19 Eylül 2013 Perşembe

BİRAZ KARIŞIK OLDU :)

Yaz bitti kış kapıda, bahçe sefası sona erdi erecek..birkaç gündür eh ok. bir hava var..arada kahvemi sararan sebze yapraklarına bakarak, ama hala yeşil olan çimenlerin üzerindeki salıncakta içiyorum...gelmesin kış:( soğuklar başladımı, hava gri renge büründümü..günlerce bekliyoruz güneş çıksın diye, neyseki son demler de olsa yarın 30 lardaymışız biraz daha keyif zamanı bizlere:) Son zamanlarda fazla değişik yemek yapmadığım için tarif paylaşmıyorum, herkesin bildiği zeytinyağlılar, ızgara, salata, et, tavuk, balık, biraz kendimden birşeyler ilave ederek biraz kitaplardan bakarak, ama inanın hep aynı, hepimizin yaptığı bildiği çeşitler dolayısı ile tarif paylaşımım olmuyor. Birde devamli ızgara olayı olunca son aylarda, hep kolaylık, hep pratik olanlar anlayacağınız..Arada face book ta paylaşıyorsamda resimlerini tenbel işi olaraktan, buradada yayınlayım dedim hani sanmayın hiçbirşey pişirmiyorum:)) Face book taki arkadaşlara ikinci baskı olacak belki ama kusura bakmasınlar:)

Geçen gün közde kabukla pişmiş mısırlar..okadar tatlılar ki buradaki mısırlar bazen acaba şekerlemi suluyorlar diye düşünmüyor değilim:) 

Şeftalili tavuk şiş, yine ızgara ve quinoa ile..çok sert şeftali kullandım, yoksa tavuklar pişene kadar çok yumuşar denerseniz aklınızda olsun ve hem tavuk parçaları hem şeftali dilimleri sıvı yağ, toz acı kırmızı biber, ve karabiber ile 1 saat kadar marine oldu..ilgilenenlere:) sert kırmızı eriklede deneyebilirsiniz..tavsiye olunur. 

Tilapia balık: hindistan cevizi yağında ve karabiber ilavesi ile pişirildi..yanında Depresif in verdiği ve iyiki vermiş:) nerdeyse her hafta yaptığım kısır eşliğinde yenildi. 

Vee taze barbunya o olmadan olmaz:)

Son olarak MYKE size merhaba demek istedi..yanımda idi, resmini çekip onuda paylaşayım istedim..biliyorum onca yemek resmi sonrasında bu sevimli lizard ımız çeşni oldu:)) daha öncede paylaşmıştım Myke ve Jeggay ı, ikiside epeyce büyüdüler..Jeggay resim çekilmek istemedi bugün, bir ara ikisinin birden resmini çekip paylaşırım yine:))

52 yorum:

Unknown dedi ki...

Bizim burada yani İzmirde geceler serin gündüzleri oldukça sıcak ama sonbahar kapıda artık:)ne kadar güzel resimler bunlar hele şeftalili tavuk ızgaraya bayıldım en yakın zamanda mutlaka deneyeceğim...Ellerine sağlık canımm:) sevgilerimle iyi hafta sonları:))

*mehtap dedi ki...

Ben Myke ı kaçırmışım , görmemişim daha önce,memnun olduğum tanıştığıma:) Şeftalili ızgaraya bayıldığımı da söylemeliyim, mısırada.Mısırı çok severim özellikle közde pişmiş halini ama sizinkiler tatlıymış buradakilerde de tat tuz hakgetire.Bazen keşke önceki tatlarını bilmeseydim de bu haliyle güzel gelseydi bana diyorum.Çocukluğumda sokaklarda satılan haşlanmış mısırların tadını özlüyorum..
Bahçe keyiflerin bol olsun, sevgiler..

mutfagabuyrun dedi ki...

şeftali ilginç geldi bana.hiç denemedim ama hepsi harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Beşparasız - Ayşegül dedi ki...

Canım artık Antalya bile serinlediyse heryere gri blutlar gitmek üzere demektir :)
Izagara benimde çokça tercih ettiğim yöntem..Mısırları közleme yöntemine bayıldım doğrusu :) Ellerine sağlık ,Afiyetle yemişsinizdir umarım..

Senin sevimli MYKE benim içimi titretti , hayvan fobim varda :( Çok korkarım sevmemekten değil..

Sevgilerimi gönderiyorum :)

Hanife Mert dedi ki...

