8 Aralık 2013 Pazar

KARIŞIK ve PEYNİRLİ PATLICAN

Dünün devamı:)


Evler,

Heryerde "panattone" evde deneyim istiyorum ama okadar uğraşmalıkki original tarif..kolayını bulursam deneyeceğim..

Ve meyveli kek ler sadece bu aya özel, oldukça ağır(bana göre değil)

Arkadaşlara giderken uğradığımız Çin marketindeki lobster lar..canlı canlı havuz içinden topla, tarttır, al evine götür, pişir, ye..sanırım hiçbirzaman pişiremeyeceğim bir lezzet..

 Pastalar: bu arada Çin marketlerindeki pastaların tadı Türk pastane pastalarına çok yakın..

Heryerde Christmas çiçekleri Poinsettia..kırmızı kırmızı, beyazla karışınca dahada güzel olmuş..

Ginder bread sert kurabiyelerden evde kendi hazırlayabileceginiz..tren şeklinde, ev şeklinde yada küçük bir mahalle olarak inşa edebileceğiniz hazır set ler..alın evde birleştirin süsleyin..sonrada isterseniz yeyin..oldukça sert oluyorlar sanırım memlekettede var bunlardan..zaten olmayan ne varki herşey Türkiyede fazlası ile var artık.

Uzun zamandır tarif vermiyorum diye düşününce kısacık, kolaycacık bir tarif te paylaşayım:)

Peynirli Patlıcan..
Mlz.ler:
1-2 adet kalın-büyük patlıcan
Mozzarella peynir-bir miktar/top
z.yağı
tuz-karabiber

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun ve kalın olarak dilimleyin(1-1,5 cm.olarak) tuzlu suda bir miktar beklettikten sonra iyice kurulayalım ve her iki yüzüne zeytinyağı sürüp fırında ızgara yapalım, yada yağda kızartalım(arzuya göre). Pişsin fakat çok fazla yumuşak olmasın.Az tuz karabiber serpelim. Peyniride kalınca dilimleyelim, ve pişen patlıcanların bir diliminin üzerine koyup ustüne patlıcan kapatalım tekrar peynir tekrar patlıcan dilimi koyup tepsiye dizelim. Bu şekilde hazırlanan patlıcanları 350“/180’ fırında peynirler hafif eriyene kadar 5 dk. kadar tutup fırından çıkaralım, ister et yemeği yanında isterseniz sadece kendisi olarak afiyetlen yiyelim. Oldukça hafif, yapımı kolay ve lezzetli minik bir tarif:)) taze maydanoz yada nane ilede garnitür yapabilirsiniz..Gönlünüzce hafta olsun..

74 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

resimler harika canım.yılbaşı gelmiş bile oralara.patlıcanda nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Depresif Ayu dedi ki...

Allahım her şey ne kadar güzel, ışıl ışıl. Tam benlik bir ortam. Alışveriş çılgınlığı da çok güzel :)

Istakoz hiç yemedim ve kesinlikle yemem. Ne o öyle, filmlerdeki uzaylı yaratıklar gibi. Hem biliyor musun, karafatmalar ile aynı familyadanmış bunlar :((((

Peynirli patlıcana bayıldım Emelcim. Bu usulü çok severim. Olsa da yesem keşke :)

İyi haftalar arkadaşım...

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Muhteşem görüntüler canım, bende yılın en çok bu ayını seviyorum, ışıkları izlemek harika hissettiriyor insana. Eviniz filmlerdeki gibi yani hayallerdeki gibi diyebilirim :))harikulade görünüyor canım. Huzurla ve sağlıklı yaşayın dilerim canım Emelim.
Patlıcanı bende kaşarlı sık sık yapıyorum,arasına bazen domates sosu ekliyorum. O haliyle de çok lezzetli.
Öpüyorum canım benim sevgiler yürekten.

Elifin Terazisi dedi ki...

İçime neşe doluyor senin bu yeniyıl postlarınla:)
Atatürk çiçekleri harika, yeniyıl coşkusuna yakışıyorlar.
Patlıcan ve peynir ikilisi harika olmuş. Izgara olmasını daha çok sevdim, afiyetler olsun:)

Arzu Sözen dedi ki...

Patlican muhtesem gorunuyor emegine saglik canim bu arada fotograflarda harika tabi kiii:))

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
öncelikle ellerine sağlık. Çok güzel bir tarif.
Yeni yıla bayılıyorum, bu ışıltılar beni benden alıyor. Görüntüler için teşekkürler.
Sevgiyle kal.

