusunmuyor degilim ama sonrasi yine kar firtinasi:( kuskonmaz kokusu yokki cok? Biraz farkli tat ama alisiliyor ben cok pisiririm hatta onu bile cig yerim:) yakinda farkli bir sekle burunecem diyede bekliyorum:))olsun sen sadece karidesli yap ozaman:))karli bir geceden bende sicak sevgiler gonderdim optum:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nurcan kumpir aklima gelmemisti simdi dusununce gercektende benziyor dedim:) bende cok severim patatesle yapilan herseyi. Tesekkurler, sevgiler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim senin yanina gelsem sen beni cok cabuk gurbuzlestirirsin o guzelim borek ve yemeklerle:)simdi bir acma borek olsaydi hayir demezdim ama kiymali olmasin:) gecenlerde gelip kapini caldim acan olmadi demek sende muzik dinliyordun:)) Farid Farjad ada hayran kaldim..bol muzikli yemeli gunlerimiz olsun.bende optumm:))

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
bu aralar mevsim geçişi hepimizde biraz bu haldeyiz. Sanırım güneş iyice kendini gösterince atlatacağız.
Ellerine sağlık. Patates çok güzel görünüyor. Patatesin her haline bayılıyorum.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Harika bir kumpir:) Bu kış kıyamette yapılacak en güzel şeyleri yapıyorsun güzel dost:)) Müzik,kitaplar ve acıkınca kumpir:)) Sıcacık pijama, hayvancıklı pufi terlikler:))) Tam hava raporuna göre hazırlık. Bu yıl yaman kış yaşadınız arkadaşım. Neyse ki bahara az kaldı. Bakalım biz ne yapacağız, bu asalaklara yol veren, güneşli ve yağmursuz kışla:( Yaz gelince musluktan "tıss" diye ses gelince farkedeceğiz rezilliği:( Neyse şimdilik unutmalıyım ve sana dönmeliyim:) Andrea Bocelli... büyük sese ben de bayılıyorum. Ayağının altında vikleyen bir kuzu ile dinlenilmesi çok olası olmasa da, fırsat bulduğumda kulağı temizleyen müthiş ses.Benim için de fazladan dinle. Patatesten de bir fazla koy :))) Sevgiler ve tarif için teşekkürler güzel arkadaşım.

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Kumpire benziyor :) Nefis görünüyor
Eline sağlık
sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

harika bir görüntü sunum canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

merhaba,
patatesi çokseverim her halini.kumpire ise bayılırım.
sizin bu tarif yıkılıyo yani,elinize sağlık yapayım ben.
çok sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri gunes bir ciksa bizimde icimiz acilacak ama aralik ortasindan beri bulutlu karli ve hep soguk bir havadayiz..nerdeyse hergun azda olsa kar atistiriyor dolayisi ile kis biraz moral bozuyor bu yil..Patates cok guzel oldu hemde pratik tam benlik idi:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum, nasilda bildin, ama butun gun birde pj.ile gezersem iyi olmaz sada aksam 6 pj.ler giyinmis vaziyetteyim:)) Yine firtina geliyormus yine hava karliycakmis..artik hava raporlarinda bile dalga gecmeye basladilar:)) gelecek bahar ve gunesli gunler de bu sene uzun tutacak..patates koyarim bir fazladan senin icin ama gelirken pastalarindan birini kapta gel:))) Guzel keyifli aksaminiz olsun, sevdiklerin hep yaninda olsun sarildim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yaseminin mutfagindan evet kumpir e benziyor ama az malzemelisi:)) saglikli tarafindan olani:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkurler canim, sevgiler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havva bencede yapin derim hem kolay hemde saglikli ve pratik seveceginizden eminim, sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Himmmm pek bir guzel olmus, ellerine saglik.

Sen pj leri benden de once giyiyormussun be arkadasim. Bari bekle hava kararsin :)

AsOrTiK dedi ki...

Farid Farjad dinliyor olmak şahane bir seçim. tabiki herkes dinlesin, iyi fikir:))
havalar nasıl olursa olsun sizin keyfiniz hep yerinde olsun:)
sevgiler

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim o patateslerden bir kaç porsiyon istiyorum hemen. Ev halkı için falan değil ama, hepsini ben yicem :D

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavutcigeri, hava kararirdi simdi aydinlandi, biraz daha bekleyim bari:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Asortik, Farid Farjad gercektende super bir kemanist..keyiflerimiz hep iyi:)) sagolun sevgiler:)

deeptone dedi ki...

boşveer müziği patates daha güzelmiş. denenir buuuu :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim istedigin patates olsun:)) bir torba dolusunu yaparim senin icin:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep muziksiz olmaaazz..bencede dene hem kolayki:)

Unknown dedi ki...

Kesinlikle havadandır, harika olmuş asla hayır demem ellerine sağlık

ihlamurcum dedi ki...

Epeydir yoğunluktan blogunuza bakamadım, bu ne güzel bir tarif olmuş.Bayıldım.Şimdi de geriye dönüp, tariflere bakayım.

Elifin Terazisi dedi ki...

Müziksiz olur mu hiç oh en iyisini ediyorsun.
Patatesin kumpire benziyor ama en sağlıklı haliyle olmuş.
Güzel ellerine sağlık, afiyetler olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aylinden denemeler :)) tesekkurler..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum arada hepimiz yogunluk yasiyoruz onemli olan keyiflerin iyi olmasi.tesekkur ediyorum..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim bugun 0 dereceyi gorunce aman bahar gelmis dedik:)) severim muzigi cook..sabahtan baslar:))patates guzel olmustu sevdim:)) sagol canim..

neseersoy dedi ki...

