10 Temmuz 2012 Salı

YAZ YEMEGI

















Hava sıcakmı sıcak, bende tenbelmi tenbelim:)..Oğlumun kız arkadaşı geldi akşam yemeğine bizde olacak..ne yapsam ne yapsam..en kolayı burger..Hazırladım köfteleri büyükçe, tabiki ızgara da pişecek, birde Sevgili Festigan ın güzel tariflerinden birini yaptım, ACILI EZME..Daha doğrusu yapmaya çalıştım, benimkinde eksik mlz.var, sumak ve nar ekşisi yok içinde, ama limon suyu bolca var..rengi hiiiç festigan daki resme benzemiyor :( Ama tadı güzel oldu eksik mlz.ile olsada..originalini yemediğimden kendi yaptığımı beyendim..birdahakine tam mlz.ile deneyeceğim, yinede burger ın yanında güzel gider diye düşündüm..Birazda kolay salata, yeşillikler ve domates..ve ne isterseniz..Tam yaz yemeği, kolay ve lezzetli..Bugünkü menü okadar..Burger tarifi herkesin kendi usulunce yaptığı köftelerin büyükçe hazırlanarak, izagarada pişirilmesi..salata arzu ettiğiniz şekilde..ben sadece limon, zeytinyağı, kurumuş çeşitli baharatları karıştırıp üzerine döküyorum..Acili Ezme nin tarifi ise festigan.blogspot.ca de..harika tarifleri var...Bugünlük bu kadar, kahve zamanı şimdi:)) Güzel gün diliyorum herkese..

















17 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

nefis ..nefis..bayıdım..bir tanede bana düşermi acaba???yaz günlerinin kurtarıcısı hamburger..eee birde yanında acılı ezme..daha ne olsun..ellerinize sağlık..sevgiler

Gurme Şirine dedi ki...

bu yaz yemeklerinden bende istiyorum...
hepsi birbirinden güzel görünüyor...
bayııldım...
ellerime sağlık tatlım...
kocaman sevgiler...

mavii dedi ki...

merhaba canım sen ne iyi bi kayınvalide adayısın:)) gelinin çok ama çok şanslı kayınvalidem bana özel bişey yapmadı hiç:))
görüntü ve salata şahane canım elerine sağlık

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nursen buyur gel kapim herkese acik ama kimse gelmiyor buralara :((( Bir degil birkac burger veririm ..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem sizlerin guzel yemekleriniz yaninda ehh benimkilerde idare eder iste..kocaman sevgiler :)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mavii cim:)) Ins. kayinvalde olacagiz ama cook erken :)) Dur beklesinler henuz..hmm bilmem yaparmiyim bakayim gelin oldugunda:)) belkide olmam iyi kayinvalide:)) Sevgiler Canim..

siyah kuğu dedi ki...

Seviyorum senin yemeklerini diğer tariflerden farklı öyle şahşahalı değil ,sanki ansızın gelmişim karnım aç, sen beni aç aç eve yollamak istemediğinden hemen bir şeyler icat edip önüme koymuşsun gibi hissediyorum:)))
sevgilerimle.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim kugum..galiba biraz oyle dimi uydur kaydir..merak etme sen,ben sana tost yaparim yine ac birakmam :))ama gurme yemek arama hehehe.. gel yeterki gel ..Bu arada dun okudugum siirinde eskilere goturdu..birakti:)

mutfagabuyrun dedi ki...

harika lezzetler canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

pasta köşesi dedi ki...

dahada bişi olmasına gerek yok gerçekten hepsi tam yazlık yok yani benlik :) ellerine sağlıkk sanda kahven afiyet bal şeker olsun günün mutlu olsun :)
eee gidim artık :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Mutfaga Buyrun ve Pasta kosesi..sevgiler diyorum uzaklardan..:))

Unknown dedi ki...

harika bir menü olmuş..hepsi nefis görünüyor..ellerinize sağlık..bu güzel yemeklerin üzerine kahve iyi gider afiyet olsun:))

Unknown dedi ki...

oohhhhhhhhhhhh ne güzel olmuş ağzım sulandı:)bakayım diğer arkadaşın bloğunuda merak ettim.
sevgiler

siyah kuğu dedi ki...

içimden geldi öptümmm:)

ilhan dedi ki...

Bloğum için yazdığınız güzel şeyler için çok çok teşekkür ediyorum. İnanın sizin ezmenin manzarası süper. Köftede harika gözüküyor. Ellerinize sağlık.

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

salata çok cazip geldii bana. sizi izliyorum bendde beklerim bloguma.ellerinize sağlık

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canlar, hepinize guzel sozler ve yorumlar icin cok tesekkur ediyorum kocaman sevgi gonderiyorum :))