1 Kasım 2012 Perşembe

PANKEK- PANCAKE

Dün akşam için yaptığım pankek tarfini sizlerle paylaşayım dedim, Türkiyede satılıyormu bilmiyorum ama burada hazır olanlar var genelde onları alsakta bazen evde yapacağımda tutuyor..Pankek, waffle genelde kahvaltı için diye düşünülsede, burada bazen akşam yemeği niyetinede yeniyor..tabiki çok sık olarak değil ama arada değişiklik olsun diye bende yapıyorum, biz severek yiyoruz ama tabiki üzerine, Maple şurup , sanırım Türkiyede akçaağaç şurubu deniyor, yada Agave şurup dökmeden yemiyoruz :)) özelliğide o zaten..sizde öyle yaparsınız..değişiklik olsun diye denemek isteyenler için

Malzemeler: (Tatlı tabağı büyüklüğünde 6-8 adet çıkıyor)
1 ad.yumurta
1 ölçü kabı süt (yada 1 su bardağı dolusu)
3 yemek kaşığı tereyağı( eritilecek)
1/2 yemek kaşığı kahverengi şeker(yada beyaz)
1,5 ölçü kabı un
1/2 pk. kabartma tozu

Yapılışı:
Önce yumurtayı derin bir kap içerisinde iyice çırpalım, erimiş tereyağını ekleyelim birlikte biraz çırpalım sonra diğer malzemelerin hepsini ilave ederek hepsini birlikte iyice karıştıralım, 
Yağsız tavayı orta dan az yüksek ateşte biraz kızdıralım, ve hazırlanan cıvık hamurdan her seferinde 1/4 kap ölçüsünden fazla olmamak üzere tavaya döküp, tavayı sallayarak tatlı tabağı büyüklüğunde yuvarlak şekil vererek her iki tarafını(ince bir spatula yardımı ile hamuru ters yüz etmek sureti ile) hafif kahverengi olana kadar pişirip servis tabaklarımıza alarak, üzerine istediğimiz şurubu dökerek, hatta çilek, yaban mersini, yada dilimlenmiş muz varsa onlarıda üzerine ilave ederek afiyetlen yiyelim..
Bu foto yu ikinciye paylasiyorum:))

Not: Bazen yumurta büyüklüğü, kullanılan bardak ölçüsü farklı olur dolayısı ile (hamurun çok koyu olmaması için) unun önce 1 bardağını koyup şayet çok cıvık ise kalanı ilave edelim.

32 yorum:

MAZES dedi ki...

günaydın canım,burada ben görmedim satıldığını ,akçaağaç şurubun tadını merak ediyorum,metroda bile çok pahalı,alsam,beğenmezsek israf olmasın diye sadece bakıp,geçiyorum.Sıcacık pankek hiç sevilmez mi ,sabahları çok erken çıkıyorum evden ,ne pankek,ne vaffle yapabiliyorum,sonra yorgunluk derken...dileğim en kısa zamanda dükkanı kapatıp bunları kahvaltıda sıcak,sıcak yapmak...ay,şu anda olsa,erken kahvaltı yapamıyorum,2 saat önce uyandım,az sonra tamamen açıkırım ,bir uzanıpta alabilsem...Ellerine sağılık canım,size afiyet olsun .

tubanne dedi ki...

Ellerine sağlık,çok severim ben bu tür hafif hamur işlerini.Sana bir soru sormak istiyorum:Ben de maple şurup var;fakat 4 yıl olmuştur alalaı.Üstünde de son kullanma tarihi yok,herhalde bozulmuştur değil mi,gerçi tadında bir gariplik yok ama bilemedim:)

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim pankeki canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

sevmeyen varmıki gülüm.
mmmm missssssss kokusu bana kadar geldi.

VuslaT dedi ki...

Keşke benimde wafl tavam yada makinam olsa pankek bende yapıyorum ama şu tırtıklı görüntüye bayılıyorum .. Çok güzel bir tarif. Ellerine sağlık canım benim.. Sevgilerimle..

Gurme Şirine dedi ki...

tek kelimeyle
süper süper süper.........
ellerine sağlık canım...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mazescim, orada ne kadar pahali bilemiyorum tabiki yiyemezsende insan almak istemez ziyan olmasin diye, egerki denemek istersen pankek bence geceden yap zaten cok incecik degiller ise gittiginde belki mini firin falan varsa isitip yiyebilirsin uzerine bal da dokebilirsin yada bali sur ustune oyle ye..kucuk bir fikir, soguk olarakta yiyebiirsin tabiki..Kolay gelsin sana canim

anne eli gibi dedi ki...

ben buralarda hazırını görmedim,belki vardır.ama ben kendim yapıyorum,çok severim,ellerine sağlık...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubanne, Maple suruplarda genelde 2 sene tarih var buradakilerde. Eger hic acilmazsa tarihte yoksa bence iyidir derim nede olsa pur agac surubu katkisiz.ama actiysaniz vede oyle durduysa zararli degilsede, yinede tavsiye etmem..
Sevgiler guzel hafta sonu diliyorum.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Fuat bey tesekkur ederim,sizlerede ,
saygilar ve iyi hafta sonu.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mutfaga buyrun tesekkurler canim, guzel hafta sonu dilerim..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bir kase Lezzet, hmm demek oralara kadar gitti kokusu:)) Guzel hafta sonu dileklerimle..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatcim, bosver sen waffle makinasini pankek zaten duz olur bakma ben tenbellikten hem tava hemde waffle makinasi kullanip cabuk bitsin istedim:))sevgiler, guzel hafta sonu canim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem sagol canim..sevgilerimle :))

Gurme Şirine dedi ki...

canım 1 tane yorumun geldi başka yok :((

Heyyfi dedi ki...

Sevgili meslektaşım, en sevdiğim şeylerden biridir pankek. Ben de şurupla severim. Şurup olmazsa da reçel ile yiyorum.
Kesinlikle mutfak lab. a girip, reaksiyonları başlatacağım. :))Yanında da taze demlenmiş çay. Of of of artık o an hiçbirşey beni üzemez.
Bak hayal ederken bile mutlu oldum şimdi ben.
Teşekkür ederim Dost.
Sevgiler...

ilhan dedi ki...

Türkiye'de o şuruplar zor bulunuyor. Ben aslında tarifi yazdım ama niyetim üzerine acılı bir şeyler sürmek. Olmaz mı acaba?

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Anne eli gibi evde yapmak herzaman daha iyidir, ve saglikli..en guzelini yapiyorsun.sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Heyyfi..senin cay sevdan vede yanindada simit olayin oldurecek beni..kiskaniyorum seni haberin olsun:))Recellede olur neden olmasin..ozaman daha cok Fransizlarinkine benzer..ama olsuuun..sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yapmayin Ilhan yapmayin :)) Pankek i aci ile oldurmeyin..valla siz bilirsiniz denemek bedava belkide tatli olandan dahada guzel olur vede pankek te bir ilk e imza atmis olursunuz:))) sonucu bekleyecegim..Guzel hafta sonu diliyorum.

*mehtap dedi ki...

benim çocuklar seviyor pankek sık yaparım ama akçaağaç şurupsuz,daha çok nutella ya da balla yiyorlar...

tubanne dedi ki...

Çok teşekkürler,hep merak ediyordum atmaya da kıyamıyordum ama atma zamanı gelmiş,sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Selam Emell ancak sana da gelebildim artık düngece zor yorum yazıyordum artık takatim kalmamıştı..festiganda sana cevap yazdım İlhan beyden meze tarifi istemişsin bugün iki tane yaptım eşim için yazıcam tariflerini.sana birsürü verebilirim aslında mail adresini ver bama atayım sana tarifleri....pankek biz bilirsin krep yaparız ama waffle burdada yapılıyor artık dondurmacılarda var ben yazlıkta BİM den senin yaptıklarından aldım dondurma ve meyve ile yemiştik ama bende waffle makinesi alıcam...agave surubuna gelince çok istiyorum Rachell Rayi izliyordum eskiden o çok kullanırdı AB görümcem gitti unuttum istemi aslında olsa iyi olurdu size afiyet olsun....sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tubanne, atacaksin yazikta olacak ama..istersen eger kutuda sadece pur yaziyorsa hic katiksizsa, ve sekerlenme yada koyulasma, koku yoksa istersen kullan, yada internetten bir bak bazi insanlar uzun sene dayanir demis ama bilemiyorum. Bizde genelde 6 aydan fazla durmaz,kullanildigi icin biter..sevgiler

Özgür Tatlar dedi ki...

ben o surubu burada alman ismiyle cok goruyordum ama hic alip denememustim.birde pankek yapmayi becerebilirsem surubu da alirim.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim onemli olan cocuklarin severek yemesi..Nutella ile yada bal ile..onlara afiyetler olsun. sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Pozitif Pembe, umarim sagligina cabuk kavusursun..sen kendini yorma bu aralar yazacagim diye..dinlen..Aslinda dogru bizim krep in biraz daha kalinca pisirileni galiba..biz seviyoruz, bu arada agave surup yerine burada Aunt Jemima surup var fabrika yapimi..vede ucuz digerlerine gore..bazen onuda kullaniyorum ama sadece ben..benden baska herkes daha saglikli evde;)aklinda olsun diye yazdim..belki Aunt Jemima vardir satilan gecenlerde Yalanci Dunyada soyluyorlardida..Sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ozgur tatlar canim, onca guzel kekleri pasta ve yemekleri yapan kim?? seeeen..pankek te ne var, bence sana cok kolay gelirde ondan denemiyorsundur:)) Sevgiler..

huuuubakbi dedi ki...

ellerine sağlık çok leziz gözüküyor

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mormenekseler tesekkur ederim, sevgiler.

Heyyfi dedi ki...

Sevgili Dost, kıskanmayınız. Alınız sıcak simit ve pankeklerinizi geliniz. Benim çayım her daim taze ve dost sohbetlerine de her daim vaktim vardır.
Bekliyorum efendim :))
Sevgilerimle...