25 Temmuz 2012 Çarşamba

BİR AKŞAM YEMEĞİ

Yaz aylarının en güzel taraflarından biri, akşam vakti bahçede ızgara yapabilmek..saat 5 civarı kafanızı kapıdan uzatsanız herçeşit ızgara kokusunu alırsınız, hem kolay hem lezzetli yemekler 10 dk. da hazır olunca, yanına biraz salata, bazen pilav- makarna yada sebze ilave ederek kolay yoldan karnımızı doyuruveriyoruz..Bu akşam somon balığını küçük doğrayarak bambu şişlere geçirip, sadece zeytinyağı ve karabiberle marine yapıp, ızgarada 10 dk. da pişirdik, yanına da geçen sene bahçeden toplayıp hafif haşlayarak buzlukta sakladığım taze fasulyeyi yine taze olarak bahçeden topladığım taze soğan ve domates rendesi ile zeytinyağlı olarak pişirip birde dalından koparıp, yıkayıp doğradığım tazecik miss kokulu domates ve biber ile çeşitli taze baharatları incecik doğrayarak leziz bahçe salatası diye nitelendirdiğim domates salatasını da ilave edince..hem sağlıklı hem hafif akşam yemeğimiz afiyetlen mide mize inmis oldu:)))




Taze fasul yeler geçen senenin olmasına rağmen buzlukta tadını korumuş ve sanki yeni toplanıp pişirilmiş gibi lezzetli idi..Domatesleri hiç saymıyorum, düne kadar 1-2 toplarken iki gündür nerdeyse 4 kilo kadar domates topladım...taze ve miss gibi bahçe ürünlerini hiçbirşeye değişmem...Tarifleri vermeye gerek yok nasılsa herkes biliyor diye sadece resimleri paylaşıyorum. Gönlünüzce bir gün diliyorum:)

17 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

güzel bir menü canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Böyle nefis sebzeler yetiştirdiğin bir bahçen olduğu için çok şanslısın canım. Hepsi doğal ne güzel. Menü de nefis görünüyor. Elllerine sağlık canım. Sevgiler...

pembe kekik dedi ki...

Afiyet şeker olsun.Ellerine sağlık.

balböcükleri dedi ki...

yaz ayları yemesi içmesi en kolay mevsim.tek sevdiğim şeyi bu olsa yazın.karpuz peynire en kral yemek muamelesi yapabilirim.

ilhan dedi ki...

Menü süper, yanlız naçizane bir tavsiyem var. Somonun yanında verde sos inanılmaz yakışıyor. Limon suyu, maydanoz,dereotu, fesleğen, kapari, sarımsak, ançuez, zeytinyağı, taze çekilmiş karabiber ve tuz. Bütün malzemeyi çok ince doğruyoruz, robot kullanmıyoruz. Bu sos ayrıca ızgara bonfile ve antrikotla da süper. Benim yorumlarda mektup gibi oluyor. :))

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

evet harika yaz seçenekleri olmuşşş hepsi..

hayırlı ramazanlar olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Mutfaga Buyrun, Elif, Pembe kekik ve balbocuklerim ve dut masali hepinize sevgiler diyorum, balbocuklerim haber almak sesini duymak ne guzel :))
Sevgili Ilhan, tavsiyeye uyacagim, tarifinizi not aldim da: Ancak ancuez balik degilmi??Kapari nedir?? digerleri tamamdir da bu ikisi?? Mektuplari ozledik siz yazin varsin mektup gibi olsun :))) sevgiler

ilhan dedi ki...

Kapari "kebere" bikisinin turşusu. Tamamen Akdeniz'de yetişiyor.Bu taraflarda yaşayanlar bahçesine bir baksın doludur ama kimse farkında değil. Türk'ler hala bilmiyor ama dünya bayılıyor. Sizin kesin seveceğinize inanıyorum.Her markette var, kavanozlarda. Yeşil, küçük, tuzlu her yemekte kullanabilirsiniz, özellikle salatalar, soslar, makarnalarda. Ançuez evet balık ezmesi, hem de yanılmıyorsam hamsi ezmesi. O da marketlerde var, en yaygın satış şekli tüplerde. Ben küçükken balık yemezdim ama kahvaltıda ançuez yerdim. İğrençmişim ya. :)))

sarımutfak-hande dedi ki...

hepsi çok güzeller ellerine sağlık
bu keyfi kıskanmadım desem yalan olur :)))

Gurme Şirine dedi ki...

ızgaraya bende bayılırım....
kokusu taaaa buralara geldi....
ellerinize sağlık....
sevgiler....

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Hande ve Sirinem tesekkurler sevgiler guzel hafta sonu diliyorum :)) Sevgili Ilhan, ancuez kolay da o ezme ise karistirip diger bitkilerle somon baliginin yaninda servis yapacagim sos demissiniz ya iyi gider diye anlayis kitligi yasadigimi sanmayin :) oldukca degisik geldi mutlaka deneyecegim..Bu arada kapari yide mutlaka bakacagim..belki vardir..deneme sonucundua bildirecegim size..Iyykkk kahvaltida ancuezmi :))))sevgiler iyi hafta sonu

balböcükleri dedi ki...

dalından koparılmış herşeyin tadı farklı bence.heleki şu dönemde.bende mangal göreyim elimde patlıcan közleyebildiğim kadar közler biraz salata yapmak için ayırıp geri kalanı buzluğa atarım.

Unknown dedi ki...

mangal yazın favorisi hem hafif hem lezzetli:)
bu arda ben 2 senedir taze fasulyeyi buzluğa koyup atıyorum bir türlü beceremedim:(
bir de benim buzluğumun kendisine has bir kokusu var bir türlü o kokuyu kaldırmayı başaramadım:(
ne güzel kışın bile taze fasulye yemek:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Balbocuklerim patlicani seviyoruz demekki :)) Hmm kozlenmis patlicanin buzlukta saklanabilecegini dusunmemistim..Iyi hafta sonu sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sezobigocum..bu yaz bir miktar taze faulyeyi al ayikla yika ve cok az tuzlu suda 5 dk. kadar hasla ve suyunu suzdur torbalara koyup(Birkac torbaya sar ust uste)buzluga at birde oyle deneyin. Benimkileri ayni sekilde senelerdir buzlatiyorum ve tazeligini koruyor lezzetli oluyor. Sevgiler guzel hafta sonu diliyorum:)

Blogger Bolat dedi ki...

Burnuma taza taze fasulye kokusu geldi şimdi :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gelmistir sevgili Bolat gelmistir..hemde bahceden olunca :)))