18 Ekim 2013 Cuma

BU NEDIR?? ve SEBZELER...

Bu nedir bilin bakim??:))

Havalar yavaştan serinlemeye başladı, iki hafta icinde kışa gireriz. Genelde Ekim sonundan sonra hafiften üşümeye başlıyoruz. Cadılar bayramını bitirir, evin ısıtıcılarını açar..battaniyeler koltuklarda hazır olarak bekleriz, zamanı tabiki buyursun gelsin. Ama şu aralarda hala bahçede ızgara yapılıyor diyecem de buradaki insanlar kışın eksi 15 ndede yapıyorlar o ayrı bir konu :)

Izgara demişken bahçenin son domatesleri, biberleri, taze baharatları patlıcanların üzerine dizildi, biraz sonra onlarda yerini alacak ve güzelce pişecek, yanında da ne olacak tabiki balık..o konuda biz sizler kadar şanslı değiliz malum ama yinede lezzeti yerinde bir çok çeşit balık masalarda yerini alıyor..tarif mi? yok, o konuyu üstadlara bırakıyorum çünkü benimkiler sadece ızgara oluyor karabiber ve az tuz ilavesi ile okadar:))
Yukarda sordum ya bu ne diye bildinizmi??
Bilemediyseniz o benim doğal çaylarımdan biri, üzerine sıcak su koyunca bu şekli alıyor ve her bir farklı çay topu farklı şekilde oluyor, insan seyretmeye doyamıyor. buna bile sanat karıştırmışlar..ee yanında birşey yokmu tabiki var..

Limonlu kek im..normal kek malzemeleri: limon suyu ve kabuk rendesi ilavesi ile ve bir çay kaşığıda toz zencefil var hamurunda.. üzerinde de çilek reçeli..elime sağlık:)) Güneşli keyifli bir hafta sonu olsun hepinize...

60 yorum:

keyiflisofram dedi ki...

Merhaba afiyet olsun güzel hava,balık taze sebzeler ,mis gibi çay ve enfes bir kek hepsi harika görünce içim açıldı...
Burada hava çok kasvetli ve yağmur var bayramın bitmesi ile trafik çilesi kabalık geri dönüyor yorgunluk da cabası güzel güneşli günler,sevgiler...

bücürükveben dedi ki...

valla çay olduğunu asla anlamadım, çok ilginçmiş, biberli, domatesli ızgarayı ve de çilekli limonlu keke bittim:)))çok güzel canım çekti, afiyetle yiyin Emel'ciğim, eline sağlık
sevgilerimle

not: burası da soğudu her gün yakıyoruz ısıtıcıyı

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cizel Pezuk tesekkurler..evet ya oradada bayram sonrasi trafigi stress i var. Herkes sagsalim ulassin evlerine..gunesi ozleyecegiz yakinda..suan bulutlarin arkasinda ama arada gozkirpiyor:) sevgiler..

ebru altin dedi ki...

Çilekli limonlu keke diyecek birşey bulamadım doğrusu. Enfesss demem yeterli olacaktır sanırım. Bu arada o ne çayı acaba? Çok merak ettim

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim ilginc degilmi cay..acilisi cok hos oluyor nasil yapiyorlar cozemedim:) afiyet oluyor arada.seninde guzel kek lerin var yapiverirsin hemen:)) sonbahar ve kis..sicak gunler geride kaldi:( sevgiler canim mutlu hafta sonu olsun..

Unknown dedi ki...

Şu sanatsal çayına vuruldum:)) Ne olur söyle benim bardağımda da açsın:)) Havalar soğuyor haklısın burası bile kışa yüzünü döndü ise, Kanada'yı düşünemiyorum. Neyse Cancağızım, kışı görmeden, yazı göremeyeceğimize göre, gelsin hükmünü sürsün, sonra da efendi efendi gitsin. Bahçede -15 C'de barbekü faaliyette olduğuna göre, kıştan da korkulacak bir durum yok. Son mahsulleri afiyetle yiyin güzel arkadaşım. Ellerine sağlık Sevgiler.

