10 Şubat 2013 Pazar

HAFTA SONU KAÇAMAĞI VE QUINOA SALATA

Geçtiğimiz hafta sonlarından birinde Toronto daki Winterlicious a gittik arkadaşlarla-yine kaçamak yaptık:) Bu zamanlarda(2 hafta kadar) ve 190 kadar restaurantın katılımı ile yapılan bir aktivite. Fix menü, fix fiat oluyor. Birkaç seçenek sunuluyor onlardan birini seçiyorsunuz. Önden salata, çorba yada sebze, ana yemek olarak: restaurantına göre farklılık gösteriyor, balık, kırmızı et, tavuk, vegetaryan yemeği, deniz mahsulleri, yada makarna, lazanya falan..arkasından da tatlı..tabiki sadece birer seçeneğiniz oluyor, başlangıç-ana yemek -tatlı lardan..Biz, benim gidiş gelişim kolay olsun diye terminale yakın olanlardan seçmiştik yine.


Otobus terminaali ve meshur CN tower, younge caddesi
Rest. cikisi  ve CN tower gece, caddelerden biri..
Et lokantasi: Canyon Creek Chophouse..Oldukça loş ışıklandırılmış..nerdeyse birbirimizi, ne yediğimizi görmeden yiyecek gibi bir ortamdı diyebiliriz, fazla romantik geldi:) 



Et lokantası olsada, ana yemek olarak ben somon balığını seçtim, oldukça güzel izgara yapılmış, karabiberi, tuzu yerinde, yeşil yuvarlak fasulye ve quinoa salatası (tabuli) ile servis yapıldı..Diğer arkadaşlar (üçüde) Izgara bonfile sipariş verdiler, patates püresi ile getirildi..İçeceğimiz: Şiliden oldukça rahat içimli, dengeli, yumuşak Vına La Rosa/ La Palma Merlot-2011 idi.. bekletilmeden içilecek olanlardan..



Tabiki tatlılar: vanilya dondurma ile getirilen Sıcak Browni(benim seçimim), Apple Crumble: müthiş güzel, yine dondurma ile ve ılık servis yapılan bir tatlı, ve tatlı kabağı ile hazırlanmış Krem Brulee ..
başlangıç olarak seçenekler, salata, çorba, ve Edamame idi(Edamame, sanki taze bezelye fasulye karışımı, haşlanarak yada mikro dalgada birkac dakikada hazırlanarak yenilen yeşil kabuklu fasulemsi bir sebze..içini çıkarıp yiyorsunuz..Bu konudada bilgi verdikten sonra o gece balik üzeri yediğim salata olarak hazırlanmış quinoa hoşuma gidince, geçen günlerde deneyim dedim..ve severek yedik.Hem hafif, hem sağlıklı, hem kolay..(Bende zor tarif yok:)) Diet yapan arkadaşlar için , vegetaryan olan arkadaşlar için, yada bulgurlu salatalara alternatif olsun diyenler için, her derde deva quinoa salata tavsiye ederim:)



Malzemeler:

1 orta boy su bardağı quinoa
1 adet yemeklik kabak
1 avuc kadar ince kesilmiş kuru domates.(Yada 1 ad.taze domates)
1-2 taze soğan..
arzu edilirse maydanoz/dereotu
limon, tuz ve karabiber,acı pul biber,az  zeytinyağı

Yapılışı:
Quinoa yı 2 bardaktan biraz fazla su ile pişirelim(pilav yapar gibi)( suyunu çekince, az soğutalım içine taze soğanı, kuru domatesleri incecik doğrayalım(yadataze domatesi) kabağı iyice yıkayıp küçük küp olarak kesip quinoa ya ilave edelim..maydanoz ve dereotunuda kullanıyorsanız onlarıda ilave edip., arzu ettiğiniz miktar limon suyunu ve tuzu, karabiberi, acı pul biberi ilave edip az sıvı yağ gezdirerek hepsini iyice harmanlayalım..ve afiyetlen yiyelim..

