30 Ekim 2013 Çarşamba

CADILAR BAYRAMI VE MIM..

Evettt Ekim 31..cadılar bayramı: bu sene niyeyse evin önünü dekorasyon yapmadık, onları yerleştir, sonra kaldır falan filan. Komşular ne olur hazırlanın diye ısrar bile ettiler:) çocuklar çok eğleniyorlarmış bize gelince, biz olduklarını bildikleri halde onları korkuttuğumuz için. Tabiki şaka yollu oluyor korkutmalar, minicik çocuklar gelince kaç tanesi kaçıp gitti hatırlamıyorum geçtiğimiz yıllarda,
olurda Deren hazırlanırsa resim çeker paylaşırım. 


Şimdilik sadece bugün yaptığım cadı parmakları ve cup kek ler ve kremasınla idare edin:)) 
Cup cake ler bildiğiniz herhangi bir tarif hersey evden, hazır kek un falan değil:)üzerindeki şekerleme, yarım paket(125gr.) sürme peynirin eritilmiş 1 türk çay bardağı tereyağı ve 1/2 su bardağı pudra şekerinin mikserle iyice karıştırılmasından oluştu..mumya gibi olanın üzerinde az pudra şekerinde merdane ile açılmış marshmellow ların ince şeritler halinde kesilmesi ve ve şekerleminin üzerine yerleştirilmesi ile oldu..göz ve ağızlar kuru erik:) tek yenmeyen sinekler..onlar plastik:) Evett tarif vermeyecektim ama verdim çaktırmadan:)) 
VE MIM:(
Birde geçenlerde sevgili deep..sadevederin.blogspot.com in sahibi beni ikinciye mimlemis..mimleme beni, cevaplamam desemde “ama bu güzelll“ deyince baktım konu hayaller ile ilgili deep te şeker biri:dedim, “çocuk benim hayalim falan yok“..oldum olası fazla gerçekçiyimdir..hayal kurmasını pek beceremem ammaaa..bazennnn..

En büyük hayalim şu arkamda gördüğünüz gibi bir bağ a sahip olmak ve kendi markamı üretebilmek:))) birde kötü insanın hiç olmadığı hep iyi insanların yaşadığı bir dünya..ismi üstünde hayal işte..Sevgili deep..benden bu kadar birdaha mim yok ok.:))

50 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

kurabiyeler çok güzell gerçekten.ellerine sağlık canım.sevgiler.

tahayla yeni hayat dedi ki...

Cadı parmakları ve cupcake süslemeleri süper. Parmaklar o kadar gercek gibi duruyor ki biraz beni ürküttü bile :)) Ellerinize sağlık ...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım,inşallah herşey gönlünce olur..Seninde böyle güzel bir bağın olur,şaraplar yaparsın..Bizde gelir içeriz..sevgilerimle..happy hollowennn.!!

gooogoook dedi ki...

Ne tatlısınız..:)) tabak ayrı güzel minik de olsa az tarif kaptık çaktırmadan;)) Ben de sizin gibi hiç hayal sahibi değilim, belki de orada bir hata var bilemiyorum, ama hayaliniz çok güzel inşallah gerçek olur;) ve o güzel bağın lezzetlerinden tatmak mümkün olur;) Sevgi ve selamlar.

Unknown dedi ki...

Geçtiğimiz günlerde, vaktim oldukça cadılar bayramı ile ilgili hazırlıkları karıştırdım durdum internette:) İnanılmaz bir sektör oluşmuş. Hediyelikler, yiyecek, içecek, parti malzemeleri, oyuncaklar:) Rüya gibi.:)) Cupcakeler harika olmuş canımcım. Uzanıp sineksizinden alabilir miyim? Erik kurusu bana uyar. Mime yaptığın açıklamaya gelince, dilerim hayallerin gerçek olsun ve bizlerinde tatma imkanı olsun:)) Sevgiler kucak dolusu.

*mehtap dedi ki...

ayy o nasıl parmak öyle:) ellerine sağlık Emelcim, cadılar bayramı kutlu olsun , o kocaman bağlar bahçeler senin olsun, sevgiler...

bücürükveben dedi ki...

cadı parmakları:))))valla üşenmemiş yapmışsın o kadar tebrik ediyorum eline sağlık, çocuk olsam sizin eve mutlaka gelirdim, şekerler harika:)))
hayalim bağ ve kendi şarap markam demesen çok şaşırırdım inşallah olacak Emel'ciğim, e ismini ne koyacaksın? Onu yazmamışsın bence onu da hayal etmelisin markan olunca isim aramaktan kurtulursun:)))
kız mimi yapmışsın ne güzel olmuş işte incilerin mi döküldü:)))
sevgiler:)

Başak dedi ki...

