20 Mayıs 2013 Pazartesi

BAHÇEDEN - Nihayet:)

Bugün burada heryer tatil, Kraliçe Viktoria nın doğum günü nedeni ile..sanki kimse çok ilgileniyor..ilgilenilen tek kısım tatil oluşu ve yazlık evi olanların (cottage) göl kıyısında, orman içerisinde, bu hafta sonunda bu evlerine gidipte kapılarının açılıp, temizlendiği hafta..ve insanların bahçeleri ile uğraştıkları, ekip biçtikleri haftanın  açılışı..havamız aman tahtaya vurun: miss gibi olduğu bir gün hem güneşli, hem sıcak....


Az önce bahçede kahvaltımı ederken, size yeşeren erik ve kayısı ağacımızın ve çimenlerin azbirşey köşeden resmini çektim:) İnsanın içi açılıyor böyle havada bundan sonra yaz için bahçeyi hazırlamaya başlayacağız..ama bugün dedik Niagara ya doğru kaçalım..en yakın yer orası..geçtiğimiz yerlerden,üzüm bağlarından, şelale den birkaç resim çekip paylaşırım..o nedenle bana şimdilik müsade:) 



Bu arada kaçmadan önce  evelki gün akşam yemeği için pişirdiğim kalamar ında resmini paylaşayım..tarif falan yok,  istemeyin:)) Gönlünüzce mutlu keyifli bir hafta olsun..

34 yorum:

vişnap dedi ki...

ohhh afiyet bal şeker olsun canım keyifli gezmeler olsun havanız hep güllük gülüstanlık olsun çok öpüyorummm..

Unknown dedi ki...

Kalamar zaten kendini anlatıyor Emelciğim:) Tarif vermesen de, yutkunmamı engelliyemiyorsun:) Erik ve kayısı ağaçlarına gelince; vereceği meyveler için yemyeşil süslenmiş:) Bu arada Kraliçe Viktoria'yı doğum günü nedeniyle kutluyor ve teşekkür ediyorum:)) Tatili kullanıp, güzel resimleri ulaştırmana destek verdiği için:) Kocaman sevgiler.

bücürükveben dedi ki...

Kraliçe Viktorya mı? Anacım o ölmedi mi?:))neyse havaların düzelmesine sevindim yaz gelsin her yere artık..kıştan bıktık, afiyet olsun canım, bu bahçenin bir kedisi köpişi yok mu yahu?:))
sevgilerimle öpüyoruz Bücürük'le

Unknown dedi ki...

Afiyetler olsun:) keyifli gezmeler:)sevgilerimle iyi haftalar...

Renkli Dünyam dedi ki...

Emelciğim bahçenizde güzel havanın tadını doya,doya çıkar sefan olsun arkadaşım.Ben buaralar güneşli havanın keyfindeyim... aman nazar değmesin diyorum.Yanlış anlama bana değil,güneşe:)) Kalamarından bir çatal aldım nefis,eline sağlık arkadaşım.Sevgiler.

Heyyfi dedi ki...

Kraliçe için ne kötü:(
Birçok insan için onun doğumgünü tatil ve bahçeye ayrılacak zaman anlamına geliyor.:)
Bu arada bahçedeki kahvaltı harika olmuştur. Mis gibi. Kesin tazecik çayında vardır yanında.
Kalamarlarda görsel şölen yine:)))
Öpüyorum seni canım...

ilhan dedi ki...

Yaşasıııın Canada'da bahçe mevsimi başladı. Gelişmeleri merakla bekliyoruz. Bu arada lütfen kraliçe viktoria'ya tebriklerimizi ilet. Daha kaç yaşına kadar yaşamayı düşünüyor onu da sorarsan sevinirim. :))) Makarnanın üzerindekiler kandil simidi mi? Mutlaka bir alakası vardır. Anlayamadım kusura bakma.

ilhan dedi ki...

Yaaaaaa kalamarmış. Ya nasıl oluyor makarna üstü simit bunun bir espirisi var herhalde diye tekrar geldim bloğuna o zaman okudum. Kafam da iyi değil ama. :))) Hala gülüyorum ya.

Unknown dedi ki...

Kalamar bu saatte beni benden aldı:)
Afiyet olsun canım:)
Öpüyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim epeyce sicak guzel bir gundu resim paylasacagim suanda gece yarisi olmak uzere yeni geldik ama disarsini gorsen seller goturuyor:( bir saat once yagmur basladi..sabah ola hayrola :) gunes yine burada olur belki..sarildim sevgiyle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum Viktoria nin suan kemikleri bile kalmamistir ama niyeyse hala dogum gunu kutlaniyor..olsun kutlansinki bizde tatil yapalim dimi:) guzel bir gundu bolca uzum bahcesi gezip test yaptim:) paylasim yakinda..sanada kocaman sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim oldude kemikleri bile toz oldu ama tatil olacak ya bahane hazir:) olmus insanin dogum gunu niye havai fiseklerle kutlanir anlamis degilim ama maksat tatil olsun bize yariyor:) ahh isterdim kopegimiz olsun(kediye alerji var tuyunden:( ) ama evde bakmak biraz zor sigortasi var..vet.i var..yani hem masrafli hemde evde birakip bir yere gidemeyiz diye..belki ilerde..bende optum ikinizide.benim alerjim yok.o nedenle Bucuruk u opebilirim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifcim sagol canim gezdim az once geldim:) iyi haftalar:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renkli dunyam butun gun yaz gibi birhava vardi sicacik gunesli simdi ise gokgurultusu yagmur simsek:( umarim yarin gunes buralarda olur.bundan sonra isiniriz ama guneste terketmez fazla:) sende keyfini cikar guzel havanin sevgiler canim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfim..bize tatil ya bosver gerisini..zaten ruhu buralardami onu bile bilmiyoruz her kutlamada havai fisekler..millete eglence:) cayim vardi tabiki olmazmi..tazecikti:) sana iyi yolculuklar ve bol sanslar bende optum:) haberlerini vermeyi unutma...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan tam sana guzel bir cevap yazacaktim ama diger yorumunu gorunce kurtardin.yoksa kulaklarin iyice cinlayacakti..eee benim kalamarlar seninkiler gibi soslu falan olmayip simit seklinde olunca sende tam okumayinca yoksa dublelermi fazlaydi desem degil demissin:) neysem..eh bahce acilisini yaptim ya bundan sonra yandiniz:) bolca bahce muhabbeti ..katlanacaksiniz artik:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