Not:Neden kabak? ben çigden kabak kullanmayı bazı salatalarda severim, siz isterseniz salatalık , yada herhangi başka sebze kullanabilirsiniz..Bildiğimiz kısır benzeri oluyor ama tabiki tat az farklı..arzu ederseniz biber salçası ilave edebilirsiniz..yani tamamen kendi zevkinize kalmış.Tabiki benim salata ile onların servis yaptığı salata, içindeki malzemeler açısından farklı idi, ben sadece onlardan fikir aldım:)

59 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok imrendim gezinize süper..Keyfiniz bol olsun..Salatanada bayıldım,hemen deneyeceğim..Çiğ kabak denemek isterim..sevgiler..

bücürükveben dedi ki...

iyi yapmışsın Emel'ciğim arada kaçamak yapmak lazım, hep evde otur, hep evde otur insan sıkılıyor, boğuluyor:(ben ençok çikolatalı pasta dilimine bayıldım ayyyy canım çekti inan fotoğrafın içine girip yiyesim geldi:)))afiyet bal olsun..
sevgilerimle kocaman öpüyoruz

Kuzununannesi dedi ki...

ımmmm sahane gorunuyor gozume...loşda olsa orada yemek ısterdım ohh en fıxınden:)) afıyet olsunnn canım

anne eli gibi dedi ki...

quinoa yı bir bulsam hemen denemek istiyorum ama buralarda var mı onu da bilmiyorum.eline sağlık canım...

Gurme Şirine dedi ki...

arada sırada kaçamak iyidir...
aifyetleer olsun canım...

neslice tarifler dedi ki...

Kız arkadaşlarla yenilen her yemek keyiflidir. Orda sizlerle yemiş kadar oldum canım. Salatan da pek afilli hani (: Ellerine sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nursen birdahakine sanada haber verelimmi?:) Salata guzel ve degisik quinoa nin tadindan dolayi biz seviyoruz.Kabagi ise cok kullanirim..bazen yogurda batirip bile yeriz:)sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim dogru soyluyorsun, hele bu memlekette bazen soyle sabah kahvesi oglen yemegi bir arkadas ariyorsun yok..ee evdede olunca insan bazen degisik birseyler yapmak istiyor..neyseki bu aralar her hafta sonu yogunluk varda iyi oluyor:)) Yazin dinlenme zamani Kisin eglence:))sevgilerimi yolladim ikinizede:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kokos Kelebek..los hmm evet guzel..4 bayan romantik bir yemek yedik:)) eglenceliydi ama..sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anneeligibi sen Istanbulda oturuyorsun sanirim? Metro diye bir alisveris yerinde varmis galiba? Ama emin degilim bulursan dene derim..farkli bir tadi var, birde saglikli daha cok..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Gurme Sirine tesekkurler canim..arada kacamak oluyor, iyide oluyor..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nesli, kiz arkadaslarla keyifli olmazmi..her telden sohbet, kahkaha..iyi oluyor iyi, doping misali.Sevgiler canim.

Kurabiye Atölyesi dedi ki...

herşey süper görünüyor iştah açıcı:)

AslıASLI dedi ki...

Zaten bu kaçamaklar olmasa nasıl nefes alırız Dostbahçem ya? Ne iyi yapmışsınız. Mekan çok romantikmiş ama çok sevdim :)
O balık o şarap o tatlılar ne diyeyim canım ya. İyiki böyle bir gün geçirmişsiniz.

Unknown dedi ki...

Öncelikle afiyet olsun. :) Somon tabağı benim de favorim. Sunum da tabule salatası da iyi bir kavalye olmuş. :) Bu tabağı denemeliyim:) Sevgiler

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhaba canım,
hatırlanmak çok güzel teşekkür ederim:)
Kız kıza beraber sohbet ve lezzet dolu harika bir gün geçirilmiş ne güzel.Sefanız olsun:)
Ayrıca salatan nefis görünüyor canım ellerine sağlık.
O tatlılarda da gözüm kaldı.
Sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Hem gezmiş, ufak bir kaçamak yapmış hem de ne güzel lezzetlerden yemişsiniz. Afiyetler olsun hepinize.

