25 Şubat 2015 Çarşamba

ORADAN- BURADAN

Buralardayım soğuklarla haşır neşiriz, bu sene hep üşümelerdeyiz, -20 -25 bazen -34(sabah ve gece) kar yağmak istesede havada asılı kalıp yere düşemiyor bu kadar soğuk olunca..hani bazen -4 te oluyor, inanın oh oh bahar gelmiş diyoruz..nerdeyse şort giyecez :)) Yaşam normal şekilde devam ediyor tabiki, geziliyor, yeniyor, içiliyor ve tabikide pişiriliyor..
Visnap tan gordum :))
Mesela geçen gün sevgili Vişnap instagramda  paylaşmıştı nefis bir lezzet hemde kolaycacık, yabanmersinli kabak yaptım..tarif için visnap.blogspot.com onun çekimler süper, benimki idare eder:)) dört dörtlük z.yağlı..

Bir gun yerinde tadim yapabilmek dilegim
Ve son günlerde fiat-kalite aralığı çok uyumlu Argentinadan keyifli bir kırmızı devamını almalıyım..


Sevgili ayununseyirdefteri nden çok önceden öğrendiğim çiçek poğça, hem görünüm hem lezzet olarak favorim..herzaman olmasada arada sırada yapıyorum(herzaman yaparsam çok yerim diye arada yapıyorum) ayununseyirdefteri.blogspot.com dan tarifi alabilirsiniz..

Guatemela dan
Tabiki şarap tadımları devam ediyorsada araya birde kahve tadımı almıştım bir ay öncesinden:)) Bunu özel olarak yazmam lazım aslında..


Basit tarafından kışın vazgeçilmezi tarhana çorbası..iyiki Türk bakkalımız var minik bez torbalar içinde oradan arada alıyorum..yanına taze soğan iyi gider ama I-Ih ben yemem..


Vee son günlerde en çok beyendiğim yeni tadım Italya dan Barolo Riserva/2006 mutlaka birkaç şişe daha almam gerekiyor..Tam kıvamında rengi hafiften kahverengiye dönmeye yakın, tanenleri asidi yerinde, uzun bitişli, oldukça beyendiğim kırmızı olaraktan bu ayın en iyisi diyorum kendileri için :)) Sevgiyle kalın..Cheers!!

30 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ne güzel yamışsın yine,keyfin bol olsun..Özlemişim..Hakkaten o kadar soğuk mu oralar..Demekki burda olsan denize girerdin:))sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim sagol canim:)) inan abarti degil bir haftadir -20-30 tukursen havada kalir yere dusmez..girerdim inanki orda olsaydim:)) misss gibidir hava sizin orada..sevgiler kocaman..

bücürükveben dedi ki...

Soğuklarda kolay gelsin Emel'cim, tarhanaya ben de soğanla hiç yemedim, ben nane ve karabiberli seviyorum tarhanayı, kurusoğanı ise neyle seviyorum inanır mısın?:))bulgur pilavı ile...:)sıcacık bulgur pilavının üzerine yuvarlak soğan dilimleri koyup, tuzluyorum çok hoşuma gidiyor :)))yanına ayran da olursa harika..sana sözüm vardı bana yazdığın bir şarabı alacaktım amanın hala alamadım ama unutmuş değilim:) afiyet bal olsun
sevgilerimle:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim aynrn bende nane ile bayilim..gerci naneyi herseye koyatim ben:) bulgur pilavinida cok severim ben hic soganla yemedim deneyim ayranla da nede guzel gider..canim istedi yarin yapayim bulgur pilavi ohhh birde sogan mmm..ben gelirsem sana sarabi alir iceriz:))) kendin bitiremezsin ziyan olmasin..sen alma simdi :)) sevgilerr kocaman..

Beşparasiz Blog dedi ki...

