2 Ekim 2012 Salı

REZENE SALATASI- FENNEL

Türkiyede balık mevsimi, herçeşit balığı afiyetlen yiyor keyfinizi çıkarıyorsunuz, bizde burada Okyanus tan, göllerden ne gelirse onlarla avunuyoruz:) Bu akşam için Halibut kızarttım az tuz ve karabiberle..Halibut için internetten Türkçe karşılığı varmı diye baktım ama sadece, kalkan benzeri yassı balık diyor..Kendileri Okyanus balığı olup beyaz etli ve lezzetlidir..

Neyse aslında paylaşmak istediğim balık tarifi değil, salata tarifi.. Burada Fennel diye geçiyor, Türkiye de ise REZENE deniyormuş, internetteki açıklama öyle resimlerde aynı:) Rezene nin son derece sağlıklı bir sebze olduğu, yemeğinin de yapıldığını okudum ama ben hiç denemedim..bilen varsa blog adresi varsa oradan bakar denerim..

Salatamız için gerekli malzemeler:(3 kişilik)
1 ad. orta boy rezene nin yarısı
2 ad.portakal (Biri ayıklanıp küçük doğranacak-diğerinin de suyu sıkılacak)
3-4 sap dereotu( taze maydanoz, nanede olabilir)
1 adet kırmızı biber(Küçük doğranacak)
Az tuz karabiber ve zeytinyağı


Yapılışı:
Rezeneyi iyice yıkayarak ortadan bölelim, yarısını sonra kullanmak üzere buzdolabına koyalım..Diğer yarısını küçük olarak doğrayalım. bir kap ın içine koyalım.Doğranmış 1 ad.kırmızı biberi, 1 ad. portakalı ve 1 ad. portakalın da suyunu rezeneye karıştırıp, incecik doğradığımız dereotunu ve arzuya göre tuz, karabiber ve zeytinyağını da ilave edip afiyetlen yiyelim..

Not: Bu tarifi eğer seviyorsaniz Greyfut ilede yapabilirsiniz.

26 yorum:

ilhan dedi ki...

Ne kadar hızlısınız. Bir önceki paylaşımınıza yorum yazarken bu salata tarifi geldi önüme. Rezene diğer adı arap saçı. Dereotuna benzeyen anason kokulu bir ot. Galiba siz kök kısmını kullanmışsınız ama kök de yani maşallah karpuz gibi. Benim dediğim rezenenin ıspanak gibi zeytinyağlısı oluyor. Veya kuzu etiyle yapılır. Çiğ yenildiğini hiç duymadım. En çok kokusunu severim. Rakı gibi kokar. anasondan dolayı. :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan Bey yapacak isim gucum yoktu salata tarfi yazayim dedim:))burada bu resimdeki sebze satiliyor ve kullaniliyor sapi falan varmi ayrica satilan bilmiyorum, evet raki isteyince canim arada bunu yapip yiyorum hahaha..aslinda varsa Turkiyede bu sekilde kok kismi..salatasini mutlaka deneyin derim..sevgiler.

anne eli gibi dedi ki...

rezeneyi bende taze olarak hiç pişirmedim ama mutlaka denemek istiyorum salatası da güzel görünüyor onu da denemek gerek,ellerine sağlık...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili anne eli gibi, taze olarak salatasini deneyin derim, ben biraz secici yiyiciyimdir, ama bu salatayi cok sevdim..Sevgiler

Nurşen Aksoy dedi ki...

Balığın yanına rakı içmeye gerek kalmaz bu salatayı yapınca..ben bizim buralarda hiç görmedim taze rezeneyi..çok hoşuma gitti değişik bir salata..şimdi taze rezene bulmak lazım..sevgiler..

pembe kekik dedi ki...

İzmir'de hem arapsaçı hem de rezene pazarlarda satılıyor.Arapsaçının yaprakları dereotu görünümünde ve anason kokusu yoğunluktadır. Yaprakları yenir. Rezenenin ise kök kısmı yeniyor çoğunlukla. Rezene kökünün yemeğini http://www.mutfakgazetesi.com/2012/01/guvecte-etli-rezene.html
bu tarifle yaptım mükemmel oldu.Güvecin yoksa döküm tencere veya çelik tencere kullanabilirsin. Mutlaka denemeni tavsiye ederim.

Unknown dedi ki...

