20 Ocak 2013 Pazar

HAFTA SONUNDAN..Ocak 2013

Hafta sonu kızlarla buluşmak için Toronto ya gittim ya..bir sürüde resim çekmiştim sizlerle paylaşayım diye ama çoğu bulanık olduğundan (becerememişim çekmeyi..hala alışamadım minyatür kamerama) şehir resmi fazla yok ama birkaç kare kızlarla çekilen resimlerimizden , yemeklerimizden alt bölümde göreceğiniz gibi gecemizin bir bölümünden paylaşım yapıyorum. Benim yaşadığım şehir Toronto ya yarım saat uzaklıkta(özel araba ile)..ulaşım oldukça kolay, otobüse atladığım gibi 1 saat sonra Toronto merkezde oluyorum..



Dünde biraz erken çıktım..öyle herzaman büyük şehir havasını içime cekmediğimden gideyimde ne var ne yok..kim ne yapıyor, ne yiyor, araştırayım dedim...Ben severim büyük şehir yaşamını, en azından etrafta bizden başka yaşayanlar olduğunu da farkedip sevinçle ellerimi çırpıyorum oralara gidince, yoksa benim yaşadığım şehirde sabah kalk, pencere önüne otur, akşama kadar sokaktan geçen insan ve araba sayısını parmaklarınla rahatça sayabilirsin..yani o derece hareketli birşehir:))) Nüfus biz taşındığımızda 45 bin idi şimdi sanırım 80 bin falan öyle çok küçük bir şehir degil ama sakin bir şehir herkes işinde gücünde..benim gibilerde evlerde..kafamızı dışarıya çıkardığımız zamanlar az yani..diyeceksinizki nasıl zaman geçiyor..inanın geçiyor hemde çok çabuk..birde alışıyoruz sakin sessiz, ıssız yaşamaya..nerdeyse konuşmayı bile unutur oluyoruz:)) benim şehiri sizlerle sonra paylaşırım..Toronto ya indim, en büyük ve en ünlü alışveriş mağazası Eaton Centre a yürüdüm en işlek caddesinden, hava fena sayılmazdı, soğukta dışarda fazla birşey yapılamayacağından en iyi yer mağaza idi. Şule ye erken gel demiştim sesi çıkmayınca ekti beni, bari biraz dolaşayım dedim ama günahını almışım(fena beni), mağazaya adım attım, baktım tel.imde msg..nerdesin ben geldim diye..amanın dedim bekle geliyorum..sizin için 2 kare çektim mağaza girişini vede eski tarihi binayı, sanki Türkiyede AVM den bol birşey yokmuş gibi..hemen arkadaşımın yanına gittim..diğer bayanlar bize daha geç katılacağından ne yapalım, ne yapalım..hadi dedik akşam için yemek yemeyi düşündüğümüz Morocco/Fas Restaurantına gidelim..


Reservasyon yaptırmadığımızdan yer bulma olasılığı olmayacağını bilsekte bar ında oturur diğer arkadaşları bekleriz dedik..Sultan’s Tent diye bir yer otantic, içerisi çadır şeklinde odalara bölünmüş oldukça loş ama güzel dekor yapılmış ve gecede 3 kez dansöz çıkıyor (Bize ne:))ve arap müzikleri çalıyor, tabiki en erken açık masa 10.30 dediler, ne yapacaz, o saatte benim otobüse dönmem lazım, bizde bar da oturduk Şule ile Garnacha üzümlerinden yapılmış şarap denedik ama beyenmeyince (çok buruk ve ekşi geldi bana) Şili ye ait MONTGRAS Cabernet aldık, daha önceden tadını bildiğim keyifle içilen kırmızılardan..bar ın ön kısmı cafe/restaurant olarak işletiliyor ve orası için rezervasyon gerekmediğinden baktık köşe cam kenarı boşalıyor..aman dedik bize ayarlayın, ve biz hemen masamıza kurulduk.
 Humus ve pide ve bizim sigara böreğine benzer ama kıymalı, üzümlü bir çeşit börek ismarlayıp, grubun diğer iki üyeside gelince..yemeklerimizi de Tavuk şiş, karamel yapılmış soğan ve kuru kayısı ile geliyor..Iki değişik şekilde pişirilmiş kuzu kaburgası ve bacağı, biri hafif şekerli diğeri baharatlı, ve baharatlı bonfile olmak üzere herbiri nefis yemeklerimize bol kahkaha ve sohbet ile devam edip Cabernet lerimizi de yudumlayaraktan yemek sonrası, tarçın ve pudra şekerli portakal, ve creme brulee yide tatlı olarak mideye indirip(Acaip güzel birşeydi anlatamam..hmmm)  şekermi şeker ve acaip komik servisimize bakan bayanın, yemek sonrası restaurantın özel nane çayını bize gösteri eşliğinde ikram etmesi gecenin son güzelliği oldu..