MAZES dedi ki...

yeni yıl heyecanı bambaşka....patlıcan da harika,ellerine sağılık ve afiyet olsun canım....

Hanife Mert dedi ki...

Patlıcan harika görünüyor. dediğin gibi hem kolay ve hemde lezzetli. Eline sağlık Emelciğim öpüyorum kocaman.
Sevgilerimle.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga buyrun tesekkurler sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim Istakoz ile ilgili yazdigin guldurdu demekki hamambocegi ailesinden..bende pek yemem hele boyle butun halde gorunce hayatta sadece ayiklanip tabagima et olarak verilirse ozaman belki:))Benim patlicanda ne var asil senin borekler corekler olsada yesem dedirtiyor herzaman:))sanada iyi haftalar..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum, insan yasadigi yere adapte oluyor..hele boyle zamanlar inan hep mutluluk veriyor, insanin hosuna gidiyor hepimkize mutlu guzel bir yil olsun yasam olsun diyorum. Patlicanibirdahakine domates soslu ve kasarli deneyecegim:)sevgiler vede opucukler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim sagol canim:)) Ataturk cicegi deniyordu hatirlattin bana:))oylesine guzellerki insanin ici aciliyor vede heryerdeler..senenein en anlamli cicegi:) patlican basit ama lezzetli..belki bir gun denersin..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arzu Sozen cok tesekkur ediyorum:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri umarim tum bu isiltilar herkesi mutlu etsin..yeni yil herkese mutluluk getirsin..tesekkurler,sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim hosgeldin:) sagol canim tesekkur ederim, sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim malum kolay tarifler benim icin onemli zorlarla ugrasmayinca:)) tesekkur ederim canim sevgiler, bende optum.

deeptone dedi ki...

yılbaşı süsleriiii meyveli keeek hepsi güzel kiii.

yemeği de not aldım. duymadım hiç ama denerim kii.

:)

Unknown dedi ki...

Işıl ışıl görüntüler. Evlerin içindeki insanların yürekleri de aynı enerjiye sahiptir inşallah:)) Dost Bahçem, panettone ler harika yılbaşında ben de yapacağım. Dayanıklı olduğu için 3-4 gün önceden yaparım size de yollarım:)) Peynirli patlıcanların müthiş. Dün Zeyno ile bir Çin restoranında benzer bir imalat yedim:) Lezzet unutulmazdı:) Sevgiler cancağızım.

anne eli gibi dedi ki...

yine süper bir post olmuş,ortaya tam karışık :) ama ben en çok patlıcana takıldım,en sevdiğim şey olduğundan belki :) eline sağlık canım enfes görünüyor...

VuslaT dedi ki...

Emelcim canım kekler güzel de o öcüüüüü' böcüüüden korktum. Bende hayatta elime alıp pişiremem. Çiçekler Türk bayrağı gibi nazlı nazlı olmuş. Patlıcan yemeği tamda pratik lezzet olmuş. Ama benim hiç keyfim yok, işim çok, dersim çok, dişim ağrıyor oyyyyyyyyyy oy!!!!...

Ozlemaki dedi ki...

ben o istakozların hepsini ama heeepsini istiyoooom!

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

öncelikle tarifi hiç duymamıştım ama damak tadıma çok uyacağını düşündüğümden hemen not aldım.teşekkürler..
diğer güzelliklere gelince başı dönüyor insanın.ama hem fikir olduğumuz bir konu varki asla pişiremeyeceğim bişey :lobster :)

siyah kuğu dedi ki...

