22 Mayıs 2013 Çarşamba

NIAGARA dan..

Pazartesi günü tatil diye Niagara ya gidiyoruz demiştim ya sizler için birkaç resim çektim..Olurda severseniz içinizden gelmek isteyen olur bende sizi evimde ağırlarım:) 


Niagara oturduğumuz şehre yaklaşık 1 saat (araba ile) uzaklıkta..oto yoldan giderseniz şayet, ama göl kenarını takip eden bol ağaçlıklı bir sürü küçük şehirlerden geçen yolu takip ederseniz 2-3 saat te olabiliyor..Biz herzaman göl kenarını takip eder, biraz oto yol, biraz küçük yol ile Niagaraya gidene kadar her istediğimiz yerde dururuz..Ben habire atıştıran biri olarak mutlaka çantamda çikolata, kuru yemiş, biraz meyve(doğranmış) bulundursamda: her kahvecide mola verilecek, patates kızartması yenecek, özelliklede olmazsa olmaz üzüm bağlarında mutlaka durulacak misali o günde üretici firmaların satış ve tadım yerlerini ziyaret ettik tabiki:) 


Niagara Ontario nun en önemli şarap üreticilerinin ve göz alabildiğine uzanan bağların yer aldığı bir bölge. Belli bir km.den sonra(Niagaraya giderken) yollarda tabelalar “Wine Country“ diye yazar (Şarap Ülkesi)..yaklaşık 30 civarında üretici vardır..ve herbiri kendi bağındaki butiğinde önce test yaptırır sonra isterseniz satış yaparlar..size kalmış..çoğunda kafeterya ve restaurant kısmı bulunurki göz alabildiğine uzanan üzüm bağlarına bakan bahçenin güzelliği, sakinliği ister istemez sizi oraya çeker..


Bizde sanırım 7 tane sini ziyaret edip birkaç bağ resmi çekip, bazılarını test yaparak damak zevkimize uygun olanlardanda birkaç şişe alarak..


Niagara şelalesinin olduğu Niagara şehrine gittik..

Biraz turlayıp, akşam yemeğimizi yiyerek..birazda şelalenin resmini sizler için çekip..dönüş yolunu tuttuk:))

Niagara şelalesi gerçekten muhteşem. Yaz kış ayrı güzellikte..her daim şelale üzerinde -güneş varsa-gök kuşağı görebilirsiniz, çektiğim resimdede vardı ama belli olmamış..Canada tarafı son derece hareketli eğlenceli, ve her daim dünyanın hertarafından gelen insanlarla dolu..


Resimlerden köprülü olan(Canada dan Us e geçiş köprülerinden biri) sol taraf Canada, sağ taraf Amerika..Amerika tarafı son derece sakindir akşam 6 da heryer kapanır turistleri çeken fazla birşey yoktur bir iki alışveriş yerinden başka..
Canada tarafı sabahın 3 üne kadar hareketli, müzik sesleri, insanlar..canlı ve hareketli..şayet gelirseniz tavsiyem Canada tarafında kalmanız..hem bizim şelalede daha güzel:))) Yine tarif yok:(  ama bolca resim var:))

68 yorum:

Nuran dedi ki...

Arada bir gezmek lazım tabi. Çok da güzel anlatmışsın. Şelaleye yakın olmanız büyük şans, ihtişamını her zaman merak etmişimdir. Sevgiler;)

MAZES dedi ki...

o şelale belgesellerde bile harika bir yer ,yanında olması insan daha bir coşkulu olur her halde .Seninle hiç görüşmemiş olsak da,senin güzel vakit geçirdiğin için ben de mutlu oluyorum.....garip bu insan oğlu,değil mi?

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Valla ben seve seve gelirim.Gezip görmek bir yay burcu insanı olarak benim vazgeçilmezim..Ne güzell vakit geçirmişsiniz.Sevgiler..

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Sefan olsun Emelcim, harika değerlendirilmiş bir gün gördüğüm kadarıyla, şelaleler huzur verip, dinlendirir çoğu zaman insanı, ee seyahate şarap tadımlarını da ekleyince keyfine diyecek yoktur eminim :))
Sevgiler, güzellikler canım.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Yaaa süper yerler,kızıma kismet oldu ama biz daha oraları göremek kismet olmadı..çok güzelmiş oralar..bol keyifler..

Deniz dedi ki...

