16 Mart 2014 Pazar

İSLİM KEBABI

Memlekete gittiğim zamanlardan birinde almış olduğum yemek dergilerinden “Sofra“ hala yayınlanıyormu bilmiyorum ama epey eskide olsa herzaman elimin altında olan birkaç yöresel yemek kitap/dergi lerinden biridir. Çok fazla faydalanıyormuyum? bazen, bazende ve çoğunlukla sadece resimlerine bakıp olsaydıda yeseydim diyorum:) elimin altında olması resimlerini sevmemden..denediğim yemeklerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama her denediğim son derece başarılı ve lezzetli olduklarından aynı yemeklerde olsa arada sırada yapar ev halkına memleketten lezzetler sunarım(memleket özel lezzetlerine çok yakın olmasalarda önemli olan severek yemeleri).Geçen hafta içerisinde yine öylesine sayfaları karıştırırken, bugüne kadar sadece hazır yapılanını yediğim, ama zor olduğunu düşündüğüm için kendim yapmadığım İSLİM KEBABI nı deneyim dedim..



Iyiki de denemişim, üstelik hiçte zor değilmiş. Akşam yemeğinde Deren tabağındaki kebap a bir bakıp, “bu çok değisik bir yemek, nelerden yapıldı?“ diye sordu ve yedikten sonrada “çok güzel olmuş“ diyerek onayladı:) tabiki eşimde..Ailecek yemek ayırmayız ve herşeyi yeriz...Bir çoğunuz İslim Kebabı nı biliyorsanızda bende Sofra dergisinin tarifini paylaşmak istedim...Patlıcanları ince uzun açık mor renkli olandan kullandım(Burada Asya patlıcanı diye satılıyor) acısı yok ve tuzlu suda tutulmasına gerek yok. Ayrıca ev içi ızgarasında az yağlayarak ızgara yaptım.(Kızartmamış oldum) 




Mlazemeler:( 6 ad. kebap çıktı)
4 ad.patlıcan
400 gr.minik kesilmiş et
3 ad.domates(ben 2 ad.kullandım)
2 ad.orta boy soğan
az sıvı yağ
1/2 su bardağı su
az tuz-k.biber
Patlıcanları kzartmak için sıvı yağ
Garnitür:
ince dilimlenmiş domates
ince kesilmiş biber
birkaç kürdan


Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup, 1/2 cm.kadar kalınlıkta uzunlamasına kesin, isterseniz kızartın yada hafif yağlayıp ızgara yapın. Bir tabağa koyup bekletin. Minik kesilmiş etleri tencereye alıp, kendi suyunu çekene kadar kavuralım, ve az yağ, minik küp şeklinde doğranmış domatesleri, minik doğranmış soğanları, 1/2 bardak suyu ilave ederek(gerekirse su ilavesi yapalım) etler yumuşayana kadar pişirip, tuz ve karabiber arzu ederseniz kekikte ilave ederek ocaktan alın. Hazırlamış olduğumuz patlıcanlardan iki ad.i artı yaparak orta kısmına iki kaşık kadar et koyup, patlıcan uçlarını et üstüne kapatarak, ince dilim domates ve biber ide en üste koyarak ortadan birer kürdan batıralım. Önceden ısıtılmış fırında(350“/180’ )1o-/15 dk.kadar tutarak, sıcak servis yapalım..Uzun zamandır denemediyseniz tavsiye ederim..Afiyet Olsun!! Güneşli, aydınlık, huzurlu haftalar diliyorum..

Not: Fırınlamadan önce et in kalan pişme suyundan az birşey kebapların üzerine dökmeyi unutmayalım..

59 yorum:

bücürükveben dedi ki...

