15 Haziran 2014 Pazar

MEMLEKET TEN..

Türkiye de bulunmanın en güzel taraflarından biride devamli birşeyler yemek:) Ana öğünleri geçtim birde araya sıkıştırılan kahveler çaylar yanındaki tatlılar tuzlular..habire ye-iç.. 
Ne yesem bilemedim..??
Zaten yemek mumkunmu onca seyi,,ben alisik degilim..


Yediğim kebap-pide pasta kurabiye tatlı ların haddi hesabı yoktu vede 

Boyle citir simitleri nerede bulacam simdi:(
simit çokça simit...neyseki bolcada dağ-bayır tırmandığım ve fazlaca yürüdüğüm için gittiğim kilo ile geri geldim:)) Memleketimiz gerçektende dünyanın en güzel memleketlerinden birde kıymetini bilebilsek..Turist çok gelsin ama bazı yerlerde gezerken kendimi Arabistana gitmiş sandım..ne kadar fazla Arap turist vardı ve çokçada mülk aldıkları söylendi. Bu konular farklı konular ben turizm e döneyim:) 

Ozellikle Kale icine bayildim/ Cirali/ Erguvan agaci
Antalya ve Kaş ta bulunduğumuz zaman içerisinde etraftaki tüm görülmesi gereken yerleri zaman elverdiğince gezdik..Çıralı ya gideniniz vardır mutlaka, zifiri karanlıkta(tabiki fener aldık) çık-çık bitmeyen doğal merdivenler sonrası yerden çıkan gazların birikmesi ile yanan ateş ve muhteşem ortam..


Antalyada  Düden şelalesi doga harikası, 



Termessos taki antik kent insanın aklını alıyor..onca km.dağın tepesinde kurulan şehir iyiki tırmanmışız dedirtti..Gördüklerimiz tüm yorgunluğa deydi. Kaş kadar sevimli bir yer görmedim..3 gün sonrası nerdeyse herkesle arkadaş oldum:)) Kaldığımız otel (Hotel Ferah) sevimli, aile işletmesi, oldukça temiz butik otellerdendi..

Kaş a kadar gidince mutlaka(bence) ziyaret edilmesi gereken(pasaport isteniyor) Meis adası..ufak bir yürüyüş ve sonrasında güzel bir yemek ile geziyi sonlandırabilirsiniz( tüm gezi süresi-adada bulunma süresi 6 saat) 
Tereyağında pişmiş ahtapot mutlaka denenmesi gerekenlerden..

Patlican
ve kızartma olduğunu düşündüğüm ama fırında pişirildiği söylenen lezzetini unutamadığım peynirli patlıcan kesin tavsiye edilir..Hatta bugün restaurant sahibinin bana tarif ettiği şekilde sadece fırın yerine ızgarada deneyip tadını oldukça yakın tutturduğuma sevindiğim muhteşem patlıcanı afiyetle yediğimizi bildirip çok kolay olan tarifinide sizinle birkaç gün içinde paylaşacağım..Çok uzun yazıpta canınız sıkılmasın diyorum patlıcan tarifinde görüşmek üzere mutlu keyifli bir hafta diliyorum:)

25 yorum:

Unknown dedi ki...

günaydın
memlekette güzel zamanlar geçirmeniz ne güzel
patlıcanı çok severim,tarifi merakla bekliyorum:)
sevgiler

*mehtap dedi ki...

yaz sıcakları başlamadan etraf sakinken güzel bir tatil olmuş belli,ne güzel. Yiyecek içecek çeşidi ve lokanta, büfe, seyyar satıcı oo bizim memlekette aç kalmaz kimse kesin, afiyetler olsun .Patlıcan tarifinde görüşürüz, sevgiler..

VuslaT dedi ki...

Patlıcanı bekleye bekleye patlıcam gibi olmaz bana demi.. offff patlıcammmmmm:)))))

kiss yaptım seni..

Unknown dedi ki...

Gercekten de Turkiye nin heryeri bir ayri guzel Antalya da iclerinden baska guzel..:)

Unknown dedi ki...

