9 Ekim 2013 Çarşamba

MEKSİKA RÜZGARI :)

Eylül ayı sonunda havalar biraz soğumaya başlayınca sıcak biryerlere kaçalım diyerekten Meksika ya gittik..Gidip gitmeme konusunda biraz çelişkili idim ama seçtiğim otel(bu konuda epey araştırma yapıp expedia dan gidenlerin yorumları sonucu çok büyük olmayan ve şehire yakın ama tabiki Okyanus kıyısında Playacar Palace diye bir otel seçildi) Meksika/ Cancun a iner inmez sıcakkk bir hava bizi karşıladı ve bira satıcıları..ve tabiki otele götürecek otobüs.




1 saatlik yolculuk sonrası otele geldiğimizde hemen tropikal içecekler elimize tutuşturuldu bileziklerimiz ve odalar ayarlandı..


Ve insanlarını, oteli, çalışanlarını, yemeklerini,
 Playa del Carmen şehrini, Okyanusu, Mayan lara ait en yüksek piramitin bulunduğu Coba yı, 45 dk.lık vapur turu ile geçilen Cozumel adasını velhasıl Meksika nın gidip gezip gördüğümüz her kısmını çok beyendim..senelerce neden gitmemişizki diye, açığı kapatmak için, tekrar ve arkadaşlarlada gelelim diyerekten 35 derece sıcaklığı arkamızda bırakıp memlekete döndük:) Birkaç resmi ve kısa notları sizlerlede paylaşayım istedim...


Coba Mayanların yaşamış oldukları çok eski bir yerleşim yeri ve onlara ait bir sürü ev, bina, piramit ve yaşam alanları ile ilgili kalıntılar 1841 lerde tesadüf eseri bulunmuşsada yol olmaması ve orman olması nedeni ile 1932 lere kadar birşey yapılmamış, Bir sürü bürokrasi, yol yapımları vs. sonrası, ilk arkeolojik çalışmalar-çok geç-1970 lerde başlamış ve 1980 yılındada turistlere açılmaya başlanmış..Oldukça enteresan hikayeleri var

Lokal Meksika restaurantında yenilen muz yapraginda pişirilmiş hafif baharatlı tavuk ayakları..kemikli et görmek ve elleyememek gibi bir takıntım varsada sizler için resimledim..yemedim:( 

Soldaki cikolata kutusu aksam yemek sonrasi tatli oncesi getirilip ikram ediliyor
 en ucuz şey bira:)) Tekila da öyle ama ucuzuda var pahalısıda markaya göre farklılık gösteriyor..orada olduğum süre içerisindeki içtiğim Tekila miktarı sadece bu kadar, solucanlısını bulamadım:))


 İllede kırmızı..Meksikalılarda şarap olmaz demiştim ama beni hem kalitesi hemde tadı ile utandırdılar desemde..oranın en iyilerindenmiş seçilen ve içilen kırmızılar..


Cozumel gitmişken orayada uğramasan olmaz ayri bir turistik ada ve Avrupa standartlarında oldukça güzel..oradada ufak bir sandal! sefası ile snorkeling yapıldı..ama ben tabiki yapmadım hiç sevmem balıklarla yüzmeyi..gıcıklık işte:)

Hindistancevizi agaci..ve sanki dev fasulye agaci:)
Sol ust hamur icinde dondurma kizartmasi Japon rest.
Italiandan somon ve deniz urunleri

Otel etrafindaki Sokaklar ve evler harika
Turistik area ya..okadar çok polis noktası varki anlatamam..devamlı etraftalar sokaklarda yollarda..birde arabalar hızlı yolda bile 100 km.üzerine çıkmıyorlar nasıl çıksınlar şehirler arası yollarda bile hız kesme tümsekleri var ve tam tümsek yanında polis kontrol noktası..Belkide bulunduğumuz kısım turistik olduğu için öyledir bilemiyorum..ama düşünenleriniz varsa mutlaka gidin derim, eminim sevecek, eğlenecek ve memnun kalacaksınız.
Meksika konserleri: her aksam ve su sevimli havlu lar..hic te usenmiyorlar:)