MAZES dedi ki...

yaaaa,bu çayları yabancı tv reklamlarda görüyorum,şahane bir renk cümbüşü ...ama burada hep bitti diyorlar,bir gün bitmemişlerini görürsem kesin alırım ,tadını bilmem ama o açma sahnesini merak ediyorum ,benim için de bak canım.Özledim herkesi....iyi akşamlar canım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Brai bu caylar buradaki bazi cay evlerinde satiliyor. Ve originali Cin den geliyor. Ben cin dukkanlarindan yada cay evlerinden aliyorum. Ismi blooming flower tea olarak geciyor. Tek tek paketlenmis olarak satiliyor. Cok cesitleri var. Sayet www.tealux.ca e giris yaparsan orada gorebilirsin. Web page i oylesine sectim. Bakarsiniz diye. Buyuk ihtimal Turkiyedede vardir sanirim??? Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum cay i icmek bile bir zevk oluyor bazen..havalar..hmm napalim gelecek kis cok kar buz olmasinda..buradakiler bazen garip:) sortl cikar karda izgara yapar..bu arada son mahsul yesil domateslerlede senin yemekten yaptim yine:))iyiki ogrettin..guzel keyifli hafta sonu olsun sanada sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim caylarin cok cesitleri var genelde meyveli yada yesil cay havasinda tatlari. Umarim bulursun birgun..bakmasi bile hos:) bizde seni ozledik sanirim artik dondun??? Iyi aksamlar vede guzel hafta sonu diliyorum sevgiler..

VuslaT dedi ki...

Emelcim çay o kadar güzel ki ben iki demlik içsem demmekki midemin güzelliği dışıma da vuracak, içimden dışıma sanat eseri olacam. Sen şuracığa markasını neyim yaz da bende araya araya buluyum bulamazsam Driptaya söyliyeyim Londradan getirsin:)) Yani şimdi çayın yanına da gider be bi dilim kek, istediğim kadar irejimde olayım ver bi dilim bol soslu tarafından:)))

Öpüldünüz...

Başak dedi ki...

Çayın görünüşü çok güzel dostbahçem.

Burada da aktarlarda ona benzer bir bitki çayları var. Şu an adı aklıma gelmedi hatta bir kaç tane dolabımda var. Benim aldığımda mor çiçek açıyor tadı da çok güzel. demek farklı renkleri ve tatları olanda varmış. Aktara gittiğimde sorayım bakim.

Limonlu kek ve çilek muhteşem ikili olmuş. Afiyetler olsun :)

yesimdusova dedi ki...

çay inanılmaz..çay oldugunu okuyunca gözlerim kocaman açıldı:) nasıl bir güzellik o.. buldugum zaman denyeceğim..yanında da güzel bir kek..kış gelmiş, evimizin keyfini çıkarıyoruz.. çay keyfine bayılırım..

siyah kuğu dedi ki...

geçmiş bayramını kutluyorum ö güzel yanaklarından kocaman öpüyorum canımmm

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova degilmi nasil bir guzelliktir..insan iceyimmi yoksa bakayimmi diyor bulursaniz mutlaka deneyin tatlarida cok guzel..guzel bir hafta sonu olsun sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim Dripta mutlaka bulur Londrada blooming flower tea diye geciyor buradaki markalar Canadian ama cin marketlerinde kedin vardir. Cin de yapilan ve populer olan bir cay..tatlarida cok guzel oluyor..sen benim kek i bosver sen bayramda kimbilir neler yefin?:))keyifli hafta sonu olsun optumm

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim tesekkurler:) eminim vardir Turkiyedede..yapilisi ilginc ve cok ozel..resmen sanat..sende paylassana birgun goreyim ordakiler nasil..keyifli guzel hafta sonu olsun..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kugumm canim benim..senindekutlu olsun bende opuyorum..

Depresif Ayu dedi ki...

