10 Şubat 2013 Pazar

EYVAH EYVAH “BENDE“ MİM LENMİŞİM:)

Türkiyedeki bloglarda sıklıkla MİM lere rastlanıyor..birileri birilerini mim liyor..bu ne için yapılıyor çok fazla bilgim yok..çok önceden bir blog bana sizi mimledim demişti, şuan hatırlamıyorum..kendisinden özür dilemiş ve Mim i cevaplayamamıştım ama sanırım kendileri daha sonra birdaha ziyaret etmediler :(  
Geçen hafta Mazes arkadaşım da mim lemiş dedim cevaplamasam olmaz :) Yanlız ben öyle fazla kelime bulup ta yazamam cevapları, basit ve kısa...ona göre:))(Bu arada MİM ne demek?? anlamı varmı, yani açılımı?? Bilmediğim için kusura bakmayın)
Evet sorular ve cevaplarim:))
1-BLOG YAZMAK NEREDEN AKLINIZA GELDİ?
Son yılların teknoloji modası..herkeste var bende neden olmasın dedim:)) Yok yok öyle dememiştim:))
2-BLOGLARDA OKUMAYI EN ÇOK SEVDİĞİNİZ TARZ NEDİR?
Emek verilerek hazırlanmış her blogu severek okuyorum..
3-BURCUNUZ NEDİR?
Ne yapacaksınız burcumu desem olmaz :)) YENGEÇ im..
4-EN SEVDİĞİNİZ 3 ÖZELLİĞİNİZ
Hiç düşünmedim..galiba..düzenli ve organize olmam, arkadaş canlısı olmam, iyi insan olmam..
5-HAYATTA EN ÇOK YAPMAK ISTEDİĞİNİZ ŞEY?
En çok yapmak istediğim şey-ler..üzüm bahçem olması, kendi şarabımı üretmek, ailemle B&B işletmek(Üzüm bahçemin içerisinde 6 odalı evim olmasını ve 5 odasını pansiyon olarak işletmek-fazla oda zor olur ..o nedenle 5 yeter:) 
6-AKLINIZA İLK GELEN BLOGCU İSİMLER?
Her vakit bulduğumda ziyaret ettiğim “tüm“ blogcu arkadaşlar..herkesin isimlerini ezberledim artık))
7-SENİ EN ÇOK MUTLU EDEN ŞEY NEDIR?
Zamana ve duruma göre değişir..bazen bir cocuğun gülümsemesi..bazen oğlumun sarılması..bazen bir dosttan gelen telefon..bazen Lizard ları sevmem..Mutluyum...herzaman:))
8-HAYATINIZI ÖZETLEYEN BİR ŞARKI VARMI?
Sanmıyorum..bestelenmedi galiba henüz:)
Ama  dünü ve bugünü özetleyen şarkı var: Her Yerde Kar Var:)))
9-TANIŞMA FIRSATIN OLSAYDI KİMİNLE TANIŞMAK İSTERDİN?
Şimdiki zaman için yok: eskilerde yaşasaydım..Mustafa kemal Atatürk ve Che Guevara..
10-HANGI ZAMAN DİLİMİNDE YAŞAMAK İSTERDİN?
Halimden ve içinde yaşadığım zamandan memnunsamda..zaman tüneli diye birşey olsa idi dünyanın oluşumundan itibaren her zaman diliminde biraz dolaşmak..ve görmek isterdim.
11-EN SEVDİĞİN MEVSİM?
Tüm mevsimlerin kendine göre ayrı bir güzelliği olduğundan hepsini severim..ama galiba bahar ve yaz ı daha çok..ozaman soğuk olmuyor..bahçede sebze oluyor..ağaçlardan meyve topluyor ve verandada keyif yapabiliyorum:))
Evetttt..ve kim cevaplamak isterse..sorular ve “MİM“ herkese açık diyorum ve Mutlu bir gün dileyerek..son iki günden resimleri sizlerle paylaşıyorum:)
Sokagimiz, Deren ev onunu temizlerken makina ile,
 ve bahce kapimizi kapatan  kar

