19 Nisan 2013 Cuma

İNGİLTERE deyken..

Ben Ingilterede iken diye söze başlasam ve birkaç resmi sizlede paylaşsam dedim çektiğim fotoları laptop a yüklerken.. Türkiyede iken bir hafta sonunda birkaç günlüğüne Seda cımın yanına kaçmıştım..Bizim kızlardan bazıları yurt dışı yaşamı ve kariyeri seçince bende fırsat bu fırsat deyip arada kaçışlar yapıyorum..daha önceki ziyaretlerde Fransaya kaçıp Burcu cum ve bıdıklarla birlikte oluyorduk ama bu sene onlarda Türkiyeye gelince, İngilterede listemde olduğundan bu kez oraya gittim..Kısa bir gezi olmasına rağmen iyi bir proğramla dolu dolu 3 gün geçirip Londra nın nerdeyse her bir turistik köşesini görmüş oldum...Londrayı sevdim..


 Öncelikle binaların eski tarihi özellikleri korunarak yerleşime ve iş yerlerine ayrılması çok güzeldi..tabiki son derece modern yeni binalarda olsada genel olarak tarihi bina lar her tarafta olunca insan zevkle seyredip, aralarında dolaşıyor..ve onca kalabalıkta ordan oraya koşturan gezen resim çeken insanlarla bir arada olmakta heyyy burdada insan var dedirtiyor..(Biliyorum Türkiyede yaşayanların bu konuda sıkıntısı yok ta işte bizim gibi olanlar bazen kalabalığa karışınca birden ne yapacağını bilemiyor :) )Meşhur London Eye..eve valizi bırakıp sokağa çıkmamızla ziyaret edilen ilk yer oldu..koskoca dönme dolap, dünyanin en büyük ve en yuksek olanı..ama aslında gözlem kuleside  deniyor..


Tower Bridge, Big Ben, Hyde Park..meşhur Leicester Square, Kraliçeyi ziyaret etmezsek olmaz..Buckingham Palace, Trafalgar Square.. Ünlü restaurant ve barlarla meşhur eğlence merkezi SOHO bölgesi..binlerce insanın sokaklarda yürüdüğü ve alışveriş yaptığı tarihi bir bölge olan Piccadily Circus..herbirinin tarihi ve hikayesi var..bunlarla ilgili yazmaya kalksam sayfalar sürer..ve daha isimleri hatırlamadığım saatlerce yürüdüğümüz bölgeler ve sokaklar.


 Tabiki gidince yemeden olmazsa olmaz ı..öglen yemeklerimizin fish + chips + beer..balık, patates kızartması ve bira üçlüsü..orada bulunduğum sürede yiyip içtiklerimizdendi..ama akşam yemeklerinde biraz daha ağır takılıp..Jazz Bar, Italyan ve Tai  restaurantlarda balık, deniz ürünleri, taş ocak ta pişirilen meşhur Italyan pizzalardan ve Tai mutfağının farklı ve değişik çeşitlerinden yiyerek, Italyan ve Argentin şarapları ile de geceleri tamamladık..


Ve tabiki Hyde Park ta sütlü çay keyfi...sonra ver elini Türkiye ve Canada...Ve bildiğiniz gibi yine buralardayım..sessiz,  sakin..sokaktan geçen insan sayısını parmakla sayacak kadar ıssız, küçük, ama sevdiğim huzur duyduğum şehrimde, sokağımda ve evimdeyim:)) Keyifli ve güneşli hafta sonları diliyorum.

Not:İngilterede: 25 sene sonra iletişim kurduğum can dostlardan Tülaycımla görüşme planlarım benim tel.numarasının yanlış kayıt yapmam nedeni ile kimbilir hangi Ingilizin telefonuna bıraktığım mesaj ile- teknoloji yılıda olsa zorluklar ve sonunda nihayet bir sesimizi duyma ve doğru tel.de muhabbet etme durumumuz sonrası..can dostla birlikte olmak için de olsa yine gideceğim dedim..

