17 Ocak 2014 Cuma

YENEBİLİR KASE VE KIŞ TÜRLÜSÜ..

Sizlere kısa ve öz iki tarif :) Birisi salata kasesi...kaseninde tarifimi olur dediğinizi duyar gibiyim:) Evet yenebilir kase, salatanızı içinde ikram edebilir tabağınıda yersiniz. Pratik ve kolay. Çok önceleri salatalar kısmında paylaştıysamda dün akşam yapınca tekrardan zarar gelmez dedim:)  



Gerekli olan mlz.ler: İnce tortilla pidelerinden kişi sayısına göre paketten çıkarın ve ısıya dayanıklı küçük kapların içine elinizle dikkat ederek yırtmadan pideyi yerleştirin, kenarlarını düzeltin. Fırında 10 dk, tutarak (350’) hafif kızarınca fırından alıp kasesinde soğutun ve tabak/kase şeklini almış tortilla nın içine arzu ettiğiniz tarzda hazırlayacağınız salatanızı paylaştırarak afiyetlen yiyiniz:) Hatta çok sulu olmayan yemekleride ikram edebilirsiniz: pilav üstü eti bu kaselerde sunabilirsiniz..



Söylemesi ve paylaşması benden oldukça hoş bir görünüm oluyor..bu 1. tarifti:) 2.si ise KIŞ TÜRLÜSÜ..Kolay ve ekonomik yemekler kitabından aldığım ama kendime göre uyguladığım sebze yemeği..Kolay ve pratik ve lezzetli.


Malzemeler:
3 ad.orta boy havuç
2 ad.patates
1 ad.kereviz(bizdekiler biraz büyükçene olduğundan 1 ad.kullandım)
1 ad. orta boy soğan
1/2 çay bardağı z.yağı
1/2 limon suyu
az tuz/azcıcık şeker


Yapılışı:
Tencereye yağı koyunuz. Sebzelerin tamamını yıkayıp, ayıklayıp irice doğrayıp tencereye ilave ediniz.Tuz, şeker, limon suyu, 1 bardağa yakında su koyup tencerenin ağzını kapatınız. Sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz. Ateşten alıp servis tabağına boşaltarak ılık servis yapınız. Afiyet Olsun..Bu kadarcıik deyip hepinize keyifli güzel bir hafta sonu diliyorum..

32 yorum:

Unknown dedi ki...

Tortilladan kaselerin harika cancağızım. Geçen gün Zeyno ile öğlen saatlerinde Feneryolu'ndaydık. İşimiz bitti karnımızda acıktı:) Güzel bir mekan vardır,oraya girdik. Birer peynirli salata istedik.:) Sunum aynen senin ki gibiydi. Onlar tortilla ile değil, 2 kat yufka ile yapmışlar ve yağda kızartmışlardı. Ellerine sağlık kuzucuğum kış türlün "möhkem" olmuş:)) Bu sözcük babamdan hatıra...Çok beğendiği bir şey olursa böyle derdi:))

TuruncuTatlar dedi ki...

ikisi de harika olmuş ellerine sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum afiyrtler olmus sana ve Zeyno ya:) burada yufka tabaklarinin minikleri var icinde daha cok denuz urunleriikram ediliyor yada kaseleri ile satiliyor. Pide ile yaptigim daha saglikli:) (ye ye sonrada saglikli diye kendimi kandir :) ) turlumu sevdim bende..sagol canimm:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Turuncu Tatlar tesekkur ediyorum :)

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Tortilla ekmegini yirtmassam basarabilirim... Yufkayla da yapiyorlar hatta yapmistim...ama tortilla daha yenilebilir
Eline emegine saglik cok optukkkkkk

mutfagabuyrun dedi ki...

kaseyi çok beğendim canım.çok şık olmuş ellerine sağlık.sevgiler.

bücürükveben dedi ki...

öncelikle kış türlüsünden başlıyorum tam bana göre harika, eline sağlık...emelciğim bu aralar ben de vücudum mu istiyor nedir kısır yapıp duruyorum bulgurda b vitamini vardır belki...içinde bol yeşillik bol limon da sıkıyorum ve bol salça...sanırım hepsi birleşince vitamin takviyesi oluyor et yemediğim için iyi geliyor...
tortilla çok duydum ama hiç tatmadım güzele benziyor salatayı yedikten sonra kaseyi de yemek hoş:))
eline sağlık canım
afiyet bal olsun
öptüm

zeynep dedi ki...

Elinize sağlık , çok iştah açıcı görünüyorlar .
Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim oncs guzrl seyi beceriyorsun bunu neden yapmayasin:) sen yufka ile yap yanina kurufasulye pilav sonra ben gelecegim:)) bende optum Ates i ve senii:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga buyrun tesekkurler sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim bu seferki tarifler seni dusunulerek yapildi:) kisiri ogrendigimden beri her hafta yapiyorum. Bulgurda B vitamini yok sanirim ama cokca magnesium var ida bizler icin cok yararli niacin-sanitim var k vitamini var yani faydasi cok. Afiyetlen ye ama sana bolca protein lazim fasulye mercimek ihmal etme. Bu kase icin tortilla almana gerek yok. Ince herhangi bir pide ile olur. Lavas ekmegi ile deneyebilirsin:) hem ekmegini yer hem salatasini yersin:) sevgiler canim mutlu hafta sonu olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynep tesekkur ediyorum sevgiler :)

AslıASLI dedi ki...