33 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Emel'ciğim günaydınnnn:)
öncelikle mim nedir demişsin aslında biliyorsun birisini mimlemek kötü anlamdadır ona güvenmeyeceğini belirtir ama burada seçmek anlamında kullanıyorlar. İlk duyduğumda ben de şaşırmıştım.:)))

cevaplarının hepsi çok güzel, şarap için üzüm bağının olmasını ben de çok istiyorum arada loto filan oyna bakarsın çıkar:))

nasıl bir kar bu yaa!!harika yağmış, buraya hala doğrudürüst kar yağmadı neredeyse kış bitecek:(((çok şaşkınım:((şöyle lapa lapa karı çok severim...:((

sevgilerimle canım...Bücürük'le öpüyoruz..

tubanne dedi ki...

Aman Allah'ımmm manzaranın güzelliğine baak:))Anlamalıydım yengeç olduğunu:)Bu kadar yemek ve sofra seven ancak bir yengeç olmalıydı.Ben de seni 'Hayaller mimi'nde mimlemiştim,tabi istersen,çok öptüm:)

Unknown dedi ki...

Sizlere gelen mimleri okuyorum.:) Ben çok yeniyim bloglar arasında. Çok sevimli bir uygulama... Hem sizleri daha yakından tanıma hem de benzer yönleri keşfetme açısından:) Sevgiyle kalın.

Heyyfi dedi ki...

Dostların canı, ne güzel cevaplamışsın:)
Çok tatlı tatlı cevaplar yazmışsın.
Bu arada sırf senin için denediğimiz şarap isimlerini not aldım ama daha yazamadım. Bir ara yazacağım arkadaşım.
Sevgiler gönderdim Ankara'dan sana yakalaaa.......:)

pembe kekik dedi ki...

Kanada'da kar fırtınasını TV'den izliyorum.Aklıma sen de geliyorsun hemen. Umarım sizi etkilememiştir. Sevgiler.

ilhan dedi ki...

Mim olayını ben de çözemiyorum. Ben görmediğim için cevaplamamıştım onun için beni silenler oldu. :)) Manzara nefis. Bu durumda hayat orada da duruyor herhalde. Tam şarap havası. :))

Adsız dedi ki...

8 numaralı cevabın
kıvrak zekanı yansıtıyor canım:-)))

ve Che Guevara ile ben de tanışmak
isterdim!

Ferkay dedi ki...

Bir ara daha çok salgındı mim olayı neyse sende nasiplenmişsin canım..

Sule dedi ki...

Insallah daha fazla kar yagmaz bu gunlerde. Kapinin iki yani kar daglarina donustu. Uzerine yetismek mumkun degil. Yeni karlari nereye kureriz? Sanslisiniz yine. Oglan yardimci. Bizim kizlar kar kureme konusunda pek ise yaramiyor :-)

Tulay, dedi ki...

emelcim sorulari okurken cevaplarini okumama gerek olmadi gibi birsey senin icin icimden verdigim cevaplardi hepsi, tabi buna sevindim seninle 25 yildir gorusmedik ama demek yeterince tanimisim :) wine yard daki evinden bir odayi simdiden book yapabilirmiyim?
emel o bahceniz ne oyle siz mahsur kalmissiniz canim gecen haberlerde izledim sizdede isinma,elektirik,su problemleri yasandimi? Off artik yaz gelsin isinalim biraz, biraz diyorum cunku bizim burada yazda olmuyor pek:(kar olmadigi gibi:( sevgiler canim en yakin zamanda bol gunesli gunlere xox

AslıASLI dedi ki...

İlk blogu açtığım zamanlarda bir arkadaş mimlemişti. Tamam da Mim ne ki? bilmiyorum ona buna sorup öğrendim. Zamanlada mim yapmayı sevmediğimi farkettim, daha doğrusu zaman ayıramıyorum ve çok yoruyor beni :) şimdi sağolsunlar artık mimlemiyorlar Dostbahçem.
Yapmayı sevmem ama okumayı çok severim, cevaplarını keyifle okudum.
İşte bu kar fotoğraflarını bekliyordum, Allahım nasıl yağmış öyle :) bana burdan bakınca güzel geliyor tabi ama sizin için çok zordur eminim.

Arzu Sarıyer dedi ki...

Merhaba Sevgili Emel Yanıtların ne kadar içten ,çok beğendim. İnanır mısınız bu yanıtlarla kırk yıldır tanış gibiyim ,çok uzaklarda olsak da...Bir seziş belki empati ya da telepati...Selam ve sevgiler ,herşey dilerim gönlünce olur ,dostum.

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Emel hanımcım, sizi biraz daha tanımış ve sevmiş olduk, cevaplarınız çok keyifliydi.
Sevgiyle, iyi bir hafta diliyorum...

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim fotoğrafları görünce bile nefes darlığı geçirir gibi oldum. Kardan nefret ederim çünkü. İşin ilginci İzmir gibi kar yağmayan bir yerde yaşamama rağmen neden bu derece nefret ediyorum, bilmiyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim, cok insan Mim olayindan hoslaniyor eglence oluyor sanirim..dedigin gibi MIM farkli kullanilmis biraz:))Seviliyoruz demekki:)))Aslinda kar sadece bir gun hic durmadan yagdi..ve tabiki okullar tatil oldu Toronto ve civarinda yollari hemen temizleselerde, gorus uzakligi kapali idi kar yagisi nedeni ile 1 gun cok insan evinde idi..Bugun kar yagmiyor ve tum yollarda tertemiz ..ama tabiki etraflarda kar dolu:) Ben senin icinde cikar gezerim birdaha yagarsa kar ..lapa lapa..Bir gun diyorum sarap bahcem olacak aliyorum lotto aliyorum..birseyde ciktigi yok ya neyse:)) Bende optum ikinizide sevgiler diyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim..gormen lazimdi ne kadar guzel yagdi..ammaaa eksi 19 idi:)))Hmm demek yengec oldugum belli ha:))) Mim ini cevaplayacagim canim..sevgiler optum seni ve Ege yi..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilgun hanim ben ilk kez Mim cevapladim..galiba degisik seyleri okumak ve mim cevaplari ile blogculari tanimak oluyor amac..sizin blogunuzu da cok guzel..sikca gorusuruz..sevgiler sizede..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Heyyfim..cevaplar kisa ama oz oldu galiba..gerci cokta kisa degiller:)) Saraplarla ilgili msg ini okudum..hmm ilerlemeler kayit ediyorsun beni gececeksin yakinda:)))
Iyi geceler vede uykular diyorum..sanirim misil misil uyuyorsun suan:)) sarildim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe kekik..bazi yerler cok daha kotu idi hele Amerika cok kotu oldu..bizdede 1 gun devamli yagan kar ve ruzgarla..herkes evlerinde oturdu ogun..cocuklar eglendi..bizlerde habire kar temizledik..Beni dusunmene sevindim..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan galiba alisacaz Mim e ..cok seviliyor oralarda:) Manzara gercekten guzeldi..cektim sandalyeyi bahce kapisina actim perdeleri koydum sarabimi ohh..miss gibi, hic kacmaz :)) Hayat inan o firtinda bile durmuyor yollar hemen temizlenmeye calisiliyor ozellikle hizli yol ve ana sokaklar ama tabiki cok kar firtinasinda TV. de haberlerde anons ediliyor mecbur degilsen disari cikma araba kullanma diye..zaten insanlarda 1 gunde olsa kar nedeni ilekeyif yapmayi seviyorlar..ama birkac saatte kar temizlemekle ugrasiliyor:)Sevgiyle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destinyyy oylemi dersin canim:)) tesekkurler..Che yi cok isterdim tanimak..birkac kitabini okudum hakkinda yazilan..Cuba da cok resmi var sokaklarda binalarda,cok seviyorlar..sevgilerimle:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sule dogrusu umarim yagmaz yakin zamanda pazartesi yagmurlu veisi yuksek cogu erir gider..Oglumuzda kedi olali fare tuttu ilk kez:)(Boyle atasozu vardi galiba ) Nasil olduysa temizledi..birde hizini alamadi komsularida dolasti:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim gercekten 25 sene oldu gorusmedik sizin dugunden beri:)) ama eski dostluklar hic eskimiyor canim ya..nereden birakirsan birak yine ayni yerden devam ediyor dimi:))ahh ayirmazmiyim odayi sizin icin....bir gun diyorum..ben isteyimde..isteyenin bir yuzu vermeyen artik ne olurda:))
Gercekten cok kar yagdi ama sadece 1 gun..bizde hoc bir problem olmadi..bazi yerlerde kesildiysede cabuk gelmis..kar agirligindan teller kopunca bazen problem oluyor ama bizde degil..baska yerlerde..Isinalim artik isinalim .bahcemi ozledim:)) xoxox