Onca hoş sohbet,  muhabbet yetmedi, dedikki gelin otel de kalalım gece erken, bir başka yerlere takılalım..amma tabiki öyle birşey yapmadık:) Evli evine, köylü(ben) köyüne diyerekten hepimiz ayrı yollara dağıldık. Büyük şehir havası bir başka oluyor, canlılık, hareket,insanlar, insanlar: herzaman çekilirmi bilmem ama, arada sırada doping gibi geliyor..birde sevdiğin anlaştığın, esprinin, sohbetin en güzelini paylaştığın arkadaşlarla daha da büyük doping oluyor...arada sırada bayan bayana takılmak gerçekten güzel..şimdi birkac hafta sonra tekrar buluşup, burada hersene gerçekleştirilen Toronto nun en ünlü restaurantlarında , fix fiatla güzel yemekler yenebilmesi için Winterllicious aktivitesi var..190 restaurant katılıyor..Biz şimdiden reservasyon yapabilmek için hangisine gitsek diye araştırmalara başladık..Bakalım..Daha sonra sizlerle onuda paylaşırım..ozaman daha güzel resimler çekmeyede çalışırım...Bu hafta sonumuzdan küçük bir paylaşım, gönlünüzce bir hafta diliyorum:)


Not: Yemek blog u olması nedeni ile restaurant tan ve yemeklerden daha çok bahsettiysemde birdahakine belki daha detaylı büyük şehirden manzaralarla farklı şeyler paylaşabilirim..

40 yorum:

bücürükveben dedi ki...

ooo harika bir gün olmuş, ne hoş:)yediğiniz içtiğiniz bal olsun Emel'cim, Şule'cim de tabii::)))naneli çayı merak ettim ama sanırım içemem çünkü kötü bir huyum var alıştığım tatların dışında çay, makarna yiyemiyorum (bir ara yeğenim - hani senin gibi şarap meraklısı olan- bir avm'de İtalyan makarnası yedirdi makarna da en sevdiğim yemek ama iki,üç kaşık zor yedim:(alışmışım kendi anne usulü, salçalı,tuzlu,yoğurtlu makarnama...
sevgiler

not: çadır..çadır:)))))dilini kedi yutsun:)))

Gurme Şirine dedi ki...

oooh sefanız olsun...
afiyet olsun...

VuslaT dedi ki...

Sütsüz pankeki yapmadım ki yarı kiloya düşüeyim diye. Güya akıllılık ettim. Şimdi Toronto'ya gelip bu Fas restoranına gitmez isem ne olayım:) yada bir daha ki buluşmanızda kuyruğunuzum ona gör:))
Emelcim çok öptüm. İyi haftalar dilerim...

the world is MinE dedi ki...

özendim ben valla ne güzel benim maalesef uzun süredir yapamadığım bir aktivite bütün kızlar toplandık gezdik yedik içtik muhabbeti :)

Heyyfi dedi ki...

Canım Emel'ciğim, ne güzel anlatmışsın. Bende dün 25 yıllık kız arkadaşlarımla dışarıdaydım. Bu çok değerli birşey gerçekten, arkadaşlık insan hayatındaki en önemli şeylerden biri.
Sen de Şule'de çok güzel ve mutlu görünüyorsunuz. Bu mutluluğunuz daim olsun canım.
Sevgiler Emel'ciğim...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

sefan olsun gez kuzum bide benim için gez:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bucuruk ve ben..sagol canim:)oldu afiyet bir guzel..Naneli cay aslinda biraz ihlamur, papatya ve nane karisimi gibiydi ve azcikta sekerli..ben de biraz takintiliyimdir yemek konusunda ama artik yavastan biraktim:) Mujdecim, cadir yazacaktim ama yanlislik olmus. Klavyeler de turkce karakter olmadigindan yayinlari baska sayfaya gidip Turkce karakter olan biryerden yazip sizlerle paylasiyorum:) Ama yorumlari normal yaziyorum cunku uzun is..sen hatirlat yinede ben duzeltirim:)) dil den olmak var sonunda hahahaha.Sevgiler canim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujde pardon ya bende cadiri yanlis yazdim sandim ama yanlislikla tent yazmisim heheheheh..bosuna degil dilimi yiyecek kediler:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem sagol canim oldu sefamiz:)) sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim hahahah..gel hayatim gel ..yeterki gel ben seni gotururum istedigin yere:)))snada guzel bir hafta olsun canim..sarildim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

