26 Aralık 2012 Çarşamba

ARALIK 24, 25 ZIYAFET..

Salı gecesi kuzenlerle -her sene oldugu gibi -aralık 24 te MANDARIN e yemeğe gittik, Japon, Çin mutfağı, klasik özelliklerini özellikle sos lu yemekler konusunda korusada, bazı yemekleri  bu taraflara uydurulmuş..Açık Büfe..sushi den, deniz mahsullerine, çeşitli etlerden, salataya, tatlı dan tuzluya ne isterseniz var. Gecenin özel yemekleri  çeşitli soslarla  hazırlanmış istakoz, istakoz bacağı, somon balığı, karides, midye idi. 
Mandarin deki yemekten birkac kare
Bana göre değilsede deniz mahsulleri, balık haricinde, onca çeşit diğer yemeklerden mutlaka  kendi zevkinize göre karnınızı fazlası ile doyuracağınız oldukça güzel bir restaurant..burada Aralık 25, kutlayanlar için özel bir gün olduğundan, o günün 1 gece öncesi ki Noel Baba nın gece yarısı evleri dolaşıp, bırakılan bisküvileri yiyip, sütleri içtiği gece oluyor tabiki kendiside hediyeleri ağaç altına bırakıp gidiyor:) Ailelerin de bir araya gelip, güne özel yemekler pişirilip yendigi bir gün..neyse bizde kuzenlerle her sene o gece önce yemeğe  sonrasında ya bize ya onlara gidip birer kadeh artık herkes ne isterse onu içerek, sohbet muhabbet gece geçiririz..Bu sene yemek sonrasında bizde idik ve yine çok sevdiğimiz  bir başka arkadaşlarda bizlere katılıp, birlikte güzel bir gece geçirdik..Ertesi günde Şule lere davetli idik ve gittik biz, kuzenler..toplam 6 aile idik, ama biz 1 adet kocaman aile diyoruz, 20 seneyi tamamlayacak olan dostluğumuz artık, bizleri aile yaptı, sevsekte, kızsakta, söylensekte, biz hep birbirimizi seven sayan, bir aileyiz..Neyse bizlere nefis bir masa hazırlanmıştı(Eren e teşekkürler) ve Şulecim nefis yemeklerinden yapmış, hindi pişirilmiş, yanında börekler, salata ve zeytinyağlı çeşitleri, tam bir ziyafet sofrası idi. 1 gece öncesinden yediklerimizi hazmetmemiş olsak bile onca güzel yemek bizler için hazırlanmış, ondan da yiyecem bundanda yiyecem diyerekten biz tam gaz yol alıp birde üstüne üstlük hepimizin götürdüğü tatlılardan da -az da olsa- yiyince, gece sonunda Noel Baba nin göbeğini aratmayacak şekilde değişime uğradığımızı farkedince, bari yeni yıl gecesine kadar  hafif yiyelim diye karar aldıysakta..bakacağız:)
 Kurabiyeler benden,,  sarap kadehim ve meyve agaci
Sulenin hazirladigi yemekleri yerken, ve Jim: )
 Sizlerle Şule lerdeki güzel geceden, bol kahkahalı, yemeli, içmeli,- hatta ve hatta bir ara misket, harmandalı ve halay la karışık kendimizi ortada bulduysakta onun resimlerini es geçip- sadece masadan, grubumuzdan, ve Şule nin kızı Eren imizin bizler için uğraştığı ”meyve yılbaşı ağacı“ ve benim özel şarap kadehim ile dünyadaki en harika insanlarından Jim in (Şule nin eşi) o gece başından çıkarmadığı kırmızı şapkası ve kendi ne özel kırmızı pelerini  ile çektiğim resmini paylaşayım dedim..Neden sadece Jim derseniz gecenin özel kişisi oyduda ondan:)) Bu arada kendisine resmini blog umda yayınlayacağım haberin ola deyince bana  “ozaman Şuleninde beni nasıl dövüp, eziyet ettiğinide yaz“ dedi..ve hatta bu konu ile ilgili de kanıt olarak o gece çekilen resimler varsada onları paylaşmaktan uzak durayım dedim ne olur ne olmaz:)Tabiki bu sadece şaka, kendisi son derece komik- hoş sohbet biri olduğundan dün gecede nerdeyse gözlerimizden yaş gelene kadar güldürdüğünden, keyifli geçen gece sonrasında kendisine de yazarım diye söz verdiğim için paylaştım..şimdi asıl problem Şule bunu okuyunca olacak:) 
Bu aralar yoğunum ve paylaşılacak değişik tarifim de yok ama en azından yinede sizlerle muhabbet edeyim diyerekten, geçtiğimiz 2 gün den ve bizlerden bahsedeyim istedim..Sevgiler hepinize..

