1 Ağustos 2012 Çarşamba

AVOKADO SALATASI ve SUSHI

Uzun zamandır sushi yapmamıştım, zorluktan değilde, vakitsizlikten :) Oğlum, bu akşam sushi yiyelim deyince gidip hazır almaktansa kendim yapayım dedim, evde tüm malzemeler vardı, sadece çiğ balık olayına karşı olduğumdan,konserve Tuna aldım. İçinizde sushi yi evde yapanınız varmı bilemiyorum ama gerekli olan en önemli malzeme kuru yosun yaprağı(Yosun yaprağı olmadanda yapılıyor),pirinç sirkesi(Rice vinegar) ve bambu dan yapılmış sushi yi rulo yapmak için kullanılan (Türkiyede ne dendigini bilemediğimden)" bambu mat" diyorum. Aslında kolay  ama birdahakine sizlere başından itibaren resimleri çekip anlatmaya çalışırım yapılışını. Tabiki you tube dan da video olarak bakıp öğrenebilirsiniz..


Size vereceğim tarif  ise Avokado salatası, son derece basit , kolay ve sağlıklı, miktarı istediğiniz kadar arttırabilirsiniz ben sadece iki kişi için yeterli olanı paylaşıyorum, sushi ve sebze nin yanına çeşni olsun diye az miktar yaptım.

Malzemeler:
1 Avokado
2-3 er sap taze maydanoz, fesleğen,kekik, nane
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı dolusu kapari(Festigan sağolsun:)  )
az miktar zeytin yağı
istenirse az tuz ,karabiber
Yapılışı:
Avokado nun kabuğunu soyup irice dograyıp bir kaba koyun ve üzerine 1 limonun suyunu dökün (Avokado çabuk karardığından limon suyu bunu önler) Diğer tarafta, taze baharatları ve kapari yi incecik doğrayın.
Limon suyundaki Avokado yuda biraz daha ince doğrayıp diğer mlz.lerle karıştırıp az birşey zeytinyağı ve isterseniz az tuz ve karabiber ilave edin, (Ben tuz ve karabiber koymadım), varsa küçük servis kaşıklarına yoksa yemek tabağınıza paylaştırın, AFİYET OLSUN..

Not:Kapari zaten küçücük ama yinede ince kesin-Bu arada aldığım kapari kavanozuda nerdeyse yok denecek kadar minicik birşey ve ilk kez aldım, tadı çok tuzlu geldi ama avokado salatasınada güzel tat verdi-Yukarda belirttiğim gibi "Festigan" ın tariflerinden birinde vardı ve sağolsun, alıp denersem seveceğimi yazmıştı sayesinde yeni bir tat daha keşfetmiş oldum:)

19 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Valla ben avakado salatasını alayım,suşi başkalarına kalsın..Herhalde balık yiyemediğimden suşiyide yiyemiyorum..o yüzden de hiç denemedim..Sizinkiler süper görünüyor,sizin ellerinize sağlık,yiyenede afiyet olsun..sevgiler..

Gurme Şirine dedi ki...

ooooh süper görünüyor....
ellerine sağlık canım...
sevgiler...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Avokado salatan ve sushi(yiyemesem)de harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.
Avokado salatasıyla ilk olarak,Norveçte tanışmış ve çok sevmiştim..Kardeşimle beraber yapmıştık,süper bir lezzet.
Sushi'ye gelince bana uzak bir lezzet,tadına bakabileceğimi bile sanmıyorum:)Ama görünümü hoşuma gitmiyor değil.Hatta yalancısını bile yapıyorum:)))
Sevgiler...

anne eli gibi dedi ki...

ben çok güzel bir workshopta yapmıştım sushiyi,yapımı çok keyifli,ellerine sağlık ne güzel yapmışsın..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Nursen, sushi yi baliksiz sebze ilede deneyebilirsin ilede balik olmasi gerekmiyor :)) degisik tat biraz..tesekkurler yorumunuz icin sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sirinem sagol canim:))

Sevalce lezzetler evet gercekten Avokado salatasi super vitamin deposu..Sushi yi sebzeli yap canim bende bazen sadece salata, havuc, avokado,kabak vs. sebzeleri ile yapiyorum hersey cigden ..California usulu :))dene derim bir ara..sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Anne eli gibi evet biraz el tutuyor ama keyifli bende severek yapiyorum(arada sirada)severekte yiyoruz..Birgun belkide hepbirlikte yeriz kimbilir :)))

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

İkisi de nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

özenle yapmışsın, gayet güzel gözüküyorlar, dışarda yemektense evde yemeği tercih edenlerdenim, ellerine sağlık...

ilhan dedi ki...

Kapariyi bulmanıza ve sevmenize sevindim. Bu salatayı mutlaka deneyeceğim. Avakadolu omlette çok güzel oluyor. Hepsi harika gözüküyor, ellerinize sağlık. Ama kapariyi doğramaktaki amacı anlayamadım ama. :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Elif ve Hayat Mutfakta Guzel,
guzel yorumlariniz icin tesekkur ediyorum kocaman sevgiler yolluyorum:))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Ilhan beni Kapari ile tanistirdigin icin tesekkur ediyorum:)) gercektende niye dogradimki onca ugras :)) vaktim coktu galiba :))Hmm omleti denememistim..aklimda bulunsun..sevgiler :)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

SAĞLIKLI LEZZETLİ VİTAMİNLİ.
ELLERİNE SAĞLIK...

pasta köşesi dedi ki...

ımmm ne kadar lezzetli görünüyor hemde kendin yaptın demek harika ellerine sağlık :))sevgiler

Deniz dedi ki...

Avokadoyu yıllar önceki komik aile maceramız dışında hiç denemedim :) Ama birgün böyle bir salatasını yapıp, önlerine koyup alın bakın böyle yeniyormuş demeyi çok istiyorum :))) Kapari ise son zamanlardaki merak konum. Nerelere kullanılır, nasıl yenir henüz anlayamadım. Turşusu vardı kavanozda sanırım siz de ondan aldınız. Sushiniz de harika görünüyor. Yosun yaprakları (nori) her ne kadar kulağa hoş gelmese de görüntüsü hep çok hoşuma gider. Ellerinize sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Bir kase lezzet ve Pasta kosesi yorumlariniz icin tesekkurler..sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sevgili Deniz dene derim aslinda lezzetli ve saglikli Avokado salatasi..surpriz yapmis olursun ailene:) Yosun aslinda okadarda kotu olmuyor zaten sos la yendiginden ytadini histtemiyorsunuz:)Kapari yi bende bilmiyordum ama Festigan in sayfasinda okuyunca buradada buldum eve konserve seklinde kucucuk kavanizda satiliyor burada ..eksi ve tuzlu birsey :)) denemeni tavsiye ederim..sevgiler

Unknown dedi ki...

suşiyi almıyım çünkü birsürü çeşidinin tadına baktım ama hiç sevemedim..Ama avakado salatası nefis görünüyor ..çok severim avakadoyu çok faydalı..bu salatayı deniycem..ellerinize sağlık..

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bence sushi yide dene derim ama sos la yemeyi unutmayalim:)) Yada buyur ben ellerimle yapayim:))Avokado salatasini mutlaka dene derim, saglikli tadi guzel degisik bir salata..sevgiler