Coba ya giderken lokal evler ve mayanlarin koyu

Bye Cancun Meksika/ Hosbulduk Canada
Bu arada lokal restaurantlar çok güzel, turistik olanlar çok güzel..hareketli canlı, heryerden müzik sesi yükselen yemek yerleri, disco lar, barlar ve insan insan insan(gecesinde)..malesef Coba haricindeki restaurant dışında hiçbirini ziyaret edemedik..Birdahakine mutlaka..yanlız acı sos lar bir harika imiş sevenler için, oda bana göre değildi:))

56 yorum:

*mehtap dedi ki...

Meksika gezini merakla bekliyordum, gerçekten güzelmiş uzak diyarlar, teşekkür ederiz paylaşım için , sevgiler Emelcim..

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim resimler harika. Süper bir tatil olmuş. Maya yerleşimini görmek isterdim. Ama en çok neyi beğendim biliyor musun, havluları :))

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Harika görünüyorsun Emelcim :) sefan olsun süper fotoğraflar, deniz olan heryerde yaşabilirim sanıyorum, sayende meksika hakkında bir fikrim oldu ve en çokta birayla karşılamalarına bayıldım :)) sıcak bir yaz günü ve tatildeysem daha ne isterim. Bol oksijen,deniz,farklı mutfaklar keşif,içmek ve gezmek...
Havlularda çok espirili ve hoş, hayattaki mutluluklar ufak detaylarda gizliymiş dimi!!!
Sevgilerimle canım, kocaman öper, sarılırım...

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Süper :)
Benimde hayallerimde yaşamak istediğim ülkedir Canada ama hayal tabi sadece..
Çok istesem de şuan yurt dışı seyahat imkanım yok ne yazık ki ama bir gün olur da o imkanı elde edersem benimde görmek istediğim yerlerdendir meksika..
Resimler çok güzel, bayıldım ve sana da imrendim..
Daha nicelerini görürüz burda dileklerimle sevgiler canım.

bücürükveben dedi ki...

Ne güzel yerlere gitmişsin Emel'ciğim Meksika denince akılma kovboy filmleri gelir hep:)Aztek tapınaklarını çıkarken epey ayaklar haşat olmuştur:))çikolata kutusuna bayıldım zaten çikolatayı icat edenler bunların ataları sayılır herhalde güzeldir çikolataları..afiyet bal olsun canım, bak gördün mü, şarapları da iyiymiş:))acılı sosu yeğenime tattırmalı bayılıyor ben de yiyemem çok acılı şeyleri..e şimdi 35 derece sıcaktan sonra Kanada'nın soğu çekilir mi?:))))
not: burası da buz gibiydi bir,iki gündür düzeldi..
sevgilerimle canım

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Çok güzel bir tatil olmuş,sıcak her zaman için iyi gelir insana, kış için doping yapmışsınız...
Ama en çok havlulara bayıldım, süperler...

gügüyle hersey dedi ki...

Vallahi süper görüntüler sefan olsun canim ne güzel ya gezmisin meksika hakinda fazla bilgim yoktu sayende bizde birseyler ögrenmis oluyoruz öptüm canim sevgiler♥

ilhan dedi ki...