Bitki çayı ilginçmiş. Ona benzer olanları İstanbul'da Mısır Çarşısında görmüştüm. Genelde yasemin çayıydı bu şekilde olanlar.

Kek çok hoş görünüyor, ben de istiyorum :))

AslıASLI dedi ki...

Dostbahçem sen söylemesen inan asla anlamazdım çay olduğunu, gerçekten çok ilginç ve güzelmiş. Bende battaniyeleri çıkardım burasıda en az sizin orası kadar soğuktur emin ol :) ama ben seviyorum bu sabah işe giderken üşüyerek gittim :)
Bahçenin son mahsülleri kışın habercisi işte son olamları ne güzeller dimi.
Kekine bayıldım bende kakaolusunu yaptım bu akşam :) şeftali dilimleri ile servis ettim güzel oldu sanırım :)
Ellerine sağlık ve öpüyorum çok.

Ozlemaki dedi ki...

fincandaki görüntü resmen bir sanat eseri yahu!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum eminim Turkiyedede satiliyordur sadece fazla populer degildir belki..buradada cok insan bilmez..Bu arada sen benim kek ten istiyorsun ama senin yaptiklarini kim istesin:))) keyifli pazar gunu olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim..artik usumeye basladik biliyorum sen seviyorsun ama yinede cok soguk olmasin..eve kapanip kaliyorum..gunlerce bazen kis uykusu havasinda:)) cayy guzel gercekten sadece seyretmek icin bile yapiyorum ama sonra tabiki iciyorum..sanada afiyet olmustur guzel kek in yanindada miss kopuklu kahve..varmiydi kahve belkide cay vardi:)) Opuyorum bende seni canim keyifli pazar gunu olsun haftan cook guzel gecsin..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemeki dimi..sanat eserinin enteresani:))

Hayatın Tatları dedi ki...

çaya bayıldım. ben onu seyredicem diye çayım soğur kesin :) kek ise çilek reçeli eşliğinde muhteşem görünüyor.

darkolivee dedi ki...

Kek nefis görünüyor
reçelin suyu ne kadar güzel renk vermiş, ikram ederken bende deneyeyim bu yöntemi :)
teşekkürler

Not:Bloğuma bıraktığınız yorum için çok teşekkür ederim, benim 2 bloğum var birini satış için kullanıyorum, diğeri güncel bloğum :)
Bıraktığım yorum gelmiyormu diye sormuşsunuz da ben yayımlamakta geciktim sanırım :(

vişnap dedi ki...

Asla bilemezdim o ne diye söyledin biliyorum artık şeker:)Kekte gözüm kaldı hele o reçelin beraberliği ile olsa da yesem dedim Canımm ellerine sağlık,sevgilerimi yolluyorummm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayatin Tatlari.. guzel bir goruntu ve lezzetli bir cay ama sogutmadan icmekte fayda var:)) kek limonlu ama cilek receli ilede tadi bir baska oldu:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

darkolivee farkli sunum farkli lezzet arada degisiklikler iyi oluyor mutlaka dene derim..
Bu arada galiba bazi bl;oklarda yorumlarim bazende biraksamda yayinlanmiyor belkide gonderirken hata olusuyor o nedenle sormustum, birde galiba biraz acele ediyorum:))ama simdi biliyorum:))diger sayfanizida ziyaret edecegim, gormustum ama bakamadim..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim canimm..cay seversin dimi?? Birde boylesi olunca daha cok seviliyor:)) eh kek olmasa olmaz arada kacamak yapiyoruz.. burada oyle hemen canim isteyince gidecegim deniz bogaz manzarasi guzel misss kokulu yosun deniz kokusu da yok.bari cay yapim da ona bakip guzellik olarak, kokusunu da yosun niyetine icime cekeyim diyorum:))sarildim sekercim..

neseersoy dedi ki...

