1 Ekim 2012 Pazartesi

BAHÇEMDEN...YAZ BİTTİ :(

Bu memkekette yaşamayı seviyorumda havaların birdenbire bozmasını sevmiyorum..ya kış ya yaz..mevsimler değişiyor, dünya değişiyor..gerçi bu mevsimsel değişim dünyanın tüm ülkelerini etkiliyor artık ya..Temmuz, ağustos un 35 derecelerdeki sıcaklığından sonra eylülde derece birden düştü belki düzelir diye beklediysekte ekim ayına girdikten sonra güneşin sıcaklığını artık zor göreceğiz ..hergün bulut her gün az da olsa yağmur, serin hava..gece sıcaklık nerdeyse 5 derecede..yakında ısıtıcıları açacağız  gibi gibi..hal öyle olunca artık bahçe yi temizlemek, sebzeleri söküp, çiçekleri, ağaçları kışa hazırlamak lazım, ama tabiki bu işleri yapacak olan ben değilim:))
Ben sadece kışa girmeden sizlerle bahçemden birkaç kare paylaşayım istedim...


Erik agacimiz, kayisi agacimiz

fasulye, domates,biber ve baharat bolumu


Sicaklardan vakit oldukca keyfini cikardigimiz gazibo.."deck"
Bahcede yetisen yavru "PALAMUTLAR'  :))
Dünya dan yeşillik hiç eksilmesin..güneşin sıcak yüzü bizleri hep ısıtsın..her karanlıktan sonra aydınlık, yüreklerde hep umut, yüzlerde gülümseme eksik olmasın..

16 yorum:

VuslaT dedi ki...

Her cümleye evet evet evet. İnşallah. Bahçen çok güzel sefa ile sağlık ile otur inşallah..Sevgilerimle.

bücürükveben dedi ki...

Çok çok güzel, yemyeşil, maşallah diyorum nazar değmesin, güzel duana da Amin diyorum...ve her zamanki huyum kurusun Türkçe konuşalım takıntımla o güzel yere sundurma veya veranda diyorum...veranda Türkçe mi bilmiyorum ama Türkçe'ye girmiş sayılır en azından...gazibo deck ise umarım Türkçe'ye girmez...yeğenim 'İngilizce kelimeler de girsin zenginleşir dil' diyor ama ben aynı fikirde değilim...şimdiye kadar girip alıştıklarımız tamam (tabure, televizyon, elektrik gibi)lafı yine ne yaptım ettim Türkçe konuşalıma getirdim kusura bakmadın ya arkadaşım..
sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslat tesekkur ederim canim..hep birlikte insallah diyoruz :) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili BucurukveBen:)) Canim ya inan aklima veranda gelmedi dusundum dusundum hele sundurma hiic..dedim gazibo kullaniliyordur bende oyle yazdim.Aslinda sen haklisin veranda demem lazimdi, oda dedigin gibi dilimize karismis bir kelime ama daha uygun:))Bencede artik baska yabanci kelimeler girmesin memleket yeteri kadar yabancilasti:) Kucakladim sevgiyle:)

ilhan dedi ki...

Bahçeyi nihayet gördük. :)) Hepsi harika ama bahçeyi çevreleyen çit mi denir acaba? işte o manzarayı kapatmış. Sizin palamutlar bizimklerden daha şirin. :))) Güle güle oturun o kadar yeşillik insanın ruhunu dinlendirir.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tesekkurler Ilhan Bey, nihayet meshur bahcemi gordunuz:) Evet o tahtadan citler evin etrafinda ve herkesin evinin etrafinda.aslinda 8 sene cit yok idi sonra evler yapildi insanlar tasindi, bahceye ciksak butun komsular bizdeydi..Turk yemek kokusunu alan geliyordu..kapattik:)) tabi yemek konusu yari saka yardi ciddi ama herkes kapatiyor burada kendine ozel oluyor dolayisi ile, manzarada pek yok ev ve sokaktan baska boylesi daha iyi dedik..Birgun sarap bahcesi alirsam hic kapatmayacak keyfini cikaracagim:))Iyi aksamlar diliyorum.

Özgür Tatlar dedi ki...

bahcen cok guzelmis. palamutlarda.bu arada biz daha fena durumdayiz.kaloriferler 2 haftadir acik bile.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Ozgur tatlar..biz henuz acmadik ama heran acilabilir sadece somineyi arada actik, kapadik:) Bugun hep yagmur vardi simdi biraz gunes cikar gibi:))Tesekkur ederim guzel sozlerin icin..sevgiler:)

*mehtap dedi ki...

Ben kaçırmışım bahçeni,merak ediyordum.Çok şirin ve yemyeşil.Dışarı bakınca bol beton ve trafik gören benim için harika bir manzara.Gerçi haksızlık etmiyim adalar ve deniz de görüyorum ama apartmanlar üzerime geliyor bazen.Emelcim keyfiniz daim olsun güzel bahçende......

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtapcim, sagol canim..yaz zamani oluyor iste arada sirada keyfimiz..simdi ise tam kis bahcesi gibi :( Sen de en azindan deniz ve adalari goruyorsun buda demek yinede sanslisin:))) cayini icmeye gelirim belki biiir zaman :)))

Tulay, dedi ki...

emelll cok guzel biz sezonu cokdan kapattik masa,sandalye hersey kaldirildi ve neredeyse eylul 15 den beri kalorifer acik:(nice hos sohbetlere guzel verandanda canim;)XXX

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Tulaycim, bakma resimlere onlar sezon daykendi:)) Bizde coktan kapadik..ekim basindan beri isiticilar acik sabah aksam..hava karanlik..derece 2 lerde:( Artik mayisa vampirler gibi yasariz gunes gormeden ne yapalim:))) sevgiler canim xo

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Güzel dileklerinize sonuna kadar katılıyorum..Bahçeniz süper..İyi keyifler dilerim..Bir kahve de bizim için için:))Sevgiler..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Vanilins tabiki icerim kahve siz de gelin bir gun isterseniz..ama yaz aylarinda olsun yoksa simdi sogudu havamiz:( Sevgiler sizlerede.

Depresif Ayu dedi ki...

Bahçene bayıldım. Benim için de koltuklara yayılıp çay kahve içerken roman oku lütfen :)

Ablam da 20 yıldır USA'da yaşıyor. O da her yıl geldiğinde bir sürü tohum alır ve Houston'da diker. Türkiye'den getirdiği şeyleri yetiştirip toplayıp yemesi ayrı güzel oluyormuş :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresif Ayu, tabiki senin icin kahve icip kitap okurum, ama yaza:)) simdi hersey farkli:( kis geldi ya! Ben Turkiyeden hic tohum getirmedim, buradan aliyor ekiyoruz, daha dogrusu ben bahceden hic anlamam sadece olan sebze meyveyi toplarim yani toplayiciyim:))Birde oturup cay kahve arada da sarabimi icerim..Ama birdahaki gidiste belki bir kac tohum getireyim bende :))