25 Eylül 2013 Çarşamba

KOLAY PIZZA ...PRATIKK ve LEZIZ

 Depresif in sayfasında (ayununseyirdefteri.blogspot.com) kolay pizza tarifi vardı, lavaş ekmeğinle yapılmış..görüntüde muhteşemdi..bugün ögle üzeri karnım acıkma durumlarında iken ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma lavaş ekmekli pizza geldi..tabiki buralarda bulmak kolay ama bizim markette yok, alternatif olarak baktım Pita diye satılan (bulunduğunuz yerlerdede vardır mutlaka benzer olanlar) resimde gördüğünüz pidelerden vede en büyük boyundan aldım..dedim pizzaya ilave ne gider, biraz kabak, biraz kuşkonmaz ve kırmızı biber onlarıda aldım..evde acılı ketçap var, birde pastırma buzlukta yenmek için bekleyen..ehh birde peynir ..dedim tamam oldu bu iş. Tabiki benim pizza biraz benim usul oldu az farkla:)



Malzemeler: 
4 adet pita bread/ pide ekmeği
250 gr. çedar peynir rendelenecek..ben iki renkli olandan aldım
8-10 adet kuşkonmaz (üst kısımdan 2-3 cm.sini koparıp atın)
1 adet kırmızı biber
1 adet kabak
2 ad.taze soğan
12-15 parça pastırma/arzu edilirse
bir miktar acılı/acısız ketçap


Yapılışı:
Öncelikle sebzelerimizi hazırlayalım. Ben çok az yağda 10 dk. üstü kapalı olarak ufak kestiğim sebzeleri hafif pişme kıvamına getirdim..10 dk. yeterli oluyor ne çok yumuşak nede sert oluyorlar..Kuşkonmaz ın en üst kısmını koparıp atmamın nedeni o kısımların çok sert olup pişmemeleridir..Sebzelerin yıkanıp doğranıp(2 dk.) hafif pişme süresi (10dk). 
Pita ları yanyana dizip, üzerlerine arzu ettiğiniz miktar ketçap sürün, 
ve rendelenmiş peyniri 4 pita ya paylaştırın, üzerine pastırmaları koparıp yada bütün olarak koyun, sebzeleride ilave edin ve isterseniz taze nane, kekik, maydanoz ekleyebilirsiniz..Fırını 350“/180’ derece de açıp 3 dk ısınmasını bekleyip pizzaları direk fırın teline koyarak, peynirler eriyene kadar 5 dk. kadar tutup fırından alın ve soğutmadan keserek servis yapın..


İnanın  lezzetli olduğu kadar da çok pratik, günün hersaati hemen hazırlayıp pişirebileceğiniz pizza çeşidi..tavsiye olunur:) Ayunun seyir defterine teşekkürler bu güzel kolay lezzet için:))

Not 1: Arzunuza göre sadece peynirli, sucuklu, pastırmalı, yada sebzeli yapabilir peynir miktarını kendinize göre arttırıp azaltabilir , sebzeleri önceden hazırlayabilir, pita yerine ince tortilla larlada deneyebilirsiniz..
Not 2: Meksikalılar beni çağırdı..gelde bizim şarapların, yemeklerin tadına bak, onlardanda bahset dediler bende "sizde şarap olmaz ama solucanli tekila ve yemeklerinizin tadına bakarım" dedim..ben gidiyorum:))

62 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Canım,bu ne güzel görüntü ..Çok iştah açıcı.. ellerine sağlık..Çok pratik omuş,Meksika yemeklerini heyecanla bekliyorum..sevgiler.

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok pratikmiş...Ellerinize sağlık

Depresif Ayu dedi ki...

Rica ederim Emelcim beğenmene sevindim :)

Esasında benim kullandığım şey tortilla ama senin pitalar da enfes görünüyor. Ben tavuk eti ve mantarı az zeytinyağı ile sote yapıp bol kaşar rendesi ile pizza yapıyorum. Onu da dene bak :)

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık çok iştah açıcı gözüküyor.Sevgilerimle..

ilhan dedi ki...

Senin usul ama görüntü gerçekten nefis. Orayla burası arasındaki saat farkı hep bizim aleyhimize oluyor. Tam yatmaya yakın karnımız zil çalmaya başlamışken hop senden bir muzur paylaşım geliyor. Dün akşam da acaba bir lokma peynir mi atsam ağzıma, 2 zeytin mi yesem diye düşünürken bir baktım bu pizza çıktı karşıma. :)))) Eline sağlık dediğinin aksine malzemeler de müthiş. Hele kuşkonmaz olayını artık çok seviyorum.

bücürükveben dedi ki...

:)))solucanlı tekila mı?:))))bööö:)))kız ne bu hiç duymadım gerçekten solucanlı mı? Tekila'nın ismini çok duydum bak bakalım gerçekten denildiği kadar sert bir içki mi? Ama acıdım yaaa onların şaraplarını da tanıt yazık:)))pizza için afiyet olsun
sevgilerimle

mavii dedi ki...

cokk acimmm cokkk ben bilerek o lavaslardan almiyorum ablacim cunku evde olunca gelsin goxlemeler pizzalar ama kizimi okuldan almaya gidicem simdi orada lavas firini var bari hamur alip yapayim utu yapmaktan bisey yapamadim da ellerine saglik ablacim pita ekmegi bizim pide gibi heralde afiyet olsinnn cok optummmm

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkurler canim bendende sevgiler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim sagol canim gercektende cok lezzetli oldu en cokta pratik olusuna sevindim..herkesten tam puan aldi..Mexico yemeklerini bir kontrol edeyim beyenirsem yayinlarim:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Fatos Demir tesekkur ederim..severim kolay yapilan her yiyecegi:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim sagol yeniden..hic dusunmedim pita yada tortila ile evde pizza yapmayi:)) birdahakine kesin tavuklu ve mantarli yapacagim herkesten tam not aldi..Deren in arkadaslari bile herseyi silip supurmusler..garibanlar pastirmanin ne oldugunu anlamadilar Turkish bacon dedim:))) kisir bir bu iki oldu:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap Kaya tesekkur ederim..bendende size sevgiler:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan bir alemsin..evet saat farki ve zamansiz yayinlama:)) sen herseyi deniyorsun bunuda dene derim oylesine lezzetli ve pratik olduki gece yarisi bile yapip (sebzesiz) 5 dk. da afiyetlen yiyebilirsin ama sonra mide hazimsizligi olurmu gecenin o vakti bilemem:) Kuskonmaz hem yararli hem guzel nerdeyse herseye kullanirim "bazen". Keyifli hafta sonu olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdee:)) aslina bakarsan tekilalarin sadece bazilarinda gercekten solucan vardir siserler alkolden ve sonrada yerler onu biliyormusun:)) ama burada satilmaz oylesi..Tekilada sadece onu iceceksen ve kucuk shot larda guzeldir ama once tuz yalayacak, sonra shot yapacak sonra limon yiyeceksin usul oyle..bak buluran denememezlik etme:))bir kerelikte olsa.Ve o limon herseyi alip goturur..eskiden cok yapardik kizlarla ama artik sadece sarap
takiliyorum:)) Sevgiler canim..

Elifin Terazisi dedi ki...

Ne güzel olmuş, ben de seviyorum bu pratik ve kendi usullerimizi kattığımız yemekleri.
Komşuyla da sefanız olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Maviimmm cok yoruyorlar seni cok bosver utuyu falan giysinler utusuz:)) umarim alip hamuru yapmissindir afiyetlen yemissinizdir..op cocuklari benim icin..simdi artik dinlenme vakti uzat ayaklarini otur cok kosturma:))sarildim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifinterazisi sagol canim..kolaylik olunca nasil sevilmez birde lezzeti var:) bayilirim bende pratik olan herseye..tesekkurler sevgiler:)

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Lezzetli olduğu kadar pratik de olması ve günün her saati elimizin altında bulunması ile güzel bir alternatif. Fotoğrafından lezzetli dumanı buralara kadar ulaştı ama ben İlhan bey kadar şanssız değilim, yeni yemek yedim.:) Ellerinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet bey afiyet olsun..siz bakmayin Ilhan a kimbilir neler yemistir pizza resmi ulasana kadar:) kolay olusu hosuma gitti acikcasi tadi bu kadar guzel olur diyede tahmin etmiyordum..sevgiler.

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık.sayfama eklıyorum tarıflerının takıpcısıyım.bende sayfama beklerım.sevgılerımı bırakıyorum

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pinar merhaba tesekkurler..tabiki sayfani ziyaret edecegim. Sevgiler

Heyyfi dedi ki...

Depresifin sayfasında okurken de açtım, şimdi de açıııımmm :)))
Çok güzel görünüyor gerçekten ama bu kadar çok şey doğranacaksa bana pek uymuyor :)
Ama hazır yapılmış olursa yemek konusunda iyi bir performans gösterebilirim :)
Ellerine sağlık canım...
Öptüm...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim..istemezsen sebze koymayabilirsin sadece peynir de yeter.okadarda ugrasmalik degil hatta hic degil.yoksa bende yapmazdim:)).bence dene bir gun..sevgiler..

Armina dedi ki...

Sebzeli ve pastırmalı harika bir pizza olmuş, ellerine sağlık.

yesimdusova dedi ki...

pratik kelimesini görünce hemen dikkatimi çekti:) çok pratik bir pizza, aklımın bir köşesine not ettim.. acil durumlarda, hemen hazırlanabilir. haftasonu için güzel bir alternatif.. ellerinize sağlık..

Beşparasız - Ayşegül dedi ki...

Gerçekten senin usul bir pizza olmuş..Kabak ve kuşkonmazlı pizza hiç aklıma gelmezdi :) Ellerinesağlık canım..Tabiki herkesin damak zevki farklı..Afiyet şeker olaun :)

Unknown dedi ki...

Emellll:) Bayıldım bu pita işine:)) Burada küçükleri var. Herkese kişisel hazırlamak mümkün. Ben sebzeli tarife bayıldım ama evde ekstra et seven damatlar da var.:)) Ben bazlama ile yapmıştım. Şimdi sırada pita var:)) Sevgiler. Geldim İstanbuldayım.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

canım benim lezzet vitamin mmm eline sağlık:))))

gooogoook dedi ki...

Dost bahçesinden ne güzel lezzetler sunulmuş, pita ;) güzel fikir gerçekten;) ellerinize sağlık. Solucanlı tekila da enteresanmış doğrusu, Ellerinize sağlık:) bu güzel tarif için teşekkürler, sevgiler.

pembe kekik dedi ki...

Kuşkonmazı ve sebzeyi çok seviyorum alternatif aramaya gerek yok :) Bu haliyle nefis olmuş. Ellerine sağlık :)

vişnap dedi ki...

Emelciğim aşkolsun aç kollarını kuş dolsun:))Pizza yapıyorsun ve bana haber vermiyorsun.Bitmiştir ben gelene kadar ben anlamam bana da yapmanı rica ediyorum bana ne :)) Canım güzel ve de pratik bir tarifmiş senin ve de sevgili Depresif Ayu nun ellerine sağlık afiyetler olsun sevgilerimle..

VuslaT dedi ki...

Biliyorum beni özledin, seni özlediğim kadar.
Biliyorum pizan çok lezzetli oldu, benim yaptığım pratik piza kadar.
Biliyorum şimdi tadım işlerin var, benimde dost bahçelerini gezmem lazım.
Biliyorum bu yüzden bende biraz sende biraz diğer sevdiklerimde gezmeye gidiyorum. See you later canımmm :*

yildiz dedi ki...

Afiyet bal seker olsun yiyenlere...
ayni ekmekle birde lahmacun deneyin bakalim Sevgili DostBahcem,
Bu aralar pek görüsemedik,güzel günler diliyorum

yesimdusova dedi ki...

ben bizim çevrede kuşkonmaz bulamıyorum, pazarada çıkamıyorum:( ellerine sağlık..harika görünüyor.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Armina tesekkur ediyorum..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yesimdusova hemde cook pratik ve lezzetide super mutlaka deneyin derim musait zamaninizda..mutlu hafta diliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aysegul benim usul:))herzaman farkli seyler katmak iyi sonuc vemeyebilir ama burada kabak ve kuskonmaz nefis oldu dene derim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum senin ugrasmalik tariflerin yaninda bu hicbirsey degil ama lezzeti inanilmaz guzel..depresif te tavukla demis bana..mutlaka oyleside enfestir..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir kase lezzet.tesekkur ediyorum:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

gooogoook farkli kolay ve nefis bir pizza..tekilada solucan ozeldir..ama sanmayinki ictim yada yedim:))sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

pembekekik kuskonmaz guzellik katiyor kullanildigi heryerde severim yemesinide.tesekkurler sevgiler..:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim sen yeterki gel yeterki pizza iste ondan kolay ne var bir degil birkac tanede yaparim:)) belki baklava borek bile yaparim:)cevabim biraz gecikti kusura bakma emi..guzel bir hafta olsun..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim canim tekrardan hosgeldin sefa getirdin ozlemisim gercektende..seni,yazisini, beni guldurmeni:) umarim yorgunlugun azda olsa gecmistir..see you later:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim burada yok idim..bloglara bakamadim yorumlara cevapta geciktim:( yakinda normale donecegim:))sanada guzel gunler olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

yesimdusova .neredesiniz ki?? belki birgun denk gelir denersiniz ama kuskonmaz olmasi da gerekmez..alternatif cok nasilsa..sevgiler

AslıASLI dedi ki...

Dostbahçem sanırım bu üçüncü yorum yazışım bir türlü gönderemedim :(
Bloguma yazmıyorum ama seni sık sık ziyaret edip paylaştıklarını okuyorum :)
İlk iki yorumumda neler yazdım çok hatırlayamıyorum ama bu pizzayı kesinlikle denicem. Cidden kolaylıkla yapabileceğim bir tarif olmuş :) ellerine sağlık canım benim.

deeptone dedi ki...

mimin var bendeeee.
:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deep..bana bunu yapmayacaktin :((

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslimm canim bende merak etmistim seni, biliyorum cslisiyorsun yogunsun ama ne bileyim ozledim galiba:))
Bu pizza cok cok kolay ve pratik iki dk. da yaparsin sebzesiz olanini..mutlaka dene derim seveceksindir..az calismali bol kahveli gunler olsun..sevgilerimi gonderdim:)

neslice tarifler dedi ki...

Emel Ablam; ben yokken profil fotosu değişmiş, pizzalar yapılmış, Meksikalara konuk olunmuş... daha ne güzellikler oldu kimbilir. Öpüyorum seni canım ablam..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Neslim..sesini duydum sevindim, hemde cook:)) Meksikanin sicagindan sonra burasi usuttuysede home sweet home yinede:)

Unknown dedi ki...

Çok güzel canım..Dediğin gibi pratik..Pizza çok severim.Paylaşım için teşekkür

vişnap dedi ki...

Emelciğim karnım açıktı pizza yapsana bana şekerlim yapacanmı ona göre yola çıkacağım canım özledim geldim sevgilerimi bıraktım.<3

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim tesekkurler canim sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim istedigin pizza olsun yawe.hadi gel..ben iki dk.da hazirlarim:))

darkolivee dedi ki...

aa kuşkonmazı hiç pizzada denemedim daha önce :)
merak ettim :)
çok güzel görünüyor elinize sağlık
lezzet kadar dizayn da çok önemli değil mi?

Unknown dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sağlık.senin usul çok güzel olmuş bence

sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

darkolive merhaba:) madem hic denemedin tavsiye ederim maksat farkli tat lar yaratmak:)) keyifli hafta sonu olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

hayat paylastikca sagol canim arada farklilik olsun iste:)) sevgiler keyifli dinlenmeli hafta sonu olsun..

MAZES dedi ki...

senin yaptıklarını beğenmemek mümkün mü...süper bir pizza olmuş,ellerine sağılık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim sagol canim:) tesekkur ediyorum..