Emelcim uzun zaman oldu yorumlardan ve bloglardan uzak kaldım :) Artık yazlık mekandan geri dönüş ve İstanbul'un güzel anlarını çıkartma zamanı :) Çaya bayıldım hem lezzet hem göz zevki bir arada :) Afiyet olsun , sevgiler ♡

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Bayıldım yaa, nerden edindin bu çayı.
Ben içmeye kıyamam bunu :)
Keki yemeye kıyarım ama enfes görünüyor. :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesecim hosgeldin :) yaz bitti normal yasama donus..Istanbulun bolca keyfini cikar benim icinde..Bogaza karsi icilen cayin keyfini hicbirsey vermez..sanada afiyetler olsun. Sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursalkimi buradaki bazi cay dukkanlarinda marketlerde satiliyor..kiyilcak gibi degil ama mecburen iciyoruz:)) sevgiler..

Heyyfi dedi ki...

Benim güzel arkadaşım, çok sık gelemiyorum bloglara ama çok özlüyorum sizleri. Şu sıralar annemlerdeyiz. Bol bol yiyoruz ve sohbet ediyoruz...
Senin çaya bayıldım, çok güzel bir görüntü.Önce gözlere sonra damaklara ziyafet...
Kek zaten beni benden aldı. Sunum da harika görünüyor...
Ellerine sağlık canım Emel'im...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Heyyfim..uzulme aslinda bende kimseyi pek ziyaret edemiyorum su aralar..Annenlerde guzel bol sohbetli gunler olsun.slm.ilet lutfen..ne zaman cay icsem sen aklimdasin:)) sizlerede afiyet olsun..sevgilerimi gonderdim hepinize;))

deeptone dedi ki...

ne güzel yazı bu.
kek iştah açıcı.
çay topu.
ızgara.
sebze.
afiyet olsuun.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deep ahha kacmadan yakaladin beni:)) mersi canim oldu hepsi afiyet..sevgiler;)

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Bir taraftan üstteki resmin ne olduğunu düşünürken diğer taraftan da yazını okumakta epey zorlandım Emelcim:)Pek bir meraklandırdın beni..Acaba nedir diye okurken bitki çayı olduğunu öğrenince şok oldum itiraf ediyorum:))Ama nasıl güzel bir görüntüdür o öyle..Eminim aroması da güzeldir..Limonlu kek ve çilek reçeli de uyum için de poz vermişler..Ben hepsinden alıp kaçayım iyisi mi:)Afiyet olsun canım..Kocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi bıraktım:)

Beşparasız - Ayşegül dedi ki...

İlk resimde bu ne bilin yazmışsınya ,kabak çiçeğimiki acaba dedim :)))O ne güzelliktir o çaymı çiçekmi :) Tadını çok merak ettim şimdi..

Balık benimde favorim çok lezzetli görünüyor..

Son resimde bittim çilek ve kek :))

Afiyet şeker olsun canım..Yavaş yavaş soğuk buralarada hakim olmaya başladı..Her mevsim ayrı bir güzel..

Sevgilerimi gönderiyorum sana :)

ilhan dedi ki...

Çayın ilk fotodaki hali pek albenili olmasa da son hali hem nefis, hem de şaşırtıcı. Gerçekten ufak çaplı bir sanat yapmışlar. Bence biten yaz sebzeleri yerine bahçeye kış sebzeleri eksen ne güzel olur. Çünkü bereketli bir toprak zannedersem. Balık, kek hepsi mutlaka çok güzel olmuştur, ellerine sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcim dimi ne guzel bir cay..hem goze hem mideye hitap ediyor..tatlarida nefis..
kek olmazsa olmaz yememek lazim diyorum diyorum ama arada kacamak yapiyorum okadarcik olsun:)) keyifli guzel bir hafta sonu olsun sizlere..sarildim optum bende:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aysegulcum, havamiz epeyce serinledi dun resmen dondum disari cikinca 3 derecelere indi..bugun gunes yuzunu gostermis icerden guzel duruyor ama disarisi nasil henuz bilmiyorum:) bugun evde oturmak var disari cikmak yok..
Bu cay i ilk Cinli bir arkadasim hediye etmisti o gundur bugundur buldukca alirim icerim..tadida cok guzel farkli tatlari farkli acilislari var cay toplarinin..yanina olmazsa olmaz mutlaka ya kek ya biskuvi,baska turlu olmuyor:)) sevgiler diyorum hafta sonun cok guzel gecsin..