Günaydın Emelciğim,
Önce ben mısırları hiç kabukları ile pişirmemiştim ilgincime gitti. İçi pişiyor mu? Tavuğu şeftali ile de yemedim. farklı bir damak tadı olsa gerek ama denemekte fayda var. Kısırlı balık ona keza. Canım eline emeğine sağlık afiyet olsun. MYKE ye merhaba...
Öptüm canım sevgilerimle..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Selam myke!!!Çok şekermiş..Bu nasıl güzel mamalar öyle..Yaz bizim içinde ızgara demek.Şeftalili tavuk şişlerine bayıldım,hemen denemeliyim..Mısırlara bittim ,en sevdiğim lezzet..Afiyetler olsun,sevgiler.

Unknown dedi ki...

Izgaraların, bahçe mahsulü sebzelerin ve mısırlarınla yaza damgayı vurdun zaten.:) Sefan olsun arkadaşım. Bahçende sararan yapraklara yüz vermeden iç kahvelerini. Onlar seneye yine yeşillenecek, önemli olan kalplerin yeşil kalması.:) Bu arada MYKE a bayıldım. Darıca çiftliğinde, birçoğunu bir arada görmüştüm.:) Çok ağır kanlı ve kibarcık dostlar:) Lütfen kafasını benim için okşar mısın? Sevgiler bahçelerin prensesine.

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim son kareye kadar her şey çok güzeldi :)

Mısır konusunda haklısın, burada satılanlar çok yavan. Ama teyzem bazen memleketten bize mısır yolluyor, resmen bal gibi tatlı.

zeynep dedi ki...

İstanbul 'da bugün kasvetli bir hava var . Ara sıra yağmur atıştırıyor . Sonbahar yüzünü göstermeye başladı . Ben de yaz bitmesin istiyorum .
Paylaştığın yemeklerin hepsi çok lezzetli görünüyor . Ellerine sağlık.
Sevgiler.

bücürükveben dedi ki...

Emel'ciğim közlenmiş mısır oh afiyet bal olsun hepsine de, ençok mısırı sevdim çok severim bilirsin sokakta satarlar, nasıl da mis gibi kokar:)))ben evde közleyemiyorum ama bazen haşlayıp yiyorum bu sene hiç mısır yemedim:))canım istemedi nedense..belki de bilinçaltı çok doğalgaz harcanmasın diye düşünmüşümdür:)))malum kolay haşlanmıyor...kaynat kaynat...
ayyyy o kertenkele yatağına filan gelir mi kızzzz:))))aneeeeeee:))))

sevgilerle kocaman öptüm

balböcükleri dedi ki...