Ne güzel yerlermiş oralar. Niagara'nın iki ülke arasında olduğunu bilmiyordum. Çok keyifli olmalı üzüm bağlarında dolaşmak, birşeyler içmek. Çok özendim çok :)

Unknown dedi ki...

Emelciğim; yaz ayları gelince sıcaklardan yemek yemek güçleşiyor. Sürekli salatalar, soğuk etler ve içecekler gündeme oturuyor.:) Bu nedenle sanıyorum gelecekteki sıcak günlerin popüler yayınları,"yediklerin senin olsun, gezdiklerini ve gördüklerini anlat" olacak:)) Bağların ve şelalenin görüntüleri tüm gamı, kasveti alacak nitelikte:) Benim derhal tedavi olmam lazım:))) Qebec'de dayı oğlum, Dallas'ta amcamlar ve ailesi, Los Angeles'de Selvam, bir de sizler varsın uzaklarda:))) Davet te var:) Tedavi olup geliyorummmmm:))))

mutfagabuyrun dedi ki...

gidemesekte resimlerden görmeside güzel canım.emeklerine sağlık.sevgiler.

VuslaT dedi ki...

Bidaha bidaha foto foto fotooo boşver tarifi Emelcim onu bir ara verirsin nasılsa sen bol bol (ve az büyük serbest serbest fotolar koy be gülüm. Ne bu böyle sıkış tıkış 1 karade 3 foto. Aç, saç şu fotoları) Niyagara Fotoğrafları, bağlar bahçeler ormanlar göster bize.. Hani yolu iyi öğrenelim gelince yabancılık çekmeyelim.

Canımmm yediğin içtiğin afiyet bal, gezdiğin gördüğün yerlerde bağın bahçen olsun.
Çooook öptüm seni..:))

bücürükveben dedi ki...

Ayyy Emel'ciğim ne güzel valla çok imrendim davete de kendi adıma çok teşekkür ediyorum:)ah keşke gelebilsem özellikle sondan bir önceki resimdeki beyaz verandalı ev çok hoşuma gitti benim hayalimdeki ev...(Alla'm duy ne olur:)))gitmiş kadar olduk çok teşekkürler fotolar için, sevgilerimi bıraktım..

tubanne dedi ki...

Waaaww süper bir yer!!Ah canım yarama tuz bastın:(Hani sana demiştim ya iş için gitmiştim Kanada'ya diye, o zaman eşimle yeni birlikteydik,kıskançlığından beni Niagara şelalesine göndermedi,hala söylerim,başına kakarım:((Neyse ki şimdi huyu törpülendi.Ben de senin gibiyim,hep yanımda yiyecek vardır,sürekli tıkınma modundayım:))Keyfini iyi biliyorsun,oralarda şarap üretimi olduğu hiç aklıma gelmezdi.Sanki şarap Akdeniz ülkelerinde olur gibi bir önyargı oluşmuş.Keyfini çıkar her anın,fotoğraflar için teşekkür canım,öptüm:)

Renkli Dünyam dedi ki...

Niagara şelalesinin devasal büyüklüğünü duymuştum ama görme şansım olmamıştı.Fotoğraf karelerinde gerçekten muhteşem görünüyor,nekadar güzel... Emelciğim bu güzelliği bizlerle paylaştığın için teşekkürler canım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nurancim tesekkur ediyorum, gercekten gorulmeye deger yerlerden biri bence..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim, birbirimizin duygulari hisleri yaptiklar paylastiklari hepimizi etkiliyor..tanismasakta sanki yillardir tanidigimiz dostlardan haber aliyor gibi oluyoruz..tesekkur ediyorum canim sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arzucum gel geeell..biz seni gotururuz Niagaraya :)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum arada sirada kacamak yapiyoruz fazla uzaklara gidemeyince..her firsati degerlindiriyoruz havalarda musait oldukca..Selale inani dinlendirmiyor pek cunku cok gurultulu akiyor ama o muhtesem guzelligi gormek dinlendiriyor..galiba karisik bir cevap oldu:)(ha birde uzum baglari orasi cok dinlendiriyor iste:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim belki bir gun sizlerde gelirsiniz..evet biraz uzak Turkiyeden ucak yolculugu uzun ama gelmeye deger bence:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Denizcim bak teklif benden gelmesi sizlerden..kalacak yer dusunme bir gun belki denk gelir bir bakmissin buralardasin..ve bu guzellikleri sende gormussun..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum sen bir an once tedaviye baslasan iyi olacak..ucak korkunu yener yenmez solugu buralarda al derim..nerdeyse heryerde bir akraba..hepside guzel yerler..eh artik Quebec e kadar gelmisken bu tarafada gecersin..birlikte gideriz Niagaraya..Quebec te ayri bir guzellik..otaraflar buralara gore daha farkli o nedenle acil tedavi ol ve bir an once gel derim:) sevgiler canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkurler , sevgilerimi yolladim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim hahaha goremedinmi iyi, yolu bulamazsin diye merak etme..sen ben geliyorum de ben karsilarim seni hiic merak etme:) Birdahakine soz senin icin serbest resim koyarim hepsini bir araya toplamam..ahh o baglarin ancak yanina yaklasiyorum arada gidip dolasip resim cekip ic geciriyorum okadar:))ama yinede belkiii bir gun minik kucuk birsey de olsa hayir demem biliyorsun:)) sevgilerimi yolladim ehh iare eder havadan ve benden..kisses and hugs:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim canim..ins. bir gun kucuk beyaz ve verandali evin olur..bak simdi sen buraya gel o resimdeki gibi olmasada benim evin onundede veranda var..sen gel cayini kahveni likorlu cikolatalarini nerde istersen yer icersin..bahce tamamlansin ozaman birkac resimde ev etrafindan paylasirim belki hemencik gelmek istersin ozaman..bende sevgilerimi yolluyorum ikinizede..