44 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Dostlarının da bir bakmışsın ailenden farkı yok hele gurbetteysen. Yeni yıl kutlamalarını oldum olası sevmişimdir. Fotoğrafa bakar bakmaz meyve ağacı dikkatimi çekmiş yapanın ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Şimdiden yeni yılını kutlayayım. Mutlu yıllar...

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

kalabalık sofralara bayılırım..Dostluklarınız ve keyfiniz daim olsun..

kış güneşi dedi ki...

hani derlerya yediğin içtiğin senin olsun gördüklerini anlat işte tamda öyle paylaşman yeter iyi yıllar

Unknown dedi ki...

Olsun tarif olmasın ben çok beğenerek zevkle okudum....ne güzel birarada olmak sevdiğin anlaştığın insanların olması biz burda bunu yakalayamadık....sevgiler yorumun için teşekkür ederim.

tubanne dedi ki...

Harika 2 gün geçirmişsin.Sofranıza bayıldım,harika olmuş,kurabiyelerin sanki pastaneden çıkma gibi,o meyveden ağaç da süpermiş:)(Aslında onun tarifini versen iyi olurdu bak:))Çin ve japon mutfağını çok severim,çok özendim sana,afiyet olsun:)Ne kadar güzel arkadaşlıkların var,harikasınız,hep böyle kalın:)

AslıASLI dedi ki...

Hayatta asıl önemli olan dostluklar değilmidir? üstelik çok uzun seneler bunu koruyabilmek harika bir şey.
Böyle sevdiğimiz insanlarla birlikte olunca her an ayrı değerli oluyor, ne kadar güzel.
Masya bayıldım bu ara, çok keyifli görünüyor :)

Adsız dedi ki...

Yeni yılı neşeyle,sevdiklerinizle karşılamak ne güzel:-)))

Adsız dedi ki...

Yeni yılı neşeyle,sevdiklerinizle karşılamak ne güzel:-)))

Depresif Ayu dedi ki...

Ohhhh afiyet olsun. İki gün gerçekten ziyafet modunda geçmiş :)

Kurabiyeler ne güzel görünüyor. Lezzetli olduklarına da eminim... O meyve ağacını merak ettim. Nasıl yapılıyor acaba?

bücürükveben dedi ki...

Şimdi benim yorumuma da gülebilirsin kızmam:))))yorgunluktan yazının Mandarin'e gittik kısmını görünce gerçekten Mandarin'e gittiniz sandım:))))ay Alla'm sonra ta Çin'in oralara gitmediğinizi anladım...:)))sofra hakikaten ziyafet sofrası hepinize afiyet olsun Emel'ciğim,kırmızı şapkalı Jim de hakikaten şaka sever biri olduğu belli:))ev içinde şapka takmasından belli yani:)))benden de sevgiler

Gurme Şirine dedi ki...

ooh sefanız olsun...
afiyet şeker olsun canım...

MERVE dedi ki...

ben de amerikadayken çin restoranına gitmiştim :)
herşeyleri tatlıydı, midem kaldıramamıştı..

VuslaT dedi ki...

Öyle çok özledim ki kalabalık sofraları, dost muhabetlerini..bende gelebilir miyim canım bak sana memeleket yemeklerinde de yaparım .. Ha gelebilir miyim...

Canım şimdiden senin ve tümmm sevdiklerinin yeni yılınızı kutlarım. Sağlık ve sıhhatle nice yıllaraaaa..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pembe Kekikcim gercekten oyle gurbette arkadaslar aile oluyor,,bizde oyleyiz burada..Meyve agacimizi Eren yapmis bize afiyetlen yedik..Bende simdiden yeni yilinizi Kutluyorum Mutlu saglikli 2013..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vanilins tesekkur ederim canim, bizde severiz kalabalik sofralari:) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kardelen Sezgin tesekkur ederim bazen degisiklik oluyor boyle paylasimlar..Iyi seneler sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pozitif Pembe cok tesekkur ediyorum canim..sansliyiz galiba burada, dostluklar boyle guzel olunca..sevgiler, Simdiden Mutlu, saglikli huzurlu 2013 olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubannecim, guzel yorumun icin tesekkur ederim, evet dostlugumuz cok guzel..senelerdir boyle..kuzenler, arkadaslar..koca bir aile:) Her iki yemekte superdi simdi yilbasi gecesine bakalim neresi olacak:) Meyve agac aslinda Eren yapmis bize ama google dan edible fruit/christmas tree diye bakabilirsin sanirim vardir...ayrica kisaca deyim kalinca havucu al. buyukce elmayi oy icine havucu koy,yani elma kismi duz dursun diye .. kurdana gecirilmis meyveleride agac seklinde alt kat daha genis ust kat incelmek sureti ile kurdani havuca ve alt kisimdaki elmaya batir..oylece agaci tamamla..ben Suleyede sorarrim yine tam aciklama yapar sayfasinda belki..sevgiler canim, Egeyi ve seni optum..Simididen mutlu huzurlu saglikli 2013 diliyorum:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Aslicim gercektende onemli olan dostluk..simdiye kadar ne kirdik ne kirildik yanlislarimiz varsada soyledik, ozur diledik..ve bizim her bulusmamiz bu masadaki gibi gecer, kimi bol kahkaha, kimi bol sohbet kimindede dans:)) sevgiler diyorum, Mutlu 2013 yili diliyorum gonlunce gececek..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Destiny tesekkur ediyorum, sizlerede saglikli mutlu bir 2013 diliyorum sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif Ayu aralik ayi gelince kilo ayi oluyor:) her tarafta yemekler cikolatalar tatlilar bizkuviler ee yemden de olmuyor sonra yeni yilada kilo verme dilekleri ile adim atiyoruz:) Meyve agacindan Tubanne nin yorumunda bashettim..ugrasmalik ama zevkli ve kolay..Eren yapmis bizler icin sagolsun..sevgiler ve mutlu 2013 simdiden..bak aslinda bu taraflara gelmen gerekirdi Yilbasinda Houston di dimi??

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mujdecim bir alemsin..ama keske gidebilseydik Cin ede oradan resim cekip koysaydim sayfama:))yok hayatim biz ancak bizim buradaki lokantaya kadar gidebiliyoruz:)Jim ozeldir bizler icin..aramizdaki tek yabanci damat o..ama bakma bizimkilerinde ondan asagi tarafi yok yabancilik konusunda..yada benimki deyim cogul yazmayim:) sevgiler canim..Mutlu huzurlu guzel bir 2013 olsun..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem ,sagol canim..oluyor afiyet hele bu aralar biraz fazla:)) sevgiler..Huzurlu, mutlu 2013 olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mervecim evet tatli sos cok kullaniyorlar bende cogunu yiyemiyorum..birde eksi tatli soslari var..ama insan alisiyor biraz da olsa:))sevgiler Mutlu 2013

*mehtap dedi ki...

canım ne güzel aile toplantıları, bizde toplaşmak için yılbaşını bekliyoruz bakalım ,masabaşındaki herkese selamlar,şimdiden iyi yıllar...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatim sen gel canim gel..bizim her toplantimiz boyle kalabalik olur..sen yeterki gel..muhabbette bol olur..hep ayni seyler doner dolasir ama olsun yinede guzel olur. gelirken azda olsa memleket yemekleride getir:) Bende mutlu huzurlu, saglikli nice guzel yeni yillar diliyorum canim sana ve sevdiklerine..Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim keyifli toplanmalar olsun sizlerede..soylerim selamini hepsine gorustugumuzde:) sevgiler Mutlu Yillar..

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Uzuun ve kalabalık masalı dost sohbetlerine heleki yılbaşı sofrasıysa bayılırım :) çok sıcak ve samimi görüntüler.
Sevgi ve sağlık dolu bir yıl dilerim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Lezzet Senfonisi, guzel yorumun icin tesekkur ediyorum bende saglikli, neseli, huzurlu yeni yil diliyorum. Sevgiler..

ilhan dedi ki...

