1 Mart 2013 Cuma

BLOGLARDAN..

Blogları gezdikçe her blogun içeriğine göre yemek tariflerinden, kitaplara, art tan, ev dekorasyonuna kadar bir çok güzel ve işe yarar bilgiler ögreniyor, bazen bir türkü nün ne güzel hikayesi olduğunu, bazen yazılan şiirlerin, paylaşılan hikayelerin ne anlamlı olduğunu, el emeği göz nuru yapılan el işlerinin güzelliğinde, bazende gönülden gelen hikayelerde hepimiz bir araya geliyoruz..Seviyorum blog yazma işini..bloglardaki arkadaşlarla sohbetleri..ve emek verilerek hazırlanan her bir paylaşımı..
Benim blogum yemek ve içmek üzerine olduğundan bazen paylaşılan tarifleri kolaysa, pratikse, kendimde evde uyguluyor bazen resimliyor ve arşivliyorum,  her birinizin bloglarda paylaşılmış tariflerinin son derece lezzetli olduklarını da biliyorum . Güzel paylaşımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum, ve bir kaç resim paylaşıyorum..

Geçtiğimiz günlerde ayununseyirdefteri.blogspot.com un sayfasında sadece resmi vardı ve nefis gözüktüğü için kendisine sorduğum ve bana  nasıl yapıldığını “ablasına“ sorarak(çünkü ablasının bu konuda usta olduğunu ve tarifi ondan aldığını) kısaca bahsettiği kısır..belki komik gelecek ama ben hayatımda ilk kez Depresif Ayu nun ablası sayesinde yemeye doyum olmayan kısır yaptım:)

Ekmek: ben ekmeği çok severim..kolaycacık olduğu belirtilen ve Lezzetliatolye.blogspot.com nin sayfasından ..pamuk gibi, yapımıda kolay ekmekler..

Zaman zaman memleket yemekleri pideleri, börekleri aklıma geldiği günlerden birinde alternatifmutfak.blogspot.com dan kendime göre uygulamış olduğum pideler..yanındada ayran..özlem gidermiştik:) Ve portakallı kek, birçok blog arkadaşları tarafından farklı şekillerde paylaşılan bu kek..yine kendime göre uygulandı..
Ve çok öncelerden anneeligibireyhan.blogspot.com ın blogunda görüp yapmış olduğum salçalı baharatlı kurabiyeler, hem bereketli idiler oldukça fazla çıktı hemde tadları nefisti..

ve bugün akşam üzeri denediğim renklidokunus.blogspot.com dan Sable Bisküvileri tereyağlı..amanda aman ne lezzetli..tadına doyum olmadı..

Arada sırada böyle paylaşımlar yapıyorumki, hepinizden benim mutfağıma ve bazı konularda şahsıma çok faydalı ve güzel katkılar oluyor bilesiniz diye: bazen bir tarif, bir dekor- fikir, bir kitap, bir müzik,  bir hikaye, bir mekan, bazen bir anlatım sizlerden gelen her şey...Mutlu Hafta Sonunuz Olsun..

53 yorum:

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık ve afiyet olsun canım,ne güzel ki bloglar var,bir yemek kitabından daha güzel paylaşımlar var canım.

pasta köşesi dedi ki...

mutlu hafta sonları ablacım ohh hepsi süper tercihler maşallah ne güzel fotoğraflamışsın ve bizlerle paylaşmışsın :) iyi ki bizimlesin iyi ki buralardasın çok seviliyorsun...
öpüyorum seni :)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ne güzel yazmışsın,blogları..Onları gezmek onlardan güzel şeyler öğrenmek ne kadar güzel..Hayat paylaşmakla güzel..mutlu hafta sonları..

tubanne dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım olmuş,ekmek ve pideyi çok merak ettim:)

bücürükveben dedi ki...

kısırı çok severim, üzerine bol bol limon sıkarım...karabiberini de bol tutarım hafif acılı seviyorum..oh afiyet bal olsun Emel'ciğim...
Bücürük'le öptük seni..:)


not: art değil kız sanat:))))

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

bende seviyorum arkadaşları ziyareti.
eline sağlık canım mmmmm mis:)

Depresif Ayu dedi ki...