Ayy o soğuk burda olsa varya kapıdan dışarıya kimse adım atmaz.Resmen ölü ülke oluruz,kızılay fln imdadımıza yetişir herhalde :))
Bizde de günlerdir yağmur yağıyor..Antalyanın alt yapısı sıfır noktasında olduğu için sokakalar olimpik yüzme havuzu gibi.Bırak yürümeyi neredeyse arabalar kalacak yolda.
Visnap da sende yemek ve gorsellik de çok iyisiniz MaaşAllah..Becerikli ve de zevkli hatunun bir başka oluyor :)
Sıcacık sevgilerimi gönderiyorum sana,birazcık da olsa içini ısıtsın diye :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Besparasizblog :)) burada yasam hic aksamadsn devam ediyor..sadece cok kar yagarsa okullar tatil oluyor ama -30 da olsa cocuklar okulda..sizin oralarda kisin yagisli oluyor cok yagmurda kotu heleki alt yapida iyi degilse..Visnap super foto cekiyorda ben idare ediyorum:)) ama sizlerin paylastigi guzelim yiyecekler yaninda benimkiler eh okay !!:))sagol canim bende sana kocaman sevgiler gonderdim..tatli kizini op :))

Unknown dedi ki...

Dost bahçem, biz buralarda o soğukları görsek ne yaparız acaba diye düşünüyorum. Biraz kar yağdı 3.gün beni fazla beyaz bozmaya başladı. Allah dağına göre kar verir derler ya, oralarda sizler alışmışsınız hava durumuna ve hayat olağan devam edebiliyor. Kırmızılar yine müthiş;) senin aperatif zevkine bayılıyorum. Peynirler,meyvalar "haydi gel" der gibi durmakta. Birgün bu çağrıya uyacağım ;)) benim küçük grubu bugün Amsterdam'a gitti. Zeyno daki anne kedide bende, sabahı sabahladım üç kediyle;) bakalım bu bir haftayı nasıl geçireceğim. Onlar gelecek büyükler Paris'e gidecek. Küçük hanım yaşgününde Disneyland'da girecek;) ben de kedilerle dövüşte olacağım;)) kafam kızarsa bir uçağa binip gelebilirim;)))) kocaman sarıldım canımcığım. Bir kadehte benim için içiver cancağızım. Kocaman sarıldım,

mutfagabuyrun dedi ki...

hepsi çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga buyrun tesekkurler canim sevgiler bende sana :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilguncum can arkadasim ahhh keske kafan kizsada atlayip ucaga gelsen..bak sen ozaman gor kirmizilari peynir tabaklarini ha bak rakimizda var hani kirmizi istemezsen :)) yeterki gel! Cocuklara iyi eglenceler olsun ne iyi etmisler..kucuk kuzuda kimbilir ne heyecanlidir..gezsinler gorsunler ulkeleri mumkun oldukca..sende kedilerle basbasa dinle beni kac buraya disarisi soguk ama icersi sicak usutmeyiz seni :)) sevgiler yolladim.

vişnap dedi ki...

Neden yemezsin taze soğan?Haaa haaa bana bak hele direk soru ile girdim yorumuma:))Bak tarhanaya inmesine yakın içine bir iki diş sarımsak ez kat bak lezzetine şayet daha öncesi denemediysen tabii.Şimdi deme bana sakın sarımsakta yemem diye:)Canım yaban mersinli zeytinyağlı kabak harika görünüyor eline emeğine sağlık beğenmene çok sevindim bir yeni tarifimiz daha oldu mutfaklarımızda çok şükür.Peynirli brokoli lokmalarını da çok çok tavsiye ederim şayet brokoli seviyorsan yapımı hem kolay hem de süper lezzetli oluyor Hatta brokoli sevmeyen varsa söylemezsen anlamazlar bile biraz daha varsa alayım derler benden söylemesi karar senin.Havaların soğukluğuna gelince ben orada olsam sanırım sırtımda battaniye öyle gezerim:))Sevgilerimle tatlım.<3

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim taze sogan salatada falan yerim ama kendisi olarak yemiyorum aslinda ne kadar saglikli yavastan baslayim dimi?:)) sarimsak hic koymadim mutlaka ilave ederim birdahakine..yaban mersinli kabagi sevdik simdi sira peynirli brokolide..genelde cig yesekte bazen uzerine peynir rendesi ile firinliyorum ama seninki farkli..haftaya denerim mutlaka..sagol sayende kolaycacik tarifler ogrendim tam benlik :)) yok yok battaniye gerekmez palto yeter gezerken:)) sevgiler yolladim kocaman

NOWACRAFT dedi ki...