Andrea Bocelli benimde hayranlıkla ve bıkmadan dinlediğim bir ses. Geçen ay İstanbul'a konsere geldi ama biletler epey pahalıydı ve kısa sürede tükendi.Patatesleri aklıma yazdım çok güzeller, sevgiler :-)

Unknown dedi ki...

HIMM...HARİKA...ELİNE SAĞLIK...Emelcimmm seni anlıyorum güneşi görmediğimde bende depresif oluyorum yatıyorum kalkıyorum Allahtan şimdi şu keçeleri buldumda oyalanıyorum...Çaycumada hava kapalı olunca ayy içim kararırdı.umarım oralarda da bir an önce bahar havası yerini alır sevgiler.

AslıASLI dedi ki...

Dostbahçem seni şimdi daha iyi anlıyorum inan, burasıda nasıl soğudu anlatamam :) bugün resmen ellerim ve yüzüm donmuş halde eve geldim :)
Müzik dinlemeyi seviyorum bende ama mesela kitap okurken klasik müzik veya Caz ama kısık sesle :) popüler müziği gürültülü dinlerim ve bağıra çağıra eşlik ederim :) evde herkes kulaklarını tıkar sesim kötüdür :)
Şimdi ben patatesi her şekilde çok severim ve tarifi okurken biraz kumpire benzettim kesinlikle yapar ve keyifle yerim valla :) harika görünüyor.
Ellerine sağlık canım benim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nese tahmin ederim ne pahali oldugunu...sesi cok cok guzel. Bizde evimizde bize ozel dinleriz:) patatesleri sevdik..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pozitif Pembe bu sene kisimiz uzun suruyor kardan kurtulamadik..bahari bekliyoruz:) vakit bir sekilde geciyor yinede..senin hobin cok guzel bende bir ara kolye yaptim. Takmamda evde simdi bir kutu dolusu var:))vazgectim yapmaktan..sanada sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim bugun havamiz bahar gibiydi (3) ama yarin geceye epeyce kar geliyormus..bu sene bahari girecekmiyiz bilmiyorum:( muzik bazen bende kisik dinlerim ama cok arada:)) bende sarki soylersem bizimkiler kedinin kuyruguna kim basti diyorlar :))bendede hic yoktur ses:)) napalim bosver.patatedi dene kolaycacik ve pratik seversin..iyi bak kendine mesgul olmak guzeldir..saglikta yerinde olsun gerisi onemli degil. Kucakladim sevgiyle:))

reyhane dedi ki...

Şahane görünüyor

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Reyhane tesekkurler :)

Hanife Mert dedi ki...

Müzik de patetesler de harika. Müjdeye katılıyorum.Hem müziğini dinle kitabını da oku arada dışarı da çık. Ben de öyle yapıyorum canım.
Öptüm sevgilerimle..

Deniz dedi ki...

Bu şekilde patates doldurma olayına ben de dadandım bu ara. Çok güzel oluyor. Kuşkonmaz yok henüz buralarda, brokoli ve bezelye ile yapıyorum, bulduğumda onunla da deneyeceğim. Çok güzel görünüyor zira. Ellerinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifevigim cikacam disarida useniyorum:)) bugun Derende okula gitmek istemedi dunku kar firtinasi sonrasi buhun gunesli bir hava ama -28 soguk var :(( cikarsam donarim en iyisi ev:)) sevgiyle kucakladim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deniz brokli ve bezelye ilede guzel oluyordur. Seviyorsan karidesli denemeni tavsiye ediyorum birde:)) tesekkur ediyorum sevgiler.

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Soguk havalarda icimizi isitan muzik..iyiki var...ama keman ama gitar...
Patatese bayildim...pratik de buldum Emel ablacim eline saglik cok sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim, evet bazen muzik tum mutsuzluga care oluyor..Patates cok pratik kendine ve Ates e hazirlayabilirsin hemen..haftanin mutlu huzurlu gecmesini diliyorum seni ve Atesi kucakliyorum canim..

Özgür Tatlar dedi ki...

Evde slklanlar mutfağa atıyor kendini. Sonrada rejim derdine düşüyoruz hepberaber bahar geldinde , icimiz isinsin.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur tatlar..bahar gelince verecez fazlaliklari:)) kis zamani habire yiyoruz..gunesi ozledim ama :))yine kar atistiriyor:((

icimdeki yolculuk dedi ki...

ev hali bozuyor ister istemez ruh dengesini.oyy dehşet güzel olmuş malzemem olsa kalkıp yapacağm eline sağlık

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Funda evet hele buralarda bitmeyen kis ta daha cok bozuyor:( karin doyurmanin en kolay ve pratik yolu tabiki mlz.varsa:)) bu arada size google+ tan ulasilmiyor. Umarim bu taraftan kaynaklanan gecici bir sorundur.

VuslaT dedi ki...

Ben bu satırları okuduğumda kış çoktan terki diyar eyledi.. Farid dinlemeyi bende çok severim.. Benim yerime de Golha dinle bol bol..Öptümm

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim evet kis terk etti ama tam degil:( dinlerim dinlememmi..optumm