Cadılar bayramınıza katılabilirim ama o yapılanların hiç birini yiyemem herhalde. Görüntüsü beni etkilerde Dostbahçem.
Biraz takıntılıyım da.. :))

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim bu cadılar bayramı tam benlik bir şey esasında. Keşke burada da olsa. Kendime deli deli kostümler yapardım :)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkur ediyorum :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tahayla yeni hayat:)) tesekkur ederim, gercek olmasina calistim..demekki sizi bile urkuttugune gore basarili olmusum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim kimbilir belki,hayali bile guzel:)) karsilikli soyle tadim yapariz..happy halloween..sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

gooogoook..hahayl kurmak guzel birsey ama herkese gopre degil galiba siz ben ayniyiz demekki:)) tabak bizde piser komsuyada duser misali arkadaslarimiza gitti..tabiki bizede var:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum inanamazsin nasil buyuk bir market sekerden kiyafetlere, ev dekarasyonundan, araba dekarasyonlarina kadar..Christmas oncesi encok satis yapilan zamanlarmis..havamizda bir yagmurluki sanmam cok cocuk gelsin:( sekerler hazir ama..cup cake gonderdim kapi calarsa ac emi:)) Bir guuunnn o hayal gercek olursa insallah icecegiz..olmasada icecegiz:)) sarildim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim sagol canimm..kutlu olsun bakalim cadilar bayramimiz..yagmurda saklanacaklar hepsi:)Bagin Hayali bile guzel:) sevgilerimle.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim..hadi dedim deep i kirmayim bu ikinciye cunku,,isi gucu yok onun beni mimliyor:)) Ahh baglar bahceler..adi bile var markamin ML(ing.oku):)) simdilik bu aklimda ama bagim oldugunda farklilasirda belki:))sen gel,seker dolu..zaten yagmurlu hava cok cocukta gelecek sanmam..sekerler kalacak sonra..cadi parmaklari cup kek lerde var gel hadi:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim, sen katil ben sadelerini yaparim..ama giyinmen sart gunun anlamina ozel:)) kendinden korkup kacmazsin degilmi?:)) sevgiler kapkaranlik bir gunden...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim, sen yine yap..evde bugun cadilar bayrami de..kostumle gez..ama disari cikma:)) aslinda okumustum galiba oradada party ler yapiliyormus bu geceye ozel , kiyafetler falan satiliyormus..buradaki tek fark..bu gece cok ev isiklarini acik birakiyor birac saat ki cocouklar gelip kapiyi calsinlar seker-hediye toplasinlar diye..ve cok evin onude inanilmayacak kadar korkunc guzel dekor ediliyor..bu arada boyle bir zamani kutlaman icin senin sansin var biliyorsun ablanin sozunu dinle ve ziyaret et:))sevgiler canim..

keyiflisofram dedi ki...

Merhaba çok yaratıcı olmuş cadı parmaklar ellerinize sağlık ,tam cadılar bayramına uygun görüntü :))
Güzel hayalinizin bir gün gerçekleşmesi dileğiyle ,sevgiler....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cizel Pezuk..tesekkurler:) umarim bir gun gerceklesir..ama adi ustunde hayal:))sevgiler..

deeptone dedi ki...

hah haaaa ay tamam tamam. oh ya hayalini de öğrendik temam. annadım. toscana filan evet hıhı.

parmak ve kukiler çok hoş yaaa.

trick or treat.
şeker evet evet.
bööööğğğğ.
çok korktum amaaağğğ.
:)
o parmaklar da manikürlü ama.
:)

Heyyfi dedi ki...