Bloğuma hoşgeldin bende seni artık takibe alırım izlerim...ama senide sık sık beklerim...bende rezene saplarını duydum ama burda yok tabiii hele kökü ben küçük biyerde oturuyorum biz burda 10 yıl önce kereviz enginar bile bulamazdık Allahtan artık getirir oldular..Ama lohusa dönemimde rezene çayı çok içmişliğim var İlhan beye katılıyorum anasona benziyor kokusu...paylaşım için teşekkürler.Buarada Kanadadasın eşimin çok yaşamak istediği yerdi çok uğraştı evlenmeden önce ama olmadı orman mühendisi kendiisi orda çok ihtiyaç varmış ama dil yetersizliği ve bankada yüklü para istemeleri bu isteği bitirdi...sevgiler...

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.

Saygılar.

Unknown dedi ki...

tarifinizi yayınladıktan sonra bana yorum yazarsanız tarifi alırım ve katılmış olursunuz hoşcakalın

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nursen, evt raki isteyince bolca rezene salatasi yapmam lazim :))) Herkesin tat zevki farklidir ama bu salatayi tavsiye ediyorum..sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili pembe kekik..burada oyle dereotuna benzer sapli birseyde satiliyor demekki oda arapsaci, rezene nin ust kizmi:)0 Verdigin sayfaya ugaryip mutlaka yemek tarifini alacagim tesekkur ederim.Guvecim yok yavas pisiricinin ici ayni guvec gibi belki onda belki celik tenecere de yaparim. Sevgiler diyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili pozitifpembe, tabiki sayfani ziyaret edecegim ..evet Canada biraz o konuda ince eleyip sIk dokuyor..Ama onun yanida Ingilterenin eski somurgelerinden bir suru okumamis insanida getiriyor :( Buralari guzel ama inanin memleketimiz cok daha guzel iyi bir is ve imkan olduktan sonra..Tesekkurler yorumun icin, sevgiler diyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Fuat Bey tesekkur ediyorum gercekten lezzetli idi..ayrica tesekkurler ziyaretiniz icin..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Fusun hanim, tarif yayinlar yayinlamaz haber verecegim tesekkur ederim bilgi icin..

Unknown dedi ki...

Nefissss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

VuslaT dedi ki...

canım benim bırak rezene kökünü daha çok bilinen yapraklı kısmı arap saçını bile bulamıyoruz çoğu zaman. Ege tarafı iyi bilir. Ve çok iyi zeytinyağlı yumutralı kavurması olur arap saçının ve kökü rezenenin. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Hayat Cafe, tesekkurler dondugune cok sevindim, sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Vuslat, bende burada sac kismi varmi bir bakacagim, koku bol miktarda var ve salatada yada oylesine cig olarak yiyoruz bazen.. Yemeginide denemek istiyorum simdi..tesekkurler vede sevgiler diyorum :)

ihlamurcum dedi ki...

Bende portakal sulu yapıyorum, yiyenler bayılıyor.Aromasına bayılıyorum, bende geçen sene paylaşmıştım,elinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ihlamurcum sende yaptigina gore tadi nasil guzel oluyor biliyorsun hemde cok saglikli..sevgiler diyorum :)

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık canım,ben sadece balıktan alayım lütfen.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim sen baligi al ben salatayi yerim:))

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

rezeneli salata hiç yemedim merak ettim tadını bak ben de bunun için sana gelebilirim:))güzel bir hafta diliyorum..sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vanilins ne zaman istersen, keske birileri gelse..cok yanlizim coook :))) Rezene salatasini mutlaka dene derim..biz burada neredeyse her sebzeyi cig yiyoruz(tabi arada pisiriyoruzda) sevgiler canim:))

Adsız dedi ki...

Merhaba Ben Fatoş
Tesadüfen bloğunuzu budum
Türkçesi rezene Almancası Fenchel
Ben uzunlamasına ince,ince kesiyorum, saplarının taze bölümlerinide kesiyorum. Sarımsak, hardal, zeytin yağı, limonu bir kasede karıştırıyorum rezenenyle hepsini karıştırıyorum, nefis bir salata, bir baş rezeneye yârim limon ve bir iri diş sarımsak yeterli geliyor, Sizin tarifiniz de ilginç deneyeceğim Teşekkürler, sevgiler.:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Fatos hanim guzel yorumunuz icin tesekkur ediyorum. Herzaman beklerim:)) Bu hafta sonu bende sizin tarifinizi deneyecegim. Benim tarif hafif tatli portakal suyu nedeni ile son derece lezzetli..sizinkide sarimsakli limonlu..cok leziz olacagindan eminim bendende size sevgiler:))