çok güzel olmuş Emel'ciğim, eline sağlık, Yemekteyiz programında ben de görmüştüm islim kebabını, orada çok yaparlardı, et yesem herhalde çok seveceğim bir yemek olurdu, ben de etsiz ne yapabilirim diye düşününce patlıcanın iki şeklini çok seviyorum biri salatası (bayılıyorum), öteki de imambayıldı.
afiyet olsun canım sevgilerimle...
havalar da inşallah ısınır sizin oralarda:)

Unknown dedi ki...

günaydın,
not defterime yazdım,en kısa zamanda bu tarifle ızgara kullanılarak yapılacak.:)
teşekkürler,çok sevgiler

*mehtap dedi ki...

her sebzenin her çeşidine ulaşabilmek ne güzel. Gerçi bizim pazarlarda da bazen farklı tür sebzeler ya da sebzelerin farklı çeşitlerini görebiliyoruz artık .İslim kebabını bizde çok severiz,patlıcanlı yemekler zaten çok leziz oluyor,senin pişirdiğinde nefis görünüyor, afiyetler olsun, eline sağlık.

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Emelim harika görünüyor ellerine sağlık, bende hiç denemedim bu kebabı tarif kolay gibi.Sunumun şahaaaanee canım afiyetler olmuştur eminim. :)) Sevgiler kocamanındaan güzellikler...

Unknown dedi ki...

Patlıcan olsun da içinde, hangi yemek olursa olsun.:) Anacığım nurlarda yatsın. Ağabeyim ağzımı yakıyor diyerek patlıcanı yemez, kardeşimle ben de neredeyse önünde secde ederdik:)) Ve tabii ki ısrarlarımız karşılıksız kalmaz ve yapılıp sofraya gelirdi. Barbunya fasulyesi ile islim kebabı tadı hala damağımda ve annemin unutulmaz lezzetleriydi. Ellerine sağlık güzel arkadaşım, üstelik kızartmadan ızgaradan faydalanmışsın:) Sağlıklı kebaplar silsilesine dahil ettim kendisini:) Deren ve eşin ağzının tadını bilenlerden. afiyetler olsun diyorum hepinize:) Yakın olsam bir tabak koyuver derdim kendim için:))

gooogoook dedi ki...

Çok severim, harika görünüyor, hem yemek hem sunum açısından gerçkten tercih edilebilir bir lezzet. Elinize sağlık:).

Deniz dedi ki...

Sofra dergisini ben çocukken ablam biriktirirdi. Yüzlerce vardı evinde. 3-5 tane alıp yanıma resimlerine bakardım. Çok severdim o dergileri. Hey gidi :))
Bu yemek benim en sevdiğim patlıcan yemeğidir. Çok leziz oluyor gerçekten ama hiç kendim yapmayı denemedim. Patlıcanları ızgarada pişirmek güzel fikirmiş kızartmaktan ziyade. Olsa da yesek dedim şimdi :) Ellerinize sağlık.

anne eli gibi dedi ki...

sofra dergisi hala yayımlanıyor arada bende alıyorum.Birkaç tarifini de denemişliğim vardır.İslim kebabı nedense birçok kişinin zor diye denemediği bir lezzet ama seninde dediğin gibi aslında çok zor değildir.Eline sağlık nefis görünüyor,afiyetler olmuş...

mutfagabuyrun dedi ki...

hem lezzetli hem şık bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

durutarifler dedi ki...

2009 falan olmalı ben de de vardı o dergi.
İslim kebabı pek de güzel olur
Ellerine sağlık
Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim eminim severdin..ama imam bayildida cok guzel oluyor ben onuda cok severim. Et olmasada olur ama yapiliyor iste evde seven olunca..Havamiz isinacakmi bilmem bugun yine kar atistiriyor. Kis soguk oldu cok yaz da cok sicak olacak diyorlar bakalim. Oda iyi degil:( biraz isinsak yetecek bana:)) sevgiler gonderdim..

burcu dedi ki...