ilhan sen gul gul eger 2.yorumu yazmasaydin ozaman gorecektin ki kurtardin:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Meliha tesekkur ederim oldu afiyet coktan:) sevgiler uzaklardan:)

keyiflisofram dedi ki...

Merhaba kalamarlar harika afiyetler olsun.Merakla gezi fotolarınızı bekliyorum İst. sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

afiyet şeker olsun canım.fotoları bekliyorum.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cizel Pezuk sizlerede sevgiler buralardan..resimleri paylasacagim :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun, sevgiler dedim..tesekkurler:)

*mehtap dedi ki...

iyi gezmeler canım, resimleri bekliyorum.Kalamarlı makarna da nefis eline sağlık.

VuslaT dedi ki...

Canımmmmm, bahçeni gördüm gözüm gönlüm tamamını düşündü durdu. Şimdi orada ne güzel kahvaltı yapılırdı.. Niyagara mı benide götürrrrr.. Biliyormusun Nilgün'cüğüm ile ben sana geleceğiz, Çıkmaz ayın ilk perşembesinde geleceğiz ki son perşembesinde dönelim.. Emelcim, kalamarın tarifinden şimdi kurtuldun ancak en kısa zamanda verirsin her halde. Bende sana kalamar sosu yaparım:))
Sana güzel gezmeler diliyorum. Krakiçe Victorya'nın kemiklerini yad ediyorum sevgiyle sana güzel bir gezi fırsatı bahşetti diye..
Çokkk kıss..yapıyorum.:)

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Çok şükür Emelcim havaların durumu düzelmiş görünüyor :) sevindim.
Doya doya gez canım, hayat kısa, her anın tadını çıkarmak lazım dimi ama :)
Sevgiler, iyi tatiller dilerim..

AslıASLI dedi ki...

Ne olursa olsun insanın büyük veya küçük bir bahçesi oldumu nefes alıyor dimi Emelim. Tüm hazırlıkların bitsin birde öyle görmek isterim bahçeyi :)
Kraliçe öldü ama doğum günleri kutlanır sizlerede tatil olur harika :)
Kalamar bayılırım :) bayılırım ya, makarna üstü nefis görünüyor ellerine sağlık.
Şelale fotoğraflarını bekliyorum, iyi gezmeler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim tesekkurler canim.resimler yakinda yayinlanacak:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim beni her daim gulduren arkadasim..belimi olur burgun bur makmissiniz ucaktasiniz Nilgunle birlikte buraya gelmek icin:) siz isteyinde belli olmaz dimi. Sen kalamar tarifini bosver ver bana sos tarifini beklemeden..gezi birgunluktu bize 1 saat uzaklikta olunca arada kaciyiruz ozellikle yaz zamani.Bende kiss yaptim cok:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Oznurcum duzeldi duzelmesine sickta bur gorsen suan kapkara bir gokyuzu ams olsun yagmurda lazim diyerek avunuyorum..soguk olmasinda.. tatil gunluk geziydi:) sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cnim Aslim gercekten kucuk buyuk bahce bur baska arada cimenlere yatip yuvarlanasim bile geliyor:) bugun sebzeler ekildi yagmur yagmazs hafta sonuna hazir olr yazi gecirecegimiz kucuk bshcemix..paylasacagim resimleri tabiki :) kurtulus yok..gelde selaleye birlikte gidelim:) sarildim kocaman..

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Bahçeli bir evde kahvaltı keyfi ne güzeldir..Keyfiniz daim olsun.Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arzu bahce keyfine ancak bu hafta basladik:) hepimizin keyfi daim olsun..sevgiler:)

Beşparasız - Ayşegül dedi ki...

Buralarda erikler vs olduda bitti maaşallah derken oralarda henüz yeşeriyor :)
Cennet ülkemiz :)
Bahçe sefaları çok zevkli olur..Tadını çıkarın :)
Kalamar ,makarna ikilisini çok beğendim..
Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Besparasiz-Aysegul orada hersey oldu buyudu burada inan agaclar son iki haftada yeserdi sicak oldu gunes cikti ama iki gundur yine yagmurlarlayiz:( umudumuz haziran sonrasi ya bakalim.. sevgiler..