4 Aralık 2013 Çarşamba

DÜN TORONTO DAN:))


CN tower- meshur ayilarmizidan:) ve eski tren
Dün Deren le Toronto Eaton Center a gitmiştik biraz alışveriş yapalım diye, Canada nın en eski ve en büyük departman dükkanlarından biri olan The Bay in Toronto daki mağazasının vitrinleri her yıl sonu farklı şekillerde ve çeşitli figürlerle ev hali, sokak, dükkanlar, christmas zamanı ve o zamanla ilgili en ince detaylar düşünülerek hazırlanır. 

Bu seferkiler öylesine hoşlardıki resimlerini çekip sizlerle paylaşayım istedim ama cama tam yaklaşılmıyor dolayısı ile biraz yansımalı resimler oldu çokta vaktimiz yok idi..olanlarla idare edin..



inanın yerdeki halıdan masadaki tabağa kadar incecik işlenmiş detaylar ve hatta evin alt katında yuva yapmış fare ailesine ve onları uyurken figur edilmiş hallerine, yorgan, yastık, kafalarındaki şapkalarına kadar herşey düşünülmüş..

Birde insan fİgurlerinin tamamı arada hareket ediyor..yemek masasındaki çocuklar ellerindeki çatal ve bıçakları masaya vurup yemek gelsin istiyorlar :)) dakikalarca bakabilirsiniz inanın..öylesine güzeller.

Tabiki mağazada gezerken sizler için birkaç çikolata çeşitleri ki en küçük bölümdü resimlenen..şömineye asmak için çoraplar..


Mağaza içindeki dekarasyonunda dev geyikler ve 3 katlı mağaza yüksekliğinde modern bir yılbaşı ağacı..burada gerçekten çok büyük hazırlıklar yiyecekten içeceğe kadar yılın son ayına özel çeşitler, hediyelikler, aklınıza gelebilecek en çok çikolata ve bisküvi çeşitlerinin bulunabileceği en hareketli ay..ve pastalar..kek ler..neler neler..Sadece kar kürelerinden bulamadım:( onlarıda resimleyecektim..farklı ve güzel şeylerle karşılaştıkça resimler paylaşırım isterseniz tabiki:)) dilerim sıkılmazsınız:)) 

Bizim evden ve bahce:)
Not: Bir ara gece dışarı çıkıp evlerin ve kendi evimizin ışıklarını iyi resimleyebilirsem sizlerle paylaşırım..sokaklardaki çok evler ışıl ışıl şuan..

32 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

Çok kıskandımmmm. Emelcim bu nasıl bir güzellik böyle. Sanırım saatlerce bakardım hepsine.

Işıklandırılmış evleri bekliyorum arkadaşım :)

Ozlemaki dedi ki...

ÇOOOK GÜZEEEELLL
ışıklar nasıl farklı hissettiriyor insana yahu!

Unknown dedi ki...

Bayıldım:)) Şunca olumsuzluk içinde, ışıl ışıl bir yerlerin varlığından haberdar olmak ne güzel. Şu hareketli tasarım harikalarına hayranım. Onur, Hamburg a iş toplantısı için gittiğinde, böyle bir yerin videolarını çekip getirmişti. Cemre çok vızladığında açıp seyrettiriyoruz ve bize de bir kahvelik zaman oluşuyor:))Ben noele ait çekeceğin her türlü fotografı heyecanla bekliyorum. Çünkü noel zamanı hazırlıklarından, noel filmlerinden çocukluktan beri ayrı bir keyif alırım. Sevgiler cancağızım:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim sanirim ayrilmazdin vitrinden:)okadar super detayli guzellerdiki hayran kalmamak mumkun degildi. Bu akdam tenbellik yapmazsam birkac resim cekerim:))sevgiler az calismali gunler :p

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki seviyorum yilin bu ayini napim :p

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum bu ayda insan istemesede coskulu oluyor radyoda calan sarkilar christmasla ilgili insana bazen nese bazen huzun ama coklukla mutluluk veriyor sabah aciyorum aksam kapatiyorum. Bizimkiler evde degil neyseki gunduz yoksa onlarda devamli ayni sey diye viz liyorlar:))Cemrecik kolayini bulmussunuz demek ne kadar guzel bir video ki sessiz seyrediyor..herseyleri hediye paketlerini kutulari satilanlari bile redimleyesim var ama ayip etmeyim diyorum:)) yine paylasirim birseyler nasilsa yemek tarifinle isim yok:))sevgiyle kucakladim..

Sulemmutfak dedi ki...

Ay Emel. Ofisime o kadar yakinki Eatons Centre. Vakit bulupda gitmeyi hic beceremem nedense. Misal bugun hava da ilimliydi. Keske gitseydim. Insallah onumuzdeki hafta da boyle guzel bir gun olurda azicik kaytarma yaparim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulee, gelebilecegini bilseydim kahveye cagirirdim:))Deren de Serahi cagirayim lunch a dedi ama sonra cekindi galiba:)) git bir dolas yarin..Bay in vitrinlerine de bak:)

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzeller yaaaa.çok beğendim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga buyrun bende:))saatlerce incelenir her bir detay..

Hanife Mert dedi ki...

Çok güzeller Emelciğim, canlı gibi hepsi. Ne iyi etmişsin çektiğin resimler azıcık içimizi ferahlattı. Öpüyorum seni canım.
Sevgilerimi gönderdim taaa oralara:))

AslıASLI dedi ki...