İslim Kebabının çok özel bir yeri var bende. Bir defa denemiştim, beğenilmişti. Ellerinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havva iyi aksamlar sizlere:) tavsiye ederim izgarada yaglida olmuyor lezzetide yerinde oluyor. Sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim kis zamani sebze bulamamak eskidenmis. Artik tum sebzeler yaz kis var..patlicanli her yemegi bende cok severim. Her hafta bir cesit yaparim..lezzetini severim. Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum bende zor diye dusunup yapmazdim cokta kolay bir okadarda lezzetli. Dene derim cok seversiniz..afiyet oldu tabiki :))bende kocamann sevgiler gonderdim canim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum annecigin nur icinde yatsin.
Onun yaptigi yemekler kimbilir ne lezzetliydi. Patlicanlarin koyu renkli olanlari aci sanirim o nedenle ben uzun olanlari kullaniyorum. Patlican in her cesidine bayilirim. Barbunya yida cok severim..hele tazesi..buzlukta var hemen cikarip yapayim bugun birde taze ekmek uff:))once kisa mesafe uc sonra buralara gelince ben sana bir degil birkac tabak koyarim merak etme:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gooogoook tesekkurler. Gercektende lezzet ve sunum hos oluyor. Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deniz Sofra gercekten guzel tariflerle doluydu hala yayininadevam ediyormus. Kebabi denemeni tavsiye ederim. Lezzeti cok yerinde oldu. Izgara da olunca dahada saglikli yemek cikti ortaya. Olssydida bende yeseydim simdi:)) guzel bir hafta olsun

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi. Sevindim hala yayinlaniyor olusuna. Gidince alayim..niyeyse bende hep zor diye dusunmustum ama hicte oyle degilmis. Nefis bir lezzet
Bundan boyle her daim yaparim:))tesekkurler..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga buyrun.
Hos gorunumlu bir lezzet gercekten:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilay bendeki dahada eski iyice yipranmis;)) ama hala faydalaniyorum. Tesekkurler sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yazdan kalan..ozel lezzetler guzel anilar birakiyor :) ilk denedim yine yapacagim cok sevildi evde..tesekkurler..

yesimdusova dedi ki...

en sevdiğim yemeklerden..patlıcan her tarife yakışıyor gibi.. çok güzel bir lezzet.. birde et ile birleşince.. ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Patlıcanla yapılan her şeyi öyle severimki,uzun zamandır yapmıyordum ilk fırsatta sizin tarifinizle yapacağım.Ellerinize sağlık.sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova, gercektende yakisiyor ben cok seviyorum. Tesekkur ediyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap Kaya, bazen birbirimize unuttugumuz lezzetleri hatirlatmis oluyoruz:))Deneyin derim kisa zamanda..sevgiler

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Çok severim ve sık sık yaparım ellerine sağlık sevgili adaşım…
Patlıcaları kızartmadan ızgara yapmış olman da lezzetine farklılık getirmiştir afiyetler olsun…
Sevgilerimle...

Depresif Ayu dedi ki...

Eline sağlık Emelcim, islim kebabını çok severim. Ama ben kalori dostu bir ayu olduğumdan kızartarak yaparım :)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Adasim ordan burdan biraz kesmek lazim:)izgara daha saglikli vede kolay oluyor benim icin.. Lezzetide cok iyiydi. Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum izgara seni kesmez dogru sen kizartmasini yap izin verdim:))

deeptone dedi ki...

islim kebabı lokantalarda, işyeri menülerinde filan olur hep. güzel yemek sahiden de. yapması zor gibi duruyo evet. eh tarifini sölerim akrabalara. sofra dergisi sahiden de büyüklerimiz çok kullanır ya. şimdi var mı bi bakıyim merak ettim. bak bi de kağıt kebabı yap o zaman. o da islim gibi yemeklerden. lokanta ve ofis menülerinde oluyor. :)

Hanife Mert dedi ki...

Emelciğim çok yaptığım bir yemek değil. Ancak geçen yıl bir yemek davetinde yemiştim. Ne iyi ettin de paylaştın. Denemem gerekirse tarifini alırım.
Canım öpüyorum seni. Eline emeğine sağlık. Afiyet olsun.
Sevgiyle kal.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep boylece ne kadar buyuk oldugum ortaya cikti Sofra sayesinde:)) tamam listeye aldim kagit kebabini hmm haftaya misafir var belki yapim degisiklik olur..iyiki hatirlattin:) Islim kebabi ofiste yemek zor olmazmi? Listede kurufasulye pilav olsa daha kolay :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecim bence yap bir ara gerci sen kimbilir nasil guzel yemekler yapiyorsundur..lezzetli bir yemek oldu onemli olanda ev halkinin sevmesi:) sagol canim..kocaman sevgiler :))

deeptone dedi ki...