55 yorum:

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Çok iyi bildiğim Londra'yı bir de sizin karelerinizle gezmiş oldum, teşekkürler.

Ayrıca 150-200 yıllık binaların revize ve tadil edilerek kullanılması tekdire şayan... darısı başımıza.

Sevgiler

Depresif Ayu dedi ki...

London Eye çok hoş. Yüksekten korkmama rağmen binmek isterdim. Esasında bir arkadaşım geçenlerde Londra'ya gitsek ya diye tutturdu. Ben de o an heves ettim ama sonra oralar soğuk olur diye vazgeçtim. Benim kriterlerime bakar mısın lütfen, gideceğim yerin ısısına göre tercih yapıyorum resmen :)))

Heyyfi dedi ki...

Canım, o kadar gezmeye meraklı biri olmama rağmen henüz Londraya gidemedim. Ama en kısa sürede bu seyahati gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Bir kez bir uçuşta, atarma için sadece havalimanına kadar gidebildim:))
Yemekler harika bu arada. Güzel bir gezi olmuş belliki. Keyfin daim olsun canım arkadaşım...
Öpüyorum seni...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehmet Bey gercektende o guzelim binalar birde bizim Turkiyede olanlar..biz kiymet bilene kadar elde tarihi bina kalmayacak..yakip yikmak daha kolay cunku:( Gercekten cok beyendim Londrayi..biraz karanlik ve soguk olsada..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum sende bir alemsin..arkadaslarin soyleyince hadi gidelim deyip hemen yola cikacaksin..insan kutuplara bile gider:) soguktu gercekten ama iyice giyinince soguk farketmiyor birde azcik usumussun Izmirli olarak cokmu yahu:)) azcik serin serin serin esiverir..keyifli hafta sonun olsun canim Ayum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim, birgun orayada ayarlarsiniz gezilerinizi..etrafida belki cok guzeldir ama Londra sehir olarak gercekten gorulmeye deger bir sehir..en cok bira ve patates kizartmalar hosuma gitti:)) saka saka..hersyiyle cok cok guzel bir sehir..Kralicenin biskuvileri bile nefisti:)))
ozel msg.in beni yureklendirdi canim..birde senin gibi dusunebilsem:)) sarildim..keyifli hafta sonu diledim.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Ay kuzum aşmış diyarları gezmiş çayınıda içmiş sohbetide hoşmuş.
hayırlı akşamlar diler lezzetlin:))

Unknown dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın:) Yanı başında ben de gezdim diyebilirim. Şu uçak korkum olmasa neler yapacağım da...:) Bu arada; balık+ patates+ bira üçlemesi harika, jazz barda ise aklım kaldı:)) Kocaman sevgiler Türkiye'den

AslıASLI dedi ki...

İngiltere ve İrlanda'yı çok görmek istiyorum bende. Senin fotoğraflarınla görmek güzel oldu Dostbahçem ve anlattıklarını ilgiyle okudum. Mesela Hyde Park'ı çok merak ediyorum bende :) çok iyi yapmışsın gitmekle.
Aslında sakinlik çok iyi bir şey bence. Ne olursa olsun ne kadar eğlenirse eğlensin insan sonunda evine dönmek istiyor dimi, gezilerin en güzel şeylerinden biride Eve dönmek bence :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tatli dilli Bir kase lezzet:) bende sana hayirli aksamlar dilerim:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nilgun..psikolojik degilse ucak korkun kisa mesafelerle basla sonra bir bakmissin buralara kadar gelmissin:) gezmek gormek cok guzel ..yeni yerleri ogrenmek.
Buradanda kocaman sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim ozaman en yakin musait zamaninda tur ayarlamalisin kendine..zevk alarak gezeceginden eminim...evet ya gezmek dolasmak iyide eve donmekte cok guzel....sessiz sakinnn:)
Keyifli mutlu hafta sonu diliyorum sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Londrayi gezmis oldum sayenizde sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cafela mina yayin hosunuza gittiyse ne mutlu bana:) sevgiler..

vişnap dedi ki...

Yanına gelip peşine takılasım geliyor her gezi yazılarını okudukça canımın içi keyifli bol gezmelerin olsunn sarıldım sımsıkı sevgi ile.

ilhan dedi ki...

Tabi İngiltere güzel de insanlarının kendilerini üstün ırk görmeleri dayanılır gibi değil. Kısa ama çok bilinçli bir gezi olmuş. Balık somon galiba. Bu saatte bakınca bir de az çok bildiğim yerler olunca beni cezbeden kısım " Patates tava" kısmı oldu. :)) Zaten seni takip etmek çok zor. Telefonun navigasyonuna falan seni eklemek gerek. Hızına yetişilmiyor. :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim..gel takil birlikte gidelim birdahakine..bende sarildim kocaman..keyifli hafta sonun olsun:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan hahah..yok canim ben aslinda kaplumbaga gibiyimdir ama galiba can sikintisi ve yagmurdan boyle oldu:)) Balik sanirim uskumrumsu birseydi.Patates tava ve biralar superdi..1 yillik stokladim:)

huuuubakbi dedi ki...

ne güzel resimler gezmiş gibi oldum ben de ..sevgiler

ihlamurcum dedi ki...

Ohhh keyfiniz bol olsun, Londraya ben bayılırım.Oğlum master için Oxford Ünivarsitesinde okurken , onu yalnız bırakmamak için yaklaşık 1 yıl gittim geldim. Londra,Oxford hayatımın en güzel yılı. Şimdi de oğlum San Francisco'da , galiba bu seferde oraya çok sık gideceğim. Ne güzel...sevgilerle.

Özgür Tatlar dedi ki...

Sefan olsun canım.ne güzel keyifli günler geçirmişsin.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mormenekseler tesekkurler sevgiler sizlerede:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum bende sevdim..hosuma gitti. SanFrancisco sirada sizin icin galiba? Birkac sene once gitmistim ama temmuz ayinda cok esintili ve soguk geldi ben sevmedim:( ama tekrar gidebilirim belki farkli dusunerek:) ulke ve sehir gezmek gormek ogrenmek yinede cok guzel..umarim bu taraflarada birgun yol duser:) sevgiler..

BAMBİ dedi ki...

Böyle güzel bi Şehri senin fotoğraflarından görmekte güzel. Ama bidahakine bende seninle gelebilirmiyim. :D

neseersoy dedi ki...

Ziyaret ve hal hatır sormana çok sevindim. Maalesef Mart'ın son gününde hayatımın en acı olayların birini yaşadım babamı edebiyete yolculadım. Her ne kadar gerçekci ve mantıklı bir insan olsamda bu bambaşka bir duyguymuş. Babam gezmeyi çok seven biriydi Londra'ya gittiğimde her yeri mutlaka gez demişti , her gittiğim yer için mutlaka müzelerini görmemi isterdi , onun sevdiği şeyleri yapmak artık bana severek ve isteyerek yapacağım bir miras. Sevgilerimle , sağlıcakla kal.

Ozlemaki dedi ki...

herşeyden kısabilirim ama seyahatten kısamam =) ne güzel yapmışsın, yarasın!

VuslaT dedi ki...

Emel'cim hemen hemen aynı yerleri gezmiş ve ikimizde beğenmişiz..Bende beğendim Londrayı birde arabalar ters yönden seyrüsefer etmese..Çok sevgilerimle canım..

Sule dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sulemmutfak dedi ki...