Emel'ciğim, bu nasıl bir hazırlıktır böyle. Demek ki ben oralarda yaşasam işim çok zor. Normal yemekleri bile yapmakla uğraşmayan ben, bir de bu kadar zor işlere hiç kalkışamazdım sanırım :)))
Yalnız cadı parmakları nasıl bir tasarımdır böyle. Bayıldımmm...
Ellerine sağlık canım.
Biz burada gerçi hemen hemen her gün cadılar bayramı kutluyor gibiyiz. Yani hem korkuyoruz, hem de korkutuyoruz, hem de korktuğumuza sonradan gülüyoruz :))))
Öpüyorum canım Emel'im seni...
Ayrıca dilerim birgün kendi markanı çıkarırsın. Ben yürekten inanıyorum bunu gerçekleştireceğine. Bunu hakettiğini düşünüyorum...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep bir alemsin sen:)) yaptim iste mim i ogrendin hayalimi gercek olursa yanimda calisacaksin ona gore..cadi da olsa manikur lazim dimi:))gel aksama Deren le costumleri giyer tum cocuklari korkutur kalan sekerleride siz yersiniz:))

deeptone dedi ki...

çoook severiim.
derene söle hiç kostüm giymesin böle zaten korkunç ha ha haaaaa. bu bir cadı esprisi. kontes korsan vampir kostümü olursa temam. bugünkü yazımda bile vaarrr. cadıların, derenlerin bayramıııı. ona söleeee. kızdır biraz.
:)))))
kikiriki.
:)

mavii dedi ki...

Ablacımmmmmmm..... Bune güzellik böyle senin o tarzını yerim ya.)) hayaller inşlh gerçek olur ablacım er yada gec:) ama bu kurabiyeler tam cadı tırnağı olmuş çok benzemiş hele o sinekler beni bitirdi valla:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim yorumundaki korkutup korkuyoruz sonrada guluyoruz demissin ya suan cok guldum orda gerek yok cadilar bayramina desene bir alemiz biz:))aslina bakarsan parmaklar okadar basitki eminim cok guzel yaparsin istesen..kek teki suslemeler uyduruk birsey yok onlarda:)ahh hayalim gerceklesmesi imkansizsada ya olursa demeden gecemiyorum..tam cadilar bayramina layik karanlik bir havadan sicacikk sevgiler :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deeepp:))sabahtan beri game savasinda "f"leri bolca kullaniyor diye bagrinip duruyorum..biraz daha kizdirayimda f ten gecilmez olsun dimi:))) ama soylicemmm;) sn gel buluruz kontes korsan kostumu..sende cadisin:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Maviim canim insallah diyelim..biraz zor hayal ama olsun nailsa para istemiyorlar
Parmaklar fena olmadi tat ta superdi:) cocuklari optum:))

deeptone dedi ki...

temam.
:)
hihi.
hiç olmazsa shit felan desin.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep ben s e raziyim da nerdee..bu arada baby face im bu gece korkunc degil degil dedi sac sakal ne varsa kesmis movember a hazirlaniyor:)) he said "hi" to you:))

deeptone dedi ki...

hihi.
say haloooo.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ok.:))

gügüyle hersey dedi ki...

Selam canim ne hos bir mim olmus insallah dilegin olur canim oldum olasi bu cadi bayramlari pek sevmiyorum ama sizler egleniyorsunuz lafim yok :)) sevgiler♥

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gugucum ya maksat eglenmek ve cocuklari sevindirmek olsun. Yoksa kim takar cadilar bayramini:)) hayalimmm olsun gercek:))sevgiler sanada...

vişnap dedi ki...

Hiiii o parmaklar tırnaklı parmaklardan yeminle içim fena oluyor:))Dün de faacede gördüm bayılcammmm ama şaka bir yana da iç alınsa yense ki asla bal börek olsa yemem:)Çok güzel bir fikir her kim akıl ettiyse şahane:)Emelimmm çok öptüm kutlu olsun cadıların bayramı ne diyimmm:))

AslıASLI dedi ki...

Bende yapıcam o parmaklardan, kurabiyelerden Dostbahçem :) ya bayıldım inan :) hele kurabiyeler çok şeker olmuş o mumyalı olandan da yapıcam becerebilirsem eğer.

Neden olmasın? bende dileğinin gerçekleşmesini yürekten diliyorum canım benim.
O zaman cadılar bayramın kutlu olsun diyorum :)

siyah kuğu dedi ki...

Canımmmmmmmmm bil bakalım ne yapıyorum:)) tabikii seni kocamannn öpüyorum:)))

Hanife Mert dedi ki...