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Canım öncelikle yardımın için teşekkür ederim ama o ayarı düzeltmeme rağmen olmadı picasayı yüklemiştim 2 gün önce acaba ondan olabilir mi?
Bu arada yemekler süper görünüyor özellikle et şahane görünüyor senin de ellerine sağlık canım..Ben de çiğ kabak salatasını çok severim..Afiyetler olsun..

Depresif Ayu dedi ki...

Oh oh ohhh afiyet olsun. Her şey çok güzel görünüyor yaw. Hele bonfileye ciğerci kedisi gibi baktım durdum. Genelde sebze ve ot yediğim için sanırım, bazen etlere öyle bir bakıyorum ki anlatamam. Hele bazen market broşürlerindeki çiğ etlere bile iki saat bakıyorum :))))

Unknown dedi ki...

Et oburum ben ve o bonfile kesin rüyama firecek benim:)
Canım size afiyetler olsun..
Ayrıca salatada nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Damla Baser tesekkur ediyorum :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim biraz karanlik olmasinin yaninda guzel bir ortamdi, yemekler superdi..eh birde arkadaslar daha ne olsun dimi..yemekleride sevdik ve afiyetlen hepsini goturduk:)) sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nilgun, evet guzel bir sunum ve yemekti. lezzetli..sizde denersiniz bir gun..benim icin sirada sizin ekmekler var:)) sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevalce Lezzetler..insan merak ediyor bazen ses seda cikmayinca:)) Salata guzel oldu, farkli bir tat"azbirsey" arkadaslarla oluncada tabiki vakit hic bitmesin isteniyor..buda oyle gecelerden biriydi..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cesnici Handan..evet hem kacamak hem guzel lezzetler hem sohbet..keyfimiz gayet iyiydi:) Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arzucum, aslinda camera goruntusunun kendi kendini ayarlamasi lazim biliyorsun otomatik ayarliyor..picaso yukledim demissin ondan olacagini sanmiyorum senin cekimlerini neden bozsun..ama yinede sil ve kontrol et yeniden..birde lenzinin onunde gorunmeyen birsey olmasin?kir vs. Umarim duzelir olmadi geri goturup yenisinle degistirirsiniz problem varsa..Internettende bir arastirsana hic oyle olmusmu diye?
kendi tel.unmula oynayip durdum kendi kendine focus yapiyor..birsey olmadi..haber ver banada:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ayucum bende et falan sevmem fazlada yemek istemem..ama arada birde kokusu guzel gelince hmmm diyorsun..alsana kendine soyle bir parca bonfile..vardir evde izgara falan..ocak ustundede olsa pisir ye arkadasim afiyetlen..arada sirada lazim..sebze daha gecerli bencede birde ekmek..bak ekmeksiz olmaz:)) ama arada et te lazim desemde ben somon la daha barisigim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayat cafe tarifleri ozaman et yemegi cok yapiyorsun demektir:) keske bende yiyebilsem ama hic olmasa aramam..sevgiler diyorum:)

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Ne güzel gezmişsin, salata da nefis görünüyor canım. Sevgiler...

Alyaminahome dedi ki...

Ara sıra böyle lezzetli kaçamaklar herkese şart, bayıldım doğrusu.Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Elif tesekkurler :) sizlerede sevgiler diyorum ..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilknur gercekten firsat oldukca yapmak lazim:)) terapi oluyor..sevgiler..

Unknown dedi ki...