The World is mine..en musait zamanini ayarlayip iki gun onceden kizlari arayacak ve biryerde toplanip sohbete dalacaksiniz:)),,vakit bulabilmek cok guzel birsey dostlara..umarim kisa zamanda yapabilirsiniz..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyficim, gercektenden dostluk gibisi yok..bizde bizim kizlarla Kanadaya ilk adim attigimdan beri tanisiyoruz..o gun bugundur..biz bize birlikte olmaya calisiriz..keyifli bir gece idi, digeri Subat ilk hafta sonunda:))tesekkur ederim guzel sozler icin, sanada sevgiler canim Heyyfim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir Kase Lezzet..tamam birdahakine senin icinde adimlar atacagim:)) sevgilerimle canim.

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim çok güzel bir gün geçirmişsiniz ne güzel. Yemeler içmeler sohbetler süper. İmrendim vallaha.

Fas yemekleri iyi hoş ama bu Kuzey Afrikalılar her şeye tarçın koyma eğilimindeler ya, et ve tarçını yakıştıramıyorum bir türlü. Ama böyle dediğime bakma, ciğerci kedisi gibi baktım durdum tabaklarınıza :)
Servis çok hoş, hele yanında humus var. Humusu günde 3 öğün yiyebilirim ben :)

Sefanız olsun ;)

Tulay, dedi ki...

ohh sefan olsun canim, yemekler guzel siz yemeklerden daha guzel en kotu gununuz boyle olsun, optummm

Ferkay dedi ki...

Gez canım gez fırsat buldunmu kaçırma
ne güzel vakit geçirmişsiniz. Sefanız olsun..

AslıASLI dedi ki...

Sessizlik iyidir aslında ve evdeyseniz birde kendinizi oyalayacak şeyleriniz varsa zamanın nasıl geçtiği anlaşılmaz bence :) yinede arada kalabalığa karışmak çok iyi geliyor dimi?

Valla harika bir gün olmuş, Kanada çok görmek istediğim bir ülke. Yaşadığın yerden de fotoğraflar paylaşırsan çok sevinirim :)

Arkadaşlarla bir arada olmak bana hep terapi gibi gelir. Birde çok iyi anlaştıklarınızsa süper olur. Bizde sık sık bir araya geliriz.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif Ayucum , Amerikaya gelecen ya geldiginde bu tarafada gec derim(bir gun gelecen elbet dimi) birlikte gider ben sana cesit cesit humus yediririm..tarcinli et yedirmem..benimki tavuk idi ama tatsiz geldi digerlerininki cok daha lezzetli idi;)) Sagol canim sevgiler diyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim sagol canimm arada sirada kacamak sefalarimiz oluyor iste boyle..baska turlu gecmiyor hayat buralarda:)) xoxo

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim tesekkur ederim, geziyoruz arada sirada..sagol canim:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim, alisiyoruz yanlizliga sessizlige..geciriyoruz vakti bir sekilde hele guzel arkadaslar varsa etrafinda:)) Kanada gercekten cok guzel bir ulke hele heryerini gezme imkanida olabilse..sadece bizim yasadigimiz bolge Ontario, Turkiyenin 1,5 misli buyuklugunde ve yasayan nufus sayisi 15-17 milyon..gerisini sen dusun:))Bir ucundan digerine yani Vancouver a gitmek araba ile 5 gun..ucakla 5 saat..hala Ontariodan disari cikamadik..ama gercekjten gorulesi yerler..gelirsen gezdiririm azbirsey seni buralarda..meselka Niagara mutlaka gorulmesi gereken bir yer ve etrafi..eh birde Toronto daha ne olsun dimi:)) sevgiler diyorum kocaman:))

vişnap dedi ki...

Ohhh sefan olsun canım her bir şeyler ayrı güzel naneli çayın ikram şekli bir harika .yemekler tam yemelik arkadaşlar ise günün en büyük güzelliği .Sevgiler canımmmmm.

Tulay, dedi ki...

cok haklisin canim bence keske daha fazla yapabilsek ama malum baska sorumluluklarimizda oldugu icin hep ikinci plana birakiyoruz, dostlarda olmasa buralar hic cekilmezdi, birde ben buradaki dostluklari daha bir saglam buluyorum bagzen arkadasin bagzen kardesin bagzen ailen oluyorlar :)
ama hayat iste nerdennn nerelereee,XXX

bücürükveben dedi ki...