:)

2 tane mimin var bendeee, zamanın olursaaa :)

Başak dedi ki...

Sofra dergisi yine var Emelcim. Bizim tüpcü bir ara bana her ay geleni verirdi. Tarifleri güzel oluyor.

İslim kebab harika görünüyor.İçi farklı hazırlanmış, benim tarifimde büyük köfte şeklindeydi. Patlıcanı çok severim. Ellerine sağlık canım :)

Unknown dedi ki...

baharın gülleri açtı postumu sizin için yaptım
çok sevgiler
dünya mutluluk günü kutlu olsun

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep :)) seni gidiii (parmagimi salliyorum simdi ona gore):)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim sevindim hala yayina devam etmesine:))sen soyleyince hatirladim bende kofteli yemistim ama bu etli evet..cokta lezzetli idi:))sagol canim iyi hafta sonu olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havva :))cok tatlisiniz hemen ziyaret ettim msg.i alir almaz:)nasil guzel o cicekler oyle..miss bahar kokulari buraya kadar geldi inan:)) gunlerimiz hep mutlu olsun sevgiler:))

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

nefis görünüyor.ilk teyzemden öğrenmiştim bende.annemin hastalığından sonra kızartmayı kesince bende ızgarada yapmaya başladım.çokda güzel oluyor vede hafif.ellerinize sağlık ve afiyetler olsun :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Alanay ne guzel lezzetli yemeklerimiz var birde kendimize gore uygulayinca daha sagliklida oluyorlar. Yaz zamani yapilsn bir-iki kizartma harici izgara herzaman tercihimdir. Tesekkurler :)

Alyaminahome dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sağlık canım En sevdiğim lezzetlerden biri...

reyhane dedi ki...

Çok severim olsa da yesem

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilknur tesekkurler..benimde sevdigim lezzetlerden artik ogrendimde yapmasini:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Reyhane buyur gel diycem ama coktan bitti:))

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Ayyy bayilirim islim kebabina...sofra hala var..almam ama gorurum dergiler bolumunde Emel ablacigim
Afiyet bal olsun...
Ben de firinda yaparim patlicanlari ince dograyip kizartma karsiti benn:))))
Optukkkk çok

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Seninle yaşamayı isterdim canım.
Bayılıyorum yaptıklarına :)
Ellerine, tarifine sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Selda nin mutfak defteri cok tesekkur ediyorum. Bendende sevgiler :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim bayilmiycak gibi degil bende cok seviyorum:) kizartmayi unutmak en guzeli ama cook arada kacamak oluyor:)) Tr.a gidince alayim yenilerden Sofra yine sevindim olmasina. Bende optum cook :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi ee gel ozaman bir ara :) sevinirim:))

Unknown dedi ki...

Harika görünüyor canım.Ellerine sağlık :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busra tesekkurler :) sevgiler

Özgür Tatlar dedi ki...

Ohh ellerine sağlık. Memleketi hatirlstmistir bu yemek.ne güzel.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar..bazen hatirlamak guzel oluyor..(gerci hic akildan cikmiyorda..) :))

Elifin Terazisi dedi ki...

Benim güzel arkadaşım ne çok şey paylaşmışsın ve ben kaçırmışım. Tabi benim kafam yerine yeni yeni geliyor...
Ellerine sağlık, kızartmadan daha hafif olmuş , afiyet olsun.
Sofra dergisi nette var, takip edebilirsin, sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim hayat telasi bizleri bazen bloglardan aliyor..kacirdiklarimiz oluyor..Sofra dergisi varmis sevindim.inter.ten bakmak hic aklima gelmedi bir bakim :)) sevgiler canim

VuslaT dedi ki...

Acıktımmmmmmmmm:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslat geellllllll:))