Afiyet olsun arkadasim!.. Bu kadar yemek seni bir sene idare eder sanirim :)

Sevgileerrr...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Havva tesekkurler Gercekten guzel ve jet hizi ile gecen bir zamandi:) patlican vazgecilmezimdir tarif yakinda:)) sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Mehtap tam zamaninda tatil oldu asiri sicaklari ve cok kalabaligi sevmem. Sokak saticilarina bayilirim hepsinden almaya calisirim ozellikle yiyecekler:) gorusmekuzere sevgiler :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Vuslatttt olmazsin olmazsin az bekle..bende kiss yaptimm :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Rana sultan Antalyaya yillar sonrasi gittim ve cok beyendim..gercekten guzel sehir sevgiler :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Arnavut Cigeri oldukca depoladim yediklerimi kesin bir sene idare eder :))) sevgiler sanada

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Resimler harika canım :))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Busracim tesekkurler :))

Bulbulunyeri dedi ki...

İnsanın memleketi gibi yok ama ille de bizim ülkemizin her şeyi çok güzel.(Her şeye rağmen.)
Keyifli bir tatil olmuş.
Sevgiyle kal.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Birgulcum memleketimizdeki "guzel" olan seylerin yok olmamasini diliyorum..sevgiler

Depresif Ayu dedi ki...

Emelcim her şeye rağmen ülkemiz çok güzel ve de sen hoş bir tatil yapmışsın ne güzel. Bir dahakine ben de seninle gezeyim de tabağındakilerin yarısını alayım önceden. Az yiyen arkadaşlarla restorana gitmek güzel oluyor :)))

ilhan dedi ki...

Kebaplar, tatlılar, mezeler, simitler daha ne olsun. O peynirli patlıcanın bir de gene Yunanlıların yaptığı deniz ürünlüsü var. Üzeri kaşarlı. İnanılmaz oluyor. Ben arada yaparım bloğumda da olması gerek. Nedense en çok ona imrendim. :) bütün yediklerin afiyet olsun.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Depresifcim seneye gelebilirsem tabagi paylasirim sen hic merak etme de az yedigimi dusunuyorsun?:)))

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ebru Guzey tesekkur ediyorum. En kisa zamana blogunuzu ziyaret edecegim. Sevgiler

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilhan kitliktan cikmis gibiydim inan:) patlican tarifine sayfanda bakarim benim yedigim muthis lezzetli idi birde ahtapot salatalar acaip guzeldi ki pek yemem o turseyleri..bak simdi benimde canim istedi herseylerden yine:)) tesekkurler sevgiler

Unknown dedi ki...

Her fotoğraf karesi ayrı güzel memleketimiz Cennet gibi ne mutlu bizlere,sevgiler...
Balığın tarifi var www.deryaylalezzetler.com adresinde bulabilirsiniz,sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Derya evet her bir kosesi ayri guzel. Kiymetini bilmek lazim. Gordum tarifinizi deneyecegim en kisa zsmanda tesekkurler sevgiler :)

reyhane dedi ki...

Nasıl da memleket çekti canım

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Reyhane her an her zaman :))

Begonvilli Ev dedi ki...

Doğup büyüdüğüm ve atalarımın da memleketi olan Antaya'yı ne güzel anlatmışsınız. Kaleiçi'ne aşığım. Termessos'a bayılırım. Kaş gerçekten cennetten bir köşe. Meis'e gidebilmemiz için pasaport isteniyor ama Meisliler pazar alışverişi için pasaportsuz olarak rahatça atlayıp teknelerine geliyorlar. Ben de bunu anlamış değilim. Antalya'dan sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Begonvilli ev..seneler sonrasinda gittigim Antalya ve cevresine hayran kaldim. Meis e eskiden viza istenmiyormus sanirim sonradan baslanmis kacak olaylari nedeni ile ama tabiki dogrumu bilmiyorum. Aslinda kontrollu gidis gelisler kesinlikle kaldirilmasi lazim Turkiye den gidislerdede. Bende Canada dan sevgiler gonderiyorum sizlere :)