Lobster çok ilginç ama o bizi yiyecek gibi bakıyor canım):)) canım hepsi çok hoş helede pasta evlere bayıldım:)). peynirli patlıcan hmmm harika ellerine sağlık canım benim öpüyorum . aaa ben ne istiyorum biliyormusun rica ediyorum yani mum resimleri :)) ben çok severim değişik mumları hayran hayran bakarım ...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep dene bakalim kolay yemegi..biraz evde yersin enazindan disarda degil:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum..geziyorsun bu aralar iyi ediyorsun afiyet olsun bakalim:) panattone lerden denemek istedim tarife bir baktim amaninn bana gore degil i-ih dedim..sen yap bizede gonder:))bu arada kolay tatlinda muthis:)) sevgiler sanada arkadasim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi tesekkurler canim..patlicani galiba cok insan seviyor bizde her hafta piser bir sekilde..yeni eviniz hayirli olsun:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim canim korkma ocuden korkma:)hem disin agrir hekm cok mesgulsun ama ziyaretlerinide eksik etmiyorsun sagolasin:)) umarim biraz daha iyisindir gel ben cekim disini kerpetenle:))kolayliklar olsun sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki biliyordum zaten isteyecegini:) birde kafam kadar kocaman yengecler vardi vede deniz kestaneleri ama resim cekerken "No piccha" dediler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Alanay patlicanli peynir yada peynirli patlican son derece kolay vede keyifli bir tat..tavsiye ederim..Lobster;yok bende asla ve asla yapamam.pisiremem..ama sadece eti olursa yerim:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugum benim p pasta evler cok guzel oluyor aslinda kurabiyeler..cok sert oluyorlar hafif tarcinli:) mum larr evet ya onlari unutmusum:( aslinda en cok satisa cikan aylardan biriside bu ay cesit cesit mumlar. Hafta sonu ciktigimda unutmazsam sadece senin icin cekerim ve resimlerim:))optum ikinizide:))

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Bu yeni yıl coşkusunu çok seviyorum bende..Her yer ışıl ışıl..Evler..Ağaçlar..İnsanlar alışveriş telaşında..Kime ne hediye alsam derdinde..Süslenen alışveriş merkezleri..Mağazalar..Evler..Camların önüne kurulan ışıl ışıl çam ağaçları..Hele o camlların önüne kurulan ağaçlar nasıl beni cezbeder..Ev sahibinin zevkini yansıtır mutlaka diye düşünürüm..Kimisi çok cafcaflı..Kimisi oldukça sade..Bayılıyorum bu görüntülere..Senin resimler de aynı enerjiyi verdi bana..Hepsi çok çok güzel..İstakozu görüntüsü beni ittiği için hiç denemedim..Çok lezzetliymiş ama görüntüsü hiç öyle demiyor:)Gelelim Peynirli patlıcanlaraa..Bak onları mutlaka deneyeceğim canım..Patlıcanı her halde sadece çiğ yemiyorum..Herhaliyle kabulüm yani:)Ellerine emeğine sağlık canım..Kocaman öpücükler ve sevgiler İzmirden sana:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcim galiba yeni yil telasi kosturmasi kime ne hediye alsam telasi ve isil isil susler isiklar biraz nese veriyor sevincli mutlu bir hal oluyor. Hic isim olmasada dolasmayi seviyorum kapali magazalarda carsilarda..acik olan yerlerde brrrr donuyorum:)) patlicani mutlaka dene hem lezzetli hemde kolay..seversiniz eminim. Bende sana eksi 15 ten sicacik sevgilerimi gonderiyorum:))soguk erken geldi bu sene:(

Ozlemaki dedi ki...

deniz kestanelerini bıçak, bağ makası kullanmaksızın elimle açarım çocukluğumdan beri. yengeç; tok karnına bir kazan yiyebilirim.
sakın beni oraya davet etme bir gün! =)

AslıASLI dedi ki...

Tek kelime ile harika evlerin görüntüsü ne kadar güzel canım ya.
İşte ben bu coşkuyu, bu rengarenk, ışıl ışıl görüntüyü çok seviyorum.
Karides çok severek yapar yerim ama istakoz konusunda biraz tedirgin oluyorum. Çünkü onların canlı canlı pişmeleri aklıma geliyor :(
Fakat o çiçeklerin görüntüsüne güzelliğine bayıldım :) bizde de yılbaşı çiçeği kokina dır. Bugünlerde bende alıcam.
Gelelim patlıcan tarifine :) patlıcanı sanırım herkes seviyor ama ben bayılırım. Gerçekten görüntü nefis ellerine sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki olurda bir gun gelmek istersen basimizin ustunde yerin var hem belki sayende bizde taze taze yeriz:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslimm simdi birde kar basladi..ama sogukta cook..ne telasli kalabalik disarlari gorsen. Fincanlari mutlaka paylasacagim :) patlicana bende bayilirim. Bu tarifte cok kolay ve lezzetli tavsiye edilir:) Istakozu bende canli olusu nedeni ile asla ve asla pisiremem yazik ya:( zaten kafa goz kabuk deri kemik girdimi isin icine ben yokum:)) yilbasi cicegi al mutlaka renkli goruntuler insana mutluluk veriyor..sevgiler canim:)

Ozlemaki dedi ki...

uzaklar artık zor benim için cancağzım ama sağolasın =)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki yinede aklinin bir kosesinde dursun :p

Heyyfi dedi ki...