Afiyet olsun arkadaşım, bir faydam olmuş işte ne güzel :)

İşin şakası bir yana, blog olayını çok seviyorum. Önceleri blogları okumazdım bile. Aman bu da neymiş derdim. Gerçi 3 yıldır blog yazmama rağmen yine de geç keşfettiğimi düşünüyor ve kendime gıcık oluyorum :)))

Kurabiye Atölyesi dedi ki...

hepsi birbirinden güzel görünüyor afiyet olsun:)

Hanife Mert dedi ki...

Merhaba dostbahçesindenlezzetler,
sana katılıyorum, blogu ben de çok seviyorum. Çünkü orası herşeyin hazırlanıp sunulduğu sofra gibi... İstediğini ve ihtiyacın olanı alıyorsun. Bundan ötürü de keyif alıyorsun,yeni bir şey öğrenmenin muutluluğunu yaşıyorsun.
Canım senin de tariflerin benim ilgimi çekiyor.Ellinize emeğinize sağlık.
Sevgilerimle, öpüyorum.
İyi hafta sonları siliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim cok dogru diyorsun ne guzel seyler paylasiliyor yemekkitabindan bile daha iyi..simdi sirada senin Yagili bazlama var kacgundur bakip duruyorum..onuda yapacagim bugun yarin:)) sevgilerimle canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pasta Kosesi canim..tarif listem uzun zaman zaman deniyorum hepinizden birseyler:) bende sizleri seni seviyorum iyiki varsiniz hepiniz..sarildim canim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursencim sanada mutlu hafta sonlari olsun..evethayat paylasmakla guzel..iyiki varsiniz hepiniz..sevgilerimle canim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubacim, her iki tarifte hem yapimi kolay hemde lezzetli idiler..belki denersin bir gun Ege sever, ozellikle ekmekleri:)) sevgilerimle..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim, kisiri hic yapmamistim simdi alistim ya habire yaparim cokta guzel olmus..birdahakine belki seninki gibi bolca limon ve karabiber dokeyim..gerci ben aci cok yemem ama olsuun ..
Ay pardon ya evet: sanat Mujdecim sanat:)))Optum

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir kase lezzet..iyiki bloglarimiz var degilmi?? aslinda senin sayfandada ispanakli puding vardi eskilerden acaba diyorum yapsammi:))) sevgiler..mutlu hafta sonu..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum gercektende faydan oldu beni kisir la tanistirdin .ehh bunca yil beklemisim ama degmis:)) Bloglara hergun vakit olsa keske ama olmuyor bazen..herzamanda ziyaret edilemiyorsada ilk firsatta dolasiyorum herkesi:)) Mutlu keyifli hafta sonu diliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Damla Baser tesekkur ediyorum ahhh birde senin guzel pastalarindan yapabilsem:)) Keyifli hafta sonu diliyorum..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hanife Mert, hepimiz birbirimizden birseyler ogreniyoruz bildiklerimizi paylasiyor bilmediklerimizi soruyoruz..gercekten guzel birsey..ve ustune ustluk sanalda olsa guzel dostluklarimiz oluyor..sevgilerimi gonderdim canim..mutlu hafta sonu diledim..

neseersoy dedi ki...

Ne güzel yazıp yorumlamışsın , yaptıkların için ellerin dert görmesin:-) sevgiler

AslıASLI dedi ki...