Ne güzel bir kaçamak olmuş hem de en güzel zamanda. Muz kabuğunda tavuk ayağı hariç hepsi nefis. Hele havlular. Kim yapıyor onları anlayamadım. Ama bu güzel gezi için bu post yetersiz bence. Daha çok şeyler paylaşman gerek.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim yeni ulkeler gormek kulturler ogrenmek gercekten cok keyifli..sagol canim sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim, gercekten Mayan larin yasadiklari yerler hikayeleri piramitleri 7 kat uzerine insa etmeleri cok ilgincti.Mayan takvimi ilede cok farkli seyler anlattilar..Havlular sorma hicte usenmeyip hergun farkli bir sekilde sarip odalari susluyorlar:) sevgiler arkadasim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum sorma o bira olayi cok komik ama buzz gibi bir birada ucaktan inip sicaga adim atinca alsammi almasammi dedirtiyor inanki:) Meksika-gidilen yer-cok guzel,sicacik deniz hava gunes insanlar daha ne olsun degilmi:))En cokta gece hayatini sevdim..buralarda malum in cin top oynadigindan:)Havlular en cok sevdiklerim oldu birde kiz olani var bir ara paylasirim cok seker:)) sarildim canim kocaman:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi sagol canim. Bir gun hem Canada ya hemde Meksikaya gidebilirsin umarim. Canada da aslinda cok guzel bir ulke..firsatin olursa mutlaka ziyaret et derim.Etme imkanin oldugundada haber ver lutfen:)meksika ise tamamen farkli buralardan:) sicacikk firsat oldukca gezebilmek guzel birsey..sevgiler sanada..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim, guzel bir gezi idi ama cabuk bitti:( Mayanlar ile Aztek lerin ayni olmadiklarini ozellikle soylediler orada:) acikcasi farklarini pek bilmezdim. Mayanlarla ilgili cok guzel hikayeleri var. O tapinak in ilk uc basamaginda ben varim:) acaip sicak idi ve ben sicak ta gunes altinda duramam, dolayisi ile cikanlari golgede bekledim:))Cikolatalari cok guzel(yediklerim) fiatlari acaip yuksek almak isteyince, dolayisi ile alip getirmedim:( Kanada aslinda su aralar fena degil uzmedi tatil sonrasi:))ama tabiki Meksikaya gore soguk..sevgiler canim gunesli bir oglen uzerinden:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat Mutfakta Guzel, sicak ve Okyanus guzel olmaz olurmu hic:)Doping oldu evet, malum soguklar baslayinca 0 la aciyoruz gunleri..eksi 30 lara kadar iniyoruz-bazen- sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gugucum sagol canim, tatiller hep guzel oluyor, birde donmek olmasa:( ama yinede evim evim guzel evim misali bir zaman sonra insan ariyor:)
Biraz cekinceli gittiysemde iyiki gitmisim dedim, sevdim:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan zamanlama iyiydi gercekten yagmur sezonu eylul sonu bitiyormus orada..yarim gun harici hic yagmur olmadi Pardon ya muz yapragi yazmam lazimdi duzelttim kabuk degil:( Havlulari odalara bakan yardimcilar hazirliyor cok enteresan kolay yapimlilar inceleyince ama yinede ugrasmalik, insanin yuzune gulumseme konduruyor havlular bakildikca, insani mutlu etmenin kucuk yolu:)Meksikalilar arkadas canlisi-birazda isleri tabiki-, birde beni ufak alisverislerde pazarlik yaparken gorecektin, adamlarla nerdeyse kanka olacaktim bizim usul ortam cok hostu birtek caylari yok idi ikram edilecek dukkanlarda:))aslinda uzunn bir post olurdu ama okurken sikilmayasiniz istedim.Bak yinede sana extra bilgi verdim:))Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir gezi:)) Ama güzel şeyler hep çabucak biter. Daha doğrusu biz zamanın nasıl geçtiğini anlamayız. Ara ara koyduğun karelerle, facebook tan azıcık fikir sahibi olmuştuk. Gerçekten çok güzel. Sanıyorum müşteri memnuniyeti konusunda da epey iddialılar. Şeytan detaylarda gizlidir derler bilirsin:) Bak akılda kalana... döndüğünde yüzünde gülümseme oluşturan cici havluları da koymuşsun fotoğraflar arasına. Benim USA da yaşayan yeğenimin eşi Meksika asıllıdır ve dünya tatlısı bir kızdır.:) Biraz Türklere benzerler. Cana yakın, sevecen, ikram etmekten ve hizmet etmekten hoşlanan insanlar. Sana da bu nedenle sıcak geldiklerini düşünüyorum. Fotoğraflar harika Emelcim, mutlaka sende devamı vardır. Paylaşmaya devam et bizimle:)) Sevgiler cancağızım:)

Başak dedi ki...