Böyle dostluklar hele yabancı bir ülkede ne kadar önemli. O restorandaki deniz ürünleri kısmına balıklama dalardım ve ayrılmazdım oradan. Orta resim pavurya mı? Bence bu etkinliklerden önce tartılsaydınız. Bir de yılbaşından sonra tartılın. Ben öyle yaptım. :)) Jim'in söylemesine gerek yok Şule hanımdan beklenir, normaldir. Şaka tabi söyleme sakın. :)) Ama okur burada ya. Eren'e 5 yıldız. O meyveleri nasıl yapıştırdı oraya? Şule dövmedi mi? :)) O kadar dikkatle baktım ne içtiğinizi anlayamadım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan,olsa idin aramizda eminim ayrilmazdin deniz urunlerinden:) orta resimdeki yengec bacaklari /Crab legs..(Turkce karsiliginda yengec bacagi diyor)Dostluklarimiz gercekten guzel ve bir araya gelince cok egleniyoruz. Erencim kurdanlarla yapistirmis meyveleri havuca:) Sule okuyunca seni bulmaz ama ben yakinindayim artik sacimi basimi yolar hahahah..Beyaz sarap/Chardonnay, bira, ve viski
vardi masada,viski bir buyugumuz icindi,saraplar bize :) bardagimi okudunmu: birkac fazla bardak sonrasi Noel babayi gorebilecegim:))aslinda ingilizce guzel bir saka oluyorda turkcelestirince biraz garip.Ama hicbirimiz ucarken gormedik:) sevgiler guzel hafta sonu olsun..

Renkli Dünyam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renkli Dunyam..bana yazdin ama Mehtap in ismini kullandin olsuuun:)) sevgiler diyorum:)

Sule dedi ki...

Yani Ilhan bey ve Emel arkadasim, alacaginiz olsun. Beni cekistirmissiniz. Ama sizi affediyorum cunki zaten boyum biraz kisa, siz cekistirirseniz uzar belkim :-) Su meyve agacini yazayim bari siteme ama sunu soyliyeyim cok zahmetli. 2 saat ugrasti onunla. Jimin uzerindeki pelerin aslinda Cam agaclarinin altina konulan etek :-) Iste benim esim arkadaslar. Yasi buyuyor ama kendisi hicbir zaman buyumeyecek olanlardan! Hakikaten cok guzel bir gece idi. En kotu gunlerimiz boyle olsun!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Sule, kulaklarin cinladi diye hemen geldin dimi:) canim en azindan gizli kapakli yapmadik aciktan cekistirdik:))1 kadeh sarapla affedersin belki:) Meyve agacini yayinlarsan iyi olur yilbasi uzeri yapmak isteyen olur..ayni gecenin devami yakin olsun diyorum:) xo

MAZES dedi ki...

yıl başı hazırlıkları,kutlamayı çok severim,başka bir gün o gün,senin kadar eylendim okurken canım.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim, okurken keyif aldiysan ne mutlu bana....Sana ve ailene mutlu, huuzurlu, saglikli guzel bir yil diliyorum..sevgiler:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Dostlarla dostluk kakan harika günler geçirilmiş ne güzel.Sefanız olsun canım:)
O meyve ağacına bayıldım,Erenin ellerine sağlık dileklerimi de iletiver canım.
Sevgilerimle mutlu yıllar sizlere...

Renkli Dünyam dedi ki...

Canım Arkadaşım,
İsim karışıklığı,çok yoğun ortamdan kaynaklandı.Anlayışın için çok teşekkürler canım... :
Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Renkli Dunyam ne olacak:) arada oluyor oyle bende yapmisimdir:)) biz birbirimiz iciniz isimler onemli degil cok..sevgiler canim:))

siyah kuğu dedi ki...

Benide çağırsaydınız ya:))))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Siyah Kugum seslendim ama duymadin galiba:))

Nuran dedi ki...

Çoooook güzel yazmışsın emelcim, büyük bir zevkle okudum. Allah ağzınızın tadını bozmasın ne güzel dostluğunuz var. Neşe ile huzur ve sağlık ile Nice beraberliklere diyerek öpüyorum. Arkadaşlarına selamlar:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Nurancim tesekkur ederim, gercekten bir araya gelislerimiz buyuk keyifle geciyor..birlikte yapiyor yiyoruz sonrada topluyoruz:) ilk bir araya gelisimizde soyleyecegim selamini..sevgiler:))