Unknown dedi ki...

Ne güzel yerler gezmişsin bayıldım resimlere.Umarım bizde bir gün oraları görürürüz.
sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim evet ya sen Toronto ya gelmistin,insan buraya kadar gelip Niagarayi gormezmi vay kiskanc damat vay:)) eee kapmis senin gibi guzeli korktu buradakiler goz koyar diye tabiki.Sanirim kis zamani idi sen geldiginde ama ozamanda muhtesem oluyor,oradaki agaclar donuyor ve sanki her biri kristal agac oluyor..yani anacim sen yine bu taraflara geleceksin artik ne zaman olursa ve buralara gidip goreceksin ve evet onemli miktarda sarap uretiminin gerceklestigi Niagara wine country yi dolasacaksin ve dunyaca meshur ice wine larin tadinada bakarsin istersen(ben sevmem hic acaip tatlilar)..bende sana eslik edecegim tabiki:)cantayada doldururuz bilumum yiyecekleri..Damat ta gelebilir isterse soylersin:)) sarildim kocaman, Egeyi optum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renkli Dunyam her birimiz farkli memleketlerde arada sirada yasadigimiz yerlerdeki guzellikleri paylasmakta gerek diye dusundum(tariflerden kacmanin yolu:).Nasilki Turkiyeden guzel kareleri gordukce icimiz isiniyor seviniyoruz, buradanda bizler paylasinca digerlerimizin hosuna gider dedim..heryere herzaman ziyaret etmek olmuyor ama en azindan resimlerle birseyleri goruyoruz iste..sevgiler canim sanada..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat paylastikca guzel umarim bir gun gelebilir ve bu muhtesem guzelligi gorebilirsiniz..sevgiler:)

VuslaT dedi ki...

CANIMSIN GÜZEL SICACIK DOSTÇA TATLIMI TATLI YORUMUNA BÜYÜK HARFLERLE TEŞEKKÜR EDERİM. Emelcim o sayfaya girdiğinde pembe bir şerit var Adaylarınızı önermeye hazırmısınız diye onu tıklarsan kime hangi katagoride oy vermek istersen yazabiliyorsun..Belki rüzgar bir oy da sana getirir, üzüm salkımlarının üzerine bırakıverir.:))
Çok öptümm...ss

Adsız dedi ki...


Güzel dost bahçesinin lezzetli arkadaşı!.. Bu ne güzel bir post böyle... İçim açıldı:-)
Aşığa Bağdat,destiny'e de şelale sorulmazmış! Ne var ki '85 deki NY uçuşundan sonra 4 gün jet-lag'dan kurtulamamış biri olarak Düden/Manavgat'la idare etmek durumundayım maalesef!
Niagara'ıyı bizler için de solumuş olmanı ümit ederek, öpüyorum seni canım. Sevgiler:-))

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
bu ne muhteşem fotoğraflar. Cennet gibi yermiş. Teşekkürler paylaşım için.
Sevgiyle kal.

pasta köşesi dedi ki...

şahanesin ablacım valla ne güzel kareler bunlar dönüp dönüp bakıyorum :) sayende güzel bir gezi yaptık :) öpüyorum canım ablacımmmm :) çok incesin çok zarifsin sen yaaaa :))

tubanne dedi ki...