Emelciğim valla ne deyim seni yürekten kutluyorum canım. Nasıl da üşenmeden yapmışsın o cadı parmaklı börekleri filan.
Bu arada ayrıca hayalini gerçekleştirmeni diliyorum. Canım ayrıca güzel gönlünce geçireceğin bir hafta sonu da diliyorum. Öpüyorum seni sevgilerimle...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim tadida nefisti ben senin yerine yedim bitirdim:)sizlere ozel manikurlu tirnak taktim:))) artik seneye kadar hersey kutulandi tabiki kurabiyeler degil onlar midede:)optum guzel hafta sonu diledim...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim yap tabiki cok kolay un kurabiyesi hamruna seker yerine tuz ve kasar peyniri rendesi koy..unu az koy yumusak hamur olsun..ikiye bol elunle iki adet 1 cm kalinlikta 6 cm genislkte iki kare yap folyo ile sar buzdolabinda beklet bur saat cikar bir cm genisliginde kes kareyi parmak sekli ver.kurdanla parmak cizgileri yap tirnak yerine bademleri ortadan kes koy.
15 dk.da pisiyor.denersen haber ver :) guzel bir hafta sonu diliyorumm

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugummmm:) bendeee.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim arada bir kere bunlarla ugrasiyorum..yok ugrasmalik degil aslinda..oylesine cok cesitli dekor ediliyorki kurabiyeler inanamazsin..guzel olmus demekki parmaklar:))
Hayali bile guzel hayalimin:))guzel hafta sonu diledim.sevgiler..

VuslaT dedi ki...

Canımmmm ne istiyorsan yaparımmmmm yeterki o koca koca tırnaklarınla kalbimi yerinden söküp kanlı kanlı yeme:)))))
Iğğğ cadılar bayramı, geçen yıl kabak vardı kapıda ışıl ışıl yanan bu yıl korkunçççç..
hadi ben kaçtım. Hayalini daha önceden biliyodum kiii.İnşallah ne istiyorsan olur..Bende bağdan doya doya üzüm yerim bedava tarafından..Bu da benim hayalim dermişim:)) Öpüldünüz..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslattt yok yok yemem:) sebze yerim ben sebze merak etme sen:)) yeterki bagim olsun uzumlerin yarisi sana feda olsun obur yarisida bana uzum suyu icin:))bende optumm..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Kurabiyeler de, parmaklar da nefis görünüyor.
Hayallerine bayıldım. Dilerim o bahçeye sahip olursun ve kendi markanı oluşturursun. Önce hayal et sonra gerçekleşsin demişler.
Özellikle tüm insanların hep iyi olması harika bir istek, neden olmasın. Üstelik kötü insan olmak daha zor, kolay olan iyi insan olmak.
Sevgiyle kal.

Özgür Tatlar dedi ki...

Benim kizim da arkadaslariyla cadılar bayramı kutlamak ıştedi.gıyındı şeker toplamaya çıktı ama birçok ev kapısını bile acmadi.özellikle yaşlı almanlar pek hoşlanmıyor cadılar bayramı olayından.bizim kültürümüz de yok .amerika da var böyle şeyler diyorlar.çocuklar maalesef çok az şeker toplayabildi.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri tesekkur ederim:) Umarim hepimizin tum hayalleri gercek olur..umarim baga sahip olurum sizlerede ikram ederim:)) hayali bile guzel..sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar, sanirim Avrupa pek fazla yapmiyor bu aktiviteyi.Buyuklere ozel kostum partyleri de duzenlenir, ve buyuk bir markettir Christmas tan once.burada sayet evin dis kapisinin lambasi kapali ise kimse gelmez sayet aciksa gelirler.Belki oradada oyledir bilmiyorum.Ama tabiki buradada katilmayan cok insan var..Bizlerede eglence maksat cocuklari sevindirmek..sevgiler:)

tulay dedi ki...

emelcim bence yeterince hayal gucun var zaten o nasil parmaklar oyle o nasil cup cake ler super olmuslar...kapiya gelen cocuklara seker yerine parmaklardan verseydin herhalde birdaha size gelmezlerdi ;))))) sevgiler canim

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim:)) bu sene zaten cok gelmedi cocuklarimiz parmaklarda bize kaldi..zaten yaptigim gun bitirdik bize ne dayanir:))keyifler iyi umarim.. xo