Yenebilir kaselerin yapımı bir yemek programında görmüştüm Emelim. Ah keşke yapabilsem demiştim ama şimdi sende pratik olanı görünce sevindim inan yapabilirim :)
Türlüyü çok severim tarifini ablama okutucam o mutlaka yapar, nefis görünüyor :) ve sunumunu çok beğendim ellerine sağlık :)
Çok keyifli bir hafta sonu diliyorum bende :)

Depresif Ayu dedi ki...

Kaseye bayıldım. Süper bir fikir. Kış türlüsü de çok hoş görünüyor Emelcim, bu tür yemeklere bayılırım zaten. Eline sağlık :)

Elifin Terazisi dedi ki...

Salata sunumunda, kış türlünde çok güzel olmuş. Salatanım sosuyla iyice lezzetlenir, yenilir.
Ellerine sağlık, yeniden paylaşman güzel olmuş.
Sevgiler, en kocamanından:)

deeptone dedi ki...

heeey ilkini yapcam. nası güzel bi düşünce bu ya.

ikincisini ise hemen yapcam bugünlerde. her gün kereviz pırasa kabak yapıyom zaten.

kereviz ise en sevdiğim sebze.

bunu yapcem. patates ile filan oleey.

yer elması yaptın mııı.

:)

bunların yanına hangi şarap gidiyoooo.

:)

Hanife Mert dedi ki...

Eline emeğine sağlık Emelciğim. Tortilla kasesini duymamıştım. Türlün de çok güzel görünüyor.
Öptüm canım sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim bu kasaeler coook kolay hem ugrasmalik degil hem kizartma degil 10 dk.da tamam:) mutlaka dene seveceksiniz..turlu guzel oldu severim sebzeyi hepsi bir arada oluncada hosuma gitti..Umarim dener ablan ve seversiniz..sevgiler canim kocaman:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum kase evet hos..aklima estikce salatayi icine koyarim kasesi ile beraber yerim:) turlu tam kis yemegi oldu:) arada sirada sende dene:) keyifli pazar gunu olsun ..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim tesekkur ediyorum canim..arada farklilik iyi oluyor:) sevgiler guzel pazar gunu diliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep dene dene ilkini once dene hemde kolayki hemen yaparsin..istersen lavas ekmegi kullanabilirsin..yuvarlak kesersin tabakla hani tortilla elinin altinda olmazsa diye:) turluyude yap tabiki kisin iyi oluyor kereviz patates havuc yararli olanlarin en onemlileri..hep disardan olmaz yemek evde yap ye zaten yapiyorsunki biliyorum:))hmmm sarap severmisin seenn?? Salata ile hafif kirmizi mesela merlot(ama turk sarabida secersin turk uzumu yani..yada sauvignon-beyaz lardan..bilmemki damak tadin nasil??heyy arada denediklerin varsa paylas benimle cok bilgim yok Turk saraplarinlan:)) pazar gunun ve haftan coook iyi gecsin..mutlu mesut:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim sayemde duymus oldun simdi sira yapip ailene sunmanda:) tortilla yerine ince baska pidede kullanabilirsin..sagol canim..mutlu keyifli hafta sonu diledim:)) sevgiler kocaman..

deeptone dedi ki...

öküzgözü boğazkere tabii kii.
:)
bi de kalecik karası.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep gidince deneyecegim:))Kalecik karasi icmistim..thx.:)
sen uyumazmisin??:))

*mehtap dedi ki...

iyi fikir bu yenen kaseler, türlünün sunumu da çok hoş olmuş, ellerine sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim tesekkurler:) yemek uzerine farkliliklar arada iyi oluyor..

ilhan dedi ki...

Ne kadar değişik. Tortillayı da yiyeceğiz değil mi sonunda? :)) Sebzeli türlü de hafif ve güzel. Sebze çeşitleri değişebilir de. Eline sağlık.

Heyyfi dedi ki...

Canım, tariflere bayıldım. Hemen kopyalayıp yapıştırıyorum. Tam bana göre. Hele yenilebilir kaselere bayıldım. Hem çok şık hemde pratik. Yıkamak zorunda kalmamak güzel. Yemeği ye, kasesini de ye, böylece bulaşık olmasın... Tam benlik :)))
Bayıldım bu fikre. Hem de yapımıda kolaymış.
Teşekkür ederim canım. Çok güzel tarifler. Kış türlüsünü hemen bu hafta yapacağım.
Öpüyorum canımmmm.....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan tortillayi yemezsen kurut birdahaki salataya yine kullanirsin:))) sebze iyi idi dogru farklida kullanilabilir..tesekkurler..(yanliz bugun burnuma kuzu kokerec geldi bir yerlerden ya nerdendi bilemedim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim tortilla kaseleri mutlaka dene dedigin gibi temizlemeside midede oluyor:)))kolaycacikta..Kis turlusude guzeldi kis sebzeleri hemde hafif yemek daha ne olsun dimi:)) sevgiyle kucakladimmm

VuslaT dedi ki...

Emel'ciğim tortilla ekmekten kaseyi ben bi türlü gündeme alıp yapmadım ama en kısa zamanda Harika görünüyor çünkü..
Türlüyü de zaten severim. Ohh daha başka ne isterim:))
Ellerine sağlık canımsın..Koca bir kase sevgi bıraktım sana sakın yanlışlıkla buzdolabına kaldırma..Çok soğuğa sen alışıksın ben değil:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim musait oldugun zaman dene derim, seversiniz eminim,.,hem kase yikama derdide yok:)) merak etme biraktigin koca kase sevgiyi hemen aldim..buzdolabina kaldirmadim, gonlume kaldirdim:))