o mısırları patlıcan sanmam hakketten güldürdü beni.şimdi o şekerli mısırlardan nerde bulucamki ben:( herşey çok güzel nefisss post olmuş.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim, Izmirde bile havalar serinlediyse ben cok dertlenmeyim ozaman dimi:)) Canim denersen cok sert seftali al..yumusak olmasin bahsettigim gibi farkli ve degisik oluyor ozellikle izgara olunca..firin izgarasinida kullanabilirsin..sevgiler mutlu hafta sonu diledim prensesi optum:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim Myke ve Jeggay iki taneler:)) sevimliler hic tahmin etmezdim oyle surungenleri sevebilecegimi:)) Ahh eskiden sokakta miss gibi sicak koskocaman kazanlarda satuilan misirlar hakikaten lezzetli lerdi..simdi oradaki tat nasil bilmiyorum ama buradakiler muhtesem..imkan olsa sana bir cuval gonderebilsem:))Keyifli hafta sonu olsun..(Bugun seftalili jole-puding i yapacagim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfagabuyrun farkli tatlar arada denenenince iyi oluyor eski lezzete yeni birseyler katiliyor:) mutlu hafta sonu diliyorum:)sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aysegul, yaz zamani firsat buldukca izgara olayi cok iyi oluyor kisin fazla imkan olmuyor soguktan:( Myke sekerler cok onlar ama herkes sevmez sevemez..heleki sizde fobby var uzaktan ancak:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanifecigim, yaz zamani misirlar hep izgarada olur..dis kabuklarindan birkacini koparip kalaninla 1 saat suda bekletiyorum inan yarim saatte pisiyor ve nefis yumusacaik bir tat oluyor..azda yanik..miss gibi..seftali farkli oluyor izgara olunca tatli biberli:) bir ara denersin belki.Myke e merhaba derim biraz sonra yemek verecegim cunku. Guzel keyifli hafta sonu diliyorum sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim sevimli dimii:)) bende seviyorumda keske kendim cikarabilsem yerlerinden alt kisimlari cok yumusak fazla elleyemiyorum ancak Deren elime verirse:)) arada farkli tatlar iyi oluyor..denemek lazim:) sevgiler mutlu hafta sonu diledim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum firsat oldukca keyif yapiyoruz ..bugunde kapali ama sicak bir hava var..bu aksam hafif seyler yeme aksami sebze, peynir, dip, sos falan yaninda uzum suyu:)) Myke i severim senin icin..bu hafta sonumu kaciyordunuz?? haberlesiriz..sevgilerimi gonderdim keyifli hafta sonu diledim:)) minik seker cadiyi op benim icin..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif cim biliyordum boyle diyecegini:)) sen sevmemistin hic onlarfi:)) aa ne guzel sizede teyzen tarafindan tatli lezzetli tazecik misirlar geliyor ozaman..keyifli hafta sonu olsun..kimbilir ne tatli tuzlular hazirlarsin sen simdi:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynep merhaba, demekki heryerde gokyuzu gri lesmeye basladi:( sonbahar ve sonra kis..eh gelsinler bakalim:)) tesekkur ediyorum mutlu hafta sonu diliyorum:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim guldurdun beni..yok ya cikmiyorlar bulunduklari yerden gerci myke birkac kez atlayip yerde gezerken bulmustuk ama uzun zamandir yapmadi:)) bende misiri uzun zamanda piser diye bilirdim suda kaynatiyorsan 10 dk.kaynadiktan sonra kapat bak goreceksin pismisler hemde yumusacik..kozlenmis olanida yarimsaatte pisiyor..bir ara taze bulursan al iki tane at suya dene bakalim..Bucuruk u sev benim icin..keyifli mutlu hafta sonu olsun sevgiler gonderdim:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Balbocukleri cok hossun..ama biran siyah siyah patlican gibi durmuslar:))gondereyim diyecem ama gitmez:( ben senin icinde yerim en iyisi:)) sevgiler..keyifli hafta sonu olsun.

Başak dedi ki...

Değişik tatların var Emel'cim. Meyveli şiş tavuk, ikisi bir arada nasıl bilmiyorum ama balıkla kısıra hayır demem. Tabak çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık canım :)

Son kare için sürüngenler ve kuyruklu hayvanlar hep beni ürkütür. Hiç dokunamam hatta bazılarının resimlerine bile bakamam :(

vişnap dedi ki...

Geldim canımmmm MYKE yok değilmi ortalarda vallahi korkarım ben korkunca iştahım da kaçar diyim de .Ne güzelmiş o karışıklar hepsinden en çokta mısırdan yicem canısı ellerine sağlık olsun oyy burada da havalar soğudu ayağıma çorapları geçirdim bile yani üfff sıkıcı mevsimlere hoş geldin diyelim bari:))Çok öpüyorum seni tatlım,balımm.

tubanne dedi ki...

Son resimdeki arkadaşa bizden de merhaba:)Yemekler gecenin bu saaatinde iştahımı kabarttı doğrusu:)Şeftali ve tavuk harika olabilir,denemeye değer:)Bizim buralardaki tavuklar malesef sağlıksız ama çok nadir de olsa bize alıyorum,Ege'ye vermiyorum.Blık süperr görünüyor,ellerine sağlık:)Huzur olsun,sağlık olsun,kapalı havada da mutlu olursun canım:)Öptüm:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Basakcim arada farklilik katmak iyi oluyor:) eskiden hic yemezdim farkli tatlari simdi bazen kimsenin yemeyeceklerini yiyorum:)) myke :) herkes sevmez surungenleri ama bunlar sevimliii:) keyifli hafta sonu olsun sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim..myke yerinde korkma ortalikta degil:)) oo sen sadece corap giymissin ben hirkada giydim. Ama nugun hepsi cikti 30 idi..az oncede gok delindi:))) ksrmakarisikiz yani:)bende seni optumm.Istanbul seni ozlemistir..keyifli hafta sonu olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim soyledim selamini kucuk arkadasa:) canim tavuk lar buradada hormonlu ama biraz daha dikkat ediliyor hukumet tarafindan kontrollu..mumkun oldukca sagliklisini aliyorum. Seftalili dene ama Ege ye verme..orada eminim cok daha fazla hormon kullaniliyor. Havamiz kapali ama dedigin gibi huzur olsun:))umarim sen isinden Ege cim ablasindan memnun:)) optum ikinizide keyifli hafta sonu olsun.