:)))ençok senin sayfanda bu konuda takılıyorum biliyor musun:))eskiden post yazan arkadaşlara çok takılırdım:)epey arkadaşımı post demekten vazgeçirttim:)

Adsız dedi ki...

Merhaba, yediğiniz-içtiğiniz afiyet, keyfiniz daim olsun.
Profildeki fotoda hayatımın keki duruyor.Dışı böyle koyu kahvemsi, içi de altın sarısı olacak.Tadı da hafif mayhoştur umarım.Tarifler arasında olması ümidi ile gezineceğim sayfalarda.
Sevgiler.

ilhan dedi ki...

Bodrum'da 17 sene yaşadığım yer de öyle tenhaydı. Yoldan geçen araba sesi duyduğumuz zaman pencereye giderdik kim geçiyor diye. Sessiz yaşam güzel de, dediğin gibi insan ara sıra kalabalıkları özlüyor. Şarap konusunda bir şey diyemeyeceğim ama yemekler nefis. Ama araya dansözlerin de bir resmini koysaydınız iyi olurdu. :)) Etlerin üzerinde beyaz bir şeyler var badem mi onlar? Afiyet olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

AllAboutLife, thank you for your nice comment..I did visit your blog today but unable to leave any messages:( I really like your Istanbul post..Will visit again soon..take care.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Visnap gercekten keyifli bir hafta sonu idi..nanaeli cay ve servis ytapan bayan cok hostu..eglendik birde dostlar olunca ayri bir guzel tabiki..hele bayan bayana olunca:)) sevgiler sanada...

anne eli gibi dedi ki...

belli ki çok keyifli bir gün olmuş,muhabbetiniz daim olsun,dost gibisi var mı ?

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim cok dogru yazmissin..buradaki dostluklar bir baska oluyor neden dersen galiba herkes kendi halinde de ondan..kapris yok mesela kizmak darilmakta yok..yaniliyormuyum??Onlarda olmazsa ne yapardik bilmem?Alistik ta galiba iyice buralara..dedigin gibi neeerdeeen nereye:)) xoxo

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim takil sen benim sayafaya olsun..memnun oluyorum..inan bazi kelimeleri farkinda olmadan yaziyorum sanmaki ingilizcem super, anam ancak I ve N ini ogrenebildim hala tin tin:)ama bazen aliskanlik oluyor galiba kaptiriyorum:))sevgiler vede iyi uykular..suan uykuda oldugunu tahmin ediyorum saat orada 2.20 cunku:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ahestebeste..tesekkur ediyorum vede hosgeldiniz diyorum:) Evet o keki bende cok severim bulmussunuzda sayfamda:)) umarim yapar yersiniz sizde afiyetlen..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan senelerce issiz sessiz yasaninca insan alisiyor ama boyle arada sehire iniyoruz iste:)) Iyide oluyor.yemekler gercekten superdi benimki tavuktu ve secimim iyi degildi ama yinede uzerindeki bal karistirilmis tereyaginda kavrulmus sogan ve kuru kayisi degisik tat vermisti.Benim secim iyi degildi dedim ya kuzu yemeyen ben arkadaslarinkinden tadinca vay be dedim kokusuz ve nefis..uzerindekiler badem..Dansoz birdahakine:) onu kacirmisiz:)) Tesekkur ediyorum..Iyi geceler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi tesekkur ederim, gercekten dostluk gibisi yok..sevgiler:)

pasta köşesi dedi ki...

sefanız olsun ablacım herşey ne güzelmiş öyle :) senin tatlı anlatımın ile dahada güzelleşmiş :)
hımm çay ne güzel sunulmuş gerçekten :) heheh köylü güzelim benim güldürdün beni çok tatlısın sen ama yaaaa :) doping etkisindeki günlerin bol olsun emi ablam benim...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Canim pasta kosesi senin sozlerinle doping im iki misli artti:) sanada musmutlu keyifli guzel gunler olsun..sevgilerimle :))

Unknown dedi ki...

Bari donsozler ciktiginda kulaklarimi cinlatmis oldugunuzu diliyorum:) Kacirdim, kacirdim, bir dahakini daha erken planlayin yahu!..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavutcigerim cinlatmazmiyiz:) bu son dakika plani idi birdahakine wine test olacak..hepbirlikte gidecegiz:))

neseersoy dedi ki...

Okurken sanki yanınızdaydım :-) ne kadar yaşayarak anlatmışsın :-) Sevgilerimle.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nese egerki okudugunuzda keyif aliyorsaniz ne mutlu bana..sevgiler :)