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim seni uynaik seniii..yapmayi sevme ama okumayi sev..al benden de okadar..ama Sevgili Mazes sagolsun..onun sayesinde benden biraz daha birseyler ogrenmis oldunuz..sizlerle paylasmis oldumda senin ve diger okuyan arkadaslarin sevmesine sevindim..
Kar cok guzel yagdi bize en zor olan kapi onlerini temizlemek mecburiyetinde olsusmuz..temizle temizle bitmez..habire yaginca zor oluyor yoksa gel bak bugun yollar tertemiz:)) sevgilerimle canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim sagol canim:)) sevgiyle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Arzu sariyer..bende sevindim boyle guzel sozler duyunca..Mim olayini becerdim heyy..cevaplarim kalbimdekiler..binlerce km.uzaktan sizlere sevgiler diyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Lezzet Senfonisi ne mutlu bana ki sizler tarafindan sevildim...cevaplari beyenmenizede sevindim..sevgiler diyorum..:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum cok alemsin sen coook..kar bize yagdi sana daral geldi hahaha..sen hic ziyaret etme bu taraflari kis mevsimlerinde donar kalir dusup bayilirsin:)))Birde nefret ediyorsun,gelme sen sakin:)) Kar guzel ama cok yagmazsa ve cook soguk olmazsa..hele icerden seyretmek,sicacik evden..elinde bir fincan kahve yada bir kadeh sarap,ohh misss miss..

kış güneşi dedi ki...

Kanada ya sevgiler buradan ,o kar resimleri tam benlik ama içerde sıcacık oturuyorsam burada hafif yağar kar ve ben o karda yürümeye bayılırım Mim lendiğim için tabiki cevabı yazmak gerekti, öyle olunca sende mimleyeçeksin diğer blog arkadaşlarını. bende bir tarife yorum yapan arkadaşlarımdan ilk 11 i seçtim yani fatura onlara çıktı.Mim lenmek kelime manası işaretlenmek anılmak okunmak gibi manalara geliyormuş araştırma beni böyle yönlendirdi sevgilerimle canım öptüm

Kuzununannesi dedi ki...

sorma sorma..ben 2012 de hıc mım yapmadım..bu sene yapmayı planladım 2 mımım bırıktı hala yapmadım :((( evınızın onune bayıldım ben:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kardelen sezgin, sanada (yagmurlu) bir Kanada sabahindan merhaba:) Mim konusundaki aciklamalarin icin tesekkurler diyorum..Keyifli guzel bir hafta diliyorum. Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kokos Kelebek, Mim den biraz tirsiyorum ben..sevmiyorum desem yeridir..ne bileyim..ama cevapladim tabiki, benimde 1 tane daha var en kisa zamanda cevaplayacagim onuda..Evimizin onu yazin daha guzel:)) Cok kar vardi ama suan sadece kenarlara yigilmis sekilde..ve yagmurlu:( sevgiler.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Mim işaretleme,damgalama anlamıyla kullanılıyor.Tabii bloglar arası bir nevi eğlenme aynı anda link değiş tokuşu sağlıyor.Çocuk oyunlarında vardır ya dokunursun "elim sende" dersin işte öyle birşey.:))