Unknown dedi ki...

iyiaksamlar cayin sekline bayildimm cok ilginc hic gormemistim kekinizinde kokusu taa oralardan geldi ellerinize saglik sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan, her bir cay topu farkli sekilde yapilmis ustelik..yapilisida cok enteresan kuru cay yapraklarini birbiri ustune kapatip boyle bir sanat olusturuyorlar..Kis sebzesi demissin aslinda tabiki iyi olur ama gece eksi 15-20 lere dusunce hava sebzeler yanip kararirlar..dun gece 0 derece idi..ancak sera olmasi lazimki o soguk havaya dayanabilsinler ama arastirmakta fayda var, birde ugrasacak biri lazim:))tek ektigimiz sarimsak suanda ki oda ancak bahara cikacak sanirim?? Keyifli hafta sonu olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cafela Mina iyi aksamlar:)cay kucuk bir sanat eseri:)tesekkur ederim..iyi hafta sonu olsun..

Mert dedi ki...

Dost bahçesinden lezzetler, Kafa'daki yorumunuz ne güzel! Sitemu sevmeniz güzel, ama arada bir ziyaret etmeniz beni üzdü. Oysa ben sizin baktığınızı sanıyordum. :(

Kafa Dergi ve Ters Düz tam sizlik, daha sık gelin bekliyorum. :)

Armina dedi ki...

Kek harika görünüyor ellerine sağlık.

Özgür Tatlar dedi ki...

Çay çok farklıymış gerçekten.soğuk havalar başladı.biz çoktan kalorıferlerı actik bile.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Mert..bloguna ve diger bloglarida cok ziyaret edemememin nedeni biraz yogun olmam ve fazla vakit ayiramamam nedeni ile..ziyaretlerimi arttiracagim soz:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Armina tesekkur ediyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur tatlar..burasida sogudu ve isiticilar acildi hatta gectigimiz gun biraz kar bile atistirdi:( kis haziriz buyur gel diyoruz:))

yildiz dedi ki...

Sevgili DostBahcem,
Meksika gezine bayildim,ne güzel yerler gezmissiniz öyle.Benim de hic aklima gelmemisti Meksikaya gitmek,ama aklimin bir kösesinde bulunsun bundan böyle....
Demek sizin oralarda halen mangal keyfi yapiliyor:))) Yapip yiyenlere afiyetler olsun,yaninda o güzel cayi icenlere ve de limonlu keki yiyenlerede söyleyecek bir sözüm yok:))
Güzel bir haftaya baslamani diliyorum....

deeptone dedi ki...

yine mimlediim.
hoş mim işteee.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim..havasi suyu insani cook guzeldi.keyifli bir tatil oldu. Umarim birgun gidersiniz...burada mangalin mevsimi yok milletin aklina estikce yapiyor kismis yazmis:)) bende sana guzel bir hafta diliyorum canim..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deeppp...yinemi:)))

ihlamurcum dedi ki...

Çayı hemen bildim, Çin'den almıştım,1-2 çeşit. Gerçekten yemek sonrası cam çaydanlıkta getiriyorum,altına da tealight'lık sunum pekte şık oluyor.Ayrıca bence hazım içinde faydalı gibi geldi. Kekin sunumu da nefis, elinize sağlık.

Mert dedi ki...

Tamamdır :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum mademki gidip oradan almissin..hemen bildin dimi:))gercekten cok cok guzel..bende ayni sekilde altina mum koyuyorum gecekten hos oluyor..cok cesitli tatlari var..simdiye kadar hangisini denediysem sevdim..tesekkurler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mert anlastik:))