Ne güzel gezi olmuş canım. Tatil olsun yeter ki.. Muz yaprağında tavuk ve dondurma kızartması değişik geldi. Tabi ki deniz aşkım coştu. Çok güzel görünüyor Meksika :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim eglenceli ve dinlenceli idi. Vede sicacik:) guzel ve farkli yemekleri var ama deneyemedim belki birdahakine:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum evet face tekilerden sonra sana ikinci baski bunlar:))ama azcik farklilar belki bir gun birliktede gider guzel cikolatalarindan yer tekila shot yapariz..birde Meksikan sarkilarinla birazda dans ederiz:))sevetim sicakkanli insanlari isleri geregide olsa yuzlerinden gulumseme eksik olmamasi bir okadarda kibar olmalari hosuma gitti..birsuru resim crktim bir baktim nerdeyse tamami yemek ve icki beni beni..digerleride burada paylasilan:) sanada sevgiler sekercim guzel hafta sonu olsun:))

Unknown dedi ki...

Yarın Hafize'nin imza gününde olacağım.:) Bana çok yakın bir yere geliyorlar.

yatak takimlari dedi ki...

Otel dekorasyonu konusunda firmalar güzel yapıyorlar. Klasik otel dekorasyonu yapılan oteller daha çok müşteri memnuniyeti olduğu kesin.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum ne kadar mutlu bir gun olacak ikiniz icinde benim icinde kucakla-firsat olursa- guzel kizkardesimizi:)

Özgür Tatlar dedi ki...

Ne güzel yerleşmiş.ne iyi yapmışsın.sıcak hava güzel tatil.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yatak Takimlari..otel dekarasyonlari fazla renkli cicekli bocekli olmadiktan ve sade renkler kullandiklari muddetce kabulumdur yoksa benden eksi puan alirlar..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar tesekkur ederim tatil herzaman guzeldir:)

deeptone dedi ki...

ne güzel yapmışsınız.
:)
son zamanlarda amerikalılar meksika'dan arazi alıyor, kriz var ya, kriz ağırlaşırsa meksika'da bir yerleri olsun diye.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deeptone dimi iyiki gitmisiz:)Canadalilarda Amerikadan aliyor:)

Armina dedi ki...

Hayırlı bayramlar dilerim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Armina tesekkur ediyorum sizede iyi bayramlar diliyorum.

Unknown dedi ki...

simdiden hayirli güzel bayramlar diliyorum arkadasim sevgiler :)

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Harika bir gezi olmuş.Sefanız olsun :) İyi bayramlar :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cafela mina sizlerede mutlu bayramlar olsun. Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim tesekkurler..iyi bayramlar:)

vişnap dedi ki...

Emelciğimmmm canımmmm kurban bayramını kutlarım.Ne güzel yerler seninle gezmiş görmüş kadar oldummm.35 DERECE sıcaklık mı oyy ne sıcak öyle.Canımmm çok öpüyorummm,sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcimm canim sagol sizlerinde bayrami kutlu olsun:) pisirdigin et kokusu buralara kadar geldi:)) optumm

AslıASLI dedi ki...

Her fotoğrafa uzun uzun baktım Dostbahçem harika bir gezi olmuş. Ben önce bir Hoşgeldin diyeyimde :)
Tekilayı severim gerçi son içtiğimde sızmıştım ama olsun :) ritüllerinide seviyorum. Tuz limon tekila :)
Yinede istediğin gibi şarap bulmana sevindim, valla çok keyifli bir gezi olmuş.
Bende buradan hayırlı bayramlar diliyorum canım benim...

