11 Aralık 2011 Pazar

BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YILLIK HATIRI


Birkaç gün önce ev hanımlığı ruh hali ile orasını burasını temizleyim derken , dolabın  içinde birsürü ufak tefek kırılacak, kırılmayacak herçeşit eşyanın bulunduğu kutu elime gecti, sakladığım ve benim için güzel günler değerli hatıralar içeren ufacık eşyalara bakarken, elime ufak kültablası gibi birşey geçti, sigara içtiğimden değil sadece çok seneler öncesinde birlikte çalistigim çok sevdigim, cok güzel günlerimizin,senelerimizin olduğu bir arkadaşımın doğum günü yada yılbaşında almış oldugu küçük  süs eşyalarından biri idi..Canim arkadaşım Gülay.. arkada onca yıl güzel dostluk, arkadaşlık, sonrası,hayat bu misali o evlenip işten ayrılmış, ben başka iş e geçmiş,arada sırada görüşmeye çalışmış olsakta, ben bu yaban ellere geldikten sonra çok arada sırada bir iki görüşmenin ve telefonlaşmanın dışında haberleşemez olmuştuk..Gülay ın aldığı hediyeler beni o an yillar öncesine götürdü..Ne güzel günlerdi..neler paylaşmamıştık, nelere gülmemiştik,  bazen eski günlerin hatıralarını, gençliği, güzel dostlukları anmadan duramıyor insan, bende o gün bu düşünceler içinde iken aldım elime tel. i..aradım Gülay ı..onca sene sonra bile inanın aynı yakınlık, aynı sıcaklık la sanki onca seneyi geride bırakmamışız gibi aynı samimiyetle gülerek , sesimizi duyduğumuza memnun olarak,eskiyi  hatırlayarak konuşmak bana çok büyük keyif verdi..ne günlerdi.. iş yerimiz, kahveler, yemeler ,içmeler..Birde Sevgili Tülay  var.. Gülay in sayesinde tanıştığım, çok tatlı kızkardeşi aynı işyerini paylaşmamıştık ama çok güzel dostluğumuz olmuş, birlikte eğlenmiştik,gülmüştük, sonra oda benim gibi yaban elleri mekan edinmiş güzel ailesi ile birlikte yeni bir yaşam kurmuştu..Gözünü sevdiğimin teknolojisi..seneler sonrasında Tülay la da facebook ta bağlantı kurduk,  şimdi arada sırada o başka yaban elde ben başka haberleşip,birbirimizin resimlerine internetten de olsa bakıp şimdi kocaman olmus çocuklarımızla ahh o günler diye eskiyi anıyoruz ..

Boşuna dememişler 1 fincan kahvenin 40 yil hatırı var diye.. Güzel dostluklar , araya senelerde girse kaybolmuyor, gün gelince aynı tazelikte, hatıralarda , kalplerde yerini koruyor..Daha çok var aramak istediğim..içilen kahvenin hatırının hiç bitmediği: Sevgili Fatoş ve Müşerref..Sizlerde sıradasınız...Güzel pazar gunu dileklerimle ..

5 yorum:

Nuran dedi ki...

Geçmişden güzel anılarla bahsetmek, unutulmaz dostluklar bırakabilmek ne büyük bir erdemdir ki bahsettiğiniz değerli arkadaşlarınız benimde çok değerli aile dostlarımdır. Sevgili Tülayın sayesinde sizinle buluştum. bloğunuz hayırlı olsun. Görüşmek üzere:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nuran, samimi hitabimi bagislayin lutfen..Blogumu ziyaretiniz ve guzel yorumunuz icin tesekkur ediyorum. Ne mutlu ki dostluklarin en guzellerine sahibiz..saglicakla kalin..

Adsız dedi ki...

emel'cimmm bu aralar biraz mesguldum bloguna bakamamistim ama neler kacirmisim...bu cok samimi, guzel duygularla dolu paylasimin icin cok tesekkur,suan gozlerim dolu dolu bogazim dugum dugum... iyiki arkadasimizsin iyiki birlikte guzel gunler paylasmisiz,en yakin zamanda gorusebilmeyi umuyorum...
Bu arada dunya gercekten cok kucuk nuran'ida burada gorunce sasirdim oda benim hem cocukluk arkadasim hem aile dostumuz...
Buarada blogunda baya zenginlesmis,tum paylasimlarin cok guzel,tebrikler...

Nuran dedi ki...

Tekrar merhaba. Güzel bir tesadüfle tanıştığımıza gerçekten sevindim. Fikir paylaşımları için bende sizi bloğuma bekliyorum.
5tensonra yemekler ve topilik. Sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Dost ve arkadaslar sayesinde buradayim..Ziyaretleriniz ve guzel sozler icin tesekkurler..