Bloğun çok güzel.Emeğine sağlık.Bloğunu takibe aldım.Bana da beklerim.mekan önerisi yapıyorum.http://istkazanbenkepce.blogspot.com

MAZES dedi ki...

iyi akşamlar canım,baktım,baktım,yahu ben seninle konuştuğumu zannedip yazdıklarımı kayıt etmemişim,evet,okuyorum,cevap da veriyorum .Canım,sakın bana gücenme ,yaşlılık işte ,yazdığımı ,görderdiğimi zannedipte yazmasam kızma canım,gerçekten yazdığımdan emindim,yani çok konuşmuşum seninle içimden ki yazdıklarımı göndermemişim.Ne konuştuk seninle:eylenceli mimlerden,o kara ne kadar bayıldığımdan,benim için de bir kadeh içseydin demişimdir,afiyet olsun da .Aklımdayken zile basayım,iyi akşamlar canım .

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim Mazesim ya..senin icin 1 kadeh icerim, her telden sohbet ederim..sen kapimizin zilini her zaman cal..(Zaten sen calmazsan baskasida yok calacak:) )..Bu rada yaslimi dedin kim o ben yasli insan gormuyorum buralarda...yurek gencligi varya o herseye bedel..Sevgilerimi yolladim sana kocaman:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busra Kahveci hosgeldiniz..bayilirim mekan onerisi yapan bloglara hemen gelecegim ziyarete:) sevgiler..

Heyyfi dedi ki...

Ohhh çok güzel gezmişsiniz canım. Şule'ye de söylemiştim uçup geleyim diye ama beni beklemeden gitmişsiiz:))
Afiyet bal şeker olsun canım.
Bu arada şaraplar konusunda daha bir dikkatli okuyorum:))
İlerlemişim değil mi?
Sevgiler canım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim sen yeterki gel biz her an kacamak yapmaya haziriz..Sule ve benim icin hic problem degil..hem seni bahane eder 1 gece degil birkac gece yapariz:)Sarap konusunda epeyce ilerlemeler var..kiskandim seni:)(Yazmistim sana aldin sanirim msg.i)
kac hafta daha surecek? her seferinde beyaz, kirmizi, biraz tatli, ve kopuklu olanlardan deniyorsunuz sanirim? Ilerde sarap uretimine baslarsam birlikte calisacagiz haberin olsun:)) sevgiler diyorum..

vişnap dedi ki...

Acele acele geldim bakmaya canıma,ocakta yemeğim var hemen gidim de kıvamı kaçmasın.Canımmm daha da çok olsun keyifli gezmelerin yediklerin içtiklerinde afiyet bal şekerler olsun kocaman sarıldımmm..

Heyyfi dedi ki...

:)))
Canım evet epeyce ilerleme var çünkü sıfır noktasından başladım:))
Aldım mesajını çok güldüm zaten.
Beni işe alırsan batarsın bak çünkü kurs bu hafta perşembe akşamı son. Yani hepi topu öğrendiklerim 4 hafta toplam:))
Öptüm canım seni...

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Hepsi harika canim, ben de baligin yaninda tabuli severim. Afiyet bal olsun. Kuskonmazi da cok yakistiriri, somona super bir ikilidir. Orada fasulye kullanilmis uyumlu olabilir.
Bulgurlu salatalar cok saglikli ve leziz oluyor, bunu denemedim, guzel gorunuyor, kulaga hos geldi malzemeleri:) ilk firsatta denicemmmm
Optuk sardik sarmaladik

yildiz dedi ki...