Bir kaç sene önce henüz blogum yokken ve blog olayından dahi haberim yokken :) Mesela bir tarif için Google'a yazdığımda çıkan sayfalardan öğrendim blogları.
İnsanlar neler yapıyorlar ne dostluklar, ne tarifler ne güzellikler paylaşıyor diyordum. Katılıyorum Dostbahçem iyi ki bloglarımız var.
Bir arkadaşımda Aşk dolu şiirleri, bir arkadaşımda harika yemek tariflerini, diğerlerinde kitap sinema, müzik dolu yazıları keyifle okuyorum.
Şimdi senin yaptığın bu tarifleri görünce ne çok şey öğreniyoruz birbirimizden dedim. Ellerine sağlık, hepsi çok nefis.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nese tum blog tarifleri cok guzel keske hepsini deneyip yapabilsek degilmi?:) guzel bir hafta sonu diliyorum sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim ne kadar guzel ozetlemissin..ne cok konuda bilgileniyor ne cok tarif ogreniyoruz. En onemliside sanalda olsa ne kadar guzel dostluklar kuruyor birjac gun ziyaret edemesek ozluyoruz....mutlu keyifli hafta sonun olsun..sevgilerimle..

Ferkay dedi ki...

Bloglar sayesinde çok değişik tarifler, haberimiz bile olmayan yöresel lezzetler öğrendiğimiz gibi çok güzel arkadaşlıklarda edinmiş olduk. Nereye gitsem buradada arkadaşlarım var diye düşünmeden edemiyorum. Güzel bir hafta sonu diliyorum canım..

Unknown dedi ki...

Sevgili Arkadaşım o kadar güzel yazmışsın ki... Kendimi yarın sabah sana kahveye gelecek gibi hissediyorum.:) Bu bloglar kilometreleri siliyor farkında mısınız? Sevgiyle kal

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Feray birbirimizden ne kadar cok sey ogreniyoruz degilmi kutulan arkadasliklarda extra oluyor:) keyifli hafta sonu diliyorum.sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nilgun gercektende km. yok olup sanki cat kapi ziyeret edecekmisiz gibi oluyor:) ekmekler nefisti tesekkurler sevgiler...

Heyyfi dedi ki...

Canım Emel'ciğim, ne güzel ve çok anlamlı bir yazı yazmışsın.
Gerçekten blog yazmaya başladığımdan beri kendimi çok iyi hissediyorum. Yepyeni dostlar edindim ve hepsi de benim için çok kıymetli.
Gerçi son günlerde aşırı yoğunluktan çok yazamıyorum ama blog yazarı arkadaşlarımın varlığını bilmek bile bana iyi geliyor.:)
Hepinizi çok seviyorum:))
Sevgiler canım...

huuuubakbi dedi ki...

ellerine sağlık arkadasım...yine döktürmüşsün...sevgiler iyi pazarlar

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Canım arkadaşım,iyiki bloglarımızı açmış,iyiki tanışmışız değil mi?:)
Bloglarımız sayesinde ayni anda hem öğretiyoruz,hem de öğreniyoruz.
Ne güzel paylaşımlar içindeyiz.
Senin zaman zaman yaptığın bu paylaşımlar da büyük bir incelik,sayende biz de bu harika lezzetleri anımsıyoruz:)
Bol lezzetli,bol sohbetli paylaşımlar dileklerimle Sevgiler...

Unknown dedi ki...

kek çok güzel görünüyor,hepsi harika ellerine sağlık daha nice lezzetli denemeler :)

ilhan dedi ki...

Gerçekten bloglar sayesinde insan yeni birçok şey öğreniyor. Basit bir yemeğin bile ek bir malzemeyle ne kadar değiştiğini görüyoruz. Nilgün'ün ekmekleri devamlı yapıyorum ben de. Pideye de imrendim açıkcası. Paylaşanların ve senin ellerine sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim, is guc olunca blog la ugrasmak zor oluyor yada aksatiliyorsada yinede oralarda oldugunu-oldugumuzu bilmek insana iyi geliyor:))
Iyiki Bloglar baslatilmis..sevgilerimi gonderdim iyi pazarlar dedim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mormenekseler tesekkur ediyorum sizlerede iyi pazarlar:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalce Lezzetler, gercektende iyiki paylasiyoruz iyisiki sanalda olsa birbirimizi taniyoruz..en guzelide bu..bende sana bol tarifli bol muhabbetli guzel gunler diliyorum canim.sevgilerimle..Iyi pazarlar diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ugurbocegim tesekkur ediyorum canim..arada sirada oluyor birbirimizden denemeler ..hepsi birbirinden guzel lezzetler..sevgilerimi gonderdim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan ogrenmenin sonu yok derler ya iste oyle..bildigimizi sandigimiz bir lezzet ufacik bir katki ile baska tadlara donusuyor..dolayisi ile birbirimizden ne kadar guzel seyler ogreniyoruz..Ekmekler gercektende cok cok guzeldi bizde cok sevdik..arkadaslarla yemistik onlardanda iyi puan aldilar:)) sevgiler