Kraliceye bizden de selam soylemissidir artik herhalde :-)

Alyaminahome dedi ki...

ne güzel bir gezi olmuş, fotoğraflarda harika benim kızım da 3 kere gitti ama bir türlü bana sıra gelmiyor:))Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bambi tabiki gelebilirsin ben giderken sana haber veririm ok.:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur Tatlar tesekkur ederim:) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nese basiniz sagolsun cok uzuldum..sizlere saglik ve uzun omurler diliyorum sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozlemaki..keske olanak olsada tum dunyayi gezebilsem..ulke gezmek yeni kulturler ogrenmek kadar guzel birsey yok..sevgiler ..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim evet ya tek terslik arabalardi..insan yonunu sasiriyor oyle olunca:) ama cok guzel bir sehirdi sevdim ..sen artik arada sirada gidersin:))sevgiler sanada..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulecim soylemem mi soyledim ellerinden bile optum..karsiliginda biskuvi verdi, ama ben yedim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilknur en kisa zamanda sira sanada gelir umarim seveceginden eminim..sevgiler ..

pembe kekik dedi ki...

Ben de çok seviyorum gezmeyi geçen gün arkadaşlarla konuşuyorduk bir gezi blogumu açsak diye :)

MAZES dedi ki...

yahu,ben ne meraksız tipim ,gezmeyi,diğer ülkeleri,tarih bölgeleri gezmeye bayılırım ama sadece ......belgesellerde,yaşasın gezenler,ben hepsini izlerim .

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe Kekik dusunceyi uygulamaya gecirsenize ne guzel olur:) bizde faydalaniriz paylasimdan.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazes bazen bende tv.programlarindan seyrettigim ulkelere artik gitmesemde olur diyorum:) ama giderek gezerek bir baska oluyor.iyi pazar gunu diliyorum.

Zeyno'nun Mutfağı dedi ki...

Emelcim ne güzel bir kaçamak yapmışsın Allah içine sindirsin canım..Ben İngitere'ye hiç gitmedim ama sayende güzel bir tura katılmış gibi oldum..Resimlerin de yazında her zamanki gibi çok keyifli:))Bakmaya da okumaya da doyamıyor insan..Arkadaşınla yaşamış olduğun telefon krizi kötü olmuş ama tatlıya bağlanmasına sevindim canım..Ellerine ve emeeklerine sağlık..Öpüyorum ve sevgiyle kucaklıyorum seni :))

Unknown dedi ki...

Ne güzel gezmişsin görmek isterdim oraları :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Zeynepcim iyi bir kacamak oldu gercektende..bolca gezdim yedim ictim. Arkadasimlada gorusebilsem iyi olacakti ama birdahakine:) yazdiklarimi severek zevkle okuyorsan ne mutlu bana. Piril piril gunesli pazartesi sabahindan kucak dolusu sevgiler. Mutlu hafta diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ugurbocegim belki birgun gidersin gorursun..o gunun yakinda olmasini diliyorum:)

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Ne güzel bir gezi olmuş.Bir dahakine beni de yanına almayı unutma canım :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim tamam haberlesiriz..sende katilirsin birdahakine bana:)

yildiz dedi ki...

Ilk firsatta biz de Londraya gitmeyi düsünüyoruzda bakalim,bilgilerin icin tsk.ederim
Sevgili DostBahcem..........

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildizcim..gidersen sende paylas ve bu arada bulundugun yerlerdende paylassana lutfen:))..cok sevdim ben seninde seveceginden eminim..sevgiler canim..

Gurme Şirine dedi ki...

valla gezmiş kadar oldum :)
çok sağol :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem birsey degil:) sende beni gezdiriyorsun arada sirada :))

Nuran dedi ki...

çok güzel bir gezi olmuş çok da güzel anlatmışsın emel. Tülay arkadaşımla telefonda da olsa görüşmüşsünüz, sevgilerimle:))

Tulay, dedi ki...

Kisa zamanda ancak bukadar guzel gezilebilirdi canim, tabiki uzuldum gorusemedigimiz icin ama birdahaki gelisinde butun bunlari tekrar yapmana gerek kalmiyacak ve biz o yuzden daha cok gorusebilecegiz :) ozaman daha relax bir tatil olur degilmi? xox

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkur ederim Nuran guzel gezi oldu gercekten ama cok kisa idi..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim umarimmm umarimm ..ben Londrayi sevdim, sizin oralarida gormem lazim hem herseyden once seni gormem lazim dimi..ahh insallah canim..ne kadar iyi olur..xoxo