Asiye VURAN dedi ki...

merhaba ben resimlere bakınca tüm güzellikleri MYKE hazırladınız sandım şaka tabiki her şey harika helede ızgaraya bayılırım sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Asiye tesekkur ederim:) Myke yese verecem ama o yemez bunlari:)) sevgiler..

pembe kekik dedi ki...

Şeftalili tavuk ızgaraya ben de bayıldım. Gerçi hepsi çok güzel ama nedense o ilk bakışta dikkatimi çekti. İlk bakışta dikkatimi çeken bir şey daha var.O da Myke :)
Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

pembe kekik canim bir ara denersin seftalili tavugu..myke i gondereyimmi sana:)) sevgiler..

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Hepsi birbirinden güzeller :)Resimler de çok güzel çıkmış..Paylaşımın için teşekkürler canım :)

ilhan dedi ki...

O kadar güzel yemekten sonra Myke diyet unsuru gibi oldu. İştah kaçırmak için bire bir. Büyümemiş orta boy bir timsah olmuş. Bahçe de kış sebzeleri neden olmuyor? Yemekler özellikle balık nefis gözüküyor. Eline sağlık ama bu Myke bir tuhaf yaptı beni. :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim tesekkurler..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan kis sebzesi derken?? kis zamani sanmamki bahcede birsey yetissin..gerci hic denenmedi tabikide burasi cabuk soguyor ozellikle gece don olayi cabuk basliyor biraz zor olur sanirim:( myke ozellikle ipin ucunu kacirip diet ten vazgecenler i in etkili olsun poz verdi:)) sevimli cok ya..istah kapatmaz acar bence..gondereyim birini de sana:))

gügüyle hersey dedi ki...

canim hepsi nefis görünüyor ellerine saglik afiyet olsun canim sevgiler♥

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

guguyle hersey tesekkur ederim canim oldu afiyet..sevgiler..

tahayla yeni hayat dedi ki...

Yemekler harika ama Myke harika ötesi:)) Şeftalili tavuk degişik ellerinize sağlık. ..

Unknown dedi ki...

mısır çok severim şuan olsada yesem çok güzel renkli bir posr olmuş elinize sağlık bu arada bende sizi bloguma beklerim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

tahayla yeni hayat merhaba:) yakinda myke in arkadadi Jeggay ida paylasacagim:)) bizim sevimli evcillerimiz onlar..tesekkurler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Eda Ozer merhaba:)tesekkur ederim. Tabiki sizi ziyarete gelecegim..

huuuubakbi dedi ki...

herşey harika ...ne desem az gelir yani o derece...sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

mormenekseler tesekkurler sevgiler:)

Heyyfi dedi ki...

Emel'ciğim, bu şeftalili tavuk süper bir fikirmiş. Eminim çok lezzetlidir. Gerçi uzun süredir antibiyotik ile beslenmiş tavukları yemediğim için, çok sevmeme rağmen uzak duruyorum.
Kısır dendiğinde ise akan sular duruyor benim için. Çok severim ama arkadaşlarımın yaptıklarını. Birkaç kez ben yaptım ama kimse yemedi. Hiç beğenmediler. Hepsini gidip gelip ben yedim :))
Öpüyorum seni...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim sen kisir tarifini depresif ten al bana o verdi.inan hic beceremezdim simdi her hafta yapiyorum ve nefiss oluyor senin bitirmene kalmaz hem:)) optum

VuslaT dedi ki...

Iğğğğğğğ herşey çok güzel de iyiki o myke ile daha önce tanışmamışım her halde bana doğru bırak yürümeyi baksa korkudan şey yapardım (şey işte anla altıma hani bebekler yapar ya ondan :)))

darkolivee dedi ki...

hımmm
şeftalili tavuk
denenecekler listesine yazıldı
şimdiden ağızlar sulandı :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim gecikme icin sorry:(( korkma ya yazik birsey yapmazlar..sevimliler cok..gel bize kucagina vereyim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

darkolive farkli tat lari seviyorsunuz sanirim.
bir ara deneyin derim..sevgiler:)

MAZES dedi ki...

mısırı böyle hiç denememiştim,aklımda,bir gün yaparım...yaaa,senin hayvancıklar ile benim kediş çok güzel oynar....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim misir oldugunda dene derim miss gibi oluyor..oynarlarmi dersin??:) benimkiler kacar senin kedi kovalar:)