Renkli Dünyam dedi ki...

Canım Arkadaşım,
Ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor,sable büsküvim sınıfı geçmiş.Sevindim,yalnız ufak bir ps kurabiyeleri biraz daha ince açarsan çokdaha kıtır oluyor. :)

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım bende bloglardan çok faydalanıyorum daha da öğrenecek çok şeyim var:) hepsi nefis olmuş. sevgilerimle:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renkli Dunyam canim birdahakine daha inceltirim. 1 cm. kalinligindaydilar..ama tadi nefis olmuski Deren in arkadaslari gelmisti 2 kisi..inan geriye sadece 3 adet kurabiye kalmisti..sevdik cok sagolasin tekrardan..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elifle Hayata Dair tesekkurler:) gercekten ogrenilecek cok sey var hergunde yeni birseyler katiyoruz birikimlerimize..sevgilerimle

Deniz dedi ki...

Hepsi de nefis görünüyor. Kısır bir başka ama. Sabah sabah da olsa iştah açıyor :)
Ellerinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Denizcim tesekkur ediyorum, guzel bir hafta sonu diliyorum sevgiler:)

mutfagabuyrun dedi ki...

hepsi harika da canım kısır aşka bir güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

vişnap dedi ki...

Değil mi canım dost bahçem lezzetlim ne güzel tarif alış veriş içinde oluyoruz birbirimizle.Bende geçen Ihlamurcumun nefis ıspanaklı böreğini yaptım yakında paylaşacağım muhteşem oldu işte bloglar olmasa bizler nereden öğreneceğiz böyle değişik tarifleri ve de böylesine güzel dostlukları ben de sizleri bloglarınızı çok çok seviyorum.Sevgilerimle canımmmm.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga Buyrun tesekkurler, kisir gercekten guzel olmustu:)sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapcim, iyiki variz ozaman degilmi, hepimiz birbirimize yardim ediyoruz, dostluklar kuruyoruz..lafliyoruz:) sevgilerimi gonderdim canim..

VuslaT dedi ki...

Ellerin kolların dert görmesin emi.. Ne güzel yapmış ne hoş anlamlı jest dolu paylaşmışsın..Ellerine sağlık Emel'cim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslat tesekkurler canim..sizlerden ne cok sey ogreniyorum:) sevgiler

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Yine harikalar yaratmışsın canım.Ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Epeydir girmemiştim bloğuna.. harika tarifler var denemem lazım diye düşündüm.. inşallah senin kadar olmasa da bende beceririm Emelciğim.. Sevgimle kal..
Nurdan KINALI

prensesmutfagi dedi ki...

Ne kadar içten bir yazı olmuş. Gerçekten de çok zevkli bir şey blogger olmak ve blog arkadaşlıkları. Bana da çok şeyler katıyor. Takibe aldım bloğunuzu sevgiler. ;)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nurdancim gecikmeli yorum icin kusura bakma canim..senin cok daha guzellerini yaptigindan eminim ben..sarildim kocaman:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Prenses Mutfagi ziyaretiniz ve guzel yorumunuz icin cok tesekkur ediyorum..Gercekten birbirimizden cok sey ogreniyoruz, iyiki variz..sevgiler..