Ziyarete geldim, gözüm gönlüm açıldı ! Ne güzel kareler, lezzet vaat eden yiyecekler- içecekler, keyifli bir anlatım...
Ellerinize gönlünüze sağlık. Takipteyim, bana da beklerim :)
www.nowacraft.blogspot.com

Sulemmutfak dedi ki...

Tarhan a corbasini hic sevmezdim eskiden ama simdi cok seviyorum. Insanin damak zevkli degisti yor demekki zamanla. Turk bakkalina ugradigimda almam lazim. Afiyeti seker olsun.

AslıASLI dedi ki...

Canım Dostbahçem ben bu sene kara doydum artık bir de çok severim soğuğu bilirsin :) hem İstanbul bu sene çok soğuktu hem de Bursa'ya gittik bir hafta orada resmen dondum :) bu kadar soğuk bana yeter.
Seni yeniden okuyor olmak çok güzel, ben kahveciyim kahve tadımıyla ilgili bir yazı bekliyorum senden.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nowacraft hosgeldiniz tesekkur ederim..mutlaka gelecem ziyaretinize en kisa zamanda..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulemmutfak..onceden sevmedigimiz cok yemegi sever olduk..ihtiyatliktanmi ne :))) al ve dene iki senedir turk bakkalindan aliyorum lezzetlide..azcikta biber salcasi ilave edersin mmmmm nefis.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslim hosgeldin :)) haber almak ne guzel senden..bu sene bizde hem kar hem soguk olayi cok. Araliktan beri kar kalkmadi kiyida kosede hep var yagmayincada ve soguklar -20 lerden dusmedi..bahar dan vazgectim yaz gelsinnn..ah kahve tadimi superdi..severdin cok..kucakladim..

Adsız dedi ki...

TARHANA ÇORBASININ EN YAKIN ARKADAŞI SİYAH ZEYTİNDİR!! TAVSİYE EDERİM :) FiLiZ

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Filiz mutlaka deneyecegim siyah zeytinle sanirim corba icerken yaninda yenecek? Tesekkurler..sevgiler

ilhan dedi ki...

O kadar soğuk da iyi değil ya. Burada 3 gün eksi 4 lere düştü donduk valla. Kar yağdı ama sonrasındaki razilliği bildiğimiz için çok keyif alamadık.Şaraplara değil ama kahvelere imrendim açıkcası.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan burada bikiliyor kis tan..ekim baslayip nerdeyse mayisa kadar devam ediyor..mart ayina girdik hala -10-18 yagmasada suan heryerde kar var..ama yasam hicbirsekilde etkilenmiyor tabiki trafik ve kazalar oluyor..bahcemi ozledim..kahve tadimi cok enteresandi ve hazirlanis seklide..ustelik taze cekilen kahvelerle..ama yinede sarap derim :))

Deniz dedi ki...

Soğukları severim diyip duruyorum ben de ama öyle -25'leri -30'ları hayal bile edemiyorum. O soğuklarda hayat devam edebiliyor demek :)

deeptone dedi ki...

hayat da sana güzel yaaa :) ye iç gez :)))

reyhane dedi ki...

Herşey şahane

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Deniz sogugun bu kadarida biktiriyor inanki..cok uzun suren kis yasiyoruz buralarda:(( ama hayat hicbirsekilde etkilenmiyor..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Reyhane ..hep sahane olsun herseyler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

deeptone..yok yaw ne gezmesi ne yeme icmesi..aradaaaa sirada :)

yesimdusova dedi ki...

Kahve tadımı için yazınızı heyecanla bekliyorum..Yaban mersinli kabak nasıl olur diye merak içindeyim, mo yeşil harika görüntüsü insanı cezbediyor..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

yesimdusova..yoktum buralarda yazacagim en kisa zamanda..arada farkli yemekleri denemek guzel oluyor tavsiye ederim..sevgiler