MAZES dedi ki...

SADECE İYİ BAYRAMLAR DİLEKLERİMİ SUNAYIM ŞİMDİLİK,BAYRAMDAN SONRA TAM ZİYARETLERİMİ BAŞLARIM,BU SENE BENİM İÇİN DE BAYRAM SEVDİKLERİMLE BERABER OLMAK KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLADIM....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim tesekkur ediyorum..evet cok cok guzeldi sicacik hava (sen sevmiyorsun cok sicak biliyorum:) buzz bira limon tuz tekila guzel insanlar daha ne olsun dimi..bir gun bir araya gelebilirsek tekila shot lar hazir olacak demektir:)) guzel keyifli mutlu bayramlar sana ve ailenede canimm:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim canim hosgeldin ozledim seni..onemli olan sevdiklerinle ve mutlu olman. Senin ve sevdiklerininde bayrami kutlu olsun
Mutlu gunler diledim..

keyiflisofram dedi ki...

Harika bir gezi olmuş ,sıcacık resimler yaz havası yaşattın bize ,mutlu bayramlar sevgiler ,selamlar....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cizel Pezuk sagol canim:)) mutlu bayramlar sevgiler sizlerede:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhabalar arkadaşım,
Öncelikle Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor ailenle nice güzel bayramlar dileklerimle seni kucaklıyorum canım:)

Gezi için ise tek kelimeyle harika bir gezi olduğu belli oluyor.Gezilecek görülecek harika bir tatil olmuş.Sayende ben de gezmiş gibi oldum,sefan olsun canım:)
Görüntüsü pek iç açıcı olmayan muz yaprağına sarılı tavuk bacağını
sanırım ben de yiyemezdim:)
Gittiğim bir spa merkezinde ayni şekilde havluları pek beğenmiş ve bende epeyce incelemiş ama yapamamıştım:)

Biz evimize döndük canım.Sıkıntılarımı atlatıp inşallah en kısa zamanda yine bir arada olmak dileğiyle sevgilerimle öpüyorum canım.

VuslaT dedi ki...

Sevgili Emelcim hayatı hep uzak diyarlarda yaşamak isterdim Özelliklede Amerika veya Kanada'da. Şimdi sana özendin gerçekten. İmkanlar daha farklı oluyor, daha çok yer görülebiliyor. Ne harika. Meksika için insanlar Turist güvenliği yok insan kaçırma çok oluyor soygun çok oluyor gibi söylentiler çıkarmışlar. Kızım da Amerikada (miami) yaşarken gitmek isteyip ürkmüştü..
Senin anlatımına doyamadım. Havlulara bayıldım. Acı sostan keşke alaydın ben gelince bana ikram ederdin:)) Canım benim buralarda Kurban bayramı. Senin ve Şulenin bayramını kutlarım Ona da söylersen sevinirim. Canım çok öptüm seni. Kendine benim için iyi bak ki, benim gidemediğim yerlere gidip bana anlatasın:)) Şaka şaka hep iyi ol. Seni seviyorum. bay bay..

deeptone dedi ki...

yaa baksana, nası kutluyorsunuz sizin orda bayramı, annatsana yaaa.
:)
keyifli huzurlu günler iyi payramlar.
:)

Heyyfi dedi ki...

Canım Emel'im, canım arkadaşım, epeydir bloglara ara ara giriyorum. Aslında Meksika yazını merakla bekliyordum. Daha yeni okuyabildim...
Meksika seyahati en unutamadıklarımdandır. Dediğin gibi barlar ve geceleri çok eğlenceliydi. Biz 9 kız arkadaş gitmiştik :) Meksika mutfağını çok severim. İstanbul'a her gittiğimizde mutlaka uğradığımız bir yer vardır.
En çok beğendiğim ise kaktüs yemeğiydi. Suratına bakmadığımız kaktüs nasıl bu hale geldi diye merak etmiştim...
Fotoğraflar çok güzel canım. Beni tekrar Meksika'ya götürdün... Tekila yerine şarabı tercih etmene de şaşırmadım :))
Havlular müthiş bu arada :))
Kocaman, sıcacık sarıldım öptüm seni canım arkadaşım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalcim senden haber almak cok guzel. Onrmli olan keyfininyerinde olmasi. Umarim tum sikintilarini atlatacaksin..Meksika ya gitmek cok iyiydi..sevdim beyendim eglendik..Havlular cok sekerdi alismislar onlar kolayca yapiyorlar..inceledim ama unuttum bile:) sizlerinde bayrami kutlu olsun canim
Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim canim ayri dustuk bu aralar biraz cokmu ayran ictik ne:)) Meksikada cok uyusturucu ve mafia trafigi var..halada ugrasiyorlar ama turistik yerler farkli sayet oteli birakip bilmedigin yerlere gidersen sehrin farkli yerlerine tehlikeli olsbilir belki ama okadar cok polis varki yollarda sehir icinde ben bulundugumuz yerde hic tehlike gormedimki sehir icindeydik her gece ve cokta sevdim. Ilk firsatta tekrar gitmeyi dusunuyoruz:)Canim Amerika ve Canada disardan farkli gozukebilir ama yasamak icin mutlakaki cok daha insanca o ayri..ilk zsmanlar zor gelsede sonra alisiyorsun tabiki buralara.
Sen yasamak icin gelemesende beni ziyarete gel..meksika aci sos u burada cok var farklilari var ben alirim sana istedigin kadar gel yeterki:) Farkli yerlere gittikce paylasirim merak etme:) Love youu too:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deep burada bizim cevrede bayram kutlamasi en fazla email ile oluyorki oda parmak sayisindan fazla degil kutlayan..onlarda bayram kulturu ile yetismis bayanlar..bayrami mutlaka kutlayanlar cok buradada ama biz degil...Turkiyedede eski bayramlar olmasada artik yinede bazen o kulturu ozluyorum..ama asla hayvanciklarin kesilmesini degil:( ben yinede Deren e el opturup para veriyorum:)) sanada keyifli mutlu gunler..cok para toplamali bayramlar:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim canim benim..bende cok fazla ilgilenemiyorum blogumla bloglarla:( son zamanlarda.. Meksikaya kiz arksdaslarla gitmek cok daha eglencelidir eminim..belki bir gun sadece bayanlar gideriz sende katilirsin..cok Meksika yemegi yiyemedik hersey icinde olunca otel de yedik ictik sadece Coba gezisinde yerel rest.yedik..cok sevimli dukkanlar rest.lar ve inssnlar..hareketli canli eglenceli. Canada nin sessizliginden sonra doping oldu bana:)) Tekila tabiki ictim ama gonul saraptan yana kaydi napim:)) opuyorum canim bende sarildim..

MAZES dedi ki...

süpeeeer....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim gercektende superdi:))

Hayatın Tatları dedi ki...

Meksika ile ilgili hiç hayalim olmmaış onu farkettim ama merak ettim senin yazından sonra şekerim:) muz yaprağında tavukda süper enteresan :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayatin tatlari :) Meksika sizlere uzak bize biraz daha yakin..biz bu taraflarla hasir nesiriz siz Avrupa ile sanirim:))yeni ulkeler gormek, farkli kulturler tanimak herzaman guzel ama sartlar el verdikce tabiki..kimbilir belkide bir gun sizde gidersiniz:)) sevgiler..

Tulay, dedi ki...

canim sefan olmus, gitmek istedigim yerlerden biri, ne guzel anlatmissin tesekkurler xox

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim bir gun sizinde gitmeniz dilegi ile..gorulmeye deger gercekten..sevgiler xo