Blog ziyaretlerimi geç yapınca, bir an önce yayınla dediğim yazını hemen buldum :))
Işıklandırılmış evler çok güzel. Orada olmak isterdim. Bu arada tarif çok basit ve hafif. Ben de yapabilirim sanırım.
Benim güzel ve becerikli arkadaşım. Enerjin buraya kadar ulaşıyor gerçekten.
Kocaman, sıcacık sarılıyorum sana...

Ferkay dedi ki...

Yeniyıl heyacanı çok güzel, her yer şıkır şıkır, cıvıl cıvıl çok hoş. Pratik patlıcanın da çok hoş ve pratik, ellerine sağlık canım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim birde kar var..ama yaninda soguguda var. White Christmas olacak sanirim 12 gun kaldi:))sonrasi yeni yil..yeni yil yeni umutlar yeni mutluluklar getirir umarim. Tarife gelince senki asure yapan birisin boyle basit tarifleri gozu kapali yaparsin:) guzel bir hafta sonu diliyor bende kocaman sariliyorum :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim ic acan bir ay benim icin..seviyorum aralik i:)) tesekkurler ..

çeşnici Handan dedi ki...

Fotoğraflar çok güzel cıvıl cıvıl ışıl ışıl paylaşım için teşekkürler. Peynirli patlıcan çok nefis olmuş ellerine sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Handan cok tesekkurler..sizinde okuyan gozlerinize saglik..

Adsız dedi ki...

ben çok beğendim bunları :)) iştahım geldi yahu uzun süredir nerelerdedir dedirmişlerdi efenim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

K.prens:)) hosgeldiniz sizde..tesekkurler..keyifli istahli hafta sonu olsun:)

neseersoy dedi ki...

Yeni yılı karşılamak ne kadar güzel , insanın içi kıpır kıpır oluyor :) Bu sene sadece ışıklar ve bir kaç noel baba biblosu ve mumu , ağacı çıkartmya üşendim :) Patlıcan çok göz alıcı , ellerine sağlık canım , sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nese umarim yeni yilla birlikte umutlar cogalir insanlik daha mutlu yasar..baris dunyaya hakim olur..hayali bile guzel. Usenmeseydin cikarsaydin ya agacai??:)) tesekkur ederim sevgiler:)

vişnap dedi ki...

Canım Emel'immmm nasılsın tatlım?Kaç günlerdir hep aklımdasın bir türlü gelemedim bir tembellikler üzerim de bir de misafiriydi geleni gideni
az biraz yoğun geçti geciyorda günlerim.Canımmm ben de fırında yapıyorum peynirli patlıcanları böyle nefis güzel oluyor kaşar peynirle yaparım hep mozzerallayı deneyeceğim bi daha kinde canımm ya canımm istedi gece gece yarından sonra yapayım bundan kocaman öpüyorummmm.<3

Unknown dedi ki...

merhaba
seni deeptone tavsiyesiyle buldum,çok da memnun oldum
çok sevgiler

Aner dedi ki...

cok guzel resimler :) Yilbasi buraya geldigi gibi orayada gelmis :)
Aslinda evlerin yapilari ve susleme tarzlari ne kadr cok hollandaya benziyor sasirdim
SEvgilerimle :)

ilhan dedi ki...

Aslında ddiğin gibi hemen hepsi Türkiye^de de var arayınca bulunuyor. Ama bir önceki paylaşımdaki vitrinler burada mümkün değil. Patlıcan çok şık duruyor. Ayrıca kızartmadan yapmak da sağlık açısından daha iyi. (sanki son zamanlarda çok dikkat ediyorum da böyle şeylere :)) ) Önceden bu şekilde patlıcan yapıyordum iyi hatırlattın.

yildiz dedi ki...

Ilk bölümün resimlerine de bayildim,ikinci bölümün resimlerine de...Meyveli kekler burda da cok yaygin,birde üzümlü ekmekler,ben de yiyemem.
Isakozu canli canli getirip ev de canli canli kaynar suyun icine atmak benim de tarzim degil,istakozun pisirilme biciminden dolayida yiyemem zaten.
Paylasimlarin icin tsk.ler DostBahcem,güzel günler diliyorum

Hayatın Tatları dedi ki...

Ayyy bayıldım çok güzel rengarenk bir paylaşım olmuş :) (lobsterlar hariç) patlıcanda çok lezzetli görüyor canım ellerine sağlık

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim..uzulmeee arada ses veriyorum nasilsa twitterdan:)) bende mesgulum aslinda bakma cok ihmal ediyorum ziyaretleri:( kasar peyniri ilede denerim onunla tadi daha yogun olur sanirim..sevgiler guzel haftaolsun canimm:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havva Peynirci hosgeldiniz:)) deep sagolsun deyim ozaman:) sizin sayfayi da inceledim cok hos keyifli sevgiler sizede:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aner merhaba:)demek Hollandadaki evlere benziyor buradakiler..bir gun gormek istedigim ulkelerden biridir..seviyorum aralik ayinin heyecanini:)) Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan buradaki kutlama anlayisi yeni yil olmadigi icin herseyi daha farkli dusunup-detayliyorlar..insanin icine sicak duygular veriyor her bir hazirlik.Patlicani diet ten uzaklasanlar icin hatirlatma olsun diye paylastim zaten:)hafif yemekleri tavsiye ederim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim, yilin en ozel ayinda en ozel kekler onlar meyveli meyveli biliyorsun..uzumlu hicbirsey sevmem sadece suyunu severim birde kendini:)hayvan-deniz urunleri yenme olayina karsiyimdir aslinda ama yinede yiyorum ama oyle canli canli asla pisiremem pisirilmesini istemem ve yemem:(( sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayatin tatlari tesekkurler:)) lobster da arada cesni oldu iste:)sevgiler

gooogoook dedi ki...

Harika bir yayın olmuş yine, bak bak doyamadım detaylara, çok hoşlar:)) detaylar hayatı güzelleştiriyor gerçekten, her bir detay çok hoş. Öte yandan patlıcanlı lezzetlere bayılan biri olarak hakikatten denenmeye kesinlikle değecek bir tarif çok teşekkürler:) Sevgiler.

deeptone dedi ki...

pazar günkü izlenesi bloglar yazımı görmedin amaaaaaa.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gooogoook cok tesekkurler:) detaylar olmazsa oaz..kucucuk bir fark buyuk mutluluk oluyor bazen. Patlican kolay ve lezzetli tavsiye ederim
Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep dogru onu gormedim:(bu aralar ancak kacamak yapiyorum bloglara ama simdii ziyarete geliyorum hazirla cayi ablana:))

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Resimler on numara çıkmış :) Patlıcanın sunumuna da bayıldım :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim tesekkurler..birde bugun gorsen buzul cagindayiz...

Emel Sevren Pınar dedi ki...

ben denedim evde penattone:( ama olmadı adaşım:)
Beceremedim. Kolay tarif bulursan paylaş ne olur.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Emel sayet bulursam mutlaka paylasirim ama original yapimi zor ve zahmetli birde ozel kalip gerekiyor. Arastiririm:)

bücürükveben dedi ki...

istakoz hiçbir zaman pişirmeyeceğini söylediğin için bilsen nasıl mutlu oldum...zavallılar ...onu canlı canlı kaynar suya atıp haşlamak için oldukça cani yürekli olmak lazım...başkasının çektiği acıyı yüreğinde hissetmek lazım..
ya bak şimdi istakozlar tüm keyfimi kaçırttı:((((

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim aslinda vegan olmamam icin bir neden yok. Kemikli hicbir et elleyemem butun tavuk balik sevmem kemik elime dokunursa hayvanlari dusunup zaten yiyemem. Sadece et parcasini yiyorum..hele oule canli asla ve asla..keyfini kacirmasin istakozlar gel bak cay var kahve var usul usul karda yagiyor keyifli bir Christmas gunu:))

ihlamurcum dedi ki...

Ben kadehe bayıldım ve hemen fikirler aklımda uçuştu. Denenebilir, şimdiden mutlu yıllar.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum sagol canim..sizlerede mutlu yillar olsun:)

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Harika canım ellerine sağlık :) Mutlu yıllar dilerim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim tesekkurler..hepimiz icin mutlu yillar olsun..sevgiler