ooooo,harikaaaaa.....
Sebzeli Lazanya var miydi,ben olsam onu secerdim:))Tatli secimin harika sicak Brownie hic yemedim,merak ettim simdi,afiyetler olsun....
Güzel günler diliyorum,Sevgili DostBahcem...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Visnapp..neler pisirdin oyle buraya kadar geldi nefis kokular:)) insan haber verirdide size gelseydik dimi:)
Afiyetler olsun..bende sarildim kocaman:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim..keske olsa bahcem uzum yetistirsem..sende yardim etsen..bata cika yapariz birseyler ne olacak..onemli olan basarmayi istemek:) Bu hafta son ha..not al yine hepsini..bu sefer uzun bitisliler tattirilir belki, daha dolgun olanlar..sarildim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mugecim..evet bende siklikla kuskonmaz yaparim severiz..hele balik yaninda..fasulye az haslanip hafif yaglanmisti yani yumusak degilde kitir di yerken ve oylesi guzel oluyor balik yaninda..quinoa yi dene derim varsa yakin marketlerde..Bende sarildim ikinize, optum kocaman:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yildiz malesef sebzeli, sebzesiz hic Lazanya yok idi..sadece et, balik ve tavuk..sicak browni yiyecegin en guzel tatlilardan biri..sen hazir al ve isit biraz, yaninada dondurma inan nefis bir ikili..dene derim, sevgiler gonderdim:)

Sule dedi ki...

Emeeel. Resimler guzel cikmis da hic yazmamissin o resimler yuzunden donma tehlikesi gecirdigimizi. Ne soguktu o gun yine! Heyyfi, bir dahaki kacamak bahara olur herhalde. Atla geeel!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sulecim detayi gectim biraz..birdahakine:) okadarda soguk degildi yahu..ben hic usumemistim:))
Heyyfi de gelecek umarim yaz zamani..xo

Kafe de Mola dedi ki...

Valla onu bunu bilmem sen hayatı sevdiğin gibi,damağının tadını da biliyorsun bence.Keyifler fora:)

Hayatın Tatları dedi ki...

ayyy süper yaa Ebru ablada sende ne güzel geziyorsunuz :) Bu fix menü olayı da iyiymiş. Quına yı çok merak ediyoprum. Daha çok kısır şeklinde yapulınca beğeni alıyor bulur bulmaz deniycem:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kafe de mola tesekkur ediyorum:))Arada sirada keyifler fora oluyor buyur gel bir gun :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Hayatin Tatlari, yok ya ben cok gezmiyorum arada kacamak yapiyorum bizim kizlarla:) Quinoa yi bulursan dene, kisir seklinde guzel oldu ama biz pilav seklinde pisirincede seviyoruzda tadi biraz degisik..ama tavsiye ederim..sevgiyle canim:)

ilhan dedi ki...

Emel artık gerçekten hızına yetişemiyorum. Süper. Şu anda o kadar açım ki o menüler bana ulaşılamaz geliyor. Yalnız quinoa yı buldum ama inanılmaz pahalı burada. Alsam da açıkcası kabakla falan yapmam. :)) Sana afiyet olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan sen dun yiyecegini yemissin:))) bu aksamda ac kal:) Quinoa burada da cok ucuz degil ama oyle ucuk fiatta degil tabiki..gondereyim 1 pk.?:) birdahakine 1 tabakta senin icin kabaksiz tarafindan yerim:)

VuslaT dedi ki...

Bencede değişik ve denenesi..
Sevgiler tatlım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim sevgiler buralardan:)

Unknown dedi ki...

geçen hafta bir kitap okudum hikaye torontoda geçiyordu aklıma hemen sen geldin canım ..
harika yemekler tatlılar yemişsiniz afiyet şeker olsun..
kuinoayıda bugun ilk kez televızyonda gördüm yemek yaptılar cok sağlıklı ve cok lezzetlı olduğunu söylediler..tamda üstüne senin bu salatanı gördüm..
inşallah bulabilirim ..tadını cok merak ettim :)
kocaman sevgiler canım..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevil Toronto gecince kitapta hatirlanmak ne guzel. Tedekkur ederim. Quinoa tadi biraz degisik ama hrm pilsv yerine hem soguk salata gibi yapilip yenmek icin daha saglikli alternatif. Herkes tadini sevmiyor. Bulursan denemeni tavsiye ederim. Sevgiler sanada

Nuran dedi ki...

Çok güzel bir gün geçirmişsiniz, sefanız olsun:))