Bu renkler, bu ışıklar insanı iyi hissettiriyor Emelim. Valla bakarken bile keyif aldım onun için arkadaşlarımın gittiği yerleri, ilginç detayları fotoğraflamaları çok hoşuma gidiyor :)
Her ayrıntı nasıl da düşünülmüş, öyle güzel ki. Evlerin ışıklı hallerinide merakla bekliyorum :)

zeynep dedi ki...

Çok güzeller . Paylaştığın için teşekkür ederim .
Sevgiler.

*mehtap dedi ki...

çok güzeller gerçekten, yok buralarda böyle ışıltılar, bekliyoruz başka resimlerde...

deeptone dedi ki...

ya ne güzel oluyo ya bu ülkelerde kırismıs süslemeleri.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim sagol canim bendr sana sevgilerimi gonderiyorum:)) cok hosuma gidince paylasmada gecmeyim dedim:)mutlu hafta sonu olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Aslim..her gece disari cikiyor resim cekiyorum eve girince cok iyi cikmadiklarini gorunce ertesi gune birakiyorum:))yakinda resimliycem. Gecende kendimize yeni cay kap i aldik. Uzeri el ile design yapilmis paket yapip agac altina koydum christmas gunu acip kullanacagim:) aklima sen geldin. Seviyorsun ya:) cok beyenirsin bir gorsen. Sariliyorum keyifli hafta sonu diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynep okudugun icin ben tesekkur ederim. Blogundaki Paketlemelerin sahane olmus cok beyendim:))sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim en kisa zamanda paylasacagim, seviyorum aralik ayini:)sevgiler keyifli hafta sonu olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Evet ya deep cook guzel oluyor KIRismIS suslemeleri sarkilari filmleri:))

ilhan dedi ki...

Tabii ki paylaşımın süper ama emin ol tüketimi arttırmak için yapılanlar İstanbul'un çoğu yerinde farklı değil. Ben son günlerde gittiğim alışveriş merkezlerinde inanamıyorum yapılan yılbaşı hazırlıklerına. Cep telefonuma 24 saat mesajlar geliyor fırsatlar için. Hatta bankalardan inanılmaz kredi olanakları. Belki sizin oralar bilinçlidir ama burada bunlara kanan insanlarımıza acıyorum. Güzel yeni yıllar olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan haklisin hersey tuketimi artimak icin ama burasi icin cok onemli bir zaman aralik 25 i. Burada hicbirzaman tel.msg i gelmez sayet istersen ve email adresini verirsen istedigin magazadan email gelir. Tv.de devamli harcamalar icin mesuliyetinizi bilin diye reklamlar oluyor ve kredi kartinda asla taksit olayi yok. Ve su aralar dukkanlarin tamami %30 ile 50 indirimli. Hicbirsey (icki haric)normal fiatinda degil cok ucuzluk varki insanlar rahat alabilsin diye..yani sanirim biraz farkli yaklasim var. Ve yardim olayi bu ayda cook fazla..hepimize ve tum insanliga guzel yeni yillar olsun..

Elifin Terazisi dedi ki...

Tüm detaylara bayıldım, içim açıldı vallahi
Sevgiler, selamlar:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elif tesekkur ederim:) buzzz gibi havadan sevgiler...

VuslaT dedi ki...

Aaa çıkmamış yorumum. Neyse. Çok güzel vitrine bayıldım. Orda olmak doya doya gezip coşmak vardı ya:)) Sevgilerimle sarıldım sana...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim ama baska yorum yoktukii:(( bende sarildim sana..sarilayimda isinayim usuyorummm:)

AslıASLI dedi ki...

O zaman mutlaka o paketi görmeliyim Emelim ya, eminim çok güzel olmuştur :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim sadece senin icin paylasacagim:))

Heyyfi dedi ki...

Emel'ciğim, hayran hayran seyrettin fotoğrafları. Orada olsam saatlerce izleyebilirdim. Kar küreleri görürsen mutlaka fotoğrafla arkadaşım. Biliyorsun kar küresi saplantım vardır. Çok seviyorum yeniyıl zamanını. Işıklı evleri bekliyoruz en kısa zamanda. Sevgiler benim canım Emel'ciğim...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim kar kurelerini gordukce aklima sen geliyorsun:) eskiden daha cok olurdu simdi ise cok az:( guzellerini bulunca mutlaka resimleyecegim sadece senin icin..sevgiler benden de sana ve esine..su aralar donma lardayiz kacgundur sogukkk -19 falan filan..ama gonderdigim sevgim sicak:))

ilhan dedi ki...

Gerçekten detaylar inanılmaz. Burada daha birçok büyük markette yılbaşı süsleri bile çıkmadı. Var ama geçen seneden ellerinde kalanları satıyorlar. Belki bundan sonra. fare olayını çok sevdim. :))Burada sizinki kadar olmasa da Nİşantaşı çok renkli ve hareketli oluyor.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan ilk yorumunda detaylari incelemeyip Tr.deki gelen msg lari sikayet edip sonnra detaylari ziyarete geldin galibam:)))saka saka basimin ustunde yeri var herzaman. nasil yapmislar onca detayi ve nasil guzel..insanin fare bile alasi geliyor eve oradakileri gorunce:))Nisantasinin renkliligi ve hareketi kulagima gelmisti belki bir yilbasinda orada olurum kimbilir:))