Sağol canım inşallah,o günler de gelir,uzak değil aslında.Ah bu damat beni 1 yıl hapis etti hapis:))Neyse geçti,çok öpüyorum:)

Depresif Ayu dedi ki...

Muh te şemmm. Niagara Şelalesini film yada belgesellerden biliyorum tabi ki ama seni kıskanmadım desem yalan. Ben de orada olmak isterdim arkadaşım ;)

Tulay, dedi ki...

ohhh aman bende 7 tane uzum baglarini gezince selaleye zamanimiz kalmadi gidemedik diyecen sandim ama birazdaha inince yanilmisim :))) muhtesem!!!bakarsin gelmisim once bag bahce sonra selale daha ne olsun :)))
sevgilerrr xox

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim anlasilmistir:)) hemen bakiyorum..xo

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destiny canim..aradan cok zaman gecmis bence bu seferde bu taraflara ucmaya calis sen: oyle Duden Manavgat ile olmaz.. desemde sizler icinde her gidiste Niagaranin havasini icime cektigimi bilesin:))Resimlerde sizler icin tabiki..sevgilerimi yolladim xo

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bulbulun yeri gercekten gorulmeye deger bir yer..her yil birkac kez ziyaret ederiz..maksat dolasmak olsun:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pasta kosesi guzel yuzlu ve yurekli kardesim..sevdiysen resimleri ne mutlu bana..gelemiyorsunuz uzak diye bari fotolarla paylasayim dedim:)) sevgilerimi yolladim kocaman:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim sanki Toronto yolu acilacakmis gibi geldi:)) aman ne sevinirim..isini falan anlamam otel kapisina dayanirim:))xoxo(Kiss and hug)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum kiskanma yahu..asil kiskanacak biri varsa oda benim hem gez dolas hem gece yarisina yakin cay icip borek ye:)) ben icsem icsem bir bardak su iciyorum o saatlerde..zaten burada saat 10 yataga kon misali yasiyoruz:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim canim yok yok merak etme baglari dolasmak bana daha fazla enerji verince solugu selalede aliyorum:) sen gel yeterki..hic belli olmaz hem sizin oradan burasi ne kadar ki olsa olsa 5 saat birsey derim:)) xoxo

Adsız dedi ki...


Aslında kuzenim Naperville'de yaşıyor.Senelerdir de beni 'hımbıl' lıkla suçlar:-(
Gözümü karartıp ona gitmeye karar verirsem, belki seni görmek de nasip olur Niagara'nın muhteşem görsel şöleni eşliğinde...
Bir taşla üç kuş vurmak gibi:-))
Nasip...

ilhan dedi ki...

Niagara'ya gidinceye kadar üşenmeyip Taksim'e gitsemde şu banka işlerimi falan halletsem ona da razıyım. :)) Tarif yok tamam da bari o fotoların ne olduğunu yazsan. Yanında çilek olan uzaktan midye tava gibi gözüküyor. Benim caanım bugün midye isteme modunda olduğundan her şeyi ona benzetiyorum. :)) Yanındaki de pates tava yanındaki döne mi acaba? Deren'i Şule'ye sattınız gezin bakalım. :))

Bak Bu Harika dedi ki...

Harika bir yermiş. Bayıldım. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destiny firsatin ve imkanin varsa neden degerlendirmiyorsun bu gezme firsatlarini bu arada Naperville e gelirsen oradan burasi araba ile yaklasik 8.5 saat:))) Niagaraya da asagi yukari ayni uzaklikta sanirim..hani aklinin bir kosesinde bulunsun:)) Guzel bir hafta sonu diliyorum sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan umarim Taksime kadar cikip islerini halledip birde guzel bir midye tava yemissindir:)cilekli olan kalamar kizartma..biraz ufak cinsindendi..digeride Beef slice..bizim donerin yanindan bile gecmeyen ince kesilmis steak in az birsey soslanip uzerine mozzarella dilimi koyulmustu acikcasi hic sevmedim:( ama mecburen yedim ac olunca:)) aslinda o baglarda gezerken aklima sen geldin niyemi bir tanesinde taze canli Ostrea edulis-senin tanitiminla-benim bildigim ismi ile oeaster yada Istiridye ler vardi, bizim cigirtkanlar gibi gel gel yemezsen olmaz 4tanesi $10, tanesi 2,5 diye inan aynen boyle yanina yaklasir yaklasmaz fiatini ve mutlaka yemelisin diye de seni cezbetmeye caliisyorlardi ..hemen orada acip sos layip, almayani da dovuyorlardi ama ben icinde inci yoksa almam dedim:))bir yandan sarap testleri bir yandan Okyanus urunleri:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bak bu harika, ziyaretiniz icin tesekkur ediyorum:) sevgiler..

Heyyfi dedi ki...

İnsanın evinin Niagaraya 1 saat mesafede olması ne güzel...
Fotoğraflar harika canım...
Ben de sanırım keyifli ama uzun olan yolu tercih ederdim:)
Keyfin bol olsun canım arkadaşım...
Öpüyorum...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Heyyfim..sagolasin oluyor keyifler arada sirada..bosluklarda ilk kacis yeri Niagara oluyor..bikmadan gidiyor geziyoruz etrafini:) mutlu keyifli hafta sonu diliyorum..optumm

VuslaT dedi ki...

Tatlımmmm kim bilir belki birileri seni aday göstermiştir ha ne dersin?:))

AslıASLI dedi ki...

Eviniz şelaleye bir saat uzaklıkta? harika bir şey bu Emelim ya :) ve oraya göl kenarından gidiyorsunuz harika manzaralar eşliğinde bayıldım inan. Bende senin gibi atıştırmalıkları çok severim uzun yola çıkıyorsak mutlaka ceviz-fındık-badem alırım çantama ve çikolata :)
Şarap Ülkesi ve 7 bağı ziyaret ne güzel.
Çok iyi yapmışsınız farklı bir gün geçirmek, doğanın kokusu, yenilen ve içilenler ve bizlerle paylaşman. Çok görmek istiyordum fotoğrafları teşekkür ederim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslattt..Oscara adaymi olmusum hahaha..ne sekersin sen:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Aslim belki bir gun buralara gelip Niagara selalesini kendin de gorebilirsin..cok beyeneceginden eminim..ben sana findik fistik cikolatada alirim merak etme:) mutlu keyifli bol kahveli pazar gunu diliyorum..sevgiler:)

Ozlemaki dedi ki...

güldür güldür ne güzel. ablam ve eniştem 12 eyalet dolaştırmıştı ama o kadar Kuzey'e çıkmamıştık. Bir daha sefere nasip olur umarım =)

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

Doğa görsel bir şölen sunuyor, şelale zaten muhteşem...süper resimler...tarife gerek yok zaten gözümüz şenlendi, gönlünüze sağlık...

neseersoy dedi ki...

Sayende ben de gezmiş oldum ve çoookkk beğendim :-)) emeğine sağlık ve yeni yerleri bekliyor olacağız :-) sevgiler

Unknown dedi ki...

Resimler çok güzel, ooh sefan olsun ne güzel gezmişsin :)
menüde harika :)

Ayşegül dedi ki...

Ölmeden önce görmek istediğim yerlerden birisi olsa da hiç bir zaman o kadar uzun uçak yolculuğu yapamayacağımı düşündüğümden sadece hayalde kalacak bir istek benim için

Çok güzel anlatmışsınız
Fotoğraflarda çokgüzel

Unknown dedi ki...

Evden pek çıkıp böyle gezmelere gidemeyen ben,şu anda kışkançlıkla okuyor ve fotolara bakıyorum bilesin:(
Canım benim görebilmeyi çok isterdim çok..
Böyle fotolardan bile görmek çok güzel.
Öptüm:)

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Ne güzel bir gün geçirmişsiniz :)Sefanız olsun :)

hdidem95 dedi ki...

ne güzel görüntüler bayıldım.. sevgiler
www.hadisofraya.com

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki belki birdahakine bu taraflara kadar gelirsin..gelirsen haber ver en azindan bende karsi kiyidan el sallarim sana olurda bu tarafa gecemezsen:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat mutfakta guzel tesekkur ederim canim guzel bir hafta diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesecim resimleri beyenmene sevindim..farkli yerlere gidersem mutlakja resimleyip paylasirim sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ugurbocegim tesekkurler sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ays belki bir gun karar verirsiniz uzun ucak yolculuguna ve gorebilirsiniz..onemli olan istemek:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Melihacim kiskanma canim gel ben seni gezdiririm:)) soyle esine bana tatil 2-3 hafta Niagaraya gidecem diye..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busra Kahveci tesekkur ediyorum:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

hdidem95 trsekkur ederim.sayfanizi ziyaret edecegim..sevgiler