Uzun zaman geçmiş yine..instagram kolay gelince blog u aksatiyorum malesef 😕
Herkesin keyfinin iyi olmasını diliyorum..çok kolay vede lezzetli sarap li patates tarifi paylaşıyorum. .deneyin beğeneceksiniz dir. Tabiki sarap ida sevmeniz gerekiyor...içinde sarap var çünkü :)
Malzemeler:
15 tane kadar minik patates (ceviz buyuklugunde)
Bir küçük su bardağı kırmızı sarap
Arzu ettiğiniz kuru yada taze baharat(nane kekik acı pul biber tuz karabiber. .)
Önce patatesleri çok iyi yikayin(kabuğu ile yenilecek)
Suda haşlayın ancak çok yumuşamasın hafif diri olacak..suyunu süzüp bir tavaya dizin çatalla patateslerin üzerini hafifçe bastirip catlatin, istediğiniz baharatı bolca patateslerin üzerine serpin. Bir bardak şarap ida patateslerin üzerine döküp kapak kapatarak orta ısıda, şarap tamamen bitene kadar pişirin..kırmızı yada beyaz et yanında yada kendi başına afiyetle yiyin..Bir kadeh kırmızı da eşlik edebilir :)) afiyet olsun!
12 yorum:
Seni burda görmek güzel sevgili Emel.Nasıl bir tat oluyor merak ettim.Eline sağlık.
Ah, ah ne özledim. İyi ki, geldin. Patatesi çok severim özellikle bildiğin kızartmasını. Şarap sevmediğimi biliyorsun ama belki bunu sevebilirim çünkü pişiyormuş ama yeğen oğluşumun çok seveceğine eminim. :)))eline sağlık, sevgiler Emel'ciğim:)
Mehtapcim blog lar eskiden ne güzeldi ama ben biraz uzaklaştım malesef..ziyaretin için teşekkür ediyorum..bu tarifi biz seviyoruz bir ara dene derim. Sevgiler
Müjdecim sağol canım inan bende özledim..ama uzak kalıyorum sin zamanlarda..seni sıkça okumaya çalışıyorum yorum birakmasamda..bu arada aslında bu patates kizartilarakta yapılıyor..haşlama yerine bütün olarak kizart önce (az pişmiş oluyor) şarap ilavesi ile tekrardan pisir baharatlarla eminim seversin..yeğenine şöyle bir şişe uygun fiyatlı kırmızı iyi bir şarap alsın dene bir gun:)) kalan sarabida içer yeğenin...sevgiler sana bucuruk e ve yegenine:))ziyaretin içinde teşekkür ediyorum
Yaşasın Emel geri döndü. lk önce hoşgeldin. Şarabı sevmesem de yemeklerde kullanıyorum çok da hoş oluyor. Bu tarifi de deneyeceğim. Eline sağlık.
Ilhan teşekkür ediyorum..biraz düzene girsem iyi olacak blog konusunda:))bu tarifi mutlaka dene derim hem kolay hem lezzetli rakıya da eşlik eder:)))sevgiler
Mmmm. Mutlaka denerim. Sevgiler
Sulemmutfak deneyince haber ver:))
Patatesi bu yöntemle pişirmeyi seviyorum. Şarap eklemesi de merak konusu oldu şimdi. Gerçi pek alışamadım hala şaraba, ama yemek içerisinde değişik olabilir. Peki bir soru, bileni bulmuşken mazur gör lütfen :) her şarap yemeğe katılır mı? Her şaraptan sangria yapılır mı?
Dönmene sevindim. Sevgiler.
Deniz merhaba..patatesi dene derim..ictigin icebilecegin sarabi kullan..nasilsa pisirmek icin diye icilemiyecek kotu sarap kullanma..bu arada sarap cok sevmiyorsun sanirim alismak icin hafif beyazlar dene riesling, savuignon Blanc emir..emir uzumunu dene seversin..kirmizida hafif olani sec..gamay, merlot gibi, bu arada sangria icin garnacha(grenacha)(uzum cesidi)yada tempranillo(uzum cesidi)merlot sarabi kullan..beyaz sangria yapacaksan; riesling, pinot gris,chenin blanc, torrentes sec..bu uzumlerin saraplari Turkiyede var..sarap konusu olunca konusma zevkli oluyor..denersen haber ver lutfen..sevgiler
Şarap ve patates sen güzel diyorsan yüzde yüz o harika bir lezzet olmuştur denermiyim? bilemem benim sağım solum pek belli olmaz bir bakmışsın yapmışım.Eline emeğine ve de paylaşımına sağlık güzel arkadaşım.Seni görmekse bulutlar üzeri çıkıp yeryüzüne oradan bakmakla eş değerli.Seni seviyorum caniçimmm.<3
Benimde canım istedi şimdi bunu görünce :) Siteme beklerim.
Elmalı kurabiye : http://yemek-ye.net/tarifler/elmali-kurabiye/
Yorum Gönder