16 Kasım 2011 Çarşamba

KOLAY TAVUK YEMEGI

Bu sabah erkenden karşımızda oturan komşum aradı, alışverişe gidiyorum hadi sende gel, biraz alışveriş yapar, sonrada kahve içer, döneriz dedi..Bu memlekette böyle yakın komşu bulmak biraz şans..kendisi Lübnanlı..çok tatlı bir bayan ismi Mirna, benden biraz daha genc:-) iyi anlasiriz...
Tabiki ben geleyim ama alacak birşeyim yok desemde mutlaka ufak tefek te olsa birkaç şey almadan olmuyor..Eh yeni yılın sonunada geliyoruz, bu zamanlarda tüm alışveriş yerleri hafiften kalabalıklasmaya, insanlar deliler gibi Christmas nedeni ile alişveriş yapmaya başlıyor..Hem severim senenin bu zamanlarını, hemde söylenirim..hazir çıkmışken, bende hem oğlum için hemde eşim için ufak birşeyler alıp, Christmas lık hediye işimi aile için bitirmiş oldum..Arkadaşımın ve benim aksamdan yemeğimizde olduğundan hiç acele etmeden keyifle kahvelerimizide içerek az önce evlerimize döndük..
Bu arada dün pişirdiğim ve bugunde yiyecegimiz tavuk yemeğinin tarifinide sizlerle paylaşayım.Oldukça kolay ve lezzetli..

Malzemeler:
10 parça tavuk bacağı-kemiksiz (Yada 2 parça göğüs kısmı)
2 adet yeşil yada kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kekik
arzuya gore bir miktar taze maydanoz
cok az tuz

Yapılışı:
Tavuk etlerini, biberleri, sarımsak ve maydanoz u küçük doğrayalım, tencereye aktaralım, 1 kaşık kekik ve az tuz ile salçayı ilave edip, hepsini karıştıralım..2 bardak su ilavesi ile 40 dk. orta ateşte pişirelim. Arada karıştıralım, suyunu çekerse çok az ilave edelim, tencerenin dibini yakmayalım..Tavuğun pişip pişmediğini kontrol ederek ocaktan alalım..Birde pilav yaparsak yanına lezzetli kolay, doyurucu yemeğimiz hazır demektir..Afiyet Olsun

Not: Eger düdüklü tencerede yaparsanız, daha kısa zamanda pişecektir..(Düdük ötmeye başladıktan 10 dk. sonra ocaği kapatın)
Resimdeki tavuk , kirmizi et e benziyorsada  resim oncesi esim uzerine bol miktarda karabiber doktugundendir )))

Hiç yorum yok: