14 Kasım 2011 Pazartesi

MUHALLEBILI KEK

Merhaba

Umarim herkesin hafta sonu guzel gecmistir..Bir baska yoğunluk bir baska koşuşturma yaşaniyor hafta sonlarinda..Biz ailecek, Türkiyeden yeni dönen ablamizi ve enistemizi ziyarete gittik, hem hoşgeldiniz dedik hemde geçmiş bayramlarini kutladik..
Bu ziyaretlerde tüm kuzenler çoluk çocuk bir arada oluyor, tatlı ve tuzlulardan olusan güzel bir sofra etrafinda hem sohbet edip hemde atistiriyoruz. Muhallebili Kek ide belki çok kisi yapmis ve yemistir ama ben ilk kez bu kadar hafifini cumartesi günü yedim..Resim çekmek tepsinin yarısı bittikten sonra aklıma geldiğinden, kalan kek i baska bir tabağa aktararak çekeyim dedim..bu hafta icinde kendimde demeye karar verdim ama yinede sizlerle Nursel ablamdan aldigim tarifi paylaşmak istedim, kendisi Turkiye ziyaretinde yemiş ve çok beyendigi içinde gelir gelmez hemen deneyip bizlerle paylaşmak istemiş..Sağolsun..
Malzemeler:
Kek icin                                  
2 yumurta                                
1/2 su bardağı süt                       
1/2 su bardağı sıvı yağ               
1/2 su bardaği şeker                
1 su bardağı un                               
1 pk.kabartma tozu
(1 bardak su - kek piştikten sonra üzerine dökülecek)

Muhallebi icin:
1.5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı seker
2 su bardagi süt
1 yemek kaşığı margarin
1 pk. krem şanti

Kek malzemelerinin hepsini iyice karıştıralım, en son kabartma tozunu ilave edip küçük fırın tepsisine yada dikdortgen borcam a dökelim, 180 derecede 35 dakika pişirelim, kek in pişip pismedigini kontrol edip fırından çıkaralım..
Fırından çıkarır çıkarmaz sıcakken kek in üzerine 1 bardak soğuk suyu dökelim.
Muhallebi malzemelerini karistirarak muhallebiyi hazırlıyalım. 1 pk. krem şanti yide pk. e gore hazirlayip muhallebiye karistiralim, ve pisen kek imizin üzerine döküp buzdolabinda biraz bekletelim